Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-14, 02:32 AM   #451
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔諗太多 輕輕鬆鬆睇上帝無雙的話 這片子很有趣耶www

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 10:45 AM   #452
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
不要問,只要信

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 10:55 AM   #453
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實我突然覺得有d似網路上的yy小說……事實上近幾年外國已經好多,依家到日本,yy小說發展成世界性?

舊 04-21-14, 01:12 PM   #454
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 尼路 查看文章
其實我突然覺得有d似網路上的yy小說……事實上近幾年外國已經好多,依家到日本,yy小說發展成世界性?
根本就係....=.=本身同SAO都係網上小說.....真係自HIGH品....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 02:12 PM   #455
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
戶松
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 02:54 PM   #456
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
引用:
作者: ouki 查看文章
根本就係....=.=本身同SAO都係網上小說.....真係自HIGH品....

本身就係D咁既野,有興趣自己可以睇下有冇邊D啱睇都仲得,亦都有唔少新輕小說作家係呢度出身
http://syosetu.com/
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 03:54 PM   #457
細路翔
The One

引用:
不嬲都係

唔yy一般人唔會買帳

這就是商業

肯定佢劇情上既垃圾度唔代表否認佢商業上既成功價值

英國說大家抱團死
舊 04-21-14, 07:52 PM   #458
尼路
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
不嬲都係

唔yy一般人唔會買帳

這就是商業

肯定佢劇情上既垃圾度唔代表否認佢商業上既成功價值
我只是突然覺得早十年在抱怨華文怎麼越來越多yy的,到現在全世界都yy,甚至老美可以拍電影,日本可以出動畫……都不知這叫進步定乜野……

舊 04-21-14, 07:59 PM   #459
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
我只是突然覺得早十年在抱怨華文怎麼越來越多yy的,到現在全世界都yy,甚至老美可以拍電影,日本可以出動畫……都不知這叫進步定乜野……
不就是單純你長大了嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 08:12 PM   #460
ouki
戸松控

引用:
其實金先生同古先生仲有偉先生都係YY味好強的小說
舊 04-21-14, 08:19 PM   #461
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: ouki 查看文章
其實金先生同古先生仲有偉先生都係YY味好強的小說
嗰D YY唔係下下都單手輾壓吧
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-14, 08:41 PM   #462
細路翔
The One

引用:
作者: leungky1 查看文章
嗰D YY唔係下下都單手輾壓吧
以前既yy大部份都睇得出作者有做大量功課去支持個yy度

依家既好多作者連腦都唔多用
當然有d直程腦袋有洞既反而更好睇

依套比我感覺就係初中生寫既政治劇(笑)

要比喻就係早幾年學園默示錄一樣咁低能,但個邊一開始就無打算做出超越b級片既劇本所以睇得反而爽

依邊就比人感覺作者見識少又懶得做功課仲當自己果個就係世界指標去寫一個遠超自己當下能力所及既題材

剩係歐洲果邊可以合成一個勢力已經可以肯定佢連新聞都唔多睇

英國說大家抱團死
舊 04-21-14, 08:58 PM   #463
leungky1

引用:

要比喻就係早幾年學園默示錄一樣咁低能,但個邊一開始就無打算做出超越b級片既劇本所以睇得反而爽

依邊就比人感覺作者見識少又懶得做功課仲當自己果個就係世界指標去寫一個遠超自己當下能力所及既題材

我好簡單

佢事先鋪過系統點正常運作
之後喺原本系統拓展新設定
咁至少我會覺得佢有足夠本錢哂命

依套打完先同人解釋D從未鋪過嘅野……
小學生天下太平都唔會飛哂包剪揼同起野就出招啦

國際形勢就更加算把
我完全唔明白呢個對入學篇有咩用……

此篇文章於 04-21-14 09:04 PM 被 leungky1 編輯。
舊 04-21-14, 09:11 PM   #464
尼路
The One

國際形勢簡單化都無可口非,真係跟足現實寫背景都分分鐘可以出到一本書
個人覺得有功課個種都唔叫yy啦,開晒金身、外排、光環個種先叫典型時下yy,而呢套真係好明顯……

舊 04-22-14, 02:18 AM   #465
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:

作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實
高達世界就快統一埋地球啦,睇你想要ce定uc定ae? a

引用:
作者: leungky1 查看文章
我好簡單

佢事先鋪過系統點正常運作
之後喺原本系統拓展新設定
咁至少我會覺得佢有足夠本錢哂命

依套打完先同人解釋D從未鋪過嘅野……
小學生天下太平都唔會飛哂包剪揼同起野就出招啦

國際形勢就更加算把
我完全唔明白呢個對入學篇有咩用……
你咁講完我諗起個d偵探小說..........
殺完人先同你解釋既感覺

此篇文章於 04-22-14 02:20 AM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:51 AM   #466
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
一個發生於未來世界既故事點解要跟現今世界既情況去寫?
入學篇寫國際情況有乜問題... 個故事本來就唔係只講日本, 唔通要到外國勢力登場先交待?

呢本書根本係輕輕鬆鬆睇無雙開心下, 所有設定都係為無雙而設, 無乜必要咁嚴格去找錯處

舊 04-22-14, 08:35 AM   #467
細路翔
The One

>>作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實

你睇到後面就會體會到個作者字裡行間隱約地強調現實形勢同佢寫既差唔多

如果好似你地話咁一開始就類似鋼彈既套路無打算同現實形勢掛勾既話肯定唔會連佢地本國都一堆人當笑話睇

一樣係類似格局拉左一部份現實做架構既輕小說,點解又唔見當年fmp寫得咁低能a

老實講岩岩打完世界大戰國際間經濟來往明顯會比戰前更密,但依套野全世界居然都剩掛住搞軍備競賽好似唔洗開飯咁

然後中美兩國既精英部隊更加描寫到令人無言,連古惑仔入面既靚坤都比佢地似返個有格調既反派

英國說大家抱團死
舊 04-22-14, 09:26 AM   #468
ouki
戸松控

引用:
>>作故仔咋,歐洲統一有乜咁難,唔洗下下跟世界現實

你睇到後面就會體會到個作者字裡行間隱約地強調現實形勢同佢寫既差唔多

如果好似你地話咁一開始就類似鋼彈既套路無打算同現實形勢掛勾既話肯定唔會連佢地本國都一堆人當笑話睇

一樣係類似格局拉左一部份現實做架構既輕小說,點解又唔見當年fmp寫得咁低能a

老實講岩岩打完世界大戰國際間經濟來往明顯會比戰前更密,但依套野全世界居然都剩掛住搞軍備競賽好似唔洗開飯咁

然後中美兩國既精英部隊更加描寫到令人無言,連古惑仔入面既靚坤都比佢地似返個有格調既反派
fmp係冇必要都唔搞現實....後半完全係D冇人GE地方打

翔哥....學上面禁講YY小說JA.....幾好笑就OK啦.....當E套係名作唔會LO....同樣SAO都唔會當名作
舊 04-22-14, 11:21 AM   #469
尼路
The One

咁吐嘈都係睇yy的樂趣來的,當然去到某個位連吐都費事就棄左了……

舊 04-22-14, 12:19 PM   #470
leungky1

我都無話套野唔可以輕輕鬆鬆咁睇
但真係可以順攤咁俾佢輕輕鬆鬆「封王」?

設定搵錯處真係無必要嘅
某大台劇集就唔會比人鬧到咁勁~
舊 04-22-14, 02:40 PM   #471
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
其實我覺得最大敗筆係個畫師, 好唔掂

舊 04-22-14, 08:02 PM   #472
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-23-14, 12:14 AM   #473
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
畫到好似3d model咁..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 08:03 AM   #474
細路翔
The One

依套野唯一長處真係得套女生校服

英國說大家抱團死
舊 04-23-14, 08:38 AM   #475
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
依套野唯一長處真係得套女生校服
3次元cp人
到底有多少人穿到這樣美感呢

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 04:10 PM

手機版 | APP版