Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~ > 吹水專區

主題工具 顯示模式
舊 02-09-17, 07:12 PM   #1
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
吹水專區 VOL 2738 《林家和債主大聯盟vol.2- 債主15人突破》

奉神聖偉大的Astaroth之意『吹水專區』內鍾意POST日記又得,吹水亦得,點CHAT都得~ 得左~
但請謹記以下誡律!

一: 不得粗言穢語
二: 說話唔好太露骨 (即唔好太淫 )
三: 唔好有人身攻擊
四: 要自律!!自律呀!!!!
五: 搶千唔可以靠手段!一定要靠食力!
六: 新板1000post (清談板面 ) = #1001 (每post右上數字 )
七: 成功搶千者請於五分鐘內親自或授權給另一位會員開TOPIC,否則可由#1002補上
八: 所有人均可搶千, 惟搶千成功者不能連續三期開新的吹水期數。 在這個情況下即使中千, 開topic的權利由#1002擁有。

上一回

債主A

債主B

$3000hkd
一星期還錢宣言!

債主C
用債主地址買左好多箱應該是pb限定嘅貨
想住代引yamato 3日唔比錢會直接彈回廠,所以代住先

貨比債仔羅左
還左一半就無再還

6位數yen
拖左1年

債主D
訂書無貨比

債主E

債主F
西瓜卡兩張,石惠一本

債主G
$15000, 乙hime bd

債主H
c87, 某國電話

債主I
imas live dvd

債主J
cm野, 兩舊水貨

債主K

欠1804

債主L
一隻figure
收左十算

債主M
$1200

債主N
兩隻六神超合金魂$3300

一件POLO SHIRT $36X,拖咗起碼兩年。

債主O
幾箱c83嘅貨?

債主P
c89借咗廿萬yen買tony goods

債主Q
GUNDAM CONVERGE1+2 未開封BOX
エクセレントモデル*キュアサンシャイン
デフォルマイスタープチ Ver.pretty 全10種セット プリキュア
超像可動 ジョジョの奇妙な冒険 第五部 ジョルノ・ジョバァーナ WF限定版
ねんどろいど 金剛 GSC特典版
ねんどろいど レッド
超合金魂GX 40六神日版
ねんどろいど 空母ヲ級
集英社 DRAGON BALLフィギュアシリーズ6 超サイヤ人トランクス x 2
ミラクルバトルカードダス 超激闘編 ドラゴンボール改
.
.

舊 02-09-17, 07:32 PM   #2
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 07:59 PM   #3
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
wxyz

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 08:46 PM   #4
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
真.自焚者

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 08:46 PM   #5
ゆり

註冊日期: Nov 2004
氣油彈都出埋

舊 02-10-17, 08:54 PM   #6
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
傷者堅慘, 燒傷後尾超痛苦

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 02:09 AM   #7
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
恐怖襲擊!?

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 01:28 PM   #8
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
[C3Gudako開場售罄事宜]
本人於2017年2月9日已開始排除隊並排於最早的一批(40人左右)
開場後立即趕到goodsmile company攤位
目的是為了「全球首賣」的fgo女主角Gudako(以下稱GD子)
我拿到訂雪初音的單張
發現自己排於若27位(也許有人不要雪初音的原則)
當工作人員來查詢訂單事宜
已發現GD子已售罄
我認為這是不可接受
於是上前查詢
其間出現女性經理跟我和另一位欲購買GD子的先生理論(以下稱為A先生)
我們詢問為何GD子沒有剩餘
女經理表示乃公司決定數量
並指出2月11日將會再有GD子來貨
我們欲求good smile company為我們和後方想購買GD子人士給予訂購服務或明天的換領服務
女經理表示不能並表示明天請早
我表示這是個重蹈覆轍的問題,未能真正解決問題
女經理表示此乃公司規矩,排隊徹夜乃你們的個人意願
作為一個人,我絕對不能接受此等句話
然後本人發現陳列架上還有一盒GD子
並表示其陳列品本人也會要
可是女經理走了入去
欲把其他陳列品來掩蓋GD子和另一盒熱門figma saber-lily
A先生大叫表示:你把它們收起來還是沒有用!
女經理才把「售罄」字樣的貼紙貼上盒上
其後也沒有再理會我們
作為一間大公司
貴 公司沒有作統計 是貴 公司失策
貴 公司沒有去處理客戶需要 是貴 公司失策
貴 公司員工服務問題日益嚴重需 貴公司好好處理

於2月10號拿到雪初音訂單#027的顧客

滿滿的花生

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 02:51 PM   #9
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 05:38 PM   #10
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
[C3Gudako開場售罄事宜]
本人於2017年2月9日已開始排除隊並排於最早的一批(40人左右)
開場後立即趕到goodsmile company攤位
目的是為了「全球首賣」的fgo女主角Gudako(以下稱GD子)
我拿到訂雪初音的單張
發現自己排於若27位(也許有人不要雪初音的原則)
當工作人員來查詢訂單事宜
已發現GD子已售罄
我認為這是不可接受
於是上前查詢
其間出現女性經理跟我和另一位欲購買GD子的先生理論(以下稱為A先生)
我們詢問為何GD子沒有剩餘
女經理表示乃公司決定數量
並指出2月11日將會再有GD子來貨
我們欲求good smile company為我們和後方想購買GD子人士給予訂購服務或明天的換領服務
女經理表示不能並表示明天請早
我表示這是個重蹈覆轍的問題,未能真正解決問題
女經理表示此乃公司規矩,排隊徹夜乃你們的個人意願
作為一個人,我絕對不能接受此等句話
然後本人發現陳列架上還有一盒GD子
並表示其陳列品本人也會要
可是女經理走了入去
欲把其他陳列品來掩蓋GD子和另一盒熱門figma saber-lily
A先生大叫表示:你把它們收起來還是沒有用!
女經理才把「售罄」字樣的貼紙貼上盒上
其後也沒有再理會我們
作為一間大公司
貴 公司沒有作統計 是貴 公司失策
貴 公司沒有去處理客戶需要 是貴 公司失策
貴 公司員工服務問題日益嚴重需 貴公司好好處理

於2月10號拿到雪初音訂單#027的顧客

滿滿的花生
我親眼睇住有2條友同個女staff嘈

此篇文章於 02-11-17 05:50 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 03:06 PM   #11
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: T.K. 查看文章
#027的顧客
低能仔,我頭日渣張野#1X,我前面果個#40,個NO.係排隊度代表乜?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 03:06 PM   #12
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
隻GD子我都會入
其實佢本身做WF限定已經係麻煩啦
同盾子一齊出咪好囉

間野留晒比自己友?

光明頂講左膠

此篇文章於 02-11-17 03:10 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 03:10 PM   #13
anyone
The One
↘嫁

每日7隻你排27仲想要a
不如話要埋display櫃入邊果隻

此篇文章於 02-11-17 03:13 PM 被 anyone 編輯。
舊 02-11-17, 05:33 PM   #14
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

我都見到佢地嘈...

樓上... 乜每日7隻咁少,會場限定黎既?(我唔係十分熟識呢味野

P.S. 當時我係跪係地下影Lily White figma poster (如果你地多手影到我既記住打碼?

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 02-11-17 05:35 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 07:45 PM   #15
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
GD子?
今日台灣FF先行,1限開場半個鐘冇晒,平均1分鐘做一個客應該得30隻左右

我買左
由手機版發出
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 08:15 PM   #16
anyone
The One
↘嫁

會場限定+全球首賣
onlinestore半年後有貨

舊 02-11-17, 08:50 PM   #17
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

哦...之後都會有貨

咁其實仲駛乜排(如有得罪多多包涵

我仲以為係之後唔會再出果D
之前■屋既「會場限定」我以為個個之後唔會再造
收養幾隻回家,結果...嘛...的確很可愛就是了

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 02-11-17, 09:13 PM   #18
anyone
The One
↘嫁

早享受

舊 02-11-17, 09:13 PM   #19
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

得,明白

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 02-12-17, 01:23 AM   #20
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
普京話考慮把斯諾登送俾特朗普作為禮物,呢鑊真係兔死狗烹囉
おそロシア
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:50 PM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
留名等債主報警
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 03:24 PM   #22
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
真心講句
見到一眾債主完全唔似有報警的傾向,真係好失望。
平時呢度D人疾惡如仇,每當有什麼不公平,不合理的事就大力批判。
但當有事發生在自己身上,就怕麻煩,龜縮。
先唔講佢地係唔係懦夫。
罪案發生在自己身上,但佢地卻讓犯人逍遙法外,唔覺得慚愧咩?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 04:02 PM   #23
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 十一月 查看文章
真心講句
平時呢度D人疾惡如仇,每當有什麼不公平,不合理的事就大力批判。
先唔講佢地係唔係懦夫。
brother eleven,it's your turn
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 04:04 PM   #24
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
徹夜組大戰ticket組

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 04:59 PM   #25
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 十一月 查看文章
真心講句
先唔講佢地係唔係懦夫。
只有債主可以答你

btw, 有無債主 AC ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 VOL.2026 ouki 吹水專區 1010 08-29-13 02:45 PM
吹水專區 Vol.1972 《》 windart 吹水專區 1000 12-11-12 11:14 PM
吹水專區 Vol.1924≪≫ ★星人44★ 吹水專區 1001 06-01-12 05:12 PM
吹水專區 > 吹水專區 Vol.1904:《(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!》 魔璃 吹水專區 1007 03-28-12 11:22 AM
吹水專區 Vol.1892 《》 windart 吹水專區 1000 02-21-12 09:28 PM

現在的時間是 01:02 AM

手機版 | APP版