Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-14, 09:10 PM   #51
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
SEGA你實在好嘢!
居然DLC吸引力仲大過隻Game正章~
買DLC送Game...絕!

但點都好, 死都唔會訂呢隻!
(又係果句, SEGA啲Alien系列, 單單睇片絕對信唔過, 我又勾起上次N2核子地雷級嘅"殖民陸戰隊"慘劇...)
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 10:09 PM   #52
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jamcat 查看文章
SEGA你實在好嘢!

(又係果句, SEGA啲Alien系列, 單單睇片絕對信唔過, 我又勾起上次N2核子地雷級嘅"殖民陸戰隊"慘劇...)
再衰多次sega 專心做夾公仔機算把喇

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 12:36 PM   #53
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=B6wCHHXSXRA IGN Live: Gamescom 2014
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 12:48 PM   #54
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jamcat 查看文章
SEGA你實在好嘢!

見到班演員老左咁多, 但黎幫佢地後生個CG model 配音, 感覺好得意.
唔知玩果陣聽起黎會唔會唔夾.

今次呢隻應該穩陣D.
黎到而家, D媒體試玩過都係讚既多.
無理由出街前兩個月仲俾個用超級PC運行既假demo俾人玩掛..........

我唔怕俾人呃多次, 只係頂唔順恐怖game.........
會睇多陣先決定買唔買.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-14, 06:55 PM   #55
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
經過上次的"Ailen殖民陸戰隊"慘劇,
呢次應該唔會係假Demo啩!(關鍵在於D媒體試玩過實機內容)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:47 PM   #56
ahleung
The One
Bannnned

玩這遊戲時為甚麼不應該開槍......
舊 09-14-14, 10:09 PM   #57
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: ahleung 查看文章
玩這遊戲時為甚麼不應該開槍......
我想問PC版一出係咪就對應VR呀??

PS:同埋PS4版會出連Project Morpheus的套裝版嗎??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 10-01-14, 02:27 PM   #58
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
Xbox one Market開始左Pre-order同Pre-download
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-14, 04:20 PM   #59
mrk

引用:
作者: mrk 查看文章
經過上次的"Ailen殖民陸戰隊"慘劇,
呢次應該唔會係假Demo啩!(關鍵在於D媒體試玩過實機內容)
注意:呢隻Game係TGS居然冇份參展!

PS:我可以有d懷疑個Demo真實性!

舊 10-01-14, 04:21 PM   #60
mrk

引用:
注意:呢隻Game係TGS居然冇份參展!

PS:我可以有d懷疑個Demo真實性!
引用:
作者: 仁魂 查看文章
Xbox one Market開始左Pre-order同Pre-download
PC的Uplay都見到有得Pre-order同Pre-download啦!

舊 10-02-14, 03:41 PM   #61
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
呢隻有無行版?

舊 10-02-14, 04:01 PM   #62
fatboy04

註冊日期: Nov 2006
異形game無得開槍打,咁咪好悶?
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 04:04 PM   #63
outlineman2003
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDjonathantso
其實真係好怕個玩法太創新,五好玩

舊 10-02-14, 04:34 PM   #64
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: outlineman2003 查看文章
其實真係好怕個玩法太創新,五好玩
其實唔算創新. 呢種逃跑+解謎game悠來已久, 十幾廿年前alone in the dark已經係咁.

近年就比較少大作係呢種玩法, 但都有幾隻 indie game 獲得好評. (一時唔記得咩名)
舊 10-02-14, 07:07 PM   #65
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
其實唔算創新. 呢種逃跑+解謎game悠來已久, 十幾廿年前alone in the dark已經係咁.

近年就比較少大作係呢種玩法, 但都有幾隻 indie game 獲得好評. (一時唔記得咩名)
最出名咪outlast
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-14, 09:12 PM   #66
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
IGN 比得5.9 分

睇路呀

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 02:13 AM   #67
johnlam
神殺し

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
最出名咪outlast
同類型konami有隻daylight出左都無人知
johnlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 02:25 AM   #68
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
最出名咪outlast
引用:
作者: johnlam 查看文章
同類型konami有隻daylight出左都無人知
And Amnesia 1&2?
舊 10-04-14, 02:53 AM   #69
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: rokuna 查看文章
IGN 比得5.9 分

睇路呀
睇左篇review
http://www.ign.com/articles/2014/10/...olation-review

主要批評係:
- 拖太長. 頭幾個鐘的確做到宣傳一路講果D selling point, 但之後只係不斷重覆果D玩法
- 異形AI太高, 成日死左都唔知咩事 (佢一玩就玩最高難度, 因為隻game建議玩家咁做)
- 中間有一段無啦啦打機械人, 變左FPS
- 越後越無左恐怖感.
舊 10-04-14, 04:55 PM   #70
mrk

引用:
睇左篇review
http://www.ign.com/articles/2014/10/...olation-review

主要批評係:
- 拖太長. 頭幾個鐘的確做到宣傳一路講果D selling point, 但之後只係不斷重覆果D玩法
- 異形AI太高, 成日死左都唔知咩事 (佢一玩就玩最高難度, 因為隻game建議玩家咁做)
- 中間有一段無啦啦打機械人, 變左FPS
- 越後越無左恐怖感.
第1條-依家好多恐怖Game的通病!
第2條-咁先有挑戰性嘛!
第3條-咪當係Bouns囉!(review有冇提到呢部分做得好唔好先??)
第4條-同第1條一樣,又係依家好多恐怖Game通病!

PS:暫時各位打算入咩版本呢??同埋唔知香港來貨跟唔跟到pre-order bonus DLC呢??

此篇文章於 10-04-14 05:03 PM 被 mrk 編輯。
舊 10-05-14, 02:30 AM   #71
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
70分都無,可以慳返
真係唔明好多Alien或者Predator D GAME大部份都出到咁一麻麻.....

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-14, 07:33 PM   #72
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: metal snake 查看文章
70分都無,可以慳返
真係唔明好多Alien或者Predator D GAME大部份都出到咁一麻麻.....
又唔係咁差既, 都有人俾80-90分, 例如gamesradar, sixthaxis, PC Gamer, Escapist

http://www.metacritic.com/game/plays...lien-isolation
http://www.metacritic.com/game/xbox-one/alien-isolation
http://www.metacritic.com/game/pc/alien-isolation
舊 10-05-14, 07:35 PM   #73
ahleung
The One
Bannnned

引用:
第3條-咪當係Bouns囉!(review有冇提到呢部分做得好唔好先??)
麻麻:
"Mercifully, the bots can be killed, but not without well-placed headshots from firearms that are cumbersome to reload."
舊 10-05-14, 08:08 PM   #74
ahleung
The One
Bannnned

睇左幾篇review, 留意到幾點:

1. 無checkpoint, 要去save point 儲存進度 (類似BH打字機). 但Save point唔係安全屋, save前仲要突登等幾秒, 有機會被殺.
2. 乜武器都傷唔到隻異形, 最多只係slow down佢或引開佢, 但都唔係次次得.
3. 唔止一次, 你以為終於攪掂晒D quest可以開門去下一area了, 但去到門前先至話你知未得, 要原路行番轉頭.
4. 美術, 音效, 音樂做得好好, 忠於原著, 亦塑造到廢棄太空站feel
5. 異形既移動路線真係無pattern. 次次唔同.
舊 10-05-14, 08:41 PM   #75
mrk

引用:
睇左幾篇review, 留意到幾點:

1. 無checkpoint, 要去save point 儲存進度 (類似BH打字機). 但Save point唔係安全屋, save前仲要突登等幾秒, 有機會被殺.
2. 乜武器都傷唔到隻異形, 最多只係slow down佢或引開佢, 但都唔係次次得.
3. 唔止一次, 你以為終於攪掂晒D quest可以開門去下一area了, 但去到門前先至話你知未得, 要原路行番轉頭.
4. 美術, 音效, 音樂做得好好, 忠於原著, 亦塑造到廢棄太空站feel
5. 異形既移動路線真係無pattern. 次次唔同.
第1、3、5點正呀!

PS:review有冇講咩版本優化得最好呢??同埋d review係評緊咩版本先??

此篇文章於 10-05-14 09:31 PM 被 mrk 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [P3/4,X1/360] Strike Suit Zero - 可變型機械人宇宙空戰, 出雲重機 機設 ahleung 電視遊戲討論版 20 07-29-14 02:42 PM
Sacrilegium (Survival Horror game) ahleung 電視遊戲討論版 0 06-07-12 12:53 PM
[Wii] The Calling (new horror title for Wii from Hudson Soft) neo2046 電視遊戲討論版 40 11-23-09 05:19 AM
[GALLERY] The horror, the hope KKH 照相館 0 08-11-06 12:07 AM
[PS2]人類捜査☆桿ポニ Alien vs Alien neo2046 電視遊戲討論版 6 10-01-04 10:26 PM

現在的時間是 05:52 PM

手機版 | APP版