Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
信長 09:15 PM 03-03-17
好正呀...
江美儀第一集幫女搵學校, ending 幫老公搵大學
pet3 10:28 PM 03-10-17
......
低能

又係無罪證
突然自爆是自己做
鐵之侍 10:51 PM 03-10-17
已經瘋了的人求她正常思考有點那個啦

不過演得的確不錯,最慘是搞到現實的田姐都患了病
martinnitram 11:37 PM 03-10-17
作者: pet3:
......
低能

又係無罪證
突然自爆是自己做
都係比阿田表演下演技 (尤其對手係坤哥, 個反差真係好大...)

作者: 鐵之侍:
已經瘋了的人求她正常思考有點那個啦

不過演得的確不錯,最慘是搞到現實的田姐都患了病
而且o個時都以為上岸走人, 叫做放鬆o左人o瓜
btw, 又如果人生真係好似 Cal 姐咁集集都行衰運, 真係未到一半已經人都癲...
Busconcamp 12:28 AM 03-11-17
剩係有追撈家果套
(=v=)b 08:41 PM 03-31-17
唔通kc就係栩容後既曹永廉~
鐵之侍 10:35 PM 04-18-17
真是最毒婦人心估你不到,心理追兇的花曼可以這麼恐怖殘忍的
Dangerous-boy 11:35 PM 04-18-17
韋家雄都好大可能是被她害到坐監
Busconcamp 01:22 AM 04-29-17
下week套“不”劇
無記為左谷mtvs?
81台...1080
mtvs...4K
大覺屋師真 11:38 PM 04-30-17
依套其實吾錯, 都有一排無睇無記劇依套有啲動力追
結局很好,無冷場. 無bbq, 馬明太掛住icy搞到有問題自殺都正路.
有啲非主線單元都正,例如麵舖, 肥仔超好戲.
敗筆在有啲單元太拖又吾太好睇例如米雪

但我又miss咁啲,想問下icy嘅死同果兩兄妹有咩關係?(見wiki咁寫)

睇到其他forum講, 自問自答:
因為icy當初判盧健強無暴力傾向等佢可返大學繼續做野,點知最後女更衣室事件中殺人. 死者家屬好憤怒, 怪罪於佢撞死icy.
而因為無依兩兄妹就無盧健強去殺人,所以可以話兩兄妹間接害死icy
kimtch 09:08 PM 05-01-17
作者: 大覺屋師真:
依套其實吾錯, 都有一排無睇無記劇依套有啲動力追
結局很好,無冷場. 無bbq, 馬明太掛住icy搞到有問題自殺都正路.
有啲非主線單元都正,例如麵舖, 肥仔超好戲.
敗筆在有啲單元太拖又吾太好睇例如米雪

但我又miss咁啲,想問下icy嘅死同果兩兄妹有咩關係?(見wiki咁寫)

睇到其他forum講, 自問自答:
因為icy當初判盧健強無暴力傾向等佢可返大學繼續做野,點知最後女更衣室事件中殺人. 死者家屬好憤怒, 怪罪於佢撞死icy.
而因為無依兩兄妹就無盧健強去殺人,所以可以話兩兄妹間接害死icy
講緊曹永廉同王君hing?

湯6文個死因唔係落雨自己死落車跑 比人意外撞死咩?

好似冇乜點交待過
昏迷童子Sleepy 10:18 PM 05-01-17
作者: Busconcamp:
下week套“不”劇
無記為左谷mtvs?
81台...1080
mtvs...4K
睇見預告已經反胃......

不外乎又係教各位港女對住異性面先0岩的歪理一大堆......
Dangerous-boy 09:35 PM 05-05-17
全職末女個結局真係估佢唔到!那兩pair配角明明一切向好,竟然最後會bad ending
IDGAF 02:43 PM 05-09-17
呢排買咗NS就做把邊用手提mode邊打機邊睇下電視,
咁就睇下無線啦…

WOW,咩事都唔知坐咗時光機定返咗大陸。

流行經典50強,唱緊70、80、90年代的金曲…

不懂撒嬌的女人,連名都似電影撒嬌女人最好命,
我記得個戲名你因為某年睇香港電影金像獎見佢都可以用港產片身份入圍…
套劇D內容等睇女性團體出嚟鬧咁款…

射鵰英雄傳,預告片係有幾個香港演員,
但大部份主要角色都係認唔到樣的演員做…
上次范冰冰版武則天都會叫得出名的中港台演員參演啦。
同埋射鵰呢個劇題究竟要翻拍幾多次?
80、90、2000、2010年代都有的…悶唔悶呀~!

近期我覺得愛.回家之開心速遞,算最好睇,最少笑位仲笑得出先。
Busconcamp 02:03 AM 05-10-17
除左4K話題外
其實"不"劇追得過
大破人間 02:47 AM 05-10-17
本身我係金庸FANS,重拍幾多次我都受

今次套射鵰2017以FANS角度去睇其實真係拍得唔錯
選角幾貼合角色形象,劇情忠於原著
甚至連打鬥過程都盡跟原著,而且打得好睇又不浮誇
sgouki 10:50 AM 05-10-17
個洪七公到喊, 傻仔樣, 完全吾掂...........
真!DC 11:01 AM 05-10-17
套<不>比你睇到tvb平時拍攝手法幾不濟
同樣的演員差不多的劇情拍出唔同既感覺
由手機版發出
暗黑騎士 11:14 AM 05-10-17
作者: 大破人間:
本身我係金庸FANS,重拍幾多次我都受

今次套射鵰2017以FANS角度去睇其實真係拍得唔錯
選角幾貼合角色形象,劇情忠於原著
甚至連打鬥過程都盡跟原著,而且打得好睇又不浮誇
暫時感覺良好, 不過郭靖蒙古間屋邊有咁靚, 鳥語花香
信長 11:45 AM 05-10-17
作者: 暗黑騎士:
暫時感覺良好, 不過郭靖蒙古間屋邊有咁靚, 鳥語花香

依家古裝要拍得好..
無舊化,無質感,好光鮮行走江湖
仲有casting 化妝都無晒古典/古裝feel, 個個男女演員都好似"穿越"咁.
只睇左第一集少少,都叫OK,配音唔錯, 有時間應該都會keep 住睇

尼套都叫好過套 "綿繡未央" 太靚太假無實感, 一集叫N 次"未央"
IDGAF 03:13 PM 05-10-17
作者: Busconcamp:
除左4K話題外
其實"不"劇追得過
見有宣萱都會追下的,
主要係想睇佢補唔補得住御用人質呢個稱號~!

作者: 信長:

尼套都叫好過套 "綿繡未央" 太靚太假無實感, 一集叫N 次"未央"
x2…
同埋大陸劇放大台播有個問題,
就係一集內不段播香港廣東話版的主題曲/插曲,
仲要個感覺完全唔夾個畫面,
好似純粹作咗首歌唔好嘥播多幾百次咁…

我覺得射鵰同未央都係放返係J5原音播放滿足返果班觀眾群好過啦。
大破人間 03:41 PM 05-10-17
作者: LEGOCAPTOR:
見有宣萱都會追下的,

x2…
同埋大陸劇放大台播有個問題,
就係一集內不段播香港廣東話版的主題曲/插曲,
仲要個感覺完全唔夾個畫面,
好似純粹作咗首歌唔好嘥播多幾百次咁…

我覺得射鵰同未央都係放返係J5原音播放滿足返果班觀眾群好過啦。

狂播同一首歌係為左洗腦, 為左捧自己堆歌手....
許廷鏗同吳若希之類都係咁樣捧出來....
Busconcamp 11:10 PM 05-10-17
作者: LEGOCAPTOR:
見有宣萱都會追下的,
睇wiki話mall姐角色原由鄧萃雯飾演...
就咁睇宣萱身形較高,更有壓台感
暗黑騎士 11:18 AM 05-11-17
作者: 信長:
依家古裝要拍得好..
無舊化,無質感,好光鮮行走江湖
仲有casting 化妝都無晒古典/古裝feel, 個個男女演員都好似"穿越"咁.
只睇左第一集少少,都叫OK,配音唔錯, 有時間應該都會keep 住睇

郭大媽同韓小塋仲索過包食藥, 有冇搞錯呀
信長 11:31 PM 05-12-17
黃蓉出場... 無咩特別

<不>幾好睇, 睇得出好比心機拍
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後

返回主題版面