Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-13-05, 01:22 AM   #1
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
twins唱k ?

請細心欣賞

舊 08-13-05, 01:33 AM   #2
我是菜鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
be honest ..... same lvl as me a guess Y

Newbie Album

GAForum 門市部
旺角先達廣場2樓S56號舖
我是菜鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 01:35 AM   #3
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
係佢地咁又點?有咩問題?
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 01:41 AM   #4
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: kingtin1
問題在於佢地係專業歌手, 但竟然咁難聽

不過其實係咪真係佢地黎ga? (雖然把聲係有d似)
但始終見唔到樣, 冇憑冇據.....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 01:55 AM   #5
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
我冇話有~
想大家細心欣賞後再討論o者~

舊 08-13-05, 02:04 AM   #6
kingtin1

引用:
作者: kin~kin
但始終見唔到樣, 冇憑冇據.....
依個咪係重點~
舊 08-13-05, 02:16 AM   #7
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
好真實咁WOR~!

不過人哋"放咗工"去輕鬆吓唱成點都得LA~!
隻歌又係男仔歌,重要係E神的作品(神級難度wor~!)

唱得唔好都算....
最緊要上台唔好"咪嘴"就ok~!

舊 08-13-05, 08:35 AM   #8
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 機場美少年
好真實咁WOR~!

不過人哋"放咗工"去輕鬆吓唱成點都得LA~!
隻歌又係男仔歌,重要係E神的作品(神級難度wor~!)

唱得唔好都算....
最緊要上台唔好"咪嘴"就ok~!
唔係呀化......
女仔唱男仔歌已經唔算神級了.........

咁本就係唱到5音不全

舊 08-13-05, 11:28 AM   #9
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
都唔知係唔係佢地兩個黎o既
把聲有d似...
就算係佢地...
總之唔係表演時唱成咁..
都無所謂啦~唱k去玩je~
不過個chorus轉key就幾得人驚~

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 11:33 AM   #10
kingtin1

講真,阿sa果把聲係有d似,但阿嬌果把就..............
舊 08-13-05, 01:20 PM   #11
Smile.K
Insane Gamer
ILvUTwins

註冊日期: Jan 2005
我又post先...我諗應該好聽過你post果首...同埋你果首把聲...都唔似twins ge~
下面幾首係fans錄出黎ge~比較下啦...

gill...上帝愛我

http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=20...11XU3KG67ZP5PY

阿sa...好心分手

http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=2L...51TQLS3AGIIQ77

阿sa...天使藍

http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=2B...008IKXVWDSDCM7

此篇文章於 08-13-05 01:42 PM 被 Smile.K 編輯。
Smile.K 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 01:32 PM   #12
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
肯定係twins黎
一聽就知
冇理由佢D fans都聽唔出呀wa?
雖然呢個事實又係好難接受既
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 01:41 PM   #13
kingtin1

引用:
作者: 黃金史提芬
肯定係twins黎
一聽就知
冇理由佢D fans都聽唔出呀wa?
雖然呢個事實又係好難接受既
唔係聽唔出~真頭係抱懷疑既態度~
我反覆聽左好多次,阿sa果把聲開頭果幾句的確似,但後面果d就..........阿嬌果把聲就更加.........無一句似~
舊 08-13-05, 02:24 PM   #14
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

我聽唔到
但係條 link 話係網友翻唱架喎

此篇文章於 08-13-05 06:45 PM 被 紫色螢火蟲 編輯。
紫色螢火蟲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 03:00 PM   #15
auntiethird
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
睇完咁多次<一叮>, 就知單憑把聲唔可以肯定知邊個唱.....

舊 08-13-05, 03:01 PM   #16
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
我反覆聽左好多次,阿sa果把聲開頭果幾句的確似,但後面果d就..........阿嬌果把聲就更加.........無一句似~
的確唔似阿gill...

舊 08-13-05, 04:47 PM   #17
masaki
小峽谷肥安娜

gill就唔似喇...
但最後有把男仔聲...好似deep o.O
嘩唔理係咪twins丫....
個key好似過山車咁...

另外樓上貼果三隻歌
阿sa ok呀~
但gill果隻.....嘩

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 06:31 PM   #18
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
作者: masaki
但最後有把男仔聲...好似deep o.O
係咪隻歌o既和音??

舊 08-13-05, 07:10 PM   #19
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
我唔係有心得罪fans們
老實講我就唔太覺得有人會特登去扮twins吧聲
唱成咁既款law...
Twins唱live既水準大家心裡有數啦
聽完段聲帶我都覺得係"貫徹始終"
如果段野係假既,我諗真既都唔會差好遠law
P.S. 扮Twins可能易扮過校長
舊 08-13-05, 07:17 PM   #20
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: 黃金史提芬
我唔係有心得罪fans們
老實講我就唔太覺得有人會特登去扮twins吧聲
唱成咁既款law...
Twins唱live既水準大家心裡有數啦
聽完段聲帶我都覺得係"貫徹始終"
如果段野係假既,我諗真既都唔會差好遠law
P.S. 扮Twins可能易扮過校長
老實講丫....你講野幾有問題
雖然我都唔覺twins既聲線係好好好好聽
但的確果段野未確認
同埋點解冇人會扮佢呢?
唱得好定差都會有人扮,因為佢地紅
從你既言語我覺得你係人身攻擊緊

"唔該要串光陰走辣"

舊 08-13-05, 08:05 PM   #21
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
作者: masaki
老實講丫....你講野幾有問題
雖然我都唔覺twins既聲線係好好好好聽
但的確果段野未確認
同埋點解冇人會扮佢呢?
唱得好定差都會有人扮,因為佢地紅
從你既言語我覺得你係人身攻擊緊
我諗我講既係事實
算啦我唔係想話嗌交
只係想表達自己想講既野
如果不喜就請見諒
舊 08-13-05, 11:43 PM   #22
小Sakana魚
Crazy Gamer

其實真係唔排除係有人扮
人紅就會有人扮
妹妹仔聲有幾難扮呢
但亦唔會排除係twins佢地消遣去唱k
大家唱k都唔會好似表演咁認真啦
所以請大家唔好再為呢個問題再出現有火花o既討論喇

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-05, 11:58 PM   #23
Beara
Banned

註冊日期: Dec 2004
原來話人地唱歌難聽=人身攻擊架

我考試考得唔好 你話我考得差 你人生攻擊緊我!
Beara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 12:03 AM   #24
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: Beara

"睇你都冇乜出息架喇 讀書差成咁"
呢個就生身攻擊
語氣係一個問題
請你唔好誤會

"唔該要串光陰走辣"

舊 08-14-05, 12:05 AM   #25
亞瑪迪拉

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Beara

我個人理解就係...話你考得差唔係人身攻擊,不過話你因為智商低而考得差就係人生攻擊

至於黃金史提芬係唔係人生攻擊我就唔講了,只係作為歌手就應該有俾人話唱得差的覺悟~
但我又唔覺呢段野真係twins唱,真係好想知佢憑咩咁肯定呢段野係出自twins口...
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:07 PM

手機版 | APP版