Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-02-19, 08:17 PM   #951
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
無睇過小說版The Witcher系列,
雖然上次訂The Witcher 3時有張卡比你兌換埋PC版1 & 2集,
但從來無完整玩完成個系列…

佢段片唔講都無留意到TV版主角Geralt張造型照的設定,
由雙劍變成單劍時期添。

唔通呢季電視劇就係講主角Geralt點拎把銀劍?
或者其他裝備放晒係隻馬度?

Netflix's The Witcher: Why Geralt Doesn't Have 2 Swords in 1st Photos - IGN Now

https://www.youtube.com/watch?v=-QyMGzV3dkk

舊 07-03-19, 07:27 PM   #952
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
唔洗用劍嘅~ (嘻)

睇 The Witcher 本人最留意當然係啲 愛情 + 動作 嘅 「cut-scene」 啦~~~

-----

有報而家開戲都要「咳筆蓆」,都啱嘅,無法錢唔可以無限咁燒,唔理爛唔爛乜戲都拍遲早都整臭個朵~

-----

烈子製作人專訪,估唔到個創作嘅係佬嚟:

-----
眼見 HBO 部 GoT 咁收得(叫唔叫好就另一回事),每個串流供應商都畀緊佢哋咱家嘅 「GoT」,而 Netflix 嘅,除咗會係樓上講嘅 The Witcher 係其中一個之外,另一個名作搬上 Netflix 嘅係 The Sandman,DC 同名著名漫畫改篇。只知 WB 收咗 「前所未有咁大筆錢」咁去拍,會係一個11 話嘅片集。同埋作者 Neil Gaiman 唔會好似 Good Omens 咁寫埋劇本,由 Wonder Woman 電影個編劇,醫人當自強個監製做 show runner,其他一切等公怖。本人咁多年仲未睇完主線,The Sandman 主角係個夢嘅「化身」或者可以叫「神」,佢仲有個妹係死亡等等,雖然每本個故仔都係獨立,但都有條線連貫。仲有,Netflix 另一部片 Lucifer 都係出至 The Sandman 入面嘅一位「奸角」嘅,電視版當然改到面目全非,所以話唔埋會變成點。

-----
本人都幾鍾意塔倫天奴嘅嘢,唔係唔鍾意佢嘅西部片,唔知點解部 The Hateful Eight 就未有衝動去睇,唔知係咪「鬼掩眼」,真係唔知塔 sir 剪過部片再加長,變成一部 4 話嘅 Netflix 小系列。可能會去望望~

https://www.theguardian.com/film/201...lix-miniseries

此篇文章於 07-04-19 04:10 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 10:51 AM   #953
IDGAF
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
本身唔算好迷EVA. 多年後重睇一次套完結篇劇場版, 都係睇唔明

HK新發現:
涼宮春日的憂鬱
涼宮春日的消失
我的朋友很少
狼與辛香料
Another
未來日記
魔王勇者
Hellsing
無人敢話自己睇得明EVA個故事吧?

TV版近乎係開放式結局,
仲只係講當時主角內心係點,
劇場版只係由其他視點睇同一件事點發生,
好多資訊都係快閃式出現,
然後fans自己組合返個故事背景出嚟。

差唔多到新劇情版先明確一點,
由角色的對白講實際做緊乜…

但EVA就成功引起觀眾討論劇情幾十年果下勁~!

=======

涼宮春日的憂鬱~!!!

我想重溫呢套多過EVA,
記得佢TV動畫版播出的時候個故事唔係順序播出,
睇到有點亂,之後我有買返中文小說版睇,
不過小說版好似好耐都無寫完個故事,
唔知宜家點呢?

此篇文章於 07-04-19 11:00 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 12:27 PM   #954
肉羊哩咖
griffin611

溫提:Stranger Thing S3 今日稍後時間會上啦!

有喇!

此篇文章於 07-04-19 03:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-05-19, 04:05 AM   #955
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
OMG

The Big Bang Theory 全12季上架!

舊 07-05-19, 02:16 PM   #956
肉羊哩咖
griffin611

前望我又愛獨懷舊

一口氣追晒 Stranger Things 3,好攰~ 不過都係抵,因為好好睇。得8話,今季無乜拖,好過第二季但少咗第一季嘅新鮮感,放心,劇情都好緊湊。

講人:六個「細路」都變晒「靚仔」,除咗 Dustin 同 Max 之外,個個樣都變晒,但唔知點解仲保留返啲髮型,好怪。Will 同 Ele 始終寫得最多預咗,但唔係最好嗰個,Ele 今季終於似返個「正常」嘅女仔,有少少不滿嘅係 Will 除咗「電燈」之外,實在無乜用。半新角 Lucas 個妹 Erica 好老積好正,金句「You cannot say America without Erica.」,另一個係 Steve 個同事Robin,佢絕對搶晒鏡,而 Johnathan 同 Nancy 呢對大玩恐怖片老梗,佢倆個條線,幾大路,但係兩個有成長,最後都好担到「大人」呢個責任。兩位「老角」Joyce 同 Jim 繼續好戲,大玩 sexual tension 同冒險。今季個大奸角係 Billy (唔算透掛),以為好似上季咁係個平面角式,最後都講返佢個 origin,幾好。噢,頭一話同最後一話有上一季啲角式客串。

「配對」絕對係強項,今季除咗幾乎無晒元四人組合作,有幾多次四條友同時出鏡一隻手有找,反而圍住 Will 同 Ele 關係去轉,另一邊繼續係 Steve + Dustin (再加兩位新女成員),佢哋都有好多解謎冒險,佢哋嘅線都好精彩。家庭線,除咗 Jim 同 Ele 之外,好弱,係咪當年啲父母都唔多理啲仔女去咗邊嘅呢?出過埋六個屋企之中,之前寫得最多嘅係 Will 同 Nancy,佢阿媽 除咗一兩幕戲有交流之外,好似另外一家庭咁。

呢季除咗賣懷舊(順手加多幾件廣告),仲賣更多各種電影老梗:有喪屍,天外奪命花,甚至 Terminator,覺得可以玩多啲喪屍,但點知又點到即止。今季另一個大奸咁安排有啲離譜,唔係好通不過因為唔係咁個故仔又唔成立,姑且忍下。有啲線會有啲「女權」元素出現,唔洗驚,一來唔多,二來當年係咁,三來有啲嘢,換轉係男嘅會發生。除咗好緊張,都有好多笑位,尤其最後有某位「謎之角式」出場,玩咗樣嘢,同個場境完全唔喇間,但效果勁搞笑,睇到半夜都要笑出聲。

最後有個 mid-credit scene,可以話係下一季嘅預告。

此篇文章於 07-05-19 02:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-05-19, 03:05 PM   #957
肉羊哩咖
griffin611

謎之動畫

唔知 Netflix 搞乜,呢邊有部嘢無名無 thumbnail 細圖,撳入去望原來係 Record of Grancrest War グランクレスト戦記。輕小說改編,有廿五話。

舊 07-05-19, 05:36 PM   #958
IDGAF
The One

引用:
作者: 2dn 查看文章
OMG

The Big Bang Theory 全12季上架!
https://www.netflix.com/hk/title/70143830

意外驚喜~!
一直想睇The Big Bang Theory(囧男大爆炸),
有排煲了~!

=============
https://www.netflix.com/hk/title/81092491

睇咗宇多田光 Laughter in the Dark 巡迴演唱會 2018~!

與觀眾對話內容意外地多,甚至有短劇睇下添,
好彩Netflix版有做繁體中文字幕~!

不過,佢個中文字幕又唔包括歌詞部份的…
反而日文及英文字幕就有晒對話及歌詞內容。

雖然歌衫方面真係唔多,
連Encore件T-shirt牛仔褲都出咗3套衫,
不過,個螢幕同燈光效果做得幾靚,
遲d應該會買返iTunes版收藏。

唔怪得演唱會途中突然想起要飲水,
仲要講明係サントリー 天然水,
原來是植入式廣告嚟~!

不過,唔夠當年日清Cup Noodle厲害直接出現係宇多田光Kiss & Cry的歌詞入面~!!!

https://www.youtube.com/watch?v=cyEmv5jrLC4

https://www.youtube.com/watch?v=7QqipCCitcU

此篇文章於 07-05-19 05:41 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 07-05-19, 07:53 PM   #959
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Pacific Rim 動畫 2020年上映
https://www.engadget.com/2019/07/04/...im-anime-2020/
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-19, 12:17 PM   #960
肉羊哩咖
griffin611

ST 3 有透討論

以下內容涉及劇透,敬請家長留意

講人先:

Mike:主要都係講佢變咗有異性冇XX,但後段患難見真情,呢度寫得幾好。

El:呢一部成長得最多嘅角式,由「好打得」變咗要畀人救;另一方面因為 Max 嘅關係,變返咗一般嘅少女,有老死,見識呢個花花世界,唔再凈黐住個男友,反叛老豆到因失去而心痛,寫同演都好,無咗上一部好受非議嘅 solo mission,去到中段令到個故仔展開同緊張好多。

Luke:呢一部開頭做 Will 個「損友」,之後無乜嘢做,除咗一兩個鬼主意之外,繼續幾路人吓。

Will:呢一部唔再玩「鬼上身」都好嘅,因為真係玩到厭,除咗寫到佢比較「遲熟」,留戀細個時嘅「好時光」,到尾佢明白到要長大。不過大部份除咗做怪獸預警雷達之外,實在無乜用。

Dustin:另一個大唔透,開頭最爆係話佢識到女仔,而其他人當佢老吹。到最後佢女友正式出場,又真係幾萌,不過最正係最危急關頭,係都要「唱K」,尤其係當映住架車車畀隻 mind-flayer 死追,好緊張,一路播緊佢倆件嚮度唱 Never Ending Story,完全格格不入,直頭大聲笑咗出嚟~ 不過可能見佢同 Steve 夾,尤其佢同 Erica 一對,襯返 Steve 同 Robin 呢一對,又幾有趣;到最後都無得同其他「細路」合力打怪,有少少可惜。

Max:都係襯托 El,同群戲為主,佢呢部經過咗巨變之後,希望下季會多啲發揮,始終覺得佢同 Luke 嗰個年代無乜可能,而呢方面寫得又少。

Joyce:佢開頭唔接受 Jim,到最後失落,因為劇本都係集中同 Jim 嘅關係度,收晒上兩部啲「癲婆」戲,反而突出佢個自信同堅強,都好。

Jim:演一個唔識同個女相處嘅老豆內心戲,去到中段担起蘇聯佬條線啲動作戲,證明 Hellboy 出事唔關佢事。

Nancy:最重「女權」陣除嘅角式,嗰個時代係咁,職場性別主義係好嚴重,又無話佢最後證明到畀班賤男(前)同事點點點,焦點放晒係搵件事嘅真相,之後畀怪物追,同埋保護班細嘅,解決怪獸危機嗰度。

Johnathan:都係繼續弱氣無乜個性,職場上繼續蝕底畀人洽,又無 Steve 條線咁好玩,只係配襯角式,咁搞法下一季係咪輪到佢出事?

Steve:由乞人憎嘅角式,到呢一部多好多發揮,更加搞笑,佢同新角 Robin 好夾。

Robin:佢出場都好搶 Steve 鏡,其實係隱藏咗嘅 nerd。估唔到佢係個 lesbian,有啲意外。

Erica:串咀,數口好,有經濟學天份;上一部無乜戲份,呢次佢同 Dustin 都好夾,另一個新配對可能。話時話,乜一個小鎮入面有咁鬼多 nerd 嘅?

Billy:呢一部其中一個奸角,中段開始寫到佢好有威脅,點知特登寫到佢留返嚮度,要嚟最後派個便當;不過加插咗佢嘅「童年陰影」,充實返個角次。

故仔:

蘇聯佬:初初唔多明個故仔預佢發生嚮 Hawkins,點會賴到去蘇聯咁遠,跟手先揭露原來蘇聯佬成功入侵 Hawkins,仲運咗大把人設備同武器入去,乜美帝啲邊防咁差嘅?又無點講明明蘇聯嗰邊都有個窿唔搞,要山長水遠走過嚟搞?個動機係乜?啲綠色嘢係乜嚟?無解釋。

用無線電發暗號,又話有咩最隱敝基地,點知畀兩三條細路輕易破解發現潛入仲要走甩埋,跟住又畀兩件大叔大嬸同樣輕易入侵到,You have one job! 個開㝫機令人諗起新亞力瑪支超級米加粒子炮。

美帝嗰邊都係無能,畀班蘇聯佬成功散水,一心諗住班蘇聯佬會畀隻大怪凌辱,點知無發生到。

上一部隻 mind flayer 得個影你睇,好似好大件好巴閉咁,今部現咗真身就差好遠。 去返一般怪獸嘅層次。不過唔係話無乜威脅性,尤其當 El 無咗能力,幾乎無得打。佢搞到部份人受佢控制變喪屍,可以玩一晚當大部份居被佢控制,變晒超級喪屍去追班主角,好似入面玩 D&D 講到咁,而家變晒一堆血怪砌成隻 mind flayer 就嘥啲。

此篇文章於 07-06-19 12:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-06-19, 10:57 PM   #961
IDGAF
The One

睇咗Stranger Things 3,
今季基本上係把農曆七月十四鬼門關大開的概念,
直接套入美國7月4日國慶日度咁款,
另加夏日戀愛主題。

今季大部份時間都係兵分三路進行,包括:

大人隊:
Joyce Byers師奶神探上身,
警長Jim Hopper都只係佢跟班,
賓州圖書館熱線支援行動會唔會太慢…

超能十一隊:
主戰力仍然係Eleven,其他角色只係情感支援多,例如BF同BFF。
Will Byers只係一個近距離近乎無用的敵人偵察機…
Lucas=軍火庫,但似乎只係配合國慶煙花主題。

雪糕屋隊:
今季最鐘意睇呢條線,
收集情報、破解暗號、潛入敵陣乜都係佢哋做晒,
意外地有LGBT劇情出現。
另外,可能其他小朋友都成大了
貪心小妹Erica的演出太搶鏡了~!

奇怪的係今季佢哋少咗用無線電對講機通訊,
甚至無預先溝通的情況下都可以分別完成到任務。

今季隻怪獸造型真係好肉醬意粉…
同埋我覺得可以玩電影The Thing式,
邊個係人邊個係鬼劇情耐d。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%AA...B8%89%E5%9E%8B

究竟可口可樂比咗幾多錢廣告費?
出現率咁高的,反而LEGO、Polaroid等有合作出商品的就唔多覺有出現咁…
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=861

《怪奇物語》第 3 季 | 最終預告 | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=9ynAk_VeBLc

Stranger Things 3 Cast Give You An All Access Behind the Scenes Tour | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=1DTxO9tW2p4

此篇文章於 07-06-19 11:13 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 07-06-19, 11:02 PM   #962
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
最後大戰延精彩,今季還是保持水準,都希望第4季不要等太久

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-19, 11:13 PM   #963
IDGAF
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最後大戰延精彩,今季還是保持水準,都希望第4季不要等太久
最滿意今季終於解決一個問題,
就係如果你知道自己屋企係鬼門關上門,
個仔比捉走過一次,好彩搵得返,
第二次又搵到上門,又死埋個男朋友的情況下,
點解仲唔即時搬走?

之後,仲嚟第三次…

不過,睇今季片頭同片尾的片段,
睇嚟第四季就算同樣的"門常開事件"發生係另一個地點都唔係無可能。
好彩佢有關門專員十一。

舊 07-06-19, 11:32 PM   #964
IDGAF
The One

睇咗有Black Mirror第5季果3個故事。

Striking Vipers
機友打機打出真感情?!
格鬥game變H game,好友變小王
電影Ready Player One都要貴版裝置先做到全身VR體驗,
Black Mirror一粒嘢貼頭山就搞掂高科技好多。

Smithereens
叫你老細嚟聽我電話…

Rachel, Jack and Ashley Too
完全為睇Miley Cyrus同聽佢唱歌,
不過個故事好普通無乜嘢值得反思咁,
不如你講劇中隻AI doll Ashley Too更新到第N個版本後有自我意識,
唔再想受人擺佈仲好過啦。

《黑鏡》第 5 季 | 正式預告 | Netflix [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=op9OwDrJyR0

你我早該想到會有這一天。《黑鏡》三則全新故事,6 月 5 日隆重上線。

舊 07-07-19, 02:34 AM   #965
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
究竟可口可樂比咗幾多錢廣告費?
出現率咁高的,反而LEGO、Polaroid等有合作出商品的就唔多覺有出現咁
老細漏咗七仔同 Burger King。BK 有個鏡頭成個 logo 霸左成半個畫面~~~

舊 07-07-19, 06:52 PM   #966
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇咗有Black Mirror第5季果3個故事。

Rachel, Jack and Ashley Too
完全為睇Miley Cyrus同聽佢唱歌,
不過個故事好普通無乜嘢值得反思咁,
不如你講劇中隻AI doll Ashley Too更新到第N個版本後有自我意識,
唔再想受人擺佈仲好過啦。
試下咁諗
呢集有3個情況出現左:
1. 意識可以Clone出來,放入機械賣
2. 只要有意識,外人可以用科技係你大腦拿料出來賣
3. 就算你死左,「你」可以比外人以經Hologram形式再現

科技上Season 4 Black Museum講過
但因為初心不同,上次係Freak Show,今次係商人+Celebrity,成個Implication唔同左
但重點都係:依家人死左就死左,未來想死真係好難,一個唔小心意識比人Clone左你出來,你永遠要做野..

現實中MJ死左10年,但以2018為例,佢仲幫唱片公司搵左4億美金
如果現實有呢集Black Mirror的科技
恐怕所有 ( 名)人永遠不死,意識要永遠做野落去 ...

另外你想像下如果Miley Cyrus個意識唔係放落Robot仔,而係Season 2 ep1的薯仔人到,分分鐘比人當真Sex doll 賣...

此篇文章於 07-07-19 07:11 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-19, 07:45 PM   #967
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
現實中MJ死左10年,但以2018為例,佢仲幫唱片公司搵左4億美金
如果現實有呢集Black Mirror的科技
真係無得停
另外你想像下如果Miley Cyrus個意識唔係放落Robot仔,而係Season 2 ep1的薯仔人到,分分鐘比人當真Sex doll 賣...
唔洗死,你植物咗都得。

將意識數碼化嘅科技嚮 White Christmas 嗰一話己經有,不過用嚟當「人工智能」同埋「坐監」用。呢度再加埋 The Waldo Moment 用真人幕後控製咁解。呢個同「初音」呢類科技有啲異曲同功,不過前者無真人意識在內喇,比較似佢阿姨用科技執過晒佢啲歌詞, ,而 holographic projection 呢家嘢而家都有,不過未去到可以放上舞台咁啫。

去到咁,就令人諗起 Philip K. Dick (Do Androids Dream of Electric Sheep?, Man in the High Castle) 啲小說 -- 佢啲嘢其中一個主題係:當假嘢比真嘅仲好嘅時候,真同假又有咩意思先?

講用科技作為永續「生命」嘅方法,S3 有 San Junipero 就係講呢個科技。

此篇文章於 07-07-19 07:56 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-08-19, 06:58 PM   #968
ahleung
The One
Bannnned

weekend一口氣煲晒兩季 為美好的世界獻上祝福, 差唔多每集都真心笑出聲 , 聲優演出功不可沒.
舊 07-08-19, 08:20 PM   #969
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: ahleung 查看文章
weekend一口氣煲晒兩季 為美好的世界獻上祝福, 差唔多每集都真心笑出聲 , 聲優演出功不可沒.
可以睇埋 從零開始的異世界生活,我覺得幾好睇

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-19, 12:12 AM   #970
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 大懶財 查看文章
呢套第一季 ViuTV 播過,有啲新意,叫做頂到去結局。

此篇文章於 07-09-19 12:15 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-09-19, 09:15 AM   #971
gingq7

ST3:
係好睇既, 不過可以編得好d

Evil Russia山長水遠黎美國開洞都算了,
無線電俾細路輕易偷聽倒我勉強可接受,
在敵人的地底用無線電通話但唔用不能解的暗碼我也忍了,
但, 點解要傳送果一段信息????
班蘇聯軍人唔識路送貨???

個基地好似深入地底N層, 但Jim佢地打開個床下底就能直接到達?! 連門鎖都無?

Jim二人去了唔關事的舊研究所根本乜野都唔會搵倒, 你Terminator千里紹紹趕過來, 無厘頭現身打佢一身曝光自已為乜
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-19, 10:09 AM   #972
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 大懶財 查看文章
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套第一季 ViuTV 播過,有啲新意,叫做頂到去結局。
之前睇左漫畫, 知道晒劇情所以又無乜心機睇動畫

去到第3個loop時女主角疏遠男主角, 睇唔明.
反而雷姆義無反顧一直支持
但男主角最後都係揀女主角. 好無癮

又, 見就黎有劇場版, 而家開始煲 在地下城尋求邂逅是否攪錯了甚麼
舊 07-09-19, 12:05 PM   #973
肉羊哩咖
griffin611

題外:ST3 隻 The Never Ending Story 見 iTunes 上有,係演員唱返,衰在 Album-only~ 有冇搞錯~

ST3 啲窿,老細你提到先覺,好似送貨嘅嘢,打個電話咩得囉,你當佢「致敬」囉,最大一個窿
就係:
最後班蘇聯佬點前水㗎?係有「地下通道」?定係去咗 Upside Down?還是無筆蓆慳返當無事?

此篇文章於 07-09-19 12:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-10-19, 12:38 AM   #974
肉羊哩咖
griffin611

ST 1,2 係部80年代日動嘅話,會唔會係咁?

------

《聖鬥士星矢》3D 版,七月十九號上,費事畀各位老細笑死,都係出日版 PV 啦,因為英門版土聽到耳仔都塞埋:

------
Netflix 啲觀眾數字一向好少講,多數報喜不報憂;ST3 上架頭4日觀眾(戶口做單位),破晒紀錄嘅有成4千零7十萬咁多。

此篇文章於 07-10-19 02:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-10-19, 07:34 AM   #975
gingq7

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
題外:ST3 隻 The Never Ending Story 見 iTunes 上有,係演員唱返,衰在 Album-only~ 有冇搞錯~

ST3 啲窿,老細你提到先覺,好似送貨嘅嘢,打個電話咩得囉,你當佢「致敬」囉,最大一個窿
就係:
最後班蘇聯佬點前水㗎?係有「地下通道」?定係去咗 Upside Down?還是無筆蓆慳返當無事?
呢點反而無問題

在床下底走佬就ok
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:55 PM

手機版 | APP版