Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-16-17, 11:24 PM   #726
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: kingsman 查看文章
頭先去金源訂咗行機,$2340落$1000訂,3月3號攞機

我有問老闆娘駛唔駛食game之類,佢話唔駛喎,唔駛食game唔駛食配件,佢只係話「你到時都會買game玩架喇,唔係買部機返去做咩喎」

之前喺金源訂機話要食game的ching,其實係咩情況?
可能多人訂夠$賺所以改變策略

舊 01-16-17, 11:25 PM   #727
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
葵芳有間店開左訂,我FB問極佢都唔答我係咪$2340
而且好似好多人訂,佢話我個順位去到60幾70
都係睇定D睇下官網1月21開訂係咩意思先啦

此篇文章於 01-16-17 11:28 PM 被 96neko 編輯。
96neko 目前離線  
舊 01-17-17, 12:43 AM   #728
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: kircheis 查看文章
殺手鐧遊戲會唔會係VR game呢?
因為部機已經滿足到做VR game的條件...戴上頭,手渣joy-con!
真係正所謂"萬事俱備,只欠頭罩"

如果BioHazard出VR....
咁應該 PSVR + BH 7 啱你。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 01-17-17, 01:12 AM   #729
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 八仙果 查看文章
咁應該 PSVR + BH 7 啱你。
遲下一定一定劣化少少出番隻NS版,重可能支援埋VR模式呢!(因為佢係Capcom出品)
加上冇忘記BH7係多平台Game呢,但暫時只有PSVR有對應到VR模式,你地覺得Capcom遲下出完全版先比其他平台用佢個VR模式咩!

PS:不過NS變做VR,戴上頭又好似大件左D同重,
一係老任重收埋件Silm版NS等時機成熟後先攞出呢買!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 01:17 AM   #730
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
可能多人訂夠$賺所以改變策略
好事呢!
到時淨係炒日版/美版Game囉!

PS:冇忘記重有主機Mon貼+機袋+128/64GB microSD卡又要洗多舊!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 01:41 AM   #731
Eking

註冊日期: Feb 2006
好多機已經唔貼mon 同好耐

舊 01-17-17, 03:10 AM   #732
mrk

引用:
作者: 八仙果 查看文章
咁咪好囉,唔好落嚟買香港行貨呀!
少左好多人搶頭批貨,太好啦!XDDDD

mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 05:53 AM   #733
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
GameStop 已經賣完首批NS(訂哂)
高層要求老任放多啲貨
成個三月全世界爭200萬貨,饑餓遊戲

引用:
作者: mrk 查看文章
少左好多人搶頭批貨,太好啦!XDDDD
聽嗰班a9vg友up啦,抽水客嚟咋
貼吧嗰班真fans已經開始籌備組團落嚟衝首發

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 07:56 AM   #734
Eking

註冊日期: Feb 2006
講真首輪game唔太吸引,等4月出左mkd 先

舊 01-17-17, 08:25 AM   #735
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: sugoteam 查看文章
但個pad解像度........ 出 VR 恐怕有心無力,我覺得依家給外界有唔錯印象,方向其實幾正面,係 game 陣容唔多夠,殺手級我都係覺得係 MH,唔公開住係驚3DS 版會賣得唔好吧!

VR呢個時候始終都仲未係最佳時機,咁冒險唔似老任方針,下一代機就大機會d吧!
MHXX 日本個預訂反應差過 X, 部分原因係觀望有 NS 版
而家發表會後萬一無改善,咁 Capcom FY16 內賣 200 萬個數就幾危
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-17-17, 08:58 AM   #736
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: N0T51B 查看文章
GameStop 已經賣完首批NS(訂哂)
高層要求老任放多啲貨
成個三月全世界爭200萬貨,饑餓遊戲

聽嗰班a9vg友up啦,抽水客嚟咋
貼吧嗰班真fans已經開始籌備組團落嚟衝首發
佢地有都衝日版先...
swatty 目前離線  
舊 01-17-17, 09:00 AM   #737
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
好事呢!
到時淨係炒日版/美版Game囉!

PS:冇忘記重有主機Mon貼+機袋+128/64GB microSD卡又要洗多舊!
Game都無咩水位。美國森林直送香港Prime會員再八折
由手機版發出
Shinjyo 目前離線  
舊 01-17-17, 09:08 AM   #738
沈賦權
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
係唔係一定要插microSD卡先可以Save?
沈賦權 目前離線  
舊 01-17-17, 09:12 AM   #739
C.K.F.
Ultimate Gamer

睇ns呢個規格, 呢個售價, 估計幾乎可以賣一部就賺一部。
當然單以材料成本來估計。

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge

此篇文章於 01-17-17 09:14 AM 被 C.K.F. 編輯。
C.K.F. 目前離線  
舊 01-17-17, 09:16 AM   #740
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
遲下一定一定劣化少少出番隻NS版,重可能支援埋VR模式呢!(因為佢係Capcom出品)
加上冇忘記BH7係多平台Game呢,但暫時只有PSVR有對應到VR模式,你地覺得Capcom遲下出完全版先比其他平台用佢個VR模式咩!

PS:不過NS變做VR,戴上頭又好似大件左D同重,
一係老任重收埋件Silm版NS等時機成熟後先攞出呢買!
Bio7 vr已經講明ps獨佔一年,之後去PCVR

同你地諗得vr太容易,vr要既機能係好高

以NS既能力出vr最多只出到手機級VR遊戲

此篇文章於 01-17-17 10:16 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 01-17-17, 09:26 AM   #741
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
睇ns呢個規格, 呢個售價, 估計幾乎可以賣一部就賺一部。
當然單以材料成本來估計。
呢個spec做價的確可以

但加上R&D,我諗都起碼有50%利潤

所以大把減價空間

而家個機能都基本上睇盡,薩爾達都已經要行900P

過兩年行唔到高級引擎時,再減價吸客

如果NS有爆發期,起碼係減到$199USD時
ayane123 目前離線  
舊 01-17-17, 09:55 AM   #742
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
打咗咁多年機,從來買新機我都唔會查根究底佢嘅機能,
最主要睇遊戲效果出來收唔收貨,
一間餐廳用料食材高級,煮出唔好食或唔啱食,
同另一間餐廳食材一般(但新鮮),廚師又有料,我貴d都會去食~
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 10:04 AM   #743
96neko

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 沈賦權 查看文章
係唔係一定要插microSD卡先可以Save?
主機有32GB
唔玩DL ns game既話唔買micoSD都夠用
96neko 目前離線  
舊 01-17-17, 10:07 AM   #744
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
又唔係既,度下佢咩料,估下佢有幾大減價空間都好既。
反正真女神就算獨佔都唔會早…

舊 01-17-17, 10:45 AM   #745
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
又唔係既,度下佢咩料,估下佢有幾大減價空間都好既。
反正真女神就算獨佔都唔會早…
咁嘅陣容都嘅咁好反應,我覺得2年內都唔使旨意減價
其實間唔中講下機能都無問題
但下下都機能定輸贏,啲game好唔好玩都唔討論下,真係有啲煩厭

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 11:00 AM   #746
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: N0T51B 查看文章
咁嘅陣容都嘅咁好反應,我覺得2年內都唔使旨意減價
其實間唔中講下機能都無問題
但下下都機能定輸贏,啲game好唔好玩都唔討論下,真係有啲煩厭
老任一向都唔係靠機能
如果機能可以就唔會PSV到而家都嬴唔到NDS
只係老任有時D創意行得太快/行左去另一邊
反而吸引唔到機迷

不過佢今次最成功係家用同手提機結合
另到一班機迷可以係屋企以外玩到專業級既遊戲
又可以更易同朋友一齊玩
mouseccy 目前離線  
舊 01-17-17, 11:10 AM   #747
C.K.F.
Ultimate Gamer

引用:
作者: ayane123 查看文章
呢個spec做價的確可以

但加上R&D,我諗都起碼有50%利潤

所以大把減價空間

而家個機能都基本上睇盡,薩爾達都已經要行900P

過兩年行唔到高級引擎時,再減價吸客

如果NS有爆發期,起碼係減到$199USD時

我相信NS粒 SoC 好可能只係將 Tegra X1改D嘢就算, 老黃D數口咁勁, 唔會死錯人的, 加上老任要平又唔想要出真係好勁性能.

比較可惜係個MON唔係full HD.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 01-17-17, 11:12 AM   #748
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mouseccy 查看文章
老任一向都唔係靠機能
如果機能可以就唔會PSV到而家都嬴唔到NDS
只係老任有時D創意行得太快/行左去另一邊
反而吸引唔到機迷

不過佢今次最成功係家用同手提機結合
另到一班機迷可以係屋企以外玩到專業級既遊戲
又可以更易同朋友一齊玩
難得有朋友同你一齊玩,要好好珍惜,個個都ONLINE玩,感覺冷冰冰。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 11:14 AM   #749
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 阿聰 查看文章
難得有朋友同你一齊玩,要好好珍惜,個個都ONLINE玩,感覺冷冰冰。
有D GAME想毒人一齊玩唔難既, 我公司都好多人LUNCH玩MON HUN, 只係我對MH 冇愛
mouseccy 目前離線  
舊 01-17-17, 11:17 AM   #750
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mouseccy 查看文章
有D GAME想毒人一齊玩唔難既, 我公司都好多人LUNCH玩MON HUN, 只係我對MH 冇愛
只係依家少咗好多GAME可以LOCAL PLAY,搵人有興趣一齊玩唔容易,
所以我都好珍惜同D兄弟打MK同大亂鬥嘅時光,ONLINE GAME真係比唔上。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:28 AM

手機版 | APP版