Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-16, 08:15 AM   #526
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我比較周星星個套,一個正常人經歷咁多打擊後係應該……係無反應。你死兩次都算,但死左十次都就來了吧……正常人都識用腦分析/好似殺戮輪迴咁練lv……你重要崩潰完變返正常都係咁死樣,真係好似北京個條俾老虎咬條女咁,蠢到一個地步係好難唔令人覺得抵死。
都係個句雷姆無辜的

舊 07-26-16, 08:26 AM   #527
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
你有睇原作就知蕾姆其實唔係你地想像中只會單方面付出既女人

要冷靜講就容易,實際每次都要面對唔同既死法仲要次次都係甩頭/爆腸/生吞
仲要次次都死前都要睇住目的大失敗時

我覺得以動物本能黎講大崩潰逃走係最合理既反應

然後下集開始你就會見到你想睇既行動力255,眼神死掉既486

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-26-16 08:28 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 10:06 AM   #528
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
你有睇原作就知蕾姆其實唔係你地想像中只會單方面付出既女人

要冷靜講就容易,實際每次都要面對唔同既死法仲要次次都係甩頭/爆腸/生吞
仲要次次都死前都要睇住目的大失敗時

我覺得以動物本能黎講大崩潰逃走係最合理既反應

然後下集開始你就會見到你想睇既行動力255,眼神死掉既486
因為劇情之壁走唔到,唔係一開波就講過正常人點會為左三唔識七去死幾次……

舊 07-26-16, 10:33 AM   #529
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
睇到火滾
由會用腦破關變成唔用腦害死別人
幾集只懂大呼大叫
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 10:56 AM   #530
stcdavidhk
God of Gamer

咁又估唔到講真相會死對家ge

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 12:59 PM   #531
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實大家可能對男主角要求太高, 睇左咁多集, 佢無論係體力定智力都只係普通水平. 好難要求佢突然開竅, 若佢突然醒目左反而唔正常
上面有版友話大崩潰逃走係最合理既反應, 我都幾同意, 換轉係我, 次次唔係遇到癲佬就係遇到大怪獸, 我都想走, 唔想玩落去

同埋今次個SAVE POINT有少少玩男主角, 劍聖前一日走左, 無左最強幫手, 又得番三日, 計埋返大宅的時間, 實際得個一日多少少去諗對策, 其實係幾難
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 02:14 PM   #532
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
就係佢IQ 同EQ都低到唔正常丫嘛 我信冇人對佢有期望過

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 02:27 PM   #533
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: green 查看文章
其實大家可能對男主角要求太高, 睇左咁多集, 佢無論係體力定智力都只係普通水平. 好難要求佢突然開竅, 若佢突然醒目左反而唔正常
上面有版友話大崩潰逃走係最合理既反應, 我都幾同意, 換轉係我, 次次唔係遇到癲佬就係遇到大怪獸, 我都想走, 唔想玩落去

同埋今次個SAVE POINT有少少玩男主角, 劍聖前一日走左, 無左最強幫手, 又得番三日, 計埋返大宅的時間, 實際得個一日多少少去諗對策, 其實係幾難
其實一連串既問題起因都是由佢死跟EMT去開會開始
唔聽老闆命令反而要老闆聽佢講搞到大家唔開心
正常有save point 既Gal game 玩家都會選擇重load save point 行第二條路
486反而繼續錯落去
舊 07-26-16, 02:35 PM   #534
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: green 查看文章

第一關PLAY TIME只得幾個鐘,由於是新手關所以有最強劍聖幫手
第二關PLAY TIME成周時間,無可否認是自己努力成果
第三關PLAY TIME得一日多啲,而且仲要目標是對可以殺死前劍聖的怪物同幾百年狂人,咁算是越幾十級挑戰,佢有咁既成績都算作者的努力,玩到咁盡,帶埋蕾姆走係好應該

舊 07-26-16, 03:11 PM   #535
stcdavidhk

直接行雷姆路線當good end算啦

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 04:03 PM   #536
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
就係佢IQ 同EQ都低到唔正常丫嘛 我信冇人對佢有期望過
其實佢iq唔低

但eq直到下集之前都係負數

典形腦衝死屁孩

其實主要係魔女前兩章對佢太好幫佢擺好晒棋陣,估唔到今次佢自大到未開局就親手扔晒自己手上幾隻主坦同dpsb
特別係自己之前有送過上門黎道別既lv255劍聖

然後就得返隻30lv左右既蕾姆solo對面兩隻lv99既boss

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-26-16 04:08 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 04:19 PM   #537
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
Cut左冇睇的.......路人甲

綜合你地既討論結果 = 男主是廢柴,低能,低智。

但你地都好似樂在其中咁追落去睇。一路睇一路噴....

作者大成功

IQ高既人,多數是能冷靜分析,但行動力較弱的。

至於 "典形腦衝死屁孩" 明顯屬於 IQ低+EQ低 那類,不就是 "唔諗前唔諗後,打死擺就,天主保祐" 。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:43 AM   #538
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
樓上,呢套唔睇係幾可惜,輕小說玩劇情黎講呢套有代表性里程碑作用架
可以預見輕小說套路由後宮>龍傲天>re load save黎過
算係一個時代既見證w而且其實都唔算悶,動畫製作組算係好有heart,我未見過一套番係可以播兩季,每一話都播足24分45秒,有時仲要偷op同ed d時間黎推劇情..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:03 AM   #539
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Kewellma 查看文章
樓上,呢套唔睇係幾可惜,輕小說玩劇情黎講呢套有代表性里程碑作用架
可以預見輕小說套路由後宮>龍傲天>re load save黎過
算係一個時代既見證w而且其實都唔算悶,動畫製作組算係好有heart,我未見過一套番係可以播兩季,每一話都播足24分45秒,有時仲要偷op同ed d時間黎推劇情..
然而製作組雷姆黨

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:45 AM   #540
aricwong
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: LR猫 查看文章
然而製作組雷姆黨
咁呢一章的女主角的而且確係雷姆嘛~唔關製作組事的~XD
aricwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 12:32 PM   #541
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: aricwong 查看文章
咁呢一章的女主角的而且確係雷姆嘛~唔關製作組事的~XD
我覺得今集尾段如果製作組係EMT黨嘅個效果應該會做得好啲

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 01:18 PM   #542
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
直接行雷姆路線當good end算啦
但老死嗰刻又reset過
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 02:07 PM   #543
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: J+1 查看文章
但老死嗰刻又reset過
由手機版發出
這樣會無限幸福輪迴
不能對486這麼好
舊 07-27-16, 02:12 PM   #544
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: s2001154 查看文章
這樣會無限幸福輪迴
不能對486這麼好
佢只可以行朗姆線,其他通行禁止
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 02:16 PM   #545
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
呢套野最大個問題係成個設定係直Dupスマガ....
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 07:01 PM   #546
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#05

引用:

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:34 PM   #547
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
Re:ゼロから始める異世界生活 3 表紙公開
http://re-zero-anime.jp/product/#vol3
引用:

ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#05
引用:

此篇文章於 08-09-16 06:56 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:48 PM   #548
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實有個地方一直唔太明, 艾米不是被世人視為魔女嗎? 點解魔女教班人仲要殺佢? 唔係應該追隨或崇拜佢咩?
定劇中有解釋但我SKIP左?
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:09 PM   #549
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
愈係忠誠既信徒愈係憎恨假貨

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:58 PM   #550
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Thaws 查看文章
呢套野最大個問題係成個設定係直Dupスマガ....
由手機版發出
但係應該唔多人知?

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 《玩轉三周1/2》23/07/12 逢一至五 22:30~23:00 共15集 stinkychan08 Neo Entertainment TREND 17 08-10-12 01:34 AM
Megazone 23 (メガゾーン23 青いガーランド) steve 電視遊戲討論版 14 08-29-07 02:22 PM
[TVB]無線人氣節目2007 今晚23:00~23:45 Busconcamp Neo Entertainment TREND 79 11-29-06 11:24 PM
男 子 殺 蚊 變 殺 人   蒙 冤 23 年 IamO ~清談館~ 27 08-02-06 09:32 PM
BASTARD 23 6402oen 日本動漫畫討論版 14 04-29-04 09:50 PM

現在的時間是 02:40 PM

手機版 | APP版