Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-11-13, 10:55 AM   #2226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
如果2日後的美版ps4
能自由轉換 ox 的話
sony 就真的皇恩了

------------------------------------------------------------

另外 如果香港真係X 的話

還會引爆另一個問題

psv tv/psv 是用o的
咁我控制時是跟邊個.....

我psv tv 長放廳
用黎玩ps4啦...... (ps4和psv 在房玩)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-11-13 10:57 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:58 AM   #2227
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
要SMS,系咪17號果半夜100名額?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 10:59 AM   #2228
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我都無話覺得係 bug...
sorry版友可能我Quote得唔好
其實一半係想回Pet3版友話XO Bug嘅內容
引起不快真係抱歉

舊 11-11-13, 11:01 AM   #2229
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:03 AM   #2230
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: pet3 查看文章
沙木果種 畫面突然幾個鍵比你按
按唔切就會失敗

因為XO 按鍵bug 問題
畫面寫o
但遊戲設定了o其實=確定鍵

之後你就死了 \0.0/

如果遊戲設定
o=o
x=x
咁咩機都無問題 (就是現在說的跟遊戲)

但就是有遊戲商腦殘
設定
o/x= 確定/取消鍵
這種就是跟主系統

如果全世界都是用前者
咁當然無問題
但現實不是......

會出現接鍵bug 全部都是後者設定
多謝解說
向來都係見Menu教撳咩就撳咩,反而冇刻意去記XO嘅問題
當然一上手係會唔慣,成日撳錯
但係如果搞到連Game都玩唔到我絕對同意要鬧的

舊 11-11-13, 11:07 AM   #2231
pet3
The One

引用:
作者: Strider 查看文章
多謝解說
向來都係見Menu教撳咩就撳咩,反而冇刻意去記XO嘅問題
當然一上手係會唔慣,成日撳錯
但係如果搞到連Game都玩唔到我絕對同意要鬧的
所以我先一直說不是習慣問題.....
下下畫面叫你按o 但要用x 已經夠煩
而x本身又是"組合鍵"就更開心了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-11-13, 11:21 AM   #2232
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
我依家玩隻lego batman 2都係
畫面O X同實際拑制係相反
但隻game入面又唔係次次都相反
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:23 AM   #2233
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: rorimoe 查看文章
咁講所有日廠game都應該出海外版等人試好晒先出日版
由手機版發出
唉,前面已經嘈到xyz, 我唔想再嘈第二樣嘢
你鍾意點講就講喇
I shut my up
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:34 AM   #2234
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:36 AM   #2235
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: ipchow 查看文章
引用:
成功預訂,取貨時再可獲必中大抽獎,禮品包括以下其一:
- Playstation 開賣紀念版Polo Tee (價值$300)
- Playstation 開賣紀念版Memory Card收納盒
-Playstation 非賣版Tee(價值$500)
-Playstation 非賣版長遮
-Playstation 非賣版水樽連背包
-Playstation 非賣版
-PSP遊戲
-PS2遊戲
-PS3遊戲.......等等,獎品太多,不能盡錄
有咁多野送?
真係抵過自己訂喎

OT: 老婆已經出左不反對通知書了.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:38 AM   #2236
卡柏

引用:
作者: 卡柏 查看文章
手制都可以用到cam, 個人覺得買得過..

我想問問,依家有買機quota,之後訂埋機, 如果遲d又抽中首賣會,咁我係咪要買多部
有冇人可以幫下我呀
前面攪到鬼隱左我個問題
舊 11-11-13, 11:42 AM   #2237
pet3
The One

引用:
有咁多野送?
真係抵過自己訂喎

取貨時再可獲必中大抽獎

FGO 目標預算
舊 11-11-13, 11:44 AM   #2238
Strider
初段

引用:
有冇人可以幫下我呀
前面攪到鬼隱左我個問題
理論上係
但係你可以唔去首賣嘛

舊 11-11-13, 11:44 AM   #2239
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
部機到手再確認吧, 希望有invert set
我淨係覺得home menu"X"做決定會唔慣,
玩完其他主機xnox /pc 再ps3都按錯
game有patch, 算啦

舊 11-11-13, 11:47 AM   #2240
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
有冇人可以幫下我呀
前面攪到鬼隱左我個問題
段估都係要買多部, 你可以選擇去完首賣之後賣左其中一部佢
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:47 AM   #2241
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
有冇人可以幫下我呀
前面攪到鬼隱左我個問題
係,2邊分開

舊 11-11-13, 11:49 AM   #2242
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
有咁多野送?
真係抵過自己訂喎

藍店訂嘅都有得抽?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:52 AM   #2243
pet3
The One

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...ag=hhuwtian-20
買2送1

這做勢真強

FGO 目標預算
舊 11-11-13, 12:09 PM   #2244
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
好想388買住個手制先
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:12 PM   #2245
王小虎

註冊日期: Apr 2002
就算OS改翻係X=cancel,O=enter,以後仍然有可能個別games會有按鍵bug的可能。同PS3一樣,就算行貨X=cancel,O=enter,佢都"可能"有按鍵bug,例如某d歐洲廠出的games。

所以最終都係睇game廠寫game的時候有冇bug。

而家睇到demo台上面同台下面的機唔同,好明顯就係兩個唔同版OS,好大可能台上面係美版機,台下面係行版機。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:13 PM   #2246
卡柏

FB果面原來都有人問首賣同訂機既問題...
咁我依家落唔落ORDER好呢?
舊 11-11-13, 12:13 PM   #2247
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
如果2日後的美版ps4
能自由轉換 ox 的話
sony 就真的皇恩了

------------------------------------------------------------

另外 如果香港真係X 的話

還會引爆另一個問題

psv tv/psv 是用o的
咁我控制時是跟邊個.....

我psv tv 長放廳
用黎玩ps4啦...... (ps4和psv 在房玩)
唔係好明? 點樣用PSV TV玩PS4?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:14 PM   #2248
Strider
初段

之前賣左Vita,見到PS4(雖然關係不大)
氣氛上好想買返PSV+PSV TV嚟擺下
有冇版友有同感

舊 11-11-13, 12:14 PM   #2249
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
有無人有興趣joint埋一齊買?

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:21 PM   #2250
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: qwe 查看文章
唔係好明? 點樣用PSV TV玩PS4?
wifi remote play
即係你買一部ps4一部psv tv,就可以係房同廳都玩到ps4.
可以係廳玩玩下然後入房繼續~

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版