Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>初哥求大家比下意見
6eo 03:06 PM 09-10-09
小弟係情場初哥, 對個同事有好感,
我係佢雖然係同一間公司做, 但因為唔同team, 坐ge位都隔左好遠, 所以好少係公司見面,
好彩佢住係我附近, 搭同一架車番工, 我地成日返工都會撞到佢 (放工就好少, 因為兩team工作量唔同)
咁岩我同佢又一齊讀緊個hku課程, 平時都會一齊係公司搭車去返學放學, 一路都有傾有講

但一齊搭車的時間都幾長, 好怕冇話題, 雖然暫時都冇呢個問題,
但有時有d dead air都唔係好識處理, 如果dead air 又諗唔到話題個時可以點做?
同埋佢有時會避我ge眼光 (者係唔望住我黎講野), 好似想避我咁, 會唔會係我太介意諗多左?

依家同佢熟左少少(普通朋友咁), 應唔應該約佢去食飯/活動住?
定係過多一排, 問左佢有冇男朋友先會好d (等緊機會扮無意中問)?

p.s. 因為同公司又同班, 所以已經有佢ge facebook, msn 同電話
但其實都日見夜見, 都好少機會用到, 有時開工都會msn傾下返學d野ge...
完全冇經驗, 唔知點進展好, 又唔知佢點諗
綾小路雷太 03:47 PM 09-10-09
作者: iamleoluk:
小弟係情場初哥, 對個同事有好感,
我係佢雖然係同一間公司做, 但因為唔同team, 坐ge位都隔左好遠, 所以好少係公司見面,
好彩佢住係我附近, 搭同一架車番工, 我地成日返工都會撞到佢 (放工就好少, 因為兩team工作量唔同)
咁岩我同佢又一齊讀緊個hku課程, 平時都會一齊係公司搭車去返學放學, 一路都有傾有講

但一齊搭車的時間都幾長, 好怕冇話題, 雖然暫時都冇呢個問題,
但有時有d dead air都唔係好識處理, 如果dead air 又諗唔到話題個時可以點做?
同埋佢有時會避我ge眼光 (者係唔望住我黎講野), 好似想避我咁, 會唔會係我太介意諗多左?

依家同佢熟左少少(普通朋友咁), 應唔應該約佢去食飯/活動住?
定係過多一排, 問左佢有冇男朋友先會好d (等緊機會扮無意中問)?

p.s. 因為同公司又同班, 所以已經有佢ge facebook, msn 同電話
但其實都日見夜見, 都好少機會用到, 有時開工都會msn傾下返學d野ge...
完全冇經驗, 唔知點進展好, 又唔知佢點諗
死氣呢家野,有時適當係必須既
講真,返工又返學,很累的
有時靜一下,反而俾大家有空間休息下,咁仲好。

個女仔仲可能覺得你細心添!
ayato 04:03 PM 09-10-09
-skip-

既然一齊讀緊hku課程會搭車去返學放學,甘都好方便約食飯丫,當朋友約食飯先可以試下
至於問佢有冇男朋友,可以有好多方法得知ge,
eg:佢有電話打比佢,一收線就可以問佢:"個樣甘sweet,實係男朋友打黎la"跟住佢ge回答就知有無la,同埋facebook果d 都睇到d 蛛絲馬跡ge,

如果有心追人,當然要快d知道對方有無男友先la~
+油~
KammyKammy 10:06 AM 09-11-09
問男朋友呢家野真係好突兀
一問就知你想點

其實睇facebook唔多唔少都睇得出啦
又睇下佢d朋友有冇提之類
6eo 10:38 AM 09-11-09
作者: KammyKammy:
問男朋友呢家野真係好突兀
一問就知你想點

其實睇facebook唔多唔少都睇得出啦
又睇下佢d朋友有冇提之類
係啊... 所以我都唔敢問住, 可能再遲d先問

facebook睇過, 佢冇寫有冇交往中
睇d相又唔似有ge... 但一日唔firm, 個心都係唔安落

者係都係順其自然, 用朋友身份咁約食飯先?
KammyKammy 11:09 AM 09-11-09

睇d相又唔似有ge... 但一日唔firm, 個心都係唔安落

放工同上堂之間, 有冇時間食d野先呀?
咁咪約埋一齊食d野先一齊上堂囉
都好多機會接觸, 又可以打俾佢問下功課d野
onz 02:36 PM 09-11-09

要追就追, 有無男朋友其實唔係太緊要

唔岩既, 無男朋友佢都唔同你一齊

放膽d, 船頭怕鬼船尾驚賊好難追到女仔
6eo 03:51 PM 09-11-09
作者: KammyKammy:
放工同上堂之間, 有冇時間食d野先呀?
咁咪約埋一齊食d野先一齊上堂囉
都好多機會接觸, 又可以打俾佢問下功課d野
個時間好尷尬... 之前同之後都食唔到野... 6:30 - 9:30PM.... 通常都係上堂求其食D野算
作者: onz:
要追就追, 有無男朋友其實唔係太緊要

唔岩既, 無男朋友佢都唔同你一齊

放膽d, 船頭怕鬼船尾驚賊好難追到女仔
謝!
聽完你講, 我放定去馬!
下次落堂約佢去食餐飯先!
Rotagen 04:09 PM 09-11-09
唔係有云嚮到食唔好嚮到痾咩
LonelyBlue 05:54 PM 09-11-09
同公司同車同斑同學, 係你嫁啦施主
俾d信心啦
6eo 09:30 PM 09-11-09
作者: Rotagen:
唔係有云嚮到食唔好嚮到痾咩
我都諗過呢個問題, 但覺得唔係問題 (講到好混亂)

多謝大家幫忙
Norm 10:22 PM 09-11-09
神速大攻勢+兵運連還+離間之計
darkvolver 10:47 PM 09-11-09
作者: Norm:
神速大攻勢+兵運連還+離間之計
你不是漏左超絕再起
Norm 08:58 AM 09-12-09
作者: darkvolver:
你不是漏左超絕再起
用左連還唔可以用再兵法啦
陸奧 貴志 11:34 AM 09-12-09
呢度好多人都叫人去做爆擊機......會唔會快左D呀....

另外我都奉行"o係度食唔好o係度痾",因為得左米就俾同事玩,唔得米大家共事時d空氣會好重.....
LR猫 10:11 PM 09-19-09
作者: 陸奧 貴志:
呢度好多人都叫人去做爆擊機......會唔會快左D呀....

另外我都奉行"o係度食唔好o係度痾",因為得左米就俾同事玩,唔得米大家共事時d空氣會好重.....
留主講左~
反正唔同team,係工司見面機會少

雖然係度食唔好係度痾係有佢嘅道理
不過直家年青人邊個會係同一個地方打死一份工~?
唔得米,唔同team應該會唔點共事喇
得咗米,唔係畀同事玩唔起化~~?
鳳熾魂 11:29 AM 09-23-09
Leo大加油丫
作者: 陸奧 貴志:

點解係叫爆擊機
黃昏之魔彈 11:55 AM 09-23-09
作者: Castor:
Leo大加油丫

點解係叫爆擊機
諗下爆擊機係做D咩
鳳熾魂 12:00 PM 09-23-09
作者: 黃昏之魔彈:
諗下爆擊機係做D咩
唔係叫開自爆咩
6eo 11:54 PM 09-23-09
多謝各位幫忙同鼓勵
可惜小弟皮已收

本身同目標人物越黎越熟, 今日閒談間已得知佢有男朋友, 仲要係多年好穩定個d...
睇黎都係做硬好朋友架啦
smalltung 04:00 AM 09-26-09
多謝各位幫忙同鼓勵
可惜小弟皮已收

本身同目標人物越黎越熟, 今日閒談間已得知佢有男朋友, 仲要係多年好穩定個d...
睇黎都係做硬好朋友架啦
哎呀,同你一模一樣
陸奧 貴志 09:20 AM 09-26-09
作者: Castor:
唔係叫開自爆咩
去要飛去爆先有機會自爆到
thesame 11:52 AM 09-26-09
眼見未必真
不過佢依想唔想拍拖就冇錯...
singsingjai 08:29 PM 10-04-09
我都有QUESTION, 如果個女仔係平時唔係好出聲, 點同佢傾計? 我自己又係唔係好出聲果D 人 (BACKGROUND: 同科, 細我一年)
onz 11:48 PM 10-05-09
作者: singsingjai:
我都有QUESTION, 如果個女仔係平時唔係好出聲, 點同佢傾計? 我自己又係唔係好出聲果D 人 (BACKGROUND: 同科, 細我一年)
睇多D唔同O既野, 搵話題

如果兩個人都係咁靜, 一係你地夾, 一直唔駛講咩都係會夾
再唔係就要是旦一個轉變下囉, 你想你變定佢變會易D?
1 2 

返回主題版面