Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-09-17, 10:53 PM   #551
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: ShinDou 查看文章
早抖 XD 我聽日放工沖完涼食完飯應該都OK
七點零鐘?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-17, 10:59 PM   #552
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
七點零鐘?
應該差唔多8點度

D檸檬我以前都好少打,都係想打料先去打下 XD

冰牙勁左好多,以前P3果陣好易
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-17, 11:12 PM   #553
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
g級既檸檬冰系都比較可怕
雪獅冰牙非常活躍
化鮫嘴砲橫掃秒殺

舊 04-09-17, 11:13 PM   #554
ShinDou

好多G怪我都未打過,淨係打左D KEY QUEST XD 今集好多G怪有新招,隻迅龍而家成日俾佢陰到 XD
舊 04-10-17, 07:09 AM   #555
ShinDou

諗唔到整乜裝好,其實係咪整套堂郎裝護石+插珠出技最好﹖

武器好似都係堂郎最勁﹖

勇者太刀個反擊係藍氣後普通氣刃斬1開始果下﹖平時唔敢用反,驚禁早左會奶野食左 XD
舊 04-10-17, 10:58 AM   #556
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
今晚開房清任

此篇文章於 04-10-17 11:50 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 04-10-17, 11:26 AM   #557
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
頂佢粒闇玉卡左幾日都唔比我,想點?

無錯brave 太刀彈返係藍氣後氣刃斬第一hit 。

Sent from my iPhone using Gaforum
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 11:32 AM   #558
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
請問大家會唔會成日斸綫, 昨朝打堂郎攞玉, 10場斷咗5場, 但夜晚打又好順
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 11:41 AM   #559
nomezero
Game Master

引用:
諗唔到整乜裝好,其實係咪整套堂郎裝護石+插珠出技最好﹖

武器好似都係堂郎最勁﹖

勇者太刀個反擊係藍氣後普通氣刃斬1開始果下﹖平時唔敢用反,驚禁早左會奶野食左 XD
螳螂裝唔係最好只係汎用容易改技
螳螂武最大賣點係防60+3洞,但係輸出唔一定最好
太刀為例都有唔少人用迅龍無明刀/未解龍識刀

引用:
開1粒鐘房打麒麟同清任

53-8803-7833-3267
係喎,完全唔記得我未打g麒麟

引用:
作者: ryuka 查看文章
頂佢粒闇玉卡左幾日都唔比我,想點?

無錯brave 太刀彈返係藍氣後氣刃斬第一hit 。

Sent from my iPhone using Gaforum
仲以為你係要天鱗之類,點知係上位既闇玉

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
請問大家會唔會成日斸綫, 昨朝打堂郎攞玉, 10場斷咗5場, 但夜晚打又好順
呢d一時時,夜晚都有時係咁斷有時好順

舊 04-10-17, 11:51 AM   #560
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
正常 我呢兩日又係咁
都好過上一集個server成日爆ge

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 12:06 PM   #561
滅龍士
MHWs↓

引用:
剩係斷過一次咁大把
舊 04-10-17, 12:10 PM   #562
ShinDou

http://wiki.mhxg.org/data/2701.html

呢個網幾正,d武器有埋期待值

期待值應該計晒斬味同會心果d?即係揀個數最大就得?

我暫時未斷過,不過少打XD

此篇文章於 04-10-17 12:16 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-10-17, 12:32 PM   #563
nomezero
Game Master

引用:
http://wiki.mhxg.org/data/2701.html

呢個網幾正,d武器有埋期待值

期待值應該計晒斬味同會心果d?即係揀個數最大就得?

我暫時未斷過,不過少打XD
呢個網個期待值紫斬冇更新
仲當緊係1.45
但係已經俾人試左出黎紫斬得1.39
仲有斬味長度都有影響,大劍手數少可以比較無視
再計埋自己配既技能先可以確定邊把最好
假設技能出弱特超會心
迅龍無明刀個期待值就會比螳螂刀高

舊 04-10-17, 01:33 PM   #564
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
skip
呢集最高物防嘅貓裝,係咪紅黑同祖龍雙冠軍?
舊 04-10-17, 01:35 PM   #565
ShinDou

紫斬係咁比人改低,白斬仲係1.32?咁好似冇乜必要夾硬用斬味加2推上紫斬?

其實出左配裝器未?有神石既話堂郎裝會唔會出多d技?
舊 04-10-17, 01:53 PM   #566
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
配裝器出左

睇到鏖魔D肉質真係笑左
.
・鏖魔ディア(通常)
【斬】 頭20/首45!! /背23/腹42/翼35/脚30/尻尾55!! /尾先22
【打】 頭15/首15!?/背42/腹42/翼30/脚35/尻尾25!?/尾先35
【弾】 頭20/首30 /背20/腹35/翼40/脚35/尻尾50!! /尾先10

・鏖魔ディア(狂暴走状態)
【斬】 頭20/首57!! /背52!!/腹42/翼35/脚30/尻尾55!! /尾先22
【打】 頭15/首21!?/背20 /腹42 /翼30/脚35/尻尾24!?/尾先35
【弾】 頭20/首30 /背32 /腹40 /翼30/脚35/尻尾40 /尾先10

[水:頭15/首15/背25(15)/腹10/翼20/脚8/尻尾15/尾先30]

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 02:38 PM   #567
暗黑騎士
Game Master

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
正常 我呢兩日又係咁
都好過上一集個server成日爆ge
我仲以為屋企網絡有問題, 諗緊係咪要搵人睇
一見到隻怪唔郁咁比你好歡樂咁打而班隊友企定定個心即刻沉咗落去
舊 04-10-17, 02:59 PM   #568
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
我只知依幾日D場serach時怪怪地

舊 04-10-17, 03:03 PM   #569
nomezero
Game Master

引用:
呢集最高物防嘅貓裝,係咪紅黑同祖龍雙冠軍?
貓裝最高防仲有燼滅XX同鏖魔XX

舊 04-10-17, 03:28 PM   #570
暗黑騎士
Game Master

未解哂集會任, 暫時最難打係G級金銀二公婆同斗技場恐暴龍+金C子, 前者結伴同行, 掟屎彈都唔走的, 後者隻金C咀炮, 打緊恐暴的堂郎友死咗都唔知咩事
舊 04-10-17, 03:33 PM   #571
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
未解哂集會任, 暫時最難打係G級金銀二公婆同斗技場恐暴龍+金C子, 前者結伴同行, 掟屎彈都唔走的, 後者隻金C咀炮, 打緊恐暴的堂郎友死咗都唔知咩事
斗技場有無得用煙彈戰法?

舊 04-10-17, 03:38 PM   #572
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
貓裝最高防仲有燼滅XX同鏖魔XX
俾你提一提查咗wiki,先知最高物防貓裝(頭166身294)一共有5套:紅黑+祖龍+荒鉤爪XX+燼滅XX+鏖魔XX
舊 04-10-17, 03:45 PM   #573
ShinDou

鬥雞應該有得落閘? 隔住度閘應該唔會射過黎?
舊 04-10-17, 05:24 PM   #574
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
掟屎應該掟得走,但一嬲一叫就召返過嚟

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 08:43 PM   #575
nomezero
Game Master

貓車Z場
50-0535-6267-1781
PW:5555

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 06:04 PM

手機版 | APP版