Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-20-08, 01:57 AM   #1
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
呢d係唔係暗示?

話說同一個好耐冇一齊出黎玩既女仔
係呢2年都冇見過面(人在外國)
不過就keep住msn同sms
佢會同我講佢既感情問題(係佢拍緊拖既時候)
到佢散左佢都有同我訴苦
自問同佢唔係真係好close
但係佢都有keep住搵我問我近況

之後番到黎hk就即刻約我第二日去睇戲(兩個人)
因為真係好耐冇見
一見面我都唔係好知講d咩好
跟住點知見面5分鐘左由上左車
佢就問我"有冇野要同姐姐講架?"
我都唔知點答
期後佢都有再問多次...

老老實實我都對佢有d feel
可能係因為小弟感情空白已兩年
而有個好似好"關心"自己既女仔係身邊就好易有feel
請問大家對我呢個case有咩睇法
239893726 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 02:09 AM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
問得你果個有無野要同佢講~ XD
好明顯俾哂位你入~ XDDD

你第1 次都仲可以試返佢~ 話你有好多野同佢講~ 可能要講一世都講唔完~ 問佢肯唔肯陪你講~
睇佢有咩反應~~~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 02:11 AM   #3

引用:
作者: 基路亞 查看文章

你第1 次都仲可以試返佢~ 話你有好多野同佢講~ 可能要講一世都講唔完~ 問佢肯唔肯陪你講~
睇佢有咩反應~~~
噢....good idea..
但係我過左個chance..
咁係咪已經失敗左一半
舊 11-20-08, 03:12 AM   #4
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 239893726 查看文章
噢....good idea..
但係我過左個chance..
咁係咪已經失敗左一半
不,仲有機,下次主動約返佢,話你終於諗到有咩野同姐姐講啦

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 09:08 AM   #5
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
你之前有無同佢告白過 m9

下次講返啦~
希望有好消息~(早D約啦 )

舊 11-20-08, 09:35 AM   #6
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
加油呀 ~

OT 一問~
>> msn 成日問, 你有無掛住我啊? ~~ << 呢 d 點答好 ?

舊 11-20-08, 09:51 AM   #7
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: Tseee 查看文章
加油呀 ~

OT 一問~
>> msn 成日問, 你有無掛住我啊? ~~ << 呢 d 點答好 ?
[玩野mode]我時時刻刻都掛住你係我身邊啦 [/玩野mode]

舊 11-20-08, 10:30 AM   #8
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
加油呀 ~

OT 一問~
如果你對人有野, 不妨口花花咁答佢
例如 : 我不嬲都咁掛住你ga

舊 11-20-08, 10:37 AM   #9
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
加油呀 ~

OT 一問~
1. 就算我個心係你到... 你個心唔係我到都無用架喎~
咁你掛唔掛住我先?

2. 無啦~ 無衣架掛唔到...

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 11-20-08, 11:08 AM   #10
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
加油呀 ~

OT 一問~
口花花咁答最吊人胃口

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 11:08 AM   #11
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
樓主係有意思就要快手喇...
女人通常都係專一而絕情...
過左就無架喇...

OT
我MSN都有個女仔成日咁問...
不過我無意思...會答...最近無...

有意思當然會答:有...所以不如見下面 ...

舊 11-20-08, 11:10 AM   #12
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
1. 就算我個心係你到... 你個心唔係我到都無用架喎~
咁你掛唔掛住我先?

2. 無啦~ 無衣架掛唔到...
2 ok 喎 xD~~

引用:
佢就問我"有冇野要同姐姐講架?"
大過你既?~~~

咁arm, 我個對象都太我小小
佢地有時都會用姐姐 < 呢2隻字去稱呼自己

ps: 不如揾人開返個 MSN/SMS 對答 topic :P

此篇文章於 11-20-08 11:26 AM 被 Tseee 編輯。 原因: edit somthing :D~
Tseee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 12:28 PM   #13

引用:
作者: 豆腐 查看文章
你之前有無同佢告白過 m9

下次講返啦~
希望有好消息~(早D約啦 )
冇呀...因為之前係外國
表左都唔知keep唔keep到
舊 11-20-08, 12:30 PM   #14

引用:
2 ok 喎 xD~~

大過你既?~~~

咁arm, 我個對象都太我小小
佢地有時都會用姐姐 < 呢2隻字去稱呼自己

ps: 不如揾人開返個 MSN/SMS 對答 topic :P

佢都有問過"有冇掛住我"
不過我問佢多D
佢多數"下" or "有架"

佢同我同年~
佢覺姐姐係玩野je我諗
舊 11-20-08, 01:18 PM   #15
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
有冇野未講?有呀,張戲飛你仲未比錢.... XD

以上是講笑,不過希望如果仲有下次機會而你又有意思,就要把握了,祝你成功
咖哩魚蛋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 01:38 PM   #16
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
緊係唔係暗示啦....le o的叫明示呀XD

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 03:23 PM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

閒日唔得的就約呢個星期六啦!!! \

舊 11-20-08, 03:47 PM   #18
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
我覺得未必,大多數機會佢係當你好好果隻朋友.
不過最好試下問下佢,問多d例如"覺得你是一個點既人"之類既說話,然後再謀對策

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 04:22 PM   #19
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

其實有時自爆都無所謂啦~ 依家10 個衰左個9 個女仔都唔mind 做返朋友~
只係去唔到另1 個層次姐~~~ 不妨去馬喎!

舊 11-20-08, 05:15 PM   #20
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
[直角]樓主應該去左馬先算
死就死啦
除非你唔係男人

之後果d問題就之後先算啦[/直角]
/

舊 11-20-08, 05:20 PM   #21
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
比你可以隔重紗仲唔去馬、等乜鬼,就到聖誕,把握機會喇

又講姐姐,又令我諗番起D傷心野

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 05:21 PM   #22
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
佢都有問過"有冇掛住我"
不過我問佢多D
佢多數"下" or "有架"

佢同我同年~
佢覺姐姐係玩野je我諗
女人答呢d問題爽過男人好多.....

舊 11-20-08, 05:22 PM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
比你可以隔重紗仲唔去馬、等乜鬼,就到聖誕,把握機會喇

又講姐姐,又令我諗番起D傷心野
平安夜~~~

呢個世界大把好野啦!!! 向前望~

舊 11-20-08, 05:31 PM   #24
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:

睇佢有咩反應~~~
呢句好勁好正好有料呀~!
仲有冇多幾招類似咁既野哄女仔用架?

舊 11-20-08, 05:54 PM   #25

引用:
其實有時自爆都無所謂啦~ 依家10 個衰左個9 個女仔都唔mind 做返朋友~
只係去唔到另1 個層次姐~~~ 不妨去馬喎!
我會試下再約佢出去
等我消息

論壇跳轉

現在的時間是 09:40 AM

手機版 | APP版