Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-08-17, 10:27 PM   #501
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
想問下弓個鋼射,
我在試用BREAK蜘蛛連射弓,
我儲到幾LV都係鋼射左貫通出來,(無用裝填數+1)
其實佢個鋼射點計用咩鋼射種類?

另外一問, 我見鋼射介紹係射高一級,
咁我用外星弓是否不用裝填數都可以鋼射出連射5?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 10:35 PM   #502
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: axe1292 查看文章
想問下弓個鋼射,
我在試用BREAK蜘蛛連射弓,
我儲到幾LV都係鋼射左貫通出來,(無用裝填數+1)
其實佢個鋼射點計用咩鋼射種類?

另外一問, 我見鋼射介紹係射高一級,
咁我用外星弓是否不用裝填數都可以鋼射出連射5?
剛射只會射到武器當時儲力最高等級
e.g.
1: 連射2
2: 連射3
3: 連射4
4: 連射5 (未開裝填數,未能使用)
剛射最多用到 3:連射4
=========
e.g. 2
4: 連射5 (已開裝填數,已可使用)

剛射最多用到 4: 連射5
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 10:43 PM   #503
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
執到兩塊乞食天鱗+sub-quest1粒暗玉
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 11:08 PM   #504
wingsiu11
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
俺係阿JOE苦手~辛苦晒=3=
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 11:27 PM   #505
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
作者: wingsiu11 查看文章
俺係阿JOE苦手~辛苦晒=3=
唔太辛苦~有肉有眠爆眠劈,最後掘屍仲有滅鱗,收穫唔錯
舊 04-08-17, 11:30 PM   #506
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
唔太辛苦~有肉有眠爆眠劈,最後掘屍仲有滅鱗,收穫唔錯
我任務派一SUB派二

舊 04-08-17, 11:34 PM   #507
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
剛射只會射到武器當時儲力最高等級
e.g.
4: 連射5 (未開裝填數,未能使用)
剛射最多用到 3:連射4
=========
e.g. 2
4: 連射5 (已開裝填數,已可使用)

剛射最多用到 4: 連射5
咁就怪, 蜘蛛無裝填數的話應該會係連射5,
但我見剛射出來係一支直射唔係3支箭
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-17, 11:45 PM   #508
滅龍士
MHWs↓

頭先隻崩龍發呆果陣我醒佢一套大劍叉三combo x2洗頭,點知強橫掃完o左之後果0.01秒即刻變做食到應o既咀炮,俾佢滿血秒
舊 04-08-17, 11:48 PM   #509
wingsiu11

我有少LAG,畫面一轉就成舊冰飛埋黎~兜口兜面食晒=-=
舊 04-09-17, 12:10 AM   #510
滅龍士
MHWs↓

打埋呢round早抖

wingsiu你聽朝on唔online打?

此篇文章於 04-09-17 12:36 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 04-09-17, 12:38 AM   #511
wingsiu11

引用:
打埋呢round早抖

wingsiu你聽朝on唔online打?
聽朝應該冇問題~OK既我一樣留個言^~^
舊 04-09-17, 09:08 AM   #512
滅龍士
MHWs↓

引用:
聽朝應該冇問題~OK既我一樣留個言^~^
早晨,一陣我10:30鬆D開房/
舊 04-09-17, 10:29 AM   #513
wingsiu11

引用:
早晨,一陣我10:30鬆D開房/
早晨~大約可玩1小時到~11點半鬆D要去飲茶
舊 04-09-17, 10:38 AM   #514
滅龍士
MHWs↓

引用:
早晨~大約可玩1小時到~11點半鬆D要去飲茶
53-3735-7165-2541,pw4321

一人一任
舊 04-09-17, 10:42 AM   #515
wingsiu11

引用:
53-3735-7165-2541,pw4321

一人一任
OK~以家入
舊 04-09-17, 11:50 AM   #516
滅龍士
MHWs↓

引用:
OK~以家入
Thx,今晚打唔打?
舊 04-09-17, 11:53 AM   #517
wingsiu11

引用:
Thx,今晚打唔打?
今晚應該打唔到了~要返工)O(

聽朝睇下你得唔得~再玩-V-
舊 04-09-17, 01:54 PM   #518
滅龍士
MHWs↓

新skill刃鱗係咪把武揸喺手嗰陣一碌,gunner加攻,劍士補少少斬味?/
舊 04-09-17, 02:31 PM   #519
nomezero
Game Master

引用:
新skill刃鱗係咪把武揸喺手嗰陣一碌,gunner加攻,劍士補少少斬味?/
唔係等同場刃武咩?
碌既時候機率,近武回斬味,遠攻上一發彈,弓先強化接擊瓶

舊 04-09-17, 03:27 PM   #520
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
唔係等同場刃武咩?
碌既時候機率,近武回斬味,遠攻上一發彈,弓先強化接擊瓶
如果夾埋千刃武一齊用,效果有冇double上?
舊 04-09-17, 03:36 PM   #521
nomezero
Game Master

引用:
如果夾埋千刃武一齊用,效果有冇double上?
近武好似唔得
但係弩會上兩發

舊 04-09-17, 03:55 PM   #522
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
近武好似唔得
但係弩會上兩發
即係用千刃弓+刃鱗玩接擊瓶有3x威力?係咁我搵日試吓先
舊 04-09-17, 04:16 PM   #523
nomezero
Game Master

引用:
即係用千刃弓+刃鱗玩接擊瓶有3x威力?係咁我搵日試吓先
你諗多左,頭先走去試
有刃鱗就只係弓個狀態多左接擊瓶強化
千刃原本就有,所以

舊 04-09-17, 05:36 PM   #524
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
龜速打到G3緊急睡星龍,D招好陰濕,成日俾佢陰到,勁過上位果隻好多,諗住應該打夠半血打得走,點知夠鐘原來未打夠血炒左,開房又冇人入

之前G2緊急打老山又係冇人入,搞到要SOLO,上網見人話用上位黑炎裝FULL SET出耐震再用千刃劍斧無限劍鬼夠打走,照抄佢真係得 XD 不過今次好似搵唔到有人話SOLO @@

而家用緊升爆LV8既青熊太刀同GX鐮蟹FULL SET出斬味+2玩勇者
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-17, 06:01 PM   #525
nomezero
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
龜速打到G3緊急睡星龍,D招好陰濕,成日俾佢陰到,勁過上位果隻好多,諗住應該打夠半血打得走,點知夠鐘原來未打夠血炒左,開房又冇人入

之前G2緊急打老山又係冇人入,搞到要SOLO,上網見人話用上位黑炎裝FULL SET出耐震再用千刃劍斧無限劍鬼夠打走,照抄佢真係得 XD 不過今次好似搵唔到有人話SOLO @@

而家用緊升爆LV8既青熊太刀同GX鐮蟹FULL SET出斬味+2玩勇者
果時G3緊急我都係SOLO左
不過係用貓唔係用人
原本只係打算用貓睇下佢多左D咩
點知夠鐘完成左

你依家開場既我會亂入一下
不過先聲明我係低手阿

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 01:29 PM

手機版 | APP版