Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-10, 12:29 AM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole(港譯:守護神傳奇)

導演:薩克薛達(Zack Snyder)
主演:愛瑪莉巴克利, 愛比康妮芝, 艾美莉迪韋雲, 萊恩昆坦, 積拿加亞
片長:97分鍾
上映:2010年10月14日
香港發行:華納影片公司
http://legendoftheguardians.warnerbros.com/

《守護神傳奇》是著名導演薩克薛達首部合家歡歷險動畫,改編自Kathryn Lasky的著名小說。
影片講述年輕貓頭鷹Soren沈迷於爸爸告訴牠有關貓頭鷹守護神的傳奇事績,一班神秘的貓頭鷹戰士為了拯救所有族裔,不惜與邪惡的 純種貓頭鷹展開激烈一戰。Soren夢想終有一天可以加入牠的英雄,成為貓頭鷹戰士,可是哥哥Kludd卻恥笑他的願望,更與Soren向爸爸爭寵。 Kludd的妒意卻引發出一個一發不可收拾的局面 — 他們兩兄弟從樹屋掉進純種貓頭鷹的魔爪。Soren在其他英勇貓頭鷹的協助下,冒險逃走。牠們飛越大海,穿過迷霧,去尋找貓頭鷹守護神棲息的神樹。只有得 到貓頭鷹守護神的幫助,Soren才有希望打敗純種貓頭鷹,拯救整個貓頭鷹王國。

:
觀看日期:10月24日 SAT
觀看地點:UA Mega Box 不滿意兩個EXIT標示...
觀看電影:Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (IMAX 3D Digital Chinese vers.)
個人評分:9/10

節奏不錯,睇左中文版,都好睇...帶有少少港產爛GAG

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-24-10 12:34 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 12:37 AM   #2
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
我睇到訓著左.....依套片係十年難得一見既爛片....
除左cg靚...故事爛到爆炸

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 01:05 AM   #3
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
我睇到訓著左.....依套片係十年難得一見既爛片....
除左cg靚...故事爛到爆炸

你唔識欣賞=爛片?!

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 10-24-10, 08:59 AM   #4
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
引用:
作者: B|WINS 查看文章
你唔識欣賞=爛片?!
你識欣賞=唔俾人話爛片!?

我見有人未完場就走
好耐未見過d正ge場面喇
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 11:53 AM   #5
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
咁睇下大家睇d咩野嫁姐~
我睇戲要求唔好悶親我就ok._.
我覺得依套都幾ok呀~~d貓頭鷹好可愛~~

舊 10-25-10, 10:54 PM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 石光 查看文章
你識欣賞=唔俾人話爛片!?

我見有人未完場就走
好耐未見過d正ge場面喇
佢話十年難得一見仲爆炸埋咁誇張
訓左又知爛

畀得錢入場都應該嘗試去欣賞
最多話麻麻地

個人係覺得好睇

舊 10-28-10, 02:49 AM   #7
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 敏敏*cat 查看文章
咁睇下大家睇d咩野嫁姐~
我睇戲要求唔好悶親我就ok._.
我覺得依套都幾ok呀~~d貓頭鷹好可愛~~
人人感覺唔同
唔洗理人講乜
鐘意就去睇下

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 塩崎雄二「一騎当千OVA 集鍔闘士血風録」 11月12日公開 money 日本動漫畫討論版 99 12-28-11 01:03 PM
2 DAYS IN PARIS (港譯:巴黎愛漫遊) 吉村小音郎 電影版 12 07-16-07 05:47 PM
有冇人睇Zipang 港譯漂流艦隊 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 38 02-03-05 09:04 PM
有無人睇BLEACH,港譯:漂靈 snakelsh 日本動漫畫討論版 53 06-03-04 11:14 AM
想問下有無人有舊gba game 'monster guardians" 既攻略or相關野 無妄 手提遊戲機討論版 0 01-03-04 02:23 AM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版