Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
電視遊戲討論版>太鼓の達人 Nintendo Switchば~じょん! | 發售中 | 中文版同步
luciferdark 06:10 PM 07-23-18
其實依家UPDATE左後, 體感打藍係咪易左?

另外出面吹到個鼓好勁, 話唔改都有人十星全良, 有冇人用過?
sugoteam 07:28 PM 07-23-18
作者: luciferdark:
其實依家UPDATE左後, 體感打藍係咪易左?

另外出面吹到個鼓好勁, 話唔改都有人十星全良, 有冇人用過?

係唔係怕績存貨定想炒貴吹呢d風咋,說實在習慣了 Joycon 也是不錯,當然想有實在感同比較準確就買鼓,但吹到有幾勁呢d, 總係似想炒賣多的感覺⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
anyone 07:32 PM 07-23-18
公道d講
改唔改果個人應該都係10星全良
正常人唔會買左個(垃圾)鼓就打到10星全良丫
luciferdark 07:40 PM 07-23-18
作者: sugoteam:
係唔係怕績存貨定想炒貴吹呢d風咋,說實在習慣了 Joycon 也是不錯,當然想有實在感同比較準確就買鼓,但吹到有幾勁呢d, 總係似想炒賣多的感覺⋯⋯

Sent from my iPhone using Gaforum
其實我主要JOYCON玩, 但如果HORI個鼓OK都會考慮
luciferdark 07:41 PM 07-23-18
作者: anyone:
公道d講
改唔改果個人應該都係10星全良
正常人唔會買左個(垃圾)鼓就打到10星全良丫
咁呢個當然, 有人做到10星歌全良, 即係個鼓都仲算OK。
PS4個個俾人踩到一文不值, 唔知SWITCH呢個點。

其實我機都未出, 都係諗住隻太鼓OK先出, 唔爭在等多陣。
anyone 07:44 PM 07-23-18
不過我基於wii買過鼓中過伏之後都對呢類鼓充滿偏見
中國有人ps4整左同街機同size ge果個感覺就ok
luciferdark 08:01 PM 07-23-18
不過我基於wii買過鼓中過伏之後都對呢類鼓充滿偏見
中國有人ps4整左同街機同size ge果個感覺就ok
我剩係試過PS2, 但WII同PS4都係俾人評為廢。
街機SIZE 係呢個吧 >Taiko Force Lv5
有啲貴...如果要全機種對應仲痛
leungky1 08:09 PM 07-23-18
作者: sugoteam:

日本今個星期太鼓幾個銷量榜都第一
但就無上星期兩隻係咁傳缺貨
相信可以等佢正常跌價
由手機版發出
anyone 09:25 PM 07-23-18
我剩係試過PS2, 但WII同PS4都係俾人評為廢。
街機SIZE 係呢個吧 >Taiko Force Lv5
有啲貴...如果要全機種對應仲痛
唔係有d adapter聲稱可以all to ns 果d可能認到ge

慢慢炒慢慢等 等二手又得
反正個初回特典好謎
八仙果 06:26 AM 07-24-18
我以前都有買 Wii 同 Wii U 版個太鼓專用掣,
今次唔買嗽。
luciferdark 11:35 AM 07-24-18
唔係有d adapter聲稱可以all to ns 果d可能認到ge

慢慢炒慢慢等 等二手又得
反正個初回特典好謎
佢有出SWITCH轉頭, 但又百幾二百蚊
luciferdark 11:38 AM 07-24-18
作者: 八仙果:
我以前都有買 Wii 同 Wii U 版個太鼓專用掣,
今次唔買嗽。
我有朋友應該會買, 去佢度試試再決定。
咁要開始格價買SWITCH了
風間鈴木仁 12:30 AM 07-26-18
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20180725050/

「太鼓の達人 Nintendo Switchば~じょん!」が約7万本の「ゲームソフト週間販売ランキング+」

集計期間:2018年7月16日~7月22日
charcsc2000 11:18 AM 07-26-18
話時話...佢個加價究竟係炒價定改左定價????
真係間間都加價...
6402oen 10:51 AM 07-29-18
【開箱趣】HORI太鼓開箱來囉(上集)〈羅卡Rocca〉
https://youtu.be/MNghD67BM0E

【Talk趣】太鼓達人 6+1個簡單實用小分享
https://youtu.be/3XBuNK17jyI

作者: :

HON HON 12:09 PM 07-30-18
作者: charcsc2000:
話時話...佢個加價究竟係炒價定改左定價????
真係間間都加價...
好明顯係炒價LA, 我見之前D字頭嗰個網賣價係有升無跌, 可能今日又升左.

尋日玩過下個PARTY GAME, 的確幾毒.
charcsc2000 12:20 PM 07-30-18
作者: HON HON:
好明顯係炒價LA, 我見之前D字頭嗰個網賣價係有升無跌, 可能今日又升左.

尋日玩過下個PARTY GAME, 的確幾毒.
唉...我女人話要買...但438~458好貴...
仲唸緊買多一對JOYCON定買佢個鼓...
即係成千蚊...
charcsc2000 12:27 PM 07-30-18
咁呢個當然, 有人做到10星歌全良, 即係個鼓都仲算OK。
PS4個個俾人踩到一文不值, 唔知SWITCH呢個點。

其實我機都未出, 都係諗住隻太鼓OK先出, 唔爭在等多陣。
非常正確...真心我唔覺得買完可以打到咁...神人和正常人的分別....

leungky1 12:36 PM 07-30-18
即係成千蚊...
478-498我都見到
隻野響啲商場咁多廣告,感覺係特意唔想虧賣
由手機版發出
HON HON 04:29 PM 07-30-18
即係成千蚊...
個鼓有副廠出品... AROUND 170, 但未試過.

呢隻4XX真係又貴唔唔值, 除左你女人真係好LIKE, 否則1,2日貨仔就會唔玩.
但同小朋友一齊玩就另計...
charcsc2000 04:32 PM 07-30-18
作者: leungky1:
478-498我都見到
隻野響啲商場咁多廣告,感覺係特意唔想虧賣
由手機版發出
唔知...450蚊內應該入手...但呢兩三個月好多game...好傷...

個鼓有副廠出品... AROUND 170, 但未試過.

呢隻4XX真係又貴唔唔值, 除左你女人真係好LIKE, 否則1,2日貨仔就會唔玩.
但同小朋友一齊玩就另計...
真鼓應該不買啦...沒可能去到神人級...
買多個joycon實際...玩mk車, oc煮都用到...
應該買花枝綠粉色....
HON HON 05:00 PM 07-30-18
真鼓應該不買啦...沒可能去到神人級...
買多個joycon實際...玩mk車, oc煮都用到...
應該買花枝綠粉色....
講真, 個鼓真係貪過引想玩架咋, 以前PS2定3我都買過黎玩, 過左一排就...
八仙果 05:11 PM 07-30-18
講真, 個鼓真係貪過引想玩架咋, 以前PS2定3我都買過黎玩, 過左一排就...
我都係,
Wii 同 Wii U 版個鼓都放咗响度,
可以話係我用得最少嘅音樂控制器。
mrk 02:15 AM 07-31-18
今日去動漫節,
見到唯一一間檔舖買switch淨係個「太鼓」炒到$5XX/個(我見到有人咁貴都買!)
anyone 09:25 AM 07-31-18
參考價格 依家amazon
日版剩實體game 連基本運費到香港 5854
dl 版都係唔使6000yen
炒到500up真系好過分
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面