Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 04:48 PM   #3176
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: tylau 查看文章
買多左set 藍紅joycon試 都依然有connection問題 但輕微過跟機灰色 想問下有冇人未買藍紅制有興趣接我貨? 只試過機都打過

而家好灰 要用tablet mode打

Sent from my iPhone using Gaforum
幾錢先??
JoJo 目前離線  
舊 03-04-17, 04:52 PM   #3177
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
買多左set 藍紅joycon試 都依然有connection問題 但輕微過跟機灰色 想問下有冇人未買藍紅制有興趣接我貨? 只試過機都打過

而家好灰 要用tablet mode打

Sent from my iPhone using Gaforum
唔考慮Pro?
掣曾經想買,但我又好似無乜需要
新月 目前離線  
舊 03-04-17, 04:57 PM   #3178
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: JoJo 查看文章
幾錢先??

見我咁慘請勿壓價 $560買入 只求$530賣走
連單有保用

我本身唔鍾意呢隻藍紅色 但灰色好似好多人有問題

長沙灣站

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 04:58 PM   #3179
tylau

引用:
作者: 新月 查看文章
唔考慮Pro?

掣曾經想買,但我又好似無乜需要

我玩12switch 都玩唔到 ...

Pro 制遲d考慮

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 04:58 PM   #3180
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://www.ifixit.com/Teardown/Nint...Teardown/78263
右Joy Con因為有NFC天線所以接收力好啲?
C.Ryo 目前離線  
舊 03-04-17, 05:00 PM   #3181
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
見我咁慘請勿壓價 $560買入 只求$530賣走
連單有保用

我本身唔鍾意呢隻藍紅色 但灰色好似好多人有問題

長沙灣站

點解換咗掣都有問題?
咁即係部機定掣事....
貓太部 目前離線  
舊 03-04-17, 05:00 PM   #3182
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
我唔知係咪第一個壞機嘅人呢!?

今日去攞機, 回家後, 試咗好耐都無辦法將部機放入個DOCK, 將畫面輸出TV

我將部機放入DOCK後, 部機無差到電, 我懷疑個DOCK或者隻牛壞咗

此篇文章於 03-04-17 05:06 PM 被 Leong 編輯。
Leong 目前離線  
舊 03-04-17, 05:04 PM   #3183
tylau

引用:
作者: 貓太部 查看文章
點解換咗掣都有問題?

咁即係部機定掣事....

但普遍都話PRO掣無事 姐係joycon接收力差
Tablet mode又無事 姐係docking遮左signal?

我唔想再買pro掣幫老任debug
頂佢個肺 誠信破產

今日拎機去金源唔肯換 打去寶源 叫你自己打去老任
星期六日休息

唉 好灰

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 05:05 PM   #3184
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
部機個放置位置都好重要,因為我測試過手掣藍牙強度如下

Pro掣-->右joycon-->左joycon

So far以我放部機個位同sofa個距離(我廳唔大),幾種joycon操作模式接收都良好
在joycon未知之後會否加大訊號前唔好離超3M玩就最好,joycon與機前盡量唔好有野擋住
暫時係呢個心得,pro掣就由於個訊號好強再遠玩都冇問題

暫未貼保護貼(過兩日會搵張靚貼貼),放dock暫唔覺整花部機畫面(入dock出dock我都溫柔慢慢黎)估計咩都唔理大力插大力出實出事

tylau:你右joycon在dock玩時都覺有問題?定係得左邊係咁?

引用:
作者: Leong 查看文章
我唔知係咪第一個壞機嘅人呢!?

今日去攞機, 回家後, 試咗好耐都無辦法將部機放入個DOCK, 將畫面輸出TV

我將部機放入DOCK後, 部機無差到電, 我懷疑個DOCK或者隻牛壞咗
直接插隻牛上NS主機底部睇下有冇反應

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-04-17 05:12 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 05:06 PM   #3185
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
連續買咗剪剪,kof98,shock trooper
加埋撒以達同12switch
希望可以玩到mk8deluxe 出:)
JanSeiji 目前離線  
舊 03-04-17, 05:13 PM   #3186
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
用Tenso轉運的話可以看看收到電郵未,
我因為買多左set joycon要用UPS
lodoss 目前離線  
舊 03-04-17, 05:14 PM   #3187
tylau

引用:
作者: 赤武神 查看文章

So far以我放部機個位同sofa個距離(我廳唔大),幾種joycon操作模式接收都良好
在joycon未知之後會否加大訊號前唔好離超3M玩就最好,joycon與機前盡量唔好有野擋住

暫未貼保護貼(過兩日會搵張靚貼貼),放dock暫唔覺整花部機畫面(入dock出dock我都溫柔慢慢黎)估計咩都唔理大力插大力出實出事

tylau:你右joycon在dock玩時都覺有問題?定係得左邊係咁?

右joycon 可以我企在機dock前 一呎都disconnect
玩12switch時

在menu中就少斷綫 去到七呎都仲得

左joycon一斷就要行到兩呎內先reconnect到
右joycon斷左 三四呎就connect返

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 05:16 PM   #3188
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: JanSeiji 查看文章
連續買咗剪剪,kof98,shock trooper
加埋撒以達同12switch
希望可以玩到mk8deluxe 出:)
NS個eshop比3DS同Wii U真係差好遠簡直脫胎換骨,入得快買得快load得快
但荷包有得仲快

引用:
右joycon 可以我企在機dock前 一呎都disconnect
玩12switch時

在menu中就少斷綫 去到七呎都仲得

左joycon一斷就要行到兩呎內先reconnect到
右joycon斷左 三四呎就connect返
你呢個情況我比較少聽到,我暫時未開 1 2 switch黎玩,我見人地直播玩左成個鐘1 2都冇斷過線(個掣)
咁你undock玩又是咩情況??好好多?

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-04-17 05:23 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 05:17 PM   #3189
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:

試咗直接插隻牛上NS主機底部, 一樣無差到電

我試咗用尿袋又差到電, 所以應該死牛了
Leong 目前離線  
舊 03-04-17, 05:23 PM   #3190
justin1230
Junior Member

註冊日期: Feb 2017
我都諗緊好唔好買多 set joycon, 唔知佢會唔會update hardware -.-
justin1230 目前離線  
舊 03-04-17, 05:26 PM   #3191
Cobra
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
3DS Friend Code2277 6591 2217
PSN  IDngkaki
引用:
作者: golan 查看文章
其實有冇人用usb type c線加個usb插頭叉電得唔得?

我插2.1A义無問題,未有機會比較速度慢原裝牛幾多。

Cobra 目前離線  
舊 03-04-17, 05:26 PM   #3192
tylau

引用:
NS個eshop比3DS同Wii U真係差好遠簡直脫胎換骨,入得快買得快load得快
但荷包有得仲快

你呢個情況我比較少聽到,我暫時未開 1 2 switch黎玩,我見人地直播玩左成個鐘1 2都冇斷過線(個掣)

Undock玩完全無問題

新買藍紅掣相差無幾

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 05:27 PM   #3193
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: justin1230 查看文章
我都諗緊好唔好買多 set joycon, 唔知佢會唔會update hardware -.-
我昨日都冇買多set joycon住,諗住慢慢試玩左先
我就暫時冇遇大問題,不過信號set得弱係真的

引用:
Undock玩完全無問題

新買藍紅掣相差無幾
咁就奇唔關個掣事了,唔通你個dock附近有干擾!?

-------

此篇文章於 03-04-17 05:29 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 05:29 PM   #3194
tylau

引用:
但荷包有得仲快

我想試下用usbc 伸長綫由dock插落機 睇下會否不同

tylau 目前離線  
舊 03-04-17, 05:38 PM   #3195
赤武神
The One
多多指教!

引用:
我想試下用usbc 伸長綫由dock插落機 睇下會否不同

我做緊測試,離dock後joycon個接收好似好d
我入系統calibrate control sticks試

我諗個dock本身應該block左少少signal

-------

此篇文章於 03-04-17 05:46 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 05:40 PM   #3196
希望號
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
用Tenso 轉運的各位, 請留意Email 和及時回覆你的選擇

希望號 目前離線  
舊 03-04-17, 05:41 PM   #3197
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
你信先至神奇,邊有可能炒遊戲機,大陸人去日本多過香港人,佢炒俾你就差唔多
都未過三千回收價
ipchow 目前離線  
舊 03-04-17, 05:56 PM   #3198
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: enishi 查看文章
https://www.amazon.com/dp/B01NCX8UUG...iglink20241-20

Hori 呢隻 Premium 貼好多 report 話會因為 dock mode 比較熱而甩出黎
呢隻等如 H9 ?
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
深水埗某大店出機要跟4隻Game
跟4 game 都賣晒喇
佢同星星同福仁上面嗰間都賣晒
黃金成個場而家淨機全部都要三千幾,得一間最平3000齊頭

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線  
舊 03-04-17, 05:57 PM   #3199
赤武神
The One
多多指教!

剛試多左少少,在undock情況下
我左右joycon拿到好遠甚至在我背脊擋住操作,接收都差不多100%
即係話joycon呢個信號對undock mode係卓卓有餘

不過入左dock後,可能主機前後有左阻隔(個dock本身)同樣距離好似需要更大信號

暫未知joy-con在firmware有冇得再提升接收信號(或在主機方),我覺得可以再調高(用時多d唔緊要)

-------

此篇文章於 03-04-17 06:03 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-04-17, 05:57 PM   #3200
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Joycon插左落機後其實係有線定無線連接?
Hello MiMi 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5819 05-12-24 08:25 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:40 AM

手機版 | APP版