Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-18, 04:35 AM   #1301
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 布甸 查看文章
o岩o岩 check 完價,三叔 850evo 500gb $11xx,
都唔係好貴o者
用o的利是錢買
860evo 500gb 2.5 inch sata ver. (xander保用)先賣$1200,唔好$11xx 買850evo
要平一係再平啲mx500
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 07:38 AM   #1302
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: X&Y 查看文章
860evo 500gb 2.5 inch sata ver. (xander保用)先賣$1200,唔好$11xx 買850evo
要平一係再平啲mx500
我係荃灣睇好似唔係 xander 保?850 同 860 只係新舊唔同?
mx500 得三年保,samsung 有 5 年。

舊 03-16-18, 08:47 AM   #1303
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
我係荃灣睇好似唔係 xander 保?850 同 860 只係新舊唔同?
mx500 得三年保,samsung 有 5 年。
三叔ssd喺香港無正式代理,有唔同代理自己做售後入貨賣
我喺灣仔298買,初初都無預係xander保

評測數據上850evo同860evo 同容量下差異不大
850evo 40nm 3D TLC, 860 Evo 64layers 3D TLC
860evo官方spec 個TBW數高一倍
同樣500gb版本850evo 150 TBW, 860evo 300 TBW
如果價錢爭咁少應該考慮新啲個隻
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 10:53 AM   #1304
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
想問一問
依家日PSN block左海外信用咭
咁我買日版psn plus實體咭應該係無問題兌換到的?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 11:47 AM   #1305
布甸
Game Master
遊民一族

想問問,我有兩個 ACC,一港服 (有+),一日服 (no +),
如果我 back up > restore,係會全部都可以 restore 返?

舊 03-16-18, 12:56 PM   #1306
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
o岩o岩 check 完價,三叔 850evo 500gb $11xx,
都唔係好貴o者
用o的利是錢買
$11xx都話唔貴...你d利是錢真係好多喎...
$11xx加少少我可以買到4~6tb的外置hdd....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 01:45 PM   #1307
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我都唔捨得,買個外置 HDD,我夠用就算。

自己有預算就當然買啦!
因為我本身有隻7200轉 2tb hdd, 雖然話沒SSD/SSHD咁快..
但已經快過內置HDD幾十秒了...

自己唔煩LOADING速度...反正我唔急...
最煩係不夠位放...唔知幾時忍唔住我就要去買wd 8tb外置...
舊 03-16-18, 01:46 PM   #1308
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
想問一問
預付卡不嬲都沒問題喎...係差在幾錢買到...
舊 03-16-18, 01:47 PM   #1309
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
$11xx都話唔貴...你d利是錢真係好多喎...
$11xx加少少我可以買到4~6tb的外置hdd....
對比幾年前千幾蚊得o個64Gb,依家叫做可接受範圍啦。
想要快就要有取捨,你取容量大,各取所需o者。

不過本身用緊2TB,換HDD又要攪呢攪路,
可能等出新機先一次過換...

此篇文章於 03-16-18 01:56 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 03:45 PM   #1310
charcsc2000
J神哥

引用:
對比幾年前千幾蚊得o個64Gb,依家叫做可接受範圍啦。
想要快就要有取捨,你取容量大,各取所需o者。

不過本身用緊2TB,換HDD又要攪呢攪路,
可能等出新機先一次過換...
可能我覺得唔值用係PS4....
和用係電腦個感受差太遠了...
舊 03-16-18, 04:02 PM   #1311
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
想問一問
你用jcb 都唔得?

我的剛過期轉新卡
無野買未入落去

但過期之前2月尾都仲得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 04:12 PM   #1312
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: pet3 查看文章
你用jcb 都唔得?

我的剛過期轉新卡
無野買未入落去

但過期之前2月尾都仲得
我張JCB換咗卡之後都係唔得,依家改用paypal。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 04:13 PM   #1313
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我張JCB換咗卡之後都係唔得,依家改用paypal。
收多d錢?

這樣怎樣整?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 04:23 PM   #1314
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: pet3 查看文章
收多d錢?

這樣怎樣整?
我用轉運個地址開咗個paypal戶口(国籍係日本),用張JCB過數。
之後用電腦將PSN個日本ID改用paypay俾錢。

你可以先試下用香港paypal戶口得唔得,我幾年前係唔得嘅,個日本paypal戶口都係幾年前開落備用。

3月11日入咗1000pt,收咗我HK$74.43。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 09:05 PM   #1315
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
唔記得左個PSN PW
不過記得果個EMAIL好多年無LOGIN同無用
只系SET左D EMAIL FORWARD去我常用EMAIL
如收唔到PSN個忘記PW EMAIL可點做?

此篇文章於 03-16-18 11:17 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 08:30 AM   #1316
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
唔記得左個PSN PW
不過記得果個EMAIL好多年無LOGIN同無用
只系SET左D EMAIL FORWARD去我常用EMAIL
如收唔到PSN個忘記PW EMAIL可點做?

幾年前sony server比黑客攻擊後要你地改密碼,我都試過同你一樣咁,重要係日本ACC
最後係日本PSN 個online聯絡到打左封英文信比佢,過左一星期到,就係部機到見到比你直接改密碼,原本係個個ACC都要入email去改
但我記得都要打生日日期比佢,如果你開acc時亂填個日期可能就無得救了

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 03:30 PM   #1317
布甸
Game Master
遊民一族

又有問題... 如果舊版 PS4 轉 SSHD 又好唔好呢?
平少少,快少少,容量又大少少....

舊 03-18-18, 10:21 AM   #1318
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
打上CS 好彩答到野~比個轉個EMAIL ACC
TOTAL攪左半個鍾@@

舊 03-19-18, 12:55 AM   #1319
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://dengekionline.com/elem/000/001/695/1695411/

『ディシディアFF NT』『DQ11』などスクエニ作品のDL版が最大50%オフの価格になるセールが実施中

スクウェア・エニックスは、3月28日までの期間中PS Storeとニンテンドーe ショップで、DL版タイトルのセール“スクウェア・エニックス 春陽セール ~春の月 見守らるかな レベル上げ 気がつけば疾し あけぼのの空~”を実施しています。

なお、ニンテンドーeショップでのセール対象商品は3DS版『ドラゴンクエスト XI 過ぎ去りし時を求めて』のみです。

至 28/03 JP PSN 專有優惠 / DL ONLY 。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 02:43 PM   #1320
charcsc2000
J神哥

提提大家, 如果去開深水埗, 其實深之都1/F有間賣GAME係好平, 平均平過黃金10~20蚊...
舊 03-19-18, 03:00 PM   #1321
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
提提大家, 如果去開深水埗, 其實深之都1/F有間賣GAME係好平, 平均平過黃金10~20蚊...
WHATSAPP 覆價好快

有冇人知新PS7.1 耳筒返左行貨未?

舊 03-19-18, 03:23 PM   #1322
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:

出左好耐喇wo, 年三十出⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 03:35 PM   #1323
charcsc2000
J神哥

引用:

其實而加好多時都係fb, wts問...
唔駛下下行去睇...

新PS7.1 耳筒未見過行貨...水貨就成街都係...$680..
舊 03-19-18, 03:39 PM   #1324
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: qwe 查看文章
出左好耐喇wo, 年三十出⋯
無晒行貨
引用:
其實而加好多時都係fb, wts問...
唔駛下下行去睇...

新PS7.1 耳筒未見過行貨...水貨就成街都係...$680..
WHATSAPP報真系好方便
買熟左可留貨

舊 03-19-18, 03:43 PM   #1325
charcsc2000
J神哥

引用:
無晒行貨

WHATSAPP報真系好方便
買熟左可留貨
係囉...老闆好好人, 我而加沒去黃金入面買了...果邊太奸商...

標籤
PS4, PS4討論

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SONY] PS3/PS VitaのPS Storeにて、CERO:Zのゲーム本編が購入不可へ。一部支払い方法終了に際して 安安 電視遊戲討論版 166 10-05-21 10:50 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 02 → ? neo 電視遊戲討論版 12442 07-04-17 10:37 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #10 題目: 「明調」 (2006.03.01-2006.03.24) Winner: KKH 「石竹」 KKH 照相館 40 04-01-06 12:04 AM

現在的時間是 02:00 PM

手機版 | APP版