Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-08, 01:47 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
BONES新作「亡念のザムド」PLAYSTATION Network独占配信

之前班STAFF一路講整緊新Anime
4月NT預告都講下期會講BONES新作
估唔到咁怏開左個網

http://www.xamdou.com/

舊 03-27-08, 02:12 PM   #2
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
BONES可以期待
見到幅圖就諗起eureka, 同人設?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 03:06 PM   #3
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
bones 出品既原創水準好難有得低
即係唔使理套soul eater

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 10:22 AM   #4
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
BONES可以期待
見到幅圖就諗起eureka, 同人設?
eureka的作監倉島亞由美
軀魔人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 11:40 AM   #5
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

淨係記得e7越看越悶...

而且人設機設一向都覺得麻麻...

這套都係抱觀忘算...

舊 03-28-08, 11:56 AM   #6
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
eureka7 好野尼 ,
人設o岩我口味

係開頭冇交代世界觀攪到唔知做乜

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 12:11 PM   #7
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: 真!DC 查看文章
eureka7 好野尼 ,
人設o岩我口味

係開頭冇交代世界觀攪到唔知做乜
我覺得E7各方面有水準, 但就太反傳統而不是人人接受到

BONES我始終喜歡RAHXEPHON!! ^^

這一套, 女角好像是賣巨乳....??

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 09:08 PM   #8
money
◆.西野司命.◆

STAFF
監督 宮地昌幸
アニメーションディレクター 奥村正志
キャラクターデザイン 倉島亜由美
ザムドメカデザイン 橋本誠一
メカデザイン 山根公利
ヒトガタデザイン 水畑健二
色彩設計 :梅崎ひろこ
美術監督 吉月亨

TAF08 30秒PV
http://jp.youtube.com/watch?v=CoV2bl59m4E

舊 03-29-08, 11:05 PM   #9
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
上次套Darker than Black我覺得麻麻,
但Eureka我超鍾意

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 11:07 PM   #10
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: 秘銀 查看文章
但Eureka我超鍾意
完全唔覺DTB麻麻
DTB寫得幾好
反而係Eureka拉得長先普通

舊 03-29-08, 11:18 PM   #11
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: money 查看文章
完全唔覺DTB麻麻
DTB寫得幾好
反而係Eureka拉得長先普通
同感, 所以希望這套不會是年番...

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 02:53 AM   #12
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
但Eureka我超鍾意
同你相反,

E7中上,
黑哥超正bb

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 03-30-08 02:59 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 04:00 AM   #13
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
但Eureka我超鍾意
唔知你覺得dtb 邊到麻麻?

故事寫得好好 冇悶場 又有深度
音樂 畫面 人設 人物描寫 世界觀都好強

e7 唔係唔好
但係有時真係有悶場lor 尤其係中段

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 04:24 AM   #14
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
但Eureka我超鍾意
Darker集集都有唔同野比到人
反而Eureka有唔少集數都為拍而拍
係冇悶場方面Darker絕對好過Eureka好多

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 04:55 AM   #15
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
bones 出品既原創水準好難有得低
即係唔使理套soul eater
..........仲有果套照dup eva既rahxephon...."原創"....

不過雖然咁講...我都好鍾意bones d 動畫...

最鍾意 kurau,跟住就 eureka , rahxephon
不過soul eater, skullman就比較悶...
wolf"s rain 開頭好正但我好唔鍾意個結局...

呢套睇幅圖好吸引.,..必睇...
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 04:59 AM   #16
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HumanBeing 查看文章
..........仲有果套照dup eva既rahxephon...."原創"....
你真係覺得照dup定係曲線黎?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 03-31-08 05:07 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 05:15 AM   #17
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
[quote=大山椒魚;6711670]
引用:
作者: HumanBeing 查看文章
/QUOTE]
你係冇睇過eva定冇睇過rahxephon? a
唔好誤會..我唔係踩套野,雖然話佢抄...但係我係rahxephon fans, 覺得佢其實好睇過eva既...

我知套野係話明致敬雷登.
但我就真係覺得好似eva....尤其係人物...除左綾波同明日香之外幾乎其他角色可以係rahxephon到搵到到相對應既人物.....劇情條主線唔同...不過好多EVENT好似...

得意既係rahxephon雖然話係致敬雷登...但係production ig 套新版雷登我覺得有d野又係抄番rahxephon咁

此篇文章於 03-31-08 05:39 AM 被 HumanBeing 編輯。
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 11:10 PM   #18
money
◆.西野司命.◆

舊 04-10-08, 08:57 PM   #19
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
作者: money 查看文章
[img]http://photo.gaforum.org/files/6/9/6/7686331byGAF.jpg[img]
櫻蘭隔離個對正太蘿莉係咩作品

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 11:10 PM   #20
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
櫻蘭隔離個對正太蘿莉係咩作品
機巧奇傳//

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 11:48 PM   #21
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
作者: Tenzan 查看文章
機巧奇傳//
我見cable 11台播過
所以有d眼熟

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 02:34 PM   #22
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
呢套單睇個設定都好睇過SOUL EATER~我諗呢套先係BONES今年主力~
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 02:48 PM   #23
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: grxgr 查看文章
呢套單睇個設定都好睇過SOUL EATER~我諗呢套先係BONES今年主力~
soul eater 原作係漫畫黎
點有得比?
原來angel layer 都係bones ~

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 06:05 PM   #24
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
唔知你覺得dtb 邊到麻麻?

故事寫得好好 冇悶場 又有深度
音樂 畫面 人設 人物描寫 世界觀都好強

e7 唔係唔好
但係有時真係有悶場lor 尤其係中段
主線唔明確/遲出(?)
我仲記得我睇一半既時候,
以為呢套係年番黎
每個單元都有質素,但我覺得關連唔強,
有d有冇都冇所謂.
講悶場真係好主觀,我就覺得有d單元悶.
而且結局時,好似一堆設定未解咁?(定我睇漏?)
門、星空之類...

另外,你講E7既中段係?
1X集?3X集?
因為中間o既2X集係高潮o黎.
秘銀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 07:53 PM   #25
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
主線唔明確/遲出(?)
我仲記得我睇一半既時候,
以為呢套係年番黎
每個單元都有質素,但我覺得關連唔強,
有d有冇都冇所謂.
講悶場真係好主觀,我就覺得有d單元悶.
而且結局時,好似一堆設定未解咁?(定我睇漏?)
門、星空之類...

另外,你講E7既中段係?
1X集?3X集?
因為中間o既2X集係高潮o黎.
DTB我完全睇唔明..我認我膚淺

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:59 AM

手機版 | APP版