Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-31-16, 01:35 AM   #2701
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: martinnitram 查看文章
part 2 個武器 set 少o左配件
無計,依set d武器有塗裝

引用:
作者: martinnitram 查看文章
其實出咩機體個主管有無得 say? 都係睇上層點出吧?
睇2ch以往討論既口吻, 担当(主管)就係對lineup有重大影響力既人
當然吾知果班人是否真係了解內部運作啦

但你睇下f轉左主管後lineup明顯見改善,(另一邊NEO要睇埋第二彈先知係咪怪怪的lineup)
咁應該都証明主管係對lineup好大影響力

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-16, 09:10 AM   #2702
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011

首先我地睇下DASH一開始出既野,又係炒冷飯,RX78 紅渣 NU 沙薩比NEXT出過幾多次 金屬色 REAL TYPE COLOUR出到悶,同一隻機我要咁多隻有咩用,又唔係量產機

3就更不知所謂 又SF IJ NEXT出佢果彈係日本成街死貨,主管咁快唔記得?隻隊長高達仲白痴
邊個識佢?我玩SD廿幾年都未見過佢
4就一般,無評價

5彈簡直可以用全個系列最垃圾一彈黎形容,果隻格雷上一彈先出完,唔夠二個月又炒冷飯
果兩隻機動工兵簡直係垃圾,大把機可以出,佢有咩資格出,係日本都好多人惡評佢
6彈唔小人鍾意,問題係隻巴巴換武器又出一次,點解唔一次過出

07簡直係系列之恥,出訂單最時最後果隻死都唔公佈,只係話人氣MS,好明顯係怕人見到最尾隻垃圾退訂單
隻00同NEXT冇分別,紅色機仲好笑,本來話有盾,夠贍死出果下先取消個盾.欺騙消費者
08就唔使講,垃圾中既垃圾,幾乎全SET翻炒NEXT,新安洲仲要新主管上場唔滿意上手個設計要再修改
最尾隻月鋼冇人鍾意

仲有P02 全裝X1之外,其他機我睇唔到有出限定既意義
總結DASH死因,加價無意義 ,加價應該係質素提升,DASH做唔到
故意炒冷飯,故意小武器,LINE UP以垃圾主管個人喜好為主,唔係以消費者喜好行先,我自己玩扭蛋廿幾年,睇住NEXTDASH同係系列敗家仔,次次死完又要等四五個月先出新系列,出唔夠一年又突然死亡。

人地F一上場已經比到人希望,人地炒冷飯起碼見到有改進,02隻00Q可以合大劍已經冇人估到
同樣300YEN F武器多過DASH LINE UP吸引過DASH多多聲,出齊武者七人同夏沙威呢度唔小
巴打已經成地都係,有冇誠意有眼睇,好明顯係DASH既垃圾主管冇心機做無能力,罪該萬死
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-16, 09:15 AM   #2703
日向小RAYRAY

唔記得講Dash個垃圾主管調任之後仲要係blog話扭蛋唔易做,玩家唔明白佢苦況,我心諗:你冇病呀?
舊 12-31-16, 10:30 AM   #2704
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
仲有玩AB set都係死罪
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-16, 11:57 AM   #2705
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
新主管會點唔知,不過淨喺黎緊E02嘅吉姆已經夠哂期待啦
不過⋯之前嘅dash/next都越黎越難買到
唔知喺唔收得店家入少咗,定喺多人買(又話糞嘅?)
好多時出咗兩三日之後就賣光

其實我連dash08都未開
舊主管唔再掂高達扭蛋,唔理佢出乜啦
要講P03都夠奇怪,不過為咗支持出冷門BB都含淚入一套
點知P04個價錢同機體⋯⋯⋯我放棄啦⋯

再一次證明做實事同車大炮主管,喺有分別嘅
由手機版發出

此篇文章於 12-31-16 02:39 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-16, 12:24 PM   #2706
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
怨氣大爆發

DASH 01 02一開波已經比人覺得無誠意
出過嘅nu 沙撒比 RX-78, 武器同next各機體初出時一模一樣. 姐係如果dash出到10左右, 又會翻炒隻RX-78換支槍比佢

06隻巴巴托斯係懶中極品,明明佢有幾個ver, 有D換少少件就做到, 都唔肯做, 齋換武器

07錯在紅色機無盾,依下真係好離譜. next玩開嘅base+小型機依樣野, 我個人唔反感, 我都想要D一年戰爭飛機坦克, 但小型機如果肯比兩隻(最好唔同款啦)我覺得會好D, 否則都係唔出好過, 大眾唔會鐘意的
隻00我反而滿意,雖然返炒,但真係整得靚, 而且依set嘅白膠有史以來整得最靚仔, 隻00同TV wing都好高質. (唔知係咪條友臨被調換先搞D德政出嚟扮有功勞)只希望dash唯一德政可以延續落f

ABset依D笨大商法,我驚K澤都未必話到事(但見K澤有份掂嘅converge#都改走左隱藏色,可能都有機)

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
熟舖果邊話我知, 比起next係少左熟客玩(不過佢果期搬左做樓上舖又可能因為咁有影響)

相薄

此篇文章於 12-31-16 01:20 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 01-01-17, 12:07 AM   #2707
J+1
望過黎呀!!!!!!

官網開通
http://bandai-hobby.net/site/BB/403release/
由手機版發出
舊 01-01-17, 12:09 AM   #2708
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
唔記得講Dash個垃圾主管調任之後仲要係blog話扭蛋唔易做,玩家唔明白佢苦況,我心諗:你冇病呀?
睇到樓上打咁多字又貼埋圖, 真係隔住個 mon 都 feel 到樓主o的怨氣
要買家去明白賣家o的辛苦又真係幾無謂

舊 01-01-17, 12:11 AM   #2709
地獄黑仔王

引用:
作者: J+1 查看文章
仲有玩AB set都係死罪
由手機版發出
ABC set o個o的點計?

舊 01-01-17, 12:18 AM   #2710
地獄黑仔王

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
新主管會點唔知,不過淨喺黎緊E02嘅吉姆已經夠哂期待啦

其實我連dash08都未開
舊主管唔再掂高達扭蛋,唔理佢出乜啦
要講P03都夠奇怪,不過為咗支持出冷門BB都含淚入一套
點知P04個價錢同機體⋯⋯⋯我放棄啦⋯

再一次證明做實事同車大炮主管,喺有分別嘅
由手機版發出
前期都叫好賣, 但後期 應該後期係少o左人玩 (自己都係睇到 03 隻 Wing 0 之後都無再特別留意有咩出)
尾幾 set 睇, 細鋪就似少返o左貨 (可能圍唔到數?), 大舖如孤扭就見 keep 住返, 但去貨都都相對幾慢下, 有時o的散款會幾平

舊 01-01-17, 12:20 AM   #2711
地獄黑仔王

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

ABset依D笨大商法,我驚K澤都未必話到事(但見K澤有份掂嘅converge#都改走左隱藏色,可能都有機)
Converge # 會唔會出返隱藏色都係睇多幾代先知...

舊 01-01-17, 12:22 AM   #2712
地獄黑仔王

引用:
作者: Efreet 查看文章
2樓早兩日有00同01應該全城最平,不過尋晚去已經賣晒
In's 有一間有但差唔多要2魚

有無人知邊度有得扭?想扭多幾隻渣古
見尖咀海港城間反斗城有 01 散抽, 真係 $50 一次...

舊 01-01-17, 04:44 AM   #2713
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-17, 11:31 AM   #2714
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
拼圖見到有走位

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-17, 06:35 PM   #2715
日向小RAYRAY

舊 01-02-17, 09:00 PM   #2716
大覺屋師真
The One

今日先得閒玩下ensemble
個base其實插啱位,調整好角度係好穩陣的

個base插到落AK後期個六角型base

啱晒d無聊人左拼右砌

今次我都有錯件Orz.....隻綠渣無左背包,反而多左件無上色嘅前胸

---------

Dash P04隻高達好一般, 有D上色位都好差下

隻渣古就真係一流,造型上色都好正!

----
同時刊載於http://sdgundam-port.blogspot.hk/

相薄

此篇文章於 01-02-17 09:59 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 01-04-17, 11:46 AM   #2717
J+1
望過黎呀!!!!!!

查看 @SpaceBoy_001 的推文:https://twitter.com/SpaceBoy_001/sta...507393024?s=09

我從使用 Tapatalk 的 HTC 10 發送
舊 01-05-17, 09:11 AM   #2718
J+1
望過黎呀!!!!!!

雷擊...

http://hobby.dengeki.com/news/314952/
http://hobby.dengeki.com/news/314950/
由手機版發出

此篇文章於 01-05-17 11:13 AM 被 J+1 編輯。
舊 01-05-17, 11:03 AM   #2719
Efreet
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
引用:
雷擊...

http://hobby.dengeki.com/news/314950/
由手機版發出
淨係想要messer
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 11:38 AM   #2720
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Efreet 查看文章
淨係想要messer
淨係想要隻力奇
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 01:05 PM   #2721
大覺屋師真
The One

引用:
隻Z面相真係走樣......
設定圖

武者斎胡

相薄

此篇文章於 01-05-17 03:14 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 01-05-17, 04:23 PM   #2722
日向小RAYRAY

完全將DASH比下去
舊 01-05-17, 05:28 PM   #2723
Efreet
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
完全將DASH比下去
而家好似開得太多line,希望keep倒
今年啲扭蛋好強,嚟緊仲有渣古頭,又係必入

反而覺得Neo 可能好快玩完,好似擦膠系列咁
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 08:44 PM   #2724
J+1
望過黎呀!!!!!!

2.5頭身點都叫有市場,係睇幾多人會唔賣個戰犯帳....又或者睇佢點整死條line....

刷膠嗰套見佢d分色分到咁精細根本個成本都未必控制到...出唔落去可以理所當然....?
由手機版發出

此篇文章於 01-05-17 08:47 PM 被 J+1 編輯。
舊 01-05-17, 08:45 PM   #2725
日向小RAYRAY

垃圾主管做既野都係垃圾

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 04:36 AM

手機版 | APP版