Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-14, 02:20 AM   #926
kotetsu
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: Van仔 查看文章
其實EVENT 隻3星係咪廢呢
主流都係一坦3遠,所以用唔著

佢血/攻都唔高,勝攻速快
最多做副坦,攻擊距離80比一般近戰多少少
所以d怪會打主坦先
比較特別係佢風屬對火都有84%(通常對剋都70以下),風屬又+10X

此篇文章於 05-19-14 02:25 AM 被 kotetsu 編輯。
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 02:30 AM   #927
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: kotetsu 查看文章

所以d怪會打主坦先
比較特別係佢風屬對火都有84%(通常對剋都70以下),風屬又+10X
即係我抽到EVENT 4星個隻鳥人頭(原)魔法劍士可以唔使去打多張啦
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 08:25 AM   #928
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
引用:
作者: hm348 查看文章
第三,跌左分仲留到

3%都贏,問題係得我一個打,其他全部啦啦隊,所以聽日一定跌,長期係129x-13xx

個會長好似要打工,呢個無所謂既

但見有d人有login應援都無,有章都唔拎,唔知係唔識玩定點
轉唔轉會都好,你真係要勸下班友,啦啦隊都要出擊架啦,尤其是最後一擊,我地好多次反勝都係靠30秒入場,每人一萬加埋都有五六萬

仲有玩呢隻game唔玩會戰真係浪費左,淨打任玩按兵不如玩pad cc 好過

依家強化隊伍的源動力只在於會戰,由啦啦隊成長成打手的感覺相當正
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 08:27 AM   #929
vjoose

引用:
作者: Van仔 查看文章
即係我抽到EVENT 4星個隻鳥人頭(原)魔法劍士可以唔使去打多張啦
為隻三星真係打唔過,2-4vh太變態
由手機版發出
舊 05-19-14, 08:29 AM   #930
vjoose

引用:
作者: kotetsu 查看文章

所以d怪會打主坦先
坦通常都係咁設定

魔師就相反,紫紅解咒師打木/水係 190%/53%
由手機版發出
舊 05-19-14, 09:54 AM   #931
vjoose

看了看巴哈的文, 原來現在 SS rank 流行的是玩 "雙刀", 即尾段時間連續 60bp 打兩場
具體操作好像是手機和 BS 同時進攻同時結束的說, 簡單的說就是利用官方沒有修正的 bug

然後, 祈禱量 800~1000% 也只能在 S 和 SS 間浮動
又會出現一擊 20000 攻擊力的地龍...
太可怕了吧~ @口@
由手機版發出
舊 05-19-14, 09:55 AM   #932
vjoose

順帶 copy & paste 關於 BP 有效應用的回文如下:

9點前都不要打 因為沒用 浪費BP
9點的時候 盡量維持 BP AP 將近滿 +有泉水使用
一開始就是堆防傷囉

其實最主要還是在公會的出席率
俗話說人多好辦事 20人只來幾個人當然很難贏
即使前三場都不打 但也不能浪費BP 要+SP 讓9點場好打點

在打的過程中 要是你公會防禦沒有特別高 盡量都別上第一名
第一名就是會成為標靶 你打一家 但被三家打 怎麼看都會掉很快
最忌諱的就是 "最後一波" 的時候第一名 然後被三家圍毆
運氣好掉第二 但常常都會直落三 或 四名
(除非你們強到防守點很高 實力又強能突破激難 那就盡量拉分囉)
不然基本上 都事後追得吃香~ 搶的PT多 花的BP少

剩下 就是看運氣了~ 看遇到什麼公會囉
由手機版發出
舊 05-19-14, 10:44 AM   #933
rhmy348
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
引用:
作者: vjoose 查看文章
轉唔轉會都好,你真係要勸下班友,啦啦隊都要出擊架啦,尤其是最後一擊,我地好多次反勝都係靠30秒入場,每人一萬加埋都有五六萬

仲有玩呢隻game唔玩會戰真係浪費左,淨打任玩按兵不如玩pad cc 好過

依家強化隊伍的源動力只在於會戰,由啦啦隊成長成打手的感覺相當正
由手機版發出
語言不通有d難...XD

之前我都係懶懶閒...主力打唔係我...

主力開始走之後我先努力打下...

其實我唔特別緊張報酬既, 所以都係叫大家應援下會有章拎, 我打到幾多得幾多...但係d人連章都無興趣 XD

我最快今晚脫退~脫左講聲.....

再講...呢個game除左會戰都無乜野可以keep住打 XDD
我驚唔知幾時會變埋頹分子 XDD
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 11:33 AM   #934
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
語言不通有d難...XD

之前我都係懶懶閒...主力打唔係我...

主力開始走之後我先努力打下...

其實我唔特別緊張報酬既, 所以都係叫大家應援下會有章拎, 我打到幾多得幾多...但係d人連章都無興趣 XD

我最快今晚脫退~脫左講聲.....

再講...呢個game除左會戰都無乜野可以keep住打 XDD
我驚唔知幾時會變埋頹分子 XDD
係因為打極都冇EV 寵
冇心機
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 11:52 AM   #935
vjoose

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
係因為打極都冇EV 寵
冇心機
由手機版發出
時晨就到 >.<
打足兩星期, 兩隻都係 0, 灰爆
我依家都全力打三星果隻, 希望攞個尾彩啦
舊 05-19-14, 12:01 PM   #936
rhmy348
你今日課左未?

我轉左刷地龍...

一樣打極都無....
舊 05-19-14, 12:14 PM   #937
georgelam0
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
引用:
我轉左刷地龍...

一樣打極都無....
活動寵個掉率高過普通關
georgelam0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 12:38 PM   #938
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
上次都仲到既狗仔,
今次真係0
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 12:42 PM   #939
vjoose

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
上次都仲到既狗仔,
今次真係0
由手機版發出
再上次我都出倒蠍子 (但蠍子個 buff 根本係大食而且廢過二星...)
今次真係0
由手機版發出
舊 05-19-14, 01:40 PM   #940
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
我轉左刷地龍...

一樣打極都無....
我公會有個專打BOSS 70場先打到
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 02:16 PM   #941
vjoose

有無人成功攞倒尾彩?

我... 明明已經升左 lv 打多左兩場 orz
由手機版發出
舊 05-19-14, 02:45 PM   #942
rhmy348
你今日課左未?

有新event...
舊 05-19-14, 02:51 PM   #943
vjoose

引用:
有新event...
星期三下午先出
好似係 cross over 自社另一作品
由手機版發出
舊 05-19-14, 02:53 PM   #944
copy
Junior Member

註冊日期: May 2014
星期三下午2點搞新collab event,另外買 famitsu app android 送2星風坦:

預計於5月21日下午2時將舉辦「大拳する魔茸 ギッチョフンゴ出現!」合作活動,可入手人物 [紅月の案內人]マジョコ (3星)和 [奈落の千鬼]ヨミ (2星)以及王寵 ギッチョフンゴ。此活動是聯同Happy Elements另一款遊戲「マジョカ†マジョルナ」合作推出。

另外,在5月22日發售的「ファミ通App No.015 Android」中將刊載可獲得2星風屬性坦 [雀斑眼鏡の娘]キルファ 的序號,每個賬號只可輸入1組序號。ファミ通App No.015 Android 售價為630日元,與 ファミ通App 並不相同。

活動任務 災厄の魔女と異才の劣等生 已經結束,故事將於大約3個月後解放予所有玩家。

來源:fb.com/ForumMercStoria

此篇文章於 05-19-14 05:07 PM 被 copy 編輯。
copy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 02:56 PM   #945
rhmy348
你今日課左未?

即刻download黎玩玩...XD

此篇文章於 05-19-14 03:23 PM 被 rhmy348 編輯。
舊 05-19-14, 03:13 PM   #946
vjoose

資料提供: http://blog.livedoor.jp/keeeviiin012...003156181.html
三星果隻マジョコ係

二星果隻ヨミ係

四星王寵ギッチョフンゴ係

由手機版發出
舊 05-19-14, 03:16 PM   #947
vjoose

公司部電腦 block 左 FB

一有 FB link 既網頁就成頁都亂晒 >.<
由手機版發出
舊 05-19-14, 03:19 PM   #948
劍仔

註冊日期: Sep 2003
マジョカ†マジョルナ之後係咪到EG或者光速軌道?
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 03:28 PM   #949
copy
Junior Member

註冊日期: May 2014
引用:
作者: vjoose 查看文章
公司部電腦 block 左 FB

一有 FB link 既網頁就成頁都亂晒 >.<
由手機版發出
改咗

引用:
作者: 劍仔 查看文章
マジョカ†マジョルナ之後係咪到EG或者光速軌道?
有可能,佢而家活動咁密,無idea咪出collab,又可以順便宣傳自家遊戲
copy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 07:34 PM   #950
任意

註冊日期: Jan 2012
Android 版有更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:35 PM

手機版 | APP版