Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-13, 08:03 AM   #4426
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 八仙果 查看文章
其實不理是在 PSV 或 PS3,
要在登入 account 內設定一次 (我會用 PC) 便可。

所以你在 PSV 設定完,
就已經不用在 PS3 再設定。

除非你一直沒設定好,設定了其他東西,
又或是有試用過 plus (如 15 日)。
我就係試用完後佢幫我自動叉
但acc設定入面搵唔到邊個俾我停用
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 08:32 AM   #4427
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢排d demo機換成2000機....輕左o個50g拎上手真係feel到輕左好多....不過畫面感覺冇1000機咁實....如果要唔要買.....又冇呢個特別需求.....除非有特別版..........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 11:14 AM   #4428
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
呢排d demo機換成2000機....輕左o個50g拎上手真係feel到輕左好多....不過畫面感覺冇1000機咁實....如果要唔要買.....又冇呢個特別需求.....除非有特別版..........
呢個時候最好梗係等三千啦

舊 11-25-13, 01:00 PM   #4429
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
係驚有miku 綠版 2000機易左好多出特別版
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 08:18 PM   #4430
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: Rance 查看文章
三千既畫面同機能可能仲差...
268 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 11:43 PM   #4431
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁你應該打電話問o下 CS 或者 email 佢地好 D。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 10:58 PM   #4432
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
想問下我部psv係日psn acc
我買左ff1-9既dl code,要用港acc,
係唔係只要format 左部機,用港登入,dl完再轉番日acc就得就?

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 11:50 AM   #4433
LemonCoke
Insane Gamer

3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
想問下我部psv係日psn acc
我買左ff1-9既dl code,要用港acc,
係唔係只要format 左部機,用港登入,dl完再轉番日acc就得就?
唔得,
你可以format 一次, 入港服,
直至你玩哂 ff1-9, 唔再玩 ff1-9,
先可以format 多一次, 再轉番日服(a/c)
你一日想玩嗰幾隻港版FF, 你一定要keep 住用港a/c
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 01:00 PM   #4434
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
唔得,
你可以format 一次, 入港服,
直至你玩哂 ff1-9, 唔再玩 ff1-9,
先可以format 多一次, 再轉番日服(a/c)
你一日想玩嗰幾隻港版FF, 你一定要keep 住用港a/c
了解
THANKS

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 01:32 PM   #4435
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 野良猫 查看文章
係堅難搵架,唔係ACC SETTING度
係PSN STORE入面(我用psv),右下角粒[...]
擺明屈你自動叉的
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 05:11 PM   #4436
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
“PS Vita Value Pack”購入特典に『進撃の巨人』『化物語』などの第1話レンタル無料、“Music Unlimited”30日間無料のプロダクトコードが決定 (注:鎖ip)
ttp://www.famitsu.com/news/201311/27043897.html

?PSV

舊 11-27-13, 05:59 PM   #4437
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
“PS Vita Value Pack”購入特典に『進撃の巨人』『化物語』などの第1話レンタル無料、“Music Unlimited”30日間無料のプロダクトコードが決定 (注:鎖ip)
ttp://www.famitsu.com/news/201311/27043897.html

?PSV
線上動畫吧
300元一集

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 06:53 PM   #4438
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
開到至算啦 m9
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 12:46 PM   #4439
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
同價1買1送

PSPで発売された歴代「テイルズ オブ」シリーズのダウンロード版が配信開始!2タイトルセット購入で半額になるキャンペーンも
http://tales-ch.jp/special_index.php...118&url_id=217

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 09:53 PM   #4440
wolfwolfwolf
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: GreenTea 查看文章
同價1買1送

PSPで発売された歴代「テイルズ オブ」シリーズのダウンロード版が配信開始!2タイトルセット購入で半額になるキャンペーンも
http://tales-ch.jp/special_index.php...118&url_id=217

hk psn係唔係冇呢個優惠?
wolfwolfwolf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 10:10 PM   #4441
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
係Amazon Japan買咗PSV TV,仲以為冇3個月plus送,點知今日收到Amazon Japan email俾個code我。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 10:29 PM   #4442
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
救命 有個問題想問

我用來login 既 yahoo acc 被回收 用唔返

而我login psn 個 冇左password 佢只可以寄去上面個已回收既 yahoo acc..

請問有咩方法轉
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:34 AM   #4443
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
救命 有個問題想問

我用來login 既 yahoo acc 被回收 用唔返

而我login psn 個 冇左password 佢只可以寄去上面個已回收既 yahoo acc..

請問有咩方法轉
Send E-mail 同 Sony 開火
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:54 AM   #4444
捲毛老爺

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Send E-mail 同 Sony 開火
已做

希望佢會幫我將 d料轉去我 現時長用既 mail啦 唔係就要reg 個新既...
舊 11-29-13, 11:39 AM   #4445
捲毛老爺

想問一個小問題

VITA 既 PSN 若要用另一個A/C 登入時 我記得要 RESET設定

但我怕錯手 連SAVE 都RESET埋(以前試過一次連SAVE都洗埋)

想請問 應該簡邊個來RESET 設定 而又唔會影響到SAVE

麻煩哂
舊 11-29-13, 11:56 AM   #4446
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
想問一個小問題

VITA 既 PSN 若要用另一個A/C 登入時 我記得要 RESET設定

但我怕錯手 連SAVE 都RESET埋(以前試過一次連SAVE都洗埋)

想請問 應該簡邊個來RESET 設定 而又唔會影響到SAVE

麻煩哂

你沒做錯

要轉帳戶真的要全機格式化 (包括save卡)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:03 PM   #4447
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
想問一個小問題

麻煩哂
請backup
一換A/C就洗
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:59 PM   #4448
捲毛老爺

引用:
作者: will1223 查看文章
請backup
一換A/C就洗
係喎 差d唔記得有得backup
舊 11-29-13, 05:05 PM   #4449
安安

註冊日期: Jan 2002
http://dengekionline.com/elem/000/000/761/761992
電撃PS 555号はDLC付録6連発!!
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 05:54 PM   #4450
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 安安 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/000/761/761992
電撃PS 555号はDLC付録6連発!!
整本電子版嘆吓先
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:25 PM

手機版 | APP版