Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-10, 01:48 PM   #26
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
係囉o個時真係話完結所以先整死佢(不過片尾哥斯拉二世未死...)
但好似係因為美版太差所以先再整
上個禮拜明台先重播黎

緊係啦,好多fans(美國都係)都唔妥隻蜥蝪

原本好地地埋尾,俾老美開棺拎返出黎都算,仲要俾幾粒飛彈收皮

所以,第一套美版當睇燒鵝脾公園算

不過相比Final Wars佢已經唔算垃圾

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:51 PM   #27
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
謝解答...
得閒搵黎睇下先...近年果幾套都未睇...

如果美版再出過...我都有點期待../
前兩星期電視重播第一套...其實都唔差...(係主角唔似樣囉...)
我直情覺得好睇, 俾RE拍的好多套其他戲好得多.

不過可能d人覺得佢唔同日版, 所以不滿.

舊 08-25-10, 01:53 PM   #28
wing
格鬥低手

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
上個禮拜明台先重播黎

緊係啦,好多fans(美國都係)都唔妥隻蜥蝪

原本好地地埋尾,俾老美開棺拎返出黎都算仲要俾幾粒飛彈收皮
所以,第一套美版當睇燒鵝脾公園算

不過相比Final Wars佢已經唔算垃圾
日版最好睇果兩套, 我覺得係1984果套怪獸王復活, 同埋03年哥斯拉做奸角果套大怪獸總攻擊.

此篇文章於 08-25-10 01:59 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 02:02 PM   #29
怪盜小G
しゃろとも

引用:
不過唔燧好明....差唔多次次都要殺o左哥斯拉(就算佢係出o黎幫拖o既...)
但到下一集又生outout咁出返o黎
哥斯拉個設定好怪的

其實元祖哥斯拉第一集已經俾芹澤博士攬炒收左皮

之後你係世紀必殺陣入面會見到片中不斷提起40年前發生既事

而之後元祖(??)副骨仲俾人拎埋去整米加哥斯拉

但如果時間係順序既,咁即係g vs mg果陣打既係當年既哥斯拉二世(小哥斯拉)??

不過另一個問題係,哥斯拉對三頭龍果陣,片中哥斯拉只係一條"恐龍",俾美國佬隻戰艦幾砲就打殘左幾十年後先突變變成大怪獸...

舊 08-25-10, 02:03 PM   #30
jim Tsang
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:

左邊果隻,當年打到黎香港仲勁過重高達
早排買返VCD睇
一開始,好似係啟德機場附近登陸
跟住兩個機師講廣東話
"紅色o既.......係條紅色o既龍!!"

jim Tsang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 02:05 PM   #31
wing
格鬥低手

引用:
哥斯拉個設定好怪的

但如果時間係順序既,咁即係g vs mg果陣打既係當年既哥斯拉二世(小哥斯拉)??

不過另一個問題係,哥斯拉對三頭龍果陣,片中哥斯拉只係一條"恐龍",俾美國佬隻戰艦幾砲就打殘左幾十年後先突變變成大怪獸...
唔駛對設定咁認真, 總之知道佢係有人買飛入場睇的東映怪獸, 有market自然會不斷重拍, 話之佢在故事內係咪死左.

舊 08-25-10, 06:45 PM   #32
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jim Tsang 查看文章
早排買返VCD睇
一開始,好似係啟德機場附近登陸
跟住兩個機師講廣東話
"紅色o既.......係條紅色o既龍!!"

利害
換著係我第一次接觸哥斯拉嘅話一定只會話係怪物
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 09:20 PM   #33
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE

此篇文章於 08-25-10 09:37 PM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 09:42 PM   #34
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE

此篇文章於 08-25-10 09:59 PM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 10:45 PM   #35
怪盜小G
しゃろとも

前年影既

舊 08-26-10, 12:53 AM   #36
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
Final Wars時打過,俾日版秒a
有冇片睇下??

引用:
哥斯拉個設定好怪的

米加哥斯拉??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 12:58 AM   #37
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
這就是世紀必殺陣

紅蓮哥斯拉

美版隻...真樣衰....

日本隻

所以話,跟本唔可以代替~

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 01:01 AM   #38
蚊蚊
Game Master

引用:
作者: HONDA 查看文章
有冇片睇下??

米加哥斯拉??
有~

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
舊 08-26-10, 12:40 PM   #39
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
果隻真係美國果隻...
真野果然比假野強數百倍啊...
連飛彈也可以搞掂它...哥斯拉的大口氣當然可以把它秒掉吧...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 12:45 PM   #40
怪盜小G
しゃろとも

引用:
果隻真係美國果隻...
真野果然比假野強數百倍啊...
連飛彈也可以搞掂它...哥斯拉的大口氣當然可以把它秒掉吧...
品種問題

唔計突變,本身就係恐龍VS蜥蝪

舊 08-26-10, 12:50 PM   #41
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
品種問題

唔計突變,本身就係恐龍VS蜥蝪
一隻識嘖氣...一隻只係識跑...
果然如此...
比依個TOPIC搞到好想睇返咁多套哥斯拉~
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 12:57 PM   #42
jim Tsang
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
一隻識嘖氣...一隻只係識跑...
果然如此...
比依個TOPIC搞到好想睇返咁多套哥斯拉~
想睇o既,可以留意下碟鋪
我見過 / 買過 DVD 都係 $100 for 3
VCD 就好似 $15 ~ $25
jim Tsang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 01:01 PM   #43
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
我想睇返3頭龍o個集

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 01:11 PM   #44
怪盜小G
しゃろとも

引用:
我想睇返3頭龍o個集
好多套都有3頭龍

如果機械3頭龍果套hk叫魔龍復仇

舊 08-26-10, 01:13 PM   #45
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
好多套都有3頭龍

坐時光機o個套
當年睇唔哂

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 01:18 PM   #46
怪盜小G
しゃろとも

引用:
坐時光機o個套
當年睇唔哂
就係果套

舊 08-26-10, 01:20 PM   #47
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
死火...搞搞下都想買返哂所有哥斯拉系列黎睇.......

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 02:32 PM   #48
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
好多套都有3頭龍

三頭龍前前後後出左十幾次都有…
頭幾次都仲叫係敗退走左去
之後出一次死一次
未來版,機械化,古代封印龍,帝王,外星龍等等都無一幸免

此篇文章於 08-26-10 02:42 PM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 06:23 PM   #49
蚊蚊
Game Master

咁唔到原來GAF在座重有咁多位哥斯拉FANS....
好感動呀...
雖然大部份都係男士....我係女士....
講起VCD同DVD
我屋企都有堆哥斯拉既碟同陣紀必殺陣既錄影帶呢~
其他都有10~15隻左右~
真係好希望日本會再次將哥斯拉復活....
大戰三頭龍果套真係好好睇~(時光機果套)
另外就係,哥斯拉2000比機械哥斯拉同魔斯拉正式打敗,一同沉入大海果套真係好心痛
哥斯拉比機龍既暗器重創....
另外太空哥斯拉果套我又係好鐘意~
如果講外形,紅蓮哥斯扣真係型到爆~之後係哥斯拉2000,最後係哥斯拉第4代(太空哥斯拉果代~

POKEMON 白
KALO

此篇文章於 08-26-10 06:35 PM 被 蚊蚊 編輯。
舊 08-26-10, 06:43 PM   #50
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
日版支援

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
進撃の巨人 l Capcom 武藤遊戲 街機遊戲討論版 8 03-13-18 01:48 PM
[多機種] 「ゴジラ-GODZILLA-」l 哥斯拉 / Demo 出了啦! l PS3 l 海外版 明年夏天 PS4 武藤遊戲 電視遊戲討論版 57 12-20-14 12:10 PM
[An/iOS] 進撃の巨人 -自由への咆哮。暫日本無料 ZlWS 手機平板遊戲討論版 4 02-27-14 07:15 PM
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
庵野秀明×宮崎駿×樋口真嗣 特撮短編映画 「巨神兵東京に現わる」 7月10日公開! money 日本動漫畫討論版 16 06-01-12 09:30 PM

現在的時間是 09:05 PM

手機版 | APP版