Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-25-15, 08:50 PM   #726
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: fortel 查看文章
哦,我整Formula.ZERO姐
整Ares 90啦
反正都係刷票

引用:
作者: MO 查看文章
我而家就係先開咗第十章story quest. 取消唔到,
入唔到學飛key quest (2女離唔到隊), 唔知點算

有無人知story quest點可以取消
試下用無限OC / 買50Lv doll
唔識飛射腳應該射得死佢

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 08:59 PM   #727
fortel
Game Master

引用:
作者: ZOMA 查看文章
整Ares 90啦
反正都係刷票

試下用無限OC / 買50Lv doll
唔識飛射腳應該射得死佢
好辛苦,都開始唔知自己玩緊乜
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 12:15 AM   #728
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
好辛苦,都開始唔知自己玩緊乜
其實變型追到就得,
30LV DOLL 其實夠打。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 12:21 AM   #729
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
第一場打飛碟亂咁射(鏡頭根本都唔知lock緊邊度), 打到佢一半HP多啲轉入劇情, 總算過到,
SAVE咗先

第二場落返地, 打爆4個圓盾唔難, 打中間打剩佢1/5HP, 我方全滅
(中間扣得好慢, 係咪我lock錯)

利申︰3部 DOLL (lv20,30,30), 全員lv38
努力儲錢換部或買多部DOLL應該過到既..
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 12:37 AM   #730
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
KIZUNA QUEST "協力"再打貓星人, 仲難過 CH9 wor

上機殺佢兩隻卒好易, 之後四部機圍住打諗住好易啦, 打到2/3左右佢突然出招噴火, 四部機即見紅, 加上迴避高到痴線, 係咁磨落去我四部機爆晒都未必贏, 落機更加死得快 lv44 - 40

令我諗起 xenosaga 2 個阿哥, 肉身對抗 AGWS
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 08:38 AM   #731
fortel
Game Master

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
其實變型追到就得,
30LV DOLL 其實夠打。
我爆左機既啦,只係而家人就爆左LV,不過仲係好多野都唔夠打先想整60LV DOLL姐

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
KIZUNA QUEST "協力"再打貓星人, 仲難過 CH9 wor

上機殺佢兩隻卒好易, 之後四部機圍住打諗住好易啦, 打到2/3左右佢突然出招噴火, 四部機即見紅, 加上迴避高到痴線, 係咁磨落去我四部機爆晒都未必贏, 落機更加死得快 lv44 - 40

令我諗起 xenosaga 2 個阿哥, 肉身對抗 AGWS
到後你請到D高手打,你會發現肉身既輸出有時仲勁過DOLL

此篇文章於 05-26-15 08:41 AM 被 fortel 編輯。
舊 05-26-15, 08:47 AM   #732
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:

唔係迴避高到痴線,而係可以迴避五十次攻擊,用高攻擊次數嘅武器消耗咗佢就得。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 08:57 AM   #733
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
到後你請到D高手打,你會發現肉身既輸出有時仲勁過DOLL
家下已經去到點樣玩盡個OCG系統了

我自己比較傾向一開波就推盡Gear Count的玩法

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 08:57 PM   #734
SORA
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDSORAHK
已解決~~

此篇文章於 05-26-15 09:00 PM 被 SORA 編輯。
SORA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 08:58 PM   #735
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
作者: SORA 查看文章
求救~~
開唔到STORY4
夠15%,做埋兩個QUEST,又人齊3個一TEAM
冇キズナクエスト係身

但KEEP住話:
“ストーリークエストを受注すると必須メンバーの入れ替えはできなくなります
また、キズナクエストも受けることができなくなります"
勇敢地按下A

DeviantArt
PIXIV
舊 05-27-15, 08:29 AM   #736
Y.Bird
度日如日

知道ONLINE 可以SET 二段說話,
點睇其它玩家第二段說話?
因為見到對話框好似有兩層,
又唔見有掣可以轉位...。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-28-15, 01:15 PM   #737
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

lv44, so far 都唔敢挑戰超大型果 d 怪, 有個白樹 quest 要打兩隻頭上有六個燈泡既樹怪 lv35, 應該唔難, 但周圍有一大堆 lv50, 仲有隻超大型樹怪, 都唔知點打
舊 05-28-15, 01:20 PM   #738
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

btw, 既然 arts 同 skill 都跟武器, 咁起 class change 度選職業有乜用 ? 除左 skill slot 唔同, 有無其他加成 ?
舊 05-28-15, 02:04 PM   #739
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
lv44, so far 都唔敢挑戰超大型果 d 怪, 有個白樹 quest 要打兩隻頭上有六個燈泡既樹怪 lv35, 應該唔難, 但周圍有一大堆 lv50, 仲有隻超大型樹怪, 都唔知點打
引用:
btw, 既然 arts 同 skill 都跟武器, 咁起 class change 度選職業有乜用 ? 除左 skill slot 唔同, 有無其他加成 ?
練到50LV 換50lv DOLL
會易打好多

有啊
例如銀河騎士係格鬥力同潛在力有補正UP
(唔sure邊兩個能力,總之有啦 )

DeviantArt
PIXIV
舊 05-28-15, 06:57 PM   #740
Y.Bird
度日如日

引用:
記返起依個任,
係白樹山頂到?!

我爆晒四部機,
得自己個角色頂到兩下,
先滅一隻怪。

我滅左三次團,
終於諗到先殺一隻在脫離,
回頭在去過,
不過滅左一隻先都係要2隻同時打。

不過要見到隻超越者走開先好同佢開波,
仲有小心唔好引到50級大耳仔怪...。

我用30級DOLL 苦戰過。

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 05-28-15 07:10 PM 被 Y.Bird 編輯。
舊 05-28-15, 06:59 PM   #741
Y.Bird
度日如日

引用:
我係其它論壇看過有一點分別,
不過練好晒職業通常用初始職,
因為多個洞裝SKILL 太重要。

其實用乜職業我都係用自己愛用武器,
依排玩矛加機槍,
矛真好係型!
不過輸出一定輸比大劍...。

早日先知原來可以直接用槍ARTS <轉倒>,
不過用<崩> 機率會高好多,
尤其有<轉倒>抗性巨型怪最好先<崩> 轉倒易好多。

今集<暈眩> 原來可以直接用,
不過又無寫明要<轉倒> 先可以用...,
技能只寫背後出就OK,
不過無位放依個技能,
八個技真係好難選擇呀!

艦長真係癲架,
無限TP,
裝兩個TP 攻擊技先夠佢連續用...。

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 05-28-15 07:12 PM 被 Y.Bird 編輯。
舊 05-28-15, 07:08 PM   #742
Y.Bird
度日如日

題外話,
我好意先用人仔挑怪唔夠打先用機甲打,
用人仔WIN 左大型怪感覺好正!

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-29-15, 08:59 AM   #743
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
我係其它論壇看過有一點分別,
不過練好晒職業通常用初始職,
因為多個洞裝SKILL 太重要。

其實用乜職業我都係用自己愛用武器,
依排玩矛加機槍,
矛真好係型!
不過輸出一定輸比大劍...。

早日先知原來可以直接用槍ARTS <轉倒>,
不過用<崩> 機率會高好多,
尤其有<轉倒>抗性巨型怪最好先<崩> 轉倒易好多。

今集<暈眩> 原來可以直接用,
不過又無寫明要<轉倒> 先可以用...,
技能只寫背後出就OK,
不過無位放依個技能,
八個技真係好難選擇呀!

艦長真係癲架,
無限TP,
裝兩個TP 攻擊技先夠佢連續用...。
其實我都唔係太明, 崩係咪 DEFENCE DOWN ?
咁 STUN 暈眩又有乜用 ?
CONTROL 就類似混亂
舊 05-30-15, 01:05 AM   #744
Y.Bird
度日如日

引用:
其實我都唔係太明, 崩係咪 DEFENCE DOWN ?
咁 STUN 暈眩又有乜用 ?
CONTROL 就類似混亂
崩就係崩,
技能有說明,
而且怪中招會顯示(崩)狀態中,
大佐雙刀有一招(崩)技,
長槍連續用ARTS 有招有同樣效果,
最多崩技反而係DOLL 裝,
左肩紫色唔扣血果招技,
大劍、合體長槍、撞埋佢個招都會有效果崩。

XENOBLADE 開始有依個系統,
崩>轉倒>暈眩,
敵方長時間訓低左係唔識出招而且傷害陪增,
今集改左可以直接<轉倒 DOWN>,
不過沒用崩機率低啲啫,
DOLL 好似有轉倒,
不過通常敵人中<崩> 就用 < CATCH >,
不過AI 捉住怪好易斷...。

控制未試過玩,
我覺得勁BOSS 一定對依招抗性好強,
費事用點去玩。

不過今集玩得勁係玩連技+無限OCG,
上網睇人地斬一下幾十萬一劍...。
加上招<替身> 尤如無敵。

機甲配好裝仲癲,
下下打出過百萬以上傷害...。
不過連主線未爆到唔研究住啦。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-30-15, 01:10 AM   #745
Y.Bird
度日如日

想解個<米雅>女角入隊玩,
做到黑鋼先入唔到個洞,
原來有好多前置未完成。

見船長咁勁幫佢打下刀,
打黑鋼隻蟲姬刷左成粒鐘先得把<藍色級 風林火山>,
雖然勁過佢把白刀小鳥丸...。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-31-15, 02:00 PM   #746
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

deleted

此篇文章於 05-31-15 02:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-01-15, 10:49 AM   #747
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

DLC 係咪愈早買愈好 ?

去到 CH10 尾先買會唔會太遲 ?

同埋 D QUEST 好唔好盡早清 ? E+ 星球開發率 20% 左右, LV48.

開發多 D 又怕升太多 LAST BOSS 無引, CLEAR 先清 QUEST 又可能中間 D 劇情 SKIP 左好多有關連既.

好煩, 主線劇情原來分散晒去 D QUEST 度
舊 06-01-15, 11:44 AM   #748
fortel
Game Master

引用:
DLC 係咪愈早買愈好 ?

去到 CH10 尾先買會唔會太遲 ?

同埋 D QUEST 好唔好盡早清 ? E+ 星球開發率 20% 左右, LV48.

開發多 D 又怕升太多 LAST BOSS 無引, CLEAR 先清 QUEST 又可能中間 D 劇情 SKIP 左好多有關連既.

好煩, 主線劇情原來分散晒去 D QUEST 度
買左隻主線就太易玩,唔買就打錢打到好似返工咁

我果陣都係因為要買部50LV DOLL打左成個成個星期都未夠錢先頂唔住買

不過我覺得D BATTLE POINT真係好迫人買DLC
舊 06-01-15, 01:12 PM   #749
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
買左隻主線就太易玩,唔買就打錢打到好似返工咁

我果陣都係因為要買部50LV DOLL打左成個成個星期都未夠錢先頂唔住買

不過我覺得D BATTLE POINT真係好迫人買DLC
即係玩完 DLC 主線會好易 ?

第一部 LV50 FORMULA 都差唔多二百萬, 真係慢慢長路
舊 06-01-15, 01:50 PM   #750
ZOMA
Crazy Gamer

我冇買DLC
所以我為左Fashion裝備打爆左機先
之後再玩d Kizana Quest
泳裝戰隊!

LV50買最貴果隻啦
400萬
砌到收入20萬(以上)好快就儲到

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 06-01-15 01:53 PM 被 ZOMA 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 07:24 AM

手機版 | APP版