Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-12, 03:27 PM   #201
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: xxxxxx 查看文章

我上星期第一次試下用佢幫我訂左兩本雜誌單號
如果好用可能會長期subscript
計返個價同信和差唔多
運費三百幾yen 要過千yen的雜誌先好似著數d..
但要兩個星期送貨?

舊 02-20-12, 03:47 PM   #202
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
如果subscript 寄船1 期就370円唔收charge (呢本個size 應該唔會變, 應就固定送料)

每期就590+370=960円

-skip-
thz, 我都係好奇問下, 都估佢一定貴過尖咀X源間野

頭先已經返工前去左X源落訂, 反正幾近我公司, 今次比大家拖左落依個深坑了........

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 03:50 PM   #203
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
旺角報販第2期$28(-$4)入手,本書拿上手真係好薄...好擔心有幾多人真係會支持落去

舊 02-20-12, 03:54 PM   #204
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
想問下perfect file依家係咪出左一個folder咋?

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
旺角報販第2期$28(-$4)入手,本書拿上手真係好薄...好擔心有幾多人真係會支持落去
其實頭先去望望perfect file時, 真係好鬼薄...果刻都諗左一諗係咪要跳落個坑度...
我估有番咁上下資歷嘅 gundam fans 先會同你癲晒佢

相薄

此篇文章於 02-20-12 03:58 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-20-12, 03:57 PM   #205
Chriswst
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
Still will buy it, the original price in Japan is 560Yen, even 2nd hand one is 200-300Yen, so HK price is OK la!

Actually do suggest if it is not too urgent to read better to buy when you travel to Japan, the 2nd hand ones are much cheaper, only 200-300Yen
Chriswst 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 06:16 PM   #206
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
想問下perfect file依家係咪出左一個folder咋?

其實頭先去望望perfect file時, 真係好鬼薄...果刻都諗左一諗係咪要跳落個坑度...
我估有番咁上下資歷嘅 gundam fans 先會同你癲晒佢
哈哈!你最後都係落左呢個坑丫XD
另外想問下,佢有冇俾九折優惠你呀?我見個網話長期訂閱會有九折,但我無…
由手機版發出

此篇文章於 02-20-12 06:19 PM 被 wyvern 編輯。
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 06:18 PM   #207
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
thz, 我都係好奇問下, 都估佢一定貴過尖咀X源間野

頭先已經返工前去左X源落訂, 反正幾近我公司, 今次比大家拖左落依個深坑了........
咁在X源訂幾錢一期呀?
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 06:59 PM   #208
大覺屋師真
The One

引用:
作者: wyvern 查看文章
哈哈!你最後都係落左呢個坑丫XD
另外想問下,佢有冇俾九折優惠你呀?我見個網話長期訂閱會有九折,但我無…
由手機版發出
無喎, 總之都係好似你講咁, 計比我睇$7x一期.
不如你面懞d打去問下啦XD

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
咁在X源訂幾錢一期呀?
都係同上面差唔多 $7x左右

相薄
舊 02-21-12, 04:56 PM   #209
wyvern
Game Master

突然覺得自己超級好彩XD
因為我係由日本yahoo bid返第1~17期 perfect file返來
計一計返原價, 1~17期要成9730yen...
但我係以超低價 879yen bid返來XD 真係低於1折XD

舊 02-21-12, 06:08 PM   #210
大覺屋師真
The One

引用:
突然覺得自己超級好彩XD
因為我係由日本yahoo bid返第1~17期 perfect file返來
計一計返原價, 1~17期要成9730yen...
但我係以超低價 879yen bid返來XD 真係低於1折XD
買家出錯定咩??? 點解咁平=_="

相薄
舊 02-21-12, 07:04 PM   #211
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
旺角報販邊度-$4???
有無人可以PM我?
信和平幾多?
thz
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 10:36 PM   #212
wyvern
Game Master

引用:
買家出錯定咩??? 點解咁平=_="
佢開始價係500yen,我set最高叫價2000yen(都諗住實唔夠),點知得極少人出價,879yen就完左
而家運費仲貴過呢堆書…
埋單總共$5xx,都算係超抵啦XD

而家都有其他賣家放perfect file(又係十幾廿本咁放),不過都要幾千yen
由手機版發出
舊 02-21-12, 11:25 PM   #213
xxxxxx
Game Master

引用:
佢開始價係500yen,我set最高叫價2000yen(都諗住實唔夠),點知得極少人出價,879yen就完左
而家運費仲貴過呢堆書…
埋單總共$5xx,都算係超抵啦XD

而家都有其他賣家放perfect file(又係十幾廿本咁放),不過都要幾千yen
由手機版發出

賊船有18,19,20賣
$65 一本

仲諗緊去唔去馬...
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 01:01 AM   #214
RX-93-2

引用:
$65 一本

仲諗緊去唔去馬...
我原本都考慮中的,但想清楚後就不儲了,7x一本訂來不算太貴,一星期一本我都支付得起,但最大問題是之前的20期,就算有書店可訂倒運來香港,一次過咁多本就唔平的。
舊 02-22-12, 06:24 AM   #215
wyvern
Game Master

引用:
$65 一本

仲諗緊去唔去馬...
我就係見賊船有18~20,所以先決定訂返1~17
21我都買埋了
由手機版發出
舊 02-22-12, 11:09 AM   #216
xxxxxx
Game Master

引用:
我原本都考慮中的,但想清楚後就不儲了,7x一本訂來不算太貴,一星期一本我都支付得起,但最大問題是之前的20期,就算有書店可訂倒運來香港,一次過咁多本就唔平的。
可以分開訂嘛

唔洗一次過20 期
分開3 期3 期咁追返都得嫁

我應該睇下下個月過去日本先順便決定執唔執
最近好多野要燒肺
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 12:32 PM   #217
RX-93-2

引用:
可以分開訂嘛

唔洗一次過20 期

最近好多野要燒肺
時間一長,就難補舊期數,而且我試過在海盜船訂書,本書根本冇可能咁快斷市的!但佢地話断市訂唔倒。
舊 02-22-12, 12:36 PM   #218
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
時間一長,就難補舊期數,而且我試過在海盜船訂書,本書根本冇可能咁快斷市的!但佢地話断市訂唔倒。
你可以試下去amazon jp 睇下仲有冇貨. 可作一參考.
也可以去智源, sogo訂~~

舊 02-22-12, 02:13 PM   #219
cm2010

註冊日期: Jun 2008
引用:
可以分開訂嘛

唔洗一次過20 期

最近好多野要燒肺
你去日本邊個城市? 可以比d 意見你!
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 05:07 PM   #220
wyvern
Game Master

引用:
我個次都去過問有冇得訂perfect file
佢地話呢本書一向有入貨, 所以唔會幫客人訂

舊 02-22-12, 08:59 PM   #221
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
驚現[國產]創刊號,同樣賣HK$18
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 09:11 PM   #222
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎