Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-14-12, 02:40 AM   #151
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: RX-93-2 查看文章
其實過多幾期後,許多報攤都會平兩三元的。
唔駛等過期...旺角報攤都會即時平$2-3

舊 02-14-12, 02:45 AM   #152
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: cm2010 查看文章
唔知算唔算好消息: 原來台灣至今頭 20 期的高達百科,
內容,排版和封面都是跟日本版一模一樣.
換句話說, 中文版根本沒做過任何改動!!
那麼便像古代文明的情況, 有機會推出101-151期了!!

我較相信其他論壇一名FANS 的說法 :
日本總公司應試推出100期中文版 ,而且亦是這樣知會香港出版社.
所以香港代理亦'理直氣壯' 說是100期 .
若反應好的話, 香港自然'添食'了!!

(但重申人體和飛機 的排版肯定跟日本不同,
你人體如果過100 我都唔同你癲.
而且人體在台灣已到94 期, 官網仍寫100期完結)
如果唔跟日本出101-151...中文版又唔完整

出晒151本...total over$4500 更加$甘

舊 02-14-12, 10:00 AM   #153
cm2010
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
出晒151本...total over$4500 更加$甘

分三年每星期 '分期付款' , 供到2014年聖誕節, 咁諗會否舒服d?

此篇文章於 02-14-12 10:13 AM 被 cm2010 編輯。
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-12, 12:16 PM   #154
rory12342006
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
係咪所有便利店都有得平$1?
rory12342006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-12, 04:34 PM   #155
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
vol 2
係咪今日出???
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-12, 05:26 PM   #156
ADOL

註冊日期: Jan 2002
第二期好似21號出
ADOL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-12, 06:53 PM   #157
cm2010

所有迪亞哥雜誌 的創刊號都係 兩星期後出第2期,
因為比大家消化一下創刊號 的導讀介紹

此篇文章於 02-14-12 11:07 PM 被 cm2010 編輯。
舊 02-16-12, 08:20 PM   #158
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
我開始儲日本出緊個套perfect file了
D紙係厚過而家香港個套fact file, 不過我一樣照用加強圈
(講起加強圈, 我只係去油麻地個間中南文具廣場先搵到, 仲要係$45一個工具, $21一排補充裝(一排200個), 真係好貴, 周圍又搵唔到前頁版友講的個種盒裝加強圈)

舊 02-17-12, 09:12 AM   #159
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: wyvern 查看文章
D紙係厚過而家香港個套fact file, 不過我一樣照用加強圈
(講起加強圈, 我只係去油麻地個間中南文具廣場先搵到, 仲要係$45一個工具, $21一排補充裝(一排200個), 真係好貴, 周圍又搵唔到前頁版友講的個種盒裝加強圈)
早兩日先係三聯商務見過。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 11:08 AM   #160
nds新手

引用:
三聯、大眾都有
仲有幾款
呢D基本文具~搵唔到問下職員實有
$10/$16 for 500個
舊 02-17-12, 08:18 PM   #161
wyvern
Game Master

引用:
作者: nds新手 查看文章
三聯、大眾都有
仲有幾款
呢D基本文具~搵唔到問下職員實有
$10/$16 for 500個
不過係咪要用手貼?? 會唔會好難對準個孔位??

舊 02-17-12, 08:22 PM   #162
cm2010

崇光11樓有 GUNDAM PERFECT FILE 的
FOLDERS 賣 (590 YEN 兩個, 好似計70幾蚊)

但沒有任何雜誌賣, 可能賣哂,
有興趣的朋友可以問問店員
舊 02-17-12, 08:29 PM   #163
wyvern
Game Master

引用:
崇光11樓有 GUNDAM PERFECT FILE 的
FOLDERS 賣 (590 YEN 兩個, 好似計70幾蚊)

但沒有任何雜誌賣, 可能賣哂,
有興趣的朋友可以問問店員
上次已經問過關於perfect file既野了
佢地話呢本要訂先有, 平時唔會入貨
結果我都係去左尖咀個間X源度訂

舊 02-17-12, 08:53 PM   #164
cm2010

引用:
地址 THANKS ! 我想去睇睇
舊 02-17-12, 09:27 PM   #165
wyvern
Game Master

引用:
地址 THANKS ! 我想去睇睇
睇pm啦

舊 02-17-12, 09:35 PM   #166
cm2010

引用:
睇pm啦
收到, 謝謝! 我10月 會去大阪, 邊幾個位有大書局我都清楚,
都會買到創刊號 (因為日本唔會點缺貨) ,
基本上賣緊的廸亞哥雜誌都重有創刊號供應

不過我會有興趣去X源買本創刊號!等唔到10月了!

此篇文章於 02-17-12 09:51 PM 被 cm2010 編輯。
舊 02-17-12, 10:29 PM   #167
nds新手

引用:
不過係咪要用手貼?? 會唔會好難對準個孔位??
用手貼
除非有老花
唔會好難對準個孔位
舊 02-17-12, 11:35 PM   #168
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
睇pm啦
請順手pm埋我謝謝
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 01:11 PM   #169
xxxxxx
Game Master

我都諗緊落唔落坑好...
我驚佢之後唔出追加個50 期同接住既perfect file..
同埋最衰佢整無返d 日文字落去, 有時睇中文都要load 一load 講緊乜..

如果買既話應該會都會分作品
不過係分UC + 次世代
咁我開頭買一個folder 就得啦...

此篇文章於 02-18-12 01:15 PM 被 xxxxxx 編輯。
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 01:17 PM   #170
wyvern
Game Master

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
我都諗緊落唔落坑好...
我驚佢之後唔出追加個50 期同接住既perfect file..
同埋最衰佢整無返d 日文字落去, 有時睇中文都要load 一load 講緊乜..

如果買既話應該會都會分作品
不過係分UC + 次世代
咁我開頭買一個folder 就得啦...
我就決定左儲perfect file了
perfect file係由元祖講到去AGE, 排版都有變, 分頁都改為6章, 用年代來分

一齊落perfect file坑吧XD

舊 02-18-12, 05:02 PM   #171
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
但依家先買買唔買得番晒過往嘅期數呀?>O<
比你地搞到心郁郁tim XD

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 05:15 PM   #172
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
但依家先買買唔買得番晒過往嘅期數呀?>O<
比你地搞到心郁郁tim XD
荼毒吓你先
上網可以一次過訂返, 去club japan找找
我近來先訂返第一期(包FOLDER)同另外有興趣既期數回來
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 05:37 PM   #173
cm2010

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
荼毒吓你先
上網可以一次過訂返, 去club japan找找
我近來先訂返第一期(包FOLDER)同另外有興趣既期數回來
我買左第1期 PERFECT , 之前有版友話FACT FILE 無現實世界的資料
(如播放日期, 幕後花絮等) PERFECT FILE 加番哂
舊 02-18-12, 07:06 PM   #174
wyvern
Game Master

去尖咀X源可以訂得返之前的期數

點解你地咁易搵到加強圈架 ?
我去大眾又冇,奇趣又冇,佐敦商務得一盒,旺角商務冇,最強大的中南只得貴價貨…
由手機版發出
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 07:14 PM   #175
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
去尖咀X源可以訂得返之前的期數

點解你地咁易搵到加強圈架 ?
我去大眾又冇,奇趣又冇,佐敦商務得一盒,旺角商務冇,最強大的中南只得貴價貨…
由手機版發出
普通文具店都無?全套起碼要十盒,買咁多應該可以訂吧。

論壇跳轉

現在的時間是 03:29 PM

手機版 | APP版