Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-07, 09:00 PM   #126
red
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: AiStudio 查看文章
那麼說vs mode的角色係一早齊灑野,不用在story mode攞?? 如果要在story取角色和招就更好.

用日文玩時感覺應該好唔同~
我都覺得係..單人mode同其他mode完全冇關..如果拎人,拎野,會更耐玩

小李好鬼正呀d招..online mode幾得意
red 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 09:04 PM   #127
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ONLINE 主要是玩咩的 請問

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 09:35 PM   #128
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: red 查看文章
我都覺得係..單人mode同其他mode完全冇關..如果拎人,拎野,會更耐玩

小李好鬼正呀d招..online mode幾得意
可能依樣野係外國人和日本人制game的分別.

小李真係好正??我見官方forum有些人開topic投訴小李唔好.

引用:
作者: GN00508771 查看文章
ONLINE 主要是玩咩的 請問
應該好似只有vs,mini game就唔知....好似無.
引用:
Play with Friends online: Select your favorite Naruto character and challenge a friend in the battle field of your choice on Xbox Live®.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 10:07 PM   #129
red

引用:
可能依樣野係外國人和日本人制game的分別.

小李真係好正??我見官方forum有些人開topic投訴小李唔好.

應該好似只有vs,mini game就唔知....好似無.
冇仔細用過..不過d招好正..真係好快咁

online係玩隻抽..有個mode係一層層咁打

此篇文章於 11-04-07 11:25 PM 被 red 編輯。
舊 11-06-07, 06:01 PM   #130
ai.
RELEASED

引用:
冇仔細用過..不過d招好正..真係好快咁

online係玩隻抽..有個mode係一層層咁打
好快,又好似不錯.

有個mode係一層層咁打 <<-無得online?

原來昨天係官方forum有個topic係問Downloadable Content 的 Wish List.
今天有理無理我都reply左 雖然將會買,不過有甚麼問題一早已經知道.
不過我post時已經第5頁,希望會睇.

引用:
Hello all,

In an effort to compile a full list of all of the Downloadable Content that many of you are asking for, here is an official thread to contain that information.

Use this thread to list the Downloadable Content that you think would be suitable for Naruto: Rise of a Ninja. Please understand that this is in no way a "This is what Ubisoft are adding" thread. This is just for your feedback on the wanted Downloadable Content for the game.

-skip-

Raide
UK Forum Manager
你去唔去留言?

舊 11-07-07, 06:25 PM   #131
ai.
RELEASED

公佈了鹿丸之後3個下載角色
更新:上面的圖比官方刪了,其餘三個角色係丁次,第三代和自來也.
ps.不是官方新聞,只是在官方web site找出來的圖

此篇文章於 11-08-07 01:11 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-08-07, 12:28 PM   #132
ai.
RELEASED

買了!!
以game來講係好,不過以fans向黎講就不足.(所以要有新人物dl)
玩了一陣story mode~只想講我要日文~英文配音50~40分左右....好似比多左,好彩遲d有日文~出日文時要打多次.

好處不講了,很多地都看到,講少少壞處
1.雖然好多東西做得仔細,不過有基本的東西做得不夠細心.
2.可能看naruto係外國係兒童關係,有些icon和插圖比較兒童向....
3.原作卒仔敵人物樣子畫得有點樣衰...
4.格鬥系統無得自己set制.

此篇文章於 11-08-07 04:05 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-08-07, 05:43 PM   #133
red

引用:
買了!!
以game來講係好,不過以fans向黎講就不足.(所以要有新人物dl)
玩了一陣story mode~只想講我要日文~英文配音50~40分左右....好似比多左,好彩遲d有日文~出日文時要打多次.

好處不講了,很多地都看到,講少少壞處
1.雖然好多東西做得仔細,不過有基本的東西做得不夠細心.
2.可能看naruto係外國係兒童關係,有些icon和插圖比較兒童向....
3.原作卒仔敵人物樣子畫得有點樣衰...
4.格鬥系統無得自己set制.
就咁睇都幾多人dl..希望遲下有更多

玩到中忍...推進得好快..

我覺得單人mode過場講野既3d人物個樣好樣衰,玩玩下個劇情去得好快..去到中忍開始果時..好似好求其
舊 11-08-07, 07:55 PM   #134
ai.
RELEASED

引用:
就咁睇都幾多人dl..希望遲下有更多

玩到中忍...推進得好快..

我覺得單人mode過場講野既3d人物個樣好樣衰,玩玩下個劇情去得好快..去到中忍開始果時..好似好求其
dl人數真係唔知...不過昨天我post出來的3個角色都算吸引;依家估至少有4個,如果加多3,4個有份量已經好好;
如果10個以上就最好.

其實除了缺少了係人數外,就係每個角色術的數量...希望dlc可以改善一下.(官方forum裡的wish list都好多人要求,希望官方會做野)

我覺得3d人物未叫樣衰,只係做得唔夠仔細.
其實去到中忍已經開始結尾,我估隻game咩都唔修練和唔收集應該快的話4個hrs內完.

舊 11-08-07, 08:00 PM   #135
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
仲未見到, AiStudio兄買的是日版嗎?

行版幾時出?
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 08:07 PM   #136
ai.
RELEASED

引用:
作者: 『庭』 查看文章
仲未見到, AiStudio兄買的是日版嗎?

行版幾時出?
歐版來的 (不是美版),日版無公佈會出.

行版真係唔知,有好多人傳18...不過真係唔知.

ps.等緊日文配音下載~,不過我估都有排...因為ubi的行為好似係想等到做灑所有新角色,日文配音和部份玩家想要求的東東後先一之過放出黎......如果無記錯,11月頭官方fourm好似有個topic講"錄音要時間,請等下"

舊 11-08-07, 08:22 PM   #137
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
thanks 疊埋心水等行貨

到時有日文語音先玩
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 09:41 PM   #138
ai.
RELEASED

story任務數量

mission:數量
捉迷藏:20
忍者race:20
送拉面:10
lovelorn villagers:22 <-在村中有22個村民,係佢地面前變女人吸引佢地
忍者任務:25 <-我做了11個,好似一定要做...同故事有前進有關
社會任務:24 <-好似有一些都係同故事有前進有關.
------------------------------------------------------------------
收集coins
遠古coins:582 找死~
金coins:117

引用:
作者: 『庭』 查看文章
thanks 疊埋心水等行貨

到時有日文語音先玩
如果出了行版,而未有日語都可以玩住先~是旦爆一次,出了日文就再爆多次~
其實英文比想像中好....只係唔習慣.

此篇文章於 11-08-07 10:12 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-10-07, 09:55 PM   #139
ai.
RELEASED

打爆了,我好多都唔做~盡量最快爆機用了6小時多d,其實如果打得好我估可以快多個幾hrs.
打爆機之後可以入翻個村做完未做完的mission,我估最快可能要多一倍左右的時間.
(唔計收集coins..依樣野真係可長可短....因為無攻略,而且兩種coins共有六百幾個...)
當然la,如果樣樣做得順可能不用那麼多時間.

如果隻game係分為隻game基本系統,和以naruto內容來評分,如果唔計將來的下載(人物和日語).
我覺得基本系統係有8分,naruto內容只有5分剛剛合格而且.(最多5.5分~6分)

之前忘了講,依隻game的對戰係有爆seed,某些角色好似係加速,某些係加攻;
我愛羅我試過爆seed後一次連扣打人3,4成血ko左電腦.

此篇文章於 11-10-07 10:13 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-10-07, 09:58 PM   #140
ai.
RELEASED

試了online~感覺好正~online有custom和ranked兩個mode.
custom mode雖然都係格鬥,不過同人打感覺同電腦打唔同.
ranked mode就正~
一開始係森林打兩次取卷兩野,之後入去小李同我愛羅打個hall到打3次先win.
(唔知要唔要打第6場先完,我次次打win4場都失敗了,
所以唔知會唔會有多一關去中忍last個決賽場打)
最重要係打個5,6場係要連續win,lost左要由頭打過.
如果win灑就好似有成就,每個角色好似有一個.(所以ranking唔會咁快無人打)
ranking個分數係每打win一場比一些分你,打到last兩關會多好多.

好多人用小李,之後到佐助.
online依家開始有人用屈招,雖然屈唔死,有得破,不過有d煩.(10個人3.5個人左右)
還有online連線不錯,我試過最差都係打得慢慢地,好多時都好順.
如果連得真係好差,佢會入比賽前dissconnection你,好過你打慢動作,所以ranking唔會因為連差而死;
依樣野好過doa4好好多~doa4好多時連又差,如果中途走又唔會扣分,迫你打.

ps.red我可唔可以add你?
pss.這裡有無人買了~可以比我add~

此篇文章於 11-10-07 10:12 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-11-07, 02:10 AM   #141
red

引用:
試了online~感覺好正~online有custom和ranked兩個mode.
custom mode雖然都係格鬥,不過同人打感覺同電腦打唔同.
ranked mode就正~
一開始係森林打兩次取卷兩野,之後入去小李同我愛羅打個hall到打3次先win.
(唔知要唔要打第6場先完,我次次打win4場都失敗了,
所以唔知會唔會有多一關去中忍last個決賽場打)
最重要係打個5,6場係要連續win,lost左要由頭打過.
如果win灑就好似有成就,每個角色好似有一個.(所以ranking唔會咁快無人打)
ranking個分數係每打win一場比一些分你,打到last兩關會多好多.

好多人用小李,之後到佐助.
online依家開始有人用屈招,雖然屈唔死,有得破,不過有d煩.(10個人3.5個人左右)
還有online連線不錯,我試過最差都係打得慢慢地,好多時都好順.
如果連得真係好差,佢會入比賽前dissconnection你,好過你打慢動作,所以ranking唔會因為連差而死;
依樣野好過doa4好好多~doa4好多時連又差,如果中途走又唔會扣分,迫你打.

ps.red我可唔可以add你?
pss.這裡有無人買了~可以比我add~
當然可以啦~

但係我online只玩過2次,玩得好屎..勿怪

有人dl未??
舊 11-11-07, 02:19 AM   #142
ai.
RELEASED

引用:
當然可以啦~

但係我online只玩過2次,玩得好屎..勿怪

有人dl未??
我轉頭add你.

我都唔係好勁...次次都爆唔到個中忍試.

未,其實我估有排~
因為我估如果佢個dl唔係只有一次,佢要一次錄灑所有現在聲音外,還要計畫定將來要dl的聲音,所以我估急唔黎.

舊 11-11-07, 02:28 AM   #143
ai.
RELEASED

引用:
我轉頭add你.
嘩~你好快手~我轉頭add完你,之後去reboot rounter,之後你就已經accept左而且關機了.

舊 11-11-07, 09:14 PM   #144
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

請問邊度仲有得買?

舊 11-11-07, 09:39 PM   #145
ai.
RELEASED

引用:
請問邊度仲有得買?
我唔知,不過依個topic好似無咩人,你去置頂360topic問多一次好似會好d.

此篇文章於 11-11-07 09:55 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-22-07, 01:27 PM   #146
ai.
RELEASED

天啊~日文呀~可以再打多一次爆機~

Naruto RoaN: Japanese voices
引用:
Finally! The Japanese voice pack for Naruto: Rise of a Ninja is available on the Marketplace. For just a tad less than 60 MB you'll finally be able to get some decent voice work for that nice little game. Video of some dialogs early in the game inside.
http://www.gamersyde.com/news_5561_en.html

此篇文章於 11-22-07 01:29 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-23-07, 01:02 AM   #147
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

問題是....行貨有未呀><

舊 11-23-07, 01:07 AM   #148
ai.
RELEASED

引用:
問題是....行貨有未呀><
如果好彩,應該下星期/26號.

舊 11-23-07, 01:36 AM   #149
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

哦...如果好彩......><...算 反正最近冇錢...

舊 11-23-07, 02:23 AM   #150
ai.
RELEASED

引用:
哦...如果好彩......><...算 反正最近冇錢...
其實你如果有看我在360topic的post就知今成數比之前大.
引用:
今天去巴哈見到一個不錯的傳聞;
巴哈店係以前都有放過naruto比人預定,不過在hk ms官網收了naruto那版之後佢都收起naruto的預定,就算之後naruto網站再開巴哈店都沒有給人再預定.
不過昨天巴哈店再開而且寫發貨日在11月下旬,而且更有人留言說"遊戲基地寄的信說11月26號出貨",所以今次出到機會應該大些,因為10月之後再沒有網公佈過正式發貨日期,雖然傳聞就有好多.

ps.如果買了到時就一齊玩.
後加:隻game好似貴了100台幣,平時我地299的佢地1390,今次naruto係1490,可能香港都要3百幾.(大約除4=hkd)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Xbox 360與PS3硬體性能深入對比 Nokia_6230i 電視遊戲討論版 15 11-17-06 11:29 PM
[E3]Game Critics Awards: Best of E3 2006 neo2046 電視遊戲討論版 1 06-02-06 03:00 AM

現在的時間是 02:10 AM

手機版 | APP版