Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
Neo Entertainment TREND>有無人睇Netflix?
肉羊哩咖 02:09 AM 12-28-18
傳說中嘅 Black Mirror 大電影?!

feat. “Relax” Frankie Goes to Hollywood
12號四分衛 03:12 PM 12-29-18
作者: 肉羊哩咖:
傳說中嘅 Black Mirror 大電影?!

最後「玩左」兩個鐘,大致上試哂所有Option
一開始太著意試Option,或者太快選擇玩野/同故事大方向唔同的Option,應該會好快會「Loop到悶」
肉羊哩咖 02:38 PM 01-01-19

又玩嘢,不過有期嗽!七月四號!

煲緊 Voltron,未睇 Black Mirror 住。
12號四分衛 02:51 PM 01-01-19

煲緊 Voltron,未睇 Black Mirror 住。
仲以為香港Netflix (終於) 有Voltron
肉羊哩咖 05:11 AM 01-02-19
作者: 12號四分衛:
仲以為香港Netflix (終於) 有Voltron
引起不必要誤會,罪過罪過。其實無太大期望,最緊要唔好用日系超機人咁去睇,會好啲,煲晒全8季再講。

BM 有唔少人出晒 decision chart 開晒所有結局同密碼,唔透,自己搵。
IDGAF 11:44 AM 01-24-19
原來套 Black Mirror 係互動電影,可自選結局,現已上架。

樓上睇咗 ROMA 同 The Ballards of Buster Shruggs 未? 呢兩套都係 Netflix 出資拍,亦係好多影評今年度廿大之列。
作者: 布甸:
我好似揀o左 BE...
作者: 12號四分衛:
最後「玩左」兩個鐘,大致上試哂所有Option
一開始太著意試Option,或者太快選擇玩野/同故事大方向唔同的Option,應該會好快會「Loop到悶」
睇咗/玩咗Black Mirror: Bandersnatch,
好似大部份線都係Bad End嚟咁…
係得Netflix線歡樂少少。

如果佢下次類似的節目,
希望會係有類似心理測驗、結果分析之類的元素。

https://www.youtube.com/watch?v=VNw9DAwp2Kk

肉羊哩咖 03:47 PM 01-24-19
二月新番:

Russian Doll, 玩 time loop 喜劇, 一號上

龍皇子 S2, 十五號

雨傘學院(同某企業無關),都係十五號

肉羊哩咖 03:57 PM 01-24-19
仲未見 EVA 同 Revisions, 搞乜?
IDGAF 08:28 AM 01-25-19
二月新番:

Russian Doll, 玩 time loop 喜劇, 一號上
[YOUTUBE]YHcKoAMGGvY[YOUTUBE]

龍皇子 S2, 十五號

雨傘學院(同某企業無關),都係十五號
[YOUTUBE]LMeqY7ogdF8[YOUTUBE]

仲未見 EVA 同 Revisions, 搞乜?
知唔知EVA佢係得TV版,
定有埋新舊咁多套劇場版?

TV版,本身自己有買到正版VCD/DVD,
不過Netflix版應該是HD化的BD版吧?

劇場版"新"果幾有DVD同BD。
反而想睇返舊果套的劇場版。

睇官方段宣傳片,
外購電影方面有Ghost in the Shell、Split、怪獸與牠們的產地等都幾吸引,
可惜好多我都係iTunes買咗數碼版,仲有得串流4K HDR/Dolby Vision。

Netflix二月最新片單 | 香港 | HK
https://www.youtube.com/watch?v=haHTnG70Qc0

肉羊哩咖 01:32 PM 01-25-19
作者: LEGOCAPTOR:
知唔知EVA佢係得TV版,
定有埋新舊咁多套劇場版?

TV版,本身自己有買到正版VCD/DVD,
不過Netflix版應該是HD化的BD版吧?

劇場版"新"果幾有DVD同BD。
反而想睇返舊果套的劇場版。
據報 TV 應該就齊26話,係咪 BD 化就唔知,應該好似 Cowboy Bebop 咁掛;電影就係舊嗰兩套劇場版 The End 同 Death & Rebirth。都提過香港因為「有心人」嘅關係,比較易買到,歐美就唔係咁情況,要「心安理得」咁睇齊非常非常之貴,所以當日話 Netflix 有得睇就幾哄動吓

—————

(退休)殺手片 Polar 今日上,

—————

有傳搞緊咱家包乞食系列,不過係由拍電影版個公司做,都唔好有咩期望~

https://www.theverge.com/2019/1/24/1...in-development

返回主題版面