Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-05-15, 09:19 AM   #326
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
終於正式有追蹤導彈了,以後打boss可以輕鬆些

静静真有用,現在給她無聲狙擊睡眠鎗差不多不用我出手只是她太有責任我突意弄醒士兵問情報她又射他們

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 09:58 AM   #327
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於正式有追蹤導彈了,以後打boss可以輕鬆些

静静真有用,現在給她無聲狙擊睡眠鎗差不多不用我出手只是她太有責任我突意弄醒士兵問情報她又射他們
有時叫佢援護到打完一個據點,之後直接地圖跑另一個SIDE OPS
點佢去偵察,點知我去到另一個SIDE OPS據點,見到D敵人警戒緊,仲訓得7788
按一按L1,先發覺佢仲援護緊,直接射敵人

舊 09-05-15, 10:01 AM   #328
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
 我打左8小時左右, 主升望遠鏡捉ABC人, 想問幾時才有狗. 現在主埋身衝或stealth佢地. 兵仔千遍一律嗎? 個滅聲點至可以持久d ... 要成日airdrop ?

我宜家成日狙及中距爆頭, 個下好似爆蛋殻聲... 好鬼正

此篇文章於 09-05-15 10:06 AM 被 ZEROBO 編輯。
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 11:00 AM   #329
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
 我打左8小時左右, 主升望遠鏡捉ABC人, 想問幾時才有狗. 現在主埋身衝或stealth佢地. 兵仔千遍一律嗎? 個滅聲點至可以持久d ... 要成日airdrop ?

我宜家成日狙及中距爆頭, 個下好似爆蛋殻聲... 好鬼正
慢慢享受隻game 吧

太多buddy幫助 你 只會令到隻game 易玩左

呢隻game要完成 全部mission 起碼要70個鐘

普通士兵不是千篇一律. 多盤問吧 主線任務內有好多side quest 要完成的

呢隻直情係 mgs +gta/edr

正到無野講

話佢重覆mission 拉長遊戲時間的 去玩手遊吧

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 11:31 AM   #330
ZEROBO

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
一般潛入失敗, 就去打人發洩, 就算一對四, 衝埋去R暈... 打兵仔是否打到最後都係咁.
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 11:36 AM   #331
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
比人發現緊係殺人滅口
(only for open world mode)

因為open world唔計殺人數
開發左枝長距離榴彈炮,隔成座山咁遠係向天開空襲
聽住對方D士兵慘叫

舊 09-05-15, 12:17 PM   #332
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
2CH炎上中
d勁武器

你全offline 玩,接近開發唔到

想全武器升爆基本一定要課金打FOB

如開發某武器要研究LV60先得

offline 玩最多就研究LV40,原因係offline基本只有A++人,全研究 A++都去唔到LV60,就算全A都開發唔到D頂級武防

S以上人基本要online先有,就算你搶到一個,下次你一online又會比人搶走左
最大問題係你基地人口上限如550人,除非比錢買海外基地,否則永遠得550人

所以結論係你買曬六個基地300HK,人口一千,全A++人你就可以開發頂級武器

舊 09-05-15, 12:32 PM   #333
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Avelcain 查看文章
估唔到衣家連MGS個玩法都變到不斷重複玩類似MISSION同DEVELOPMENT去加長壽命.....
都係鍾意第2集個種一路玩一路故事進行
我最鍾意2同3, 其實mission式玩法比較啱手提機,
而家個感覺係每個mission都好似做緊差唔多嘅嘢,
不外乎都係暗殺, 救人質,偷設計圖之類...故事又推進得慢...

舊 09-05-15, 12:36 PM   #334
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: ist 查看文章
2CH炎上中
d勁武器

offline 玩最多就研究LV40,原因係offline基本只有A++人,全研究 A++都去唔到LV60,就算全A都開發唔到D頂級武防

S以上人基本要online先有,就算你搶到一個,下次你一online又會比人搶走左
最大問題係你基地人口上限如550人,除非比錢買海外基地,否則永遠得550人

所以結論係你買曬六個基地300HK,人口一千,全A++人你就可以開發頂級武器
依家我平均設施35,戰鬥班就40,只係開左個fob
認真唔想玩呢個fob,咁我即係冇得再升?

舊 09-05-15, 12:51 PM   #335
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
2CH炎上中
d勁武器

但係如果人人都要搶人哋嘅s,咁世上第一個s點出現

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 12:54 PM   #336
豪傑公子

KONAMI係想賺錢何不俾我哋課金買S人?

舊 09-05-15, 01:19 PM   #337
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
第一個FOB免費的
只要你有join psn plus
係d人未玩到先講
S人亦同online無關
我覺得只係K記迫小島加課金但小島求其加落去
本身完全睇唔到有非課不可元素
由手機版發出

此篇文章於 09-05-15 01:28 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 01:36 PM   #338
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Kain 查看文章
第一個FOB免費的
只要你有join psn plus
係d人未玩到先講
S人亦同online無關
我覺得只係K記小島加課金但小島求其加落去
本身完全睇唔到有非課不可元素
由手機版發出
如果你唔想升爆武器係可以無視ONLINE

S人做派遣會有,但係派遣一兩日先搵到一個,一online就比人搶走,
但你又要有大量S++人先可以夠升武防,你話可以點?

除非課金增加大量海外基地,提升人口上限,全A++就唔怕比人搶

問題係如果我全程offline想升爆武防基本無咩可能

一日一S人,唔通真係開住部機幾個月咩

我得三個S人,一online就比人搶走了

此篇文章於 09-05-15 01:41 PM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 01:40 PM   #339
Kain

打主線就有S人,捉都捉到
開一個FOB已經夠位裝人
講完
由手機版發出
舊 09-05-15, 01:50 PM   #340
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
Fob 其實只係去打人地D 兵仔而唔係打玩家?
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 02:01 PM   #341
Sar8
The One

玩家係MB咁就可以幫手守

舊 09-05-15, 02:02 PM   #342
Kain

如果你玩緊可以入去幫手守
除左你好在意佢個rating
如果唔係跟本完全唔需要玩online
佢賣既coin亦都一啲用都無
成個online除左幫Sony叫人續psn plus之外完全幫唔到K社賺錢
由手機版發出
舊 09-05-15, 02:03 PM   #343
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
玩家係MB咁就可以幫手守
即係某程度上係電腦自己對打?
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 02:30 PM   #344
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
BUDDY爭QUIET未用得
D HORSE移動一流又可以隱藏,可惜搜唔到野
D DOG就搜到野但未有車要陪佢通山跑
D WALKER係快但好似好嘈同好難操控咁
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 03:08 PM   #345
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
打打下有個雞冠頭盔, 點解會咁
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 03:12 PM   #346
Sar8
The One

gameover幾次

舊 09-05-15, 03:20 PM   #347
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我最鍾意2同3, 其實mission式玩法比較啱手提機,
而家個感覺係每個mission都好似做緊差唔多嘅嘢,
不外乎都係暗殺, 救人質,偷設計圖之類...故事又推進得慢...
係 , 次次移動都要騎馬, 上落直昇機諗住快D但過場畫面又勁耐 , 潛入敵陣版圖其實都係不斷重複
但有D人覺得正到無野講, 可能衣家GAME既趨勢都變到咁 (所以我唔識欣賞MH/GE) 重叫人玩手遊
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 03:34 PM   #348
豪傑公子

引用:
係 , 次次移動都要騎馬, 上落直昇機諗住快D但過場畫面又勁耐 , 潛入敵陣版圖其實都係不斷重複
但有D人覺得正到無野講, 可能衣家GAME既趨勢都變到咁 (所以我唔識欣賞MH/GE) 重叫人玩手遊
咁講真我都覺得今集係正嘅, 但唔係正喺呢d位...

舊 09-05-15, 03:36 PM   #349
大笨象

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
引用:
玩左十幾個鐘都仲係阿富汗呢樣最頂唔順
完全唔知主線係乜

其實會唔會有其他地圖架? 之前TRAILER好似都無見過

魔法少女 Generator
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 03:39 PM   #350
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
引用:
如果你唔想升爆武器係可以無視ONLINE

S人做派遣會有,但係派遣一兩日先搵到一個,一online就比人搶走,
但你又要有大量S++人先可以夠升武防,你話可以點?

除非課金增加大量海外基地,提升人口上限,全A++就唔怕比人搶

問題係如果我全程offline想升爆武防基本無咩可能

一日一S人,唔通真係開住部機幾個月咩

我得三個S人,一online就比人搶走了
其實個直屬契約有冇用 ? 我隱若聽過過 set 直屬契約就唔會俾人搶走

同埋過左第一章之後我都見有 d mission 入面的兵係 S 或 S+ 的
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 04:19 PM

手機版 | APP版