Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-18, 09:31 PM   #126
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實在下仲係幾在意佢個系統改成點,不過今次完全冇介紹過…
畢竟古今第一奇毒extreme有份監修

舊 08-29-18, 10:34 PM   #127
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: okabe 查看文章
其實我懷疑係後期講掂數先後加
連手機版都用唔番,公佈時一直唔講
係等今日發表會先拎出來
應該唔係啦
公布到而家先幾日但又新圖又限定box
明顯係預先準備好

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:48 PM   #128
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/789/1789766/

個發表會有提到有咩新系統
但改成點我睇都係出左先會知
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 11:28 PM   #129
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
凪良

好差咩

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 09:54 AM   #130
神人ではない!新人だ

引用:
作者: okabe 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/789/1789766/

個發表會有提到有咩新系統
但改成點我睇都係出左先會知
但睇完全篇都唔知D SKILL係點,HP200又係咩一回事。
呢隻好歹都係正價GAME黎,冇得唔啱玩就DELETE當冇事發生過…

BTW,睇完電話果PART,似乎紫龍直接營運日版,可以PASS

此篇文章於 08-30-18 10:12 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 10:15 AM   #131
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
接手的畫師要跟原本人設風格發揮唔倒?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 10:43 AM   #132
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
佢話會改個轉職同加skill系統,可能抄番手遊版果個系統咁?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 10:51 AM   #133
ShinDou

嘩原來1會變4路線版,真係可以當新game打喎,咁真係冇唔買既理由喎,不過7原版唔知貴幾多,同埋實炒啦

舊 08-30-18, 11:05 AM   #134
ShinDou

手遊日版應該唔會係子龍營運啦,港台版之前睇新聞先話判左俾咩遊戲種子營運

舊 08-30-18, 11:10 AM   #135
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
接手的畫師要跟原本人設風格發揮唔倒?
由手機版發出
話實,在下感覺唔到佢有跟過,只覺得佢單純HEA畫睇返Ar,點睇都冇近期YUNO同呢隻咁行。
引用:
作者: ShinDou 查看文章
手遊日版應該唔會係子龍營運啦,港台版之前睇新聞先話判左俾咩遊戲種子營運

港台收得幾多吖,授權可能仲好食。
日本反而市場大,自己食返唔出奇。

此篇文章於 08-30-18 11:13 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 11:46 AM   #136
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
嘩原來1會變4路線版,真係可以當新game打喎,咁真係冇唔買既理由喎,不過7原版唔知貴幾多,同埋實炒啦

1代4route的原因...係因為上次爆死嘅轉生就係4route,所以唔排除劇本素材會翻叮。
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 11:52 AM   #137
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
引用:
但睇完全篇都唔知D SKILL係點,HP200又係咩一回事。
呢隻好歹都係正價GAME黎,冇得唔啱玩就DELETE當冇事發生過…

BTW,睇完電話果PART,似乎紫龍直接營運日版,可以PASS
係呢個現世玩速食下...
直覺佢會變做火紋個種玩法...
其實當年10vs10仲要有兵仔...係好難玩...
又講走位, 又講補正...仲要主角都唔覺得勁..比普通卒仔勁少少而已...
有好多人係因為呢個原因玩唔掂...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 12:00 PM   #138
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
又講走位, 又講補正...仲要主角都唔覺得勁..比普通卒仔勁少少而已...
難有難好,正攻法好多時為打死某某敵人而去入某route,不斷係咁save load,隨時難打過當期時d機戰...
好在當時有秘技俾你loop關升LV,甚至玩到轉生練埋其他職業。變左壓力又細返好多。

睇佢今次又會唔會有果d 上下左右乜乜乜的秘技了...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 12:07 PM   #139
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
難有難好,正攻法好多時為打死某某敵人而去入某route,不斷係咁save load,隨時難打過當期時d機戰...
好在當時有秘技俾你loop關升LV,甚至玩到轉生練埋其他職業。變左壓力又細返好多。

未玩過

講到咁難又想挑戰下,順便 J 下女咁。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 12:30 PM   #140
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章

以前就係貪佢難玩...1個隊長帶幾個兵仔..仲要走位加計算...
一關都可以試玩幾十次...仲有隱藏野...
但真心現今社會...由難玩的機戰F到變到機戰X咁易玩...
我真係不睇好佢個REMAKE...

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
未玩過

講到咁難又想挑戰下,順便 J 下女咁。
由手機版發出
真心難玩的...好多位係要玩特殊打法, 正攻必死...
舊 08-30-18, 12:43 PM   #141
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
以當年其他遊戲既難度去比, 其實唔算特別難.

最難玩係第3集
因為好多bug, 成日都係戰鬥畫面卡死要reboot

舊 08-30-18, 01:21 PM   #142
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
對我來說4才難打(第一次玩時), 雖然用了合法無限錢買武器都很難打(當然亂打一通也是問題)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 01:23 PM   #143
神人ではない!新人だ

引用:
LANG既其實代代主角都算勁,戰略性講真唔算好高。
係頭幾關貪快呃下LV打死D唔預你打贏既敵軍就要D計…
唔好話火紋776果D M向,同Tactics Ogre(PSP果隻平衡錯晒例外)果班凡人系主角就真正唔算勁(咁當然你可以練兵到LV30先展開旅程打LV十零既關)。

此篇文章於 08-30-18 01:29 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-30-18, 01:59 PM   #144
charcsc2000
J神哥

引用:
LANG既其實代代主角都算勁,戰略性講真唔算好高。
係頭幾關貪快呃下LV打死D唔預你打贏既敵軍就要D計…
唔好話火紋776果D M向,同Tactics Ogre(PSP果隻平衡錯晒例外)果班凡人系主角就真正唔算勁(咁當然你可以練兵到LV30先展開旅程打LV十零既關)。
可能我玩得屎吧, 當年我真心覺得難玩,
如果今時今日要吸引新玩家, 係一定要改變...
講真火紋都易左好多啦..
舊 08-30-18, 02:29 PM   #145
神人ではない!新人だ

引用:
可能我玩得屎吧, 當年我真心覺得難玩,
如果今時今日要吸引新玩家, 係一定要改變...
講真火紋都易左好多啦..
細個覺得難既,好多時都係唔識系統多,家陣玩返就咩都唔係。
家陣的確咩都要易…
希望唔會係續用以前計法,不過主角軍/NPC血冇上限啦

舊 08-30-18, 02:33 PM   #146
ShinDou

唔算難架喇,果陣基本上係1開波chok商店買把2倍exp masaya劍黎打,把野仲要減攻減防,哩係地形果度搵d奶補下龜下推d卒上先指揮官執雞就打到,果陣玩到要連卒全清場,因為要拎晒d exp,同埋我係順住1版版打唔chok秘技跳版,每版淨係打1次

就算正攻法正常咁打同其他幾隻出名難既戰棋比都唔算難

3ds隻轉生冇打過唔知,其實隻野有咩衰?

舊 08-30-18, 02:40 PM   #147
神人ではない!新人だ

引用:

見到已經唔開胃,買唔起…

舊 08-30-18, 02:45 PM   #148
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
查實1245都唔算難,屬性相剋一下清一隊兵
買兵又可以睇住嚟食,又有變態飛兵衝後列
係最後一兩關啲敵人弓魔兵企位麻煩

3?我唔知幾時會卡住條友行唔上去喎…

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 02:59 PM   #149
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
L4L5直頭係易玩啦 你唔亂咁轉錯職既話

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-18, 03:11 PM   #150
charcsc2000
J神哥

引用:
細個覺得難既,好多時都係唔識系統多,家陣玩返就咩都唔係。
家陣的確咩都要易…
希望唔會係續用以前計法,不過主角軍/NPC血冇上限啦
其實有返D難度會好好多...今時今日乜鬼都易玩, 搞到D人玩血源就叫救命...

引用:

人設已經唔掂啦, 你去睇下戰鬥畫面就知咩事...

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
L4L5直頭係易玩啦 你唔亂咁轉錯職既話
應該係我轉錯職啦, 初頭又要答問題...日文完全唔識...
5代都覺難玩...女主魔法師好易死...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DOOM | Remake | PS4/XB1/NS | 已售 安安 電視遊戲討論版 132 12-13-23 11:16 AM
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[PS4] 聖劍傳說 2 remake | PS4, PSV, Steam enishi 電視遊戲討論版 18 05-18-18 11:28 PM
[XBLA] 双截龍 II Wander of the Dragons (2.5D remake|韓國開發商|已配信) ahleung 電視遊戲討論版 29 04-10-13 02:21 PM

現在的時間是 12:09 PM

手機版 | APP版