Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-23-16, 03:33 PM   #1176
david
The One

註冊日期: Mar 2002
FRESH OFF THE BOAT超好睇又好笑,以一個外人身處鬼頭區工作多年O既我O黎講勁有共鳴

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-16, 05:07 PM   #1177
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇緊bates motel ( 觸目驚心 前傳)
個母子關係真係好 特別

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-16, 05:22 PM   #1178
david
The One

引用:
作者: 信長 查看文章
睇緊bates motel ( 觸目驚心 前傳)
個母子關係真係好 特別
呢套其實係名電影PSYCHO O既前傳,男主由乖乖童星變成呢個變態(?)完全無遺和感,戲力係一絕O既。

---
舊 08-28-16, 05:53 PM   #1179
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Mr ROBOT S02E08

1. 今集「進化」到連男主腳都「慳番」事關今集後上一集後一日嘅事
2. 主要講阿妹同一眾 f-society 嘅事發酵,早前霸咗條三八間屋畀屋主斷正
3. 仲有 hack 入 FBI 嘅事,又成功爆到料,好明顯後者幾無能,繼上次啲片無晒之後,都仲未知咩事
4. 阿妹呢集真係好燥底,咩新仇舊恨一舖發晒出嚟,個三八雖然過火但係抵死,佢男友唔死都無用,分分鐘畀黑軍「埋單」
5. 肥仔同伊斯蘭女寫得唔多,但幾深刻;尤其肥仔 paranoid 嗰啲小動作幾正。
6. 另一邊 Angela 就越行越遠,可能另一 last boos;不過原來前幾集同佢 ONS 條友係 FBI 嚟,都幾出奇。

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 03:18 PM   #1180
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Marvel 會拍New Warriors .. 成員包括松鼠女
CW 會拍Black Lightning

舊 09-02-16, 03:46 PM   #1181
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
Marvel 會拍New Warriors .. 成員包括松鼠女
CW 會拍Black Lightning
電視劇還不錯,是會和電影同世界觀吧,現在netfix的英雄還未算正式和電影聯動呢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 04:11 PM   #1182
信長
The Flash

New Warriors 無特別講明係咪MCU 聯動.... 青春喜劇類. 似係都同一世界.
不過有無互動都係睇Marvel意向

CW Black Lightning 應該似跟Arrow.FLash一世界.. 因為同一製作人
有一傳聞,流料成份多.... WB 見 Marvel 伙拍Netfliex 的作品成功, 有意同HBO 合作拍二線英雄(Question, Nightwing)
同WC 系列不同. 會同電影DCEU 同一世界

舊 09-02-16, 04:33 PM   #1183
信長
The Flash

2016 Fall TV Premiere Schedule: Dates For New And Returning Shows
http://www.cinemablend.com/televisio...eturning-shows

一堆英雄劇,Walking Dead,BBT .. AHS s6 想追番.今季講神秘野
新野我睇Westworld ,MacGyver

舊 09-03-16, 12:34 PM   #1184
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Mr 蘿蔔 S0209
今集慢慢駁番埋d野, 好鬼緊張

舊 09-03-16, 06:38 PM   #1185
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02E09

1. 終於講晒男主腳入冊啲嘢,不過最重要嘅係,佢「靈魂出竅」得好嚴重下。呢樣去到最後爆晒大鑊
2.白玫瑰同 E-CORP 老細講數,一招畀個老奸人拆晒,仲暗示佢知白玫瑰玩緊乜,同做過啲乜衰嘢,係無講個電廠係咩事-- Stage 2?
3. 不過最危係原來佢哋一直利用緊 Angela,Angela 條線依然好睇,佢開始察覺到佢做緊乜都畀人監視到實,個鏡頭影條長走廊,同埋光暗位,又不斷用閉路電視同燈光個做提示,氣氛一流
4. 後尾女 FBI 講出佢個死賤前度,其實晨早爆晒出嚟,Angela 個勢似無彎轉,真係幾可憐。
5. 阿妹終於察覺男主腳係好唔妥,而 Tyrell 老婆又好似好同過男主腳夾過啲嘢咁,究竟同Tyrell 老婆一直「聯絡」嘅,係咪男主腳本人?
6. 4個 cliff hanger,好快第二季完,更大嘅鑊爆發近啦!

舊 09-05-16, 11:51 AM   #1186
信長
The Flash

Agents of S.H.I.E.L.D.: First Look at Robbie Reyes aka Ghost Rider

舊 09-10-16, 02:05 PM   #1187
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02DE10

1.Evil Crop CEO 個獨白,講出權力慾攻心嘅佢裡面,成日都想做最話得事嘅人;咁你就諗,佢心目仲係邊兩件仲把炮過佢?白玫瑰?男主腳?
2.由天花板放個長鏡過去,好正;你嫌個故仔去得慢,但個分鏡攝影正到痺,正過好多電影。
3.前CTO評某個總統候選人,好鬼死應;而Evil Crop CEO個政治觀,某程度上係啱
4.Tyrell 老婆真係好變態,個佔有慾好狂,得人驚;佢同男主腳上季只見過一次,究竟點知咁多嘢?Mr. ROBOT又同佢刁過?
5.咁打電話嚟究竟係邊佢,點解MR ROBOT係知啲嘢,佢仲瞞住男主腳幾多嘢?個地址係咪Tyrell 屋企附近?另一個天花板嘅shot,好有CCTV 嘅味道。
6.細妹又幾乎黑化,佢個獨白,講到佢點解行呢條路;不過今次真係好心累咗佢。
7.最後唔係DOM 搵到佢哋先,佢兩個死梗;用長鏡頭,順便唔畀你知佢兩個有無事留尾(一般估Cicso領當);用交通燈倒數真係一絕
8.返轉頭,DOM個老細咁放料畀傳媒,真係害死人
9.Angela 同男主腳終放咀咗,但其實佢好可能已經將男主腳出賣咗畀FBI?嗰兩條友定係 Evil Corp 嘅人?

此篇文章於 09-10-16 02:07 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-10-16, 02:59 PM   #1188
hap3afrien
Game Master

引用:
Agents of S.H.I.E.L.D.: First Look at Robbie Reyes aka Ghost Rider

Robbie Reyes
Agents of Shield: Tokyo Drift

希望係留番Johnny Blaze黎出Netflix

舊 09-10-16, 03:20 PM   #1189
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Mr. ROBOT S02DE10

1.Evil Crop CEO 個獨白,講出權力慾攻心嘅佢裡面,成日都想做最話得事嘅人;咁你就諗,佢心目仲係邊兩件仲把炮過佢?白玫瑰?男主腳?
2.由天花板放個長鏡過去,好正;你嫌個故仔去得慢,但個分鏡攝影正到痺,正過好多電影。
3.前CTO評某個總統候選人,好鬼死應;而Evil Crop CEO個政治觀,某程度上係啱
4.Tyrell 老婆真係好變態,個佔有慾好狂,得人驚;佢同男主腳上季只見過一次,究竟點知咁多嘢?Mr. ROBOT又同佢刁過?
5.咁打電話嚟究竟係邊佢,點解MR ROBOT係知啲嘢,佢仲瞞住男主腳幾多嘢?個地址係咪Tyrell 屋企附近?另一個天花板嘅shot,好有CCTV 嘅味道。
6.細妹又幾乎黑化,佢個獨白,講到佢點解行呢條路;不過今次真係好心累咗佢。
7.最後唔係DOM 搵到佢哋先,佢兩個死梗;用長鏡頭,順便唔畀你知佢兩個有無事留尾(一般估Cicso領當);用交通燈倒數真係一絕
8.返轉頭,DOM個老細咁放料畀傳媒,真係害死人
9.Angela 同男主腳終放咀咗,但其實佢好可能已經將男主腳出賣咗畀FBI?嗰兩條友定係 Evil Corp 嘅人?
無聊發現
依個導演好鍾意

幫d角色玩失蹤
Tyrell失蹤
Trenton失蹤
Mobley失蹤
Angela失蹤 *NEW*

處決大家都鍾意既角色
Shayla
Gideon
Romero
Cisco *NEW*

敲門Cliff Hanger

有網民去左過個地址
http://imgur.com/a/WYVmw

舊 09-10-16, 11:19 PM   #1190
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
有網民去左過個地址
http://imgur.com/a/WYVmw
其實細妹(今話好肯定)上集個 cliffhanger 好鬼死無聊

在下用 Google Map 望過吓啫,嗰頭似豪宅區

舊 09-15-16, 10:13 PM   #1191
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
BrainDead已完,
結局似係唔會有第二季,
呢套劇頭幾集仲未入戲肉會較悶,
之後開始幾好睇,
緊張得黎又幾好笑,
總共十三集值得大家睇下

http://www.imdb.com/title/tt4877736/

舊 09-15-16, 10:18 PM   #1192
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02E11

1. 一句:搞乜?
2. 尤其 Angela 同 白玫瑰 個舖排咁長,講到個內情有幾爆(啫係都係 Stage 2?),就咁:咪好揭中盅嗰度反高潮就得
3. 又走返去講 DOM 個生活,啫係點?不過佢一定要有得去盤,啫係細妹唔死得?
4. 好喇,男主腳玩「自己跟踪自己」;又爆出原來 Tyrell 仲生勾勾,而 Stage 2,都係:咪好揭中盅嗰度反高潮就得
5. 隱約覺得同 ECoins 有關

舊 09-15-16, 10:38 PM   #1193
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: cancerman 查看文章
BrainDead已完,
結局似係唔會有第二季,
呢套劇頭幾集仲未入戲肉會較悶,
之後開始幾好睇,
緊張得黎又幾好笑,
總共十三集值得大家睇下

http://www.imdb.com/title/tt4877736/
我都睇晒、都算唔錯既~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 03:20 PM   #1194
信長
The Flash

[新聞] 強納森諾蘭主創 HBO 全新原創影集《西方極樂園》全新預告上線
http://www.hypesphere.com/archives/79845

曾經與哥哥克里斯多福諾蘭(Christopher Nolan)共同創作《記憶拼圖》(Memento)、《頂尖對決》(Prestige)、《黑暗騎士》(The Dark Knight)以及《星際效應》(Interstellar)的強納森諾蘭(Jonathan Nolan)這次要在 HBO 帶來他的主創作品《西方極樂園》,全新「夢境」預告在虛實之間充滿各種科幻、西部、暴力元素,相當令人感到好奇。

《西方極樂園》改編自 1973 年由麥可克萊頓(Michael Crichton)執導的同名電影,內容被描述一趟黑暗的旅程,描述人工意識的覺醒以及未來的罪惡。演員陣容包括安東尼霍普金斯(Anthony Hopkins)、艾德哈里斯(Ed Harris)、伊凡瑞秋伍德(Evan Rachel Wood)、詹姆斯馬斯登(James Marsden)、譚蒂紐頓(Thandie Newton)、傑弗瑞萊特(Jeffrey Wright)。

舊 09-22-16, 07:12 PM   #1195
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
都係要有個有名氣的超級英雄才有心機睇!
之前三季沉悶到要hea住睇,試過好幾次因為睇到瞓着了幾次,結果花了幾小時才能看完四十幾分鐘的一集
如果唔係間中會有些劇情同M記的電影有關連,一早已cut番了!

Daisy在第一季明明覺得佢好靚女,但到了上季變咗肥婆已經有些失望!勢估唔到來到第四季,直頭覺得佢醜....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-16, 08:54 AM   #1196
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S2 終焉

1. 解咗好多問題,又加咗更多疑問
2. Cisco 一如所料領咗檔,細妹玩寸咀好入格;但原來講咁多 Dom,就係為咗等佢,可以畀細妹認同,仲爆出原來 FBI 晨早乜都知道哂(連 Romero 點解出事都知);呢度初睇幾震撼吓,但係佢哋主要針對住 Tyrell,錯晒目標咁啫
3. 細妺會唔會轉去出賣主腳?Dom 下季重要性大增(亦可能領埋當);而 F-Society 應該玩完
4. 主腳大約知道 Stage 2 咩事;Mr. ROBOT 又適時「現身」嗰位好正,成季講嘅「話事」又嚮關鍵位發生作用;但係咁,Mr. ROBOT 點解要係咁隊 Evil Corp(姑勿論咁做有無用)?而 Tyrell 個動機就好明顯(而佢真係唔係主腳另一個「分身」)
5. 另一個少少發展係 Tyrell 老婆;加埋嗰「塊肉」有少少多餘(啱啱有咗仲去「勾佬」?),其實一直覺得 Tyrell 無喇喇殺人有啲無理由;其實今季個 CTO 係咁迫佢,處心積慮去報復都好得人驚。
6. 點知最尾先最爆: Angela 應該去咗幫白玫瑰,而肥佬同伊斯蘭女頂唔住想玩 undo,點知...白玫瑰真係無處不在
7. 今季覺主編劇/監制/導演真係好玩舖排,大扭擰,想講太多幾哲學問題,唔係唔話好睇,但成個節奏好唔平均,你期待佢去到某個位會展開,佢又縮返去舖排;同第一季個反差太大,好多嘢都無交待,你感覺好似睇咗半季咁

此篇文章於 09-23-16 10:07 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-24-16, 04:23 PM   #1197
hap3afrien
Game Master

引用:
Mr. ROBOT S2 終焉

1. 解咗好多問題,又加咗更多疑問
2. Cisco 一如所料領咗檔,細妹玩寸咀好入格;但原來講咁多 Dom,就係為咗等佢,可以畀細妹認同,仲爆出原來 FBI 晨早乜都知道哂(連 Romero 點解出事都知);呢度初睇幾震撼吓,但係佢哋主要針對住 Tyrell,錯晒目標咁啫
3. 細妺會唔會轉去出賣主腳?Dom 下季重要性大增(亦可能領埋當);而 F-Society 應該玩完
4. 主腳大約知道 Stage 2 咩事;Mr. ROBOT 又適時「現身」嗰位好正,成季講嘅「話事」又嚮關鍵位發生作用;但係咁,Mr. ROBOT 點解要係咁隊 Evil Corp(姑勿論咁做有無用)?而 Tyrell 個動機就好明顯(而佢真係唔係主腳另一個「分身」)
5. 另一個少少發展係 Tyrell 老婆;加埋嗰「塊肉」有少少多餘(啱啱有咗仲去「勾佬」?),其實一直覺得 Tyrell 無喇喇殺人有啲無理由;其實今季個 CTO 係咁迫佢,處心積慮去報復都好得人驚。
6. 點知最尾先最爆: Angela 應該去咗幫白玫瑰,而肥佬同伊斯蘭女頂唔住想玩 undo,點知...白玫瑰真係無處不在
7. 今季覺主編劇/監制/導演真係好玩舖排,大扭擰,想講太多幾哲學問題,唔係唔話好睇,但成個節奏好唔平均,你期待佢去到某個位會展開,佢又縮返去舖排;同第一季個反差太大,好多嘢都無交待,你感覺好似睇咗半季咁

此篇文章於 09-24-16 04:35 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-16, 04:41 PM   #1198
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
唔明唔奇-- Angela、Joanna (Tyrell 老婆)同細妹幾條線似各有各做(雖然Angela最後都合流),噏一大堆似是而非,又似無乜關係嘅對白獨白;而大橋原全同動機完全無披露,今季好似睇咗半季咁樣囉

此篇文章於 09-24-16 04:44 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-24-16, 08:56 PM   #1199
hap3afrien
Game Master

引用:
唔明唔奇-- Angela、Joanna (Tyrell 老婆)同細妹幾條線似各有各做(雖然Angela最後都合流),噏一大堆似是而非,又似無乜關係嘅對白獨白;而大橋原全同動機完全無披露,今季好似睇咗半季咁樣囉
不如話今集好似得半集咁

用左太多時間係Dom同Darlene
只係完左Joanna線

最後一集但係無cliffhanger感覺十分奇怪
無Whiterose
無Philip Price

Angela見完Whiterose後既舉動似係比Dark Army操控

仲係未知Tyrell加入Mr Robot既動機係乜

全面斷電仲引爆到間廠?

舊 09-25-16, 06:10 PM   #1200
david
The One

AHS竟然無俾PAY TV收買,S6免費電視仲有得睇

之前有訪問話原來咁多個SEASON都係有關連,而唔係獨立O既,真係

有時間要由S1再睇翻

今年AHS有HALLOWEEN鬼屋:

---

論壇跳轉

現在的時間是 03:15 PM

手機版 | APP版