Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-21-07, 08:09 PM   #576
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
其實我唔熟蝦的
佢用既菲林係唔係唔同平時用果D架??
120 roll

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線  
舊 08-21-07, 09:52 PM   #577
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: DCIP 查看文章
120 roll
姐係平時D人講既大底?

舊 08-21-07, 09:56 PM   #578
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
姐係平時D人講既大底?
不是大底.....120只係中底黎姐
如645,6x6,6x7,6x8,6x9,612,617等format
大底就如4x5,8x10等......

講起呢D野....餅爺去左邊度?

舊 08-21-07, 11:36 PM   #579
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
如645,6x6,6x7,6x8,6x9,612,617等format

算啦
依d對我依無咩錢既人都係唔識好過識

舊 08-21-07, 11:53 PM   #580
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
算啦
依d對我依無咩錢既人都係唔識好過識
乜要好多錢咩?一部海鷗都係幾舊水,
但影出黎的相卻頂得住頂級的135

舊 08-22-07, 12:01 AM   #581
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
http://cweb.canon.jp/cpc/
假如香港也有就更好

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線  
舊 08-22-07, 12:07 AM   #582
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
乜要好多錢咩?一部海鷗都係幾舊水,
但影出黎的相卻頂得住頂級的135
睇下影乜啦

Rice

舊 08-22-07, 08:45 AM   #583
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:

講菲林.........去返呢度嘛..........

http://www.gaforum.org/showthread.ph...40#post6189940

舊 08-27-07, 11:35 PM   #584
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
請問在廣州買外國貨 ( 如三腳架 ) 會比香港便宜嗎?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 08-29-07, 08:33 AM   #585
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 八仙果 查看文章
請問在廣州買外國貨 ( 如三腳架 ) 會比香港便宜嗎?
外國貨腳架就應該不比香港便宜........

舊 09-05-07, 10:10 AM   #586
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
剛買了D80 Kit set 個多月
想買多支鏡玩下
呢隻好唔好->Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
因有大光圈, 相都夠sharp同平!
想問下邊度有得買?同好唔好?謝謝!

http://www.dcfever.com/lens/lens.php?lensid=5

舊 09-05-07, 03:59 PM   #587
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
想買多支鏡玩下
呢隻好唔好->Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D

http://www.dcfever.com/lens/lens.php?lensid=5
其實百記,雷記好多地方都有賣...定價無記錯$780左右..

大路d既就旺角永成,萬成,價都差不多......
支鏡我未用過....但好多N人都話抵用..
詳情比返N人答

嘿哈兒 目前離線  
舊 09-05-07, 04:18 PM   #588
芝麻糊

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
其實百記,雷記好多地方都有賣...定價無記錯$780左右..

大路d既就旺角永成,萬成,價都差不多......
支鏡我未用過....但好多N人都話抵用..
詳情比返N人答
謝謝!
有無分水/行貨ga?
第一次買鏡
要check d咩ga?

舊 09-05-07, 06:03 PM   #589
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
謝謝!
有無分水/行貨ga?
第一次買鏡
百記雷記成成只賣行貨,無水賣的..
街鋪就可能有...不過50mm好少見有水賣..

無乜野要check...
最緊要係光低下睇支入面有無塵同毛....
無就插落機試,所以最好自己帶機去試.
AF/MF, 無問題無表面傷痕就可比錢走人...
有乜事就七日內先去換...over 七日出事公起你...可以上代理搞..
不過放心...哩支鏡多數無事的,好少聽話哩支鏡出事

ps.我自己就唔鐘意係鋪入面驗屍的...你覺得唔放心,可以帶走焦尺去驗都得.....

嘿哈兒 目前離線  
舊 09-05-07, 07:12 PM   #590
芝麻糊

THANks!
呢個星期買~

舊 09-06-07, 12:02 PM   #591
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
謝謝!
有無分水/行貨ga?
第一次買鏡
5018宜家應該得行. 價錢唔記得...應該都係8舊樓下. 去格下價先買吧.
泥鏡冇咩要CHECK其實(尤係呢支. QC不錯的)....最緊要CHECK有冇保用証同埋睇下支鏡有冇(好多)塵...
如果冇o既話都可以收貨嫁喇...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線  
舊 09-07-07, 12:04 AM   #592
zoula
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagArMing09
引用:
想買多支鏡玩下

我一個月喺國記$7字頭入手

此篇文章於 09-07-07 12:10 AM 被 zoula 編輯。
zoula 目前離線  
舊 09-07-07, 09:20 AM   #593
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
早幾個月同我公司經理o係天祥入手都係7xx (行)

舊 09-11-07, 03:45 PM   #594
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
新手一問~
想轉玩dslr,上網好多人都推介d40x
請問值唔值得買,
依加市價又大約幾錢?

舊 09-11-07, 03:53 PM   #595
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
支501.8係DC肥花賣緊6XX....

GGFR
好Game分享
舊 09-11-07, 06:09 PM   #596
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
$1500入支訌唔多全新sigma 18-200mm(冇os源支)
抵唔抵

舊 09-15-07, 10:05 PM   #597
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: antony chan 查看文章
支501.8係DC肥花賣緊6XX....
NIKON果支?!
咁正價

舊 09-16-07, 01:15 AM   #598
antony chan
大合奏部隊!

引用:
NIKON果支?!
咁正價
係, 正是泥坑果支

GGFR
好Game分享
舊 09-16-07, 02:24 AM   #599
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: antony chan 查看文章
係, 正是泥坑果支
死...儲緊錢買閃...
出唔出手好

舊 09-17-07, 02:34 PM   #600
smallchi

註冊日期: Jan 2005
請教各位 !!

新手初學攝影 ... 筆直 5K ..
對攝影一竅不通 ...

想買部單反黎試下 ... 定係買部普通DC 比較適合呢?

初步睇過就想買Nikon D40

請問有無更好既選擇?
smallchi 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版