Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-07-10, 02:20 PM   #101
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
我覺得...

http://www.youtube.com/watch?v=b3g6T...eature=related

此篇文章於 07-07-10 02:25 PM 被 emoil 編輯。
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-10, 02:45 PM   #102
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
直接約佢單獨行街睇戲食飯咁上下..... 有冇轉變餘係睇你工作以外時間多唔多可以同佢接觸...永遠焗限係公司..佢只會當你係同事, 關係再好都只係...傾得埋同事

舊 07-08-10, 12:16 AM   #103
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
你係米諗多左呀...........心形頸鏈, 女仔鍾意心形冇咩咁奇
講電話講得細聲, 唔一定係男朋友, 好多野都可以唔想比人知架喎
佢冇叫你唔好花咁多心思享佢身上, 仲約你得閑食飯, 算係咁啦!
係「心型手鏈」
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-10, 12:34 AM   #104
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
今個月我地公司睇住我地個「女阿頭」頂唔住份工離左職啦,
令到我地公司今個月冇阿頭工嘢,(最快要下個月先請到新嘅阿頭)
所以佢(女阿頭)對下2位姑娘要做埋佢個份,(其中1位係佢)
我見到佢比之前重吃力,我真係好唔想離開佢,離開呢間公司(因為想返去阿爸到搵多o的錢,為將來x想)
同埋佢今晚又叫我一齊陪佢食麵,但又不停暗示我唔好晚晚陪佢收工(我心裡越諗越覺得佢唔會接受「我嘅追求」)

p.s.大家又會點睇呀!!!唔打啦,依家我要訓啦(因為今個月輪到我返早班呀!!!)

此篇文章於 07-08-10 04:15 AM 被 mrk 編輯。
舊 07-08-10, 12:51 AM   #105
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: mrk 查看文章
今個月我地公司睇住我地個「女阿頭」頂唔住份工離左職啦,
令到我地公司今個月冇阿頭工嘢,(最快要下個月先請到新嘅阿頭)
所以佢(女阿頭)對下2位姑娘要做埋佢個份,(其中1位係佢)
我見到佢比之前重吃力,我真係好唔想離開佢,離開呢間公司(因為想返去阿爸到搵多o的錢,為將來x想)
同埋佢今晚又叫我一齊陪佢食麵,但又不停暗示我唔好晚晚陪佢收工(我心裡越諗越覺得佢唔會接受「我嘅追求」)

p.s.大家又會點睇呀!!!唔打啦,今個我要訓啦(因為今個月輪到我返早呀!!!)
其實係佢暗示你唔好晚晚陪佢收工個陣,可以直接話想陪佢,跟手表白埋la~
拖左咁耐,與其係咁估黎估去,不如直接d重好,都成25歲,表現得成熟d,佢對你感覺都好d la~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-10, 12:53 AM   #106
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
如果係我
我會去試
直接問佢
就算明知結果係傷係痛
好可能係唔開心都好
都會夢想有好結果發生係自己身上

唔得
就起返身去行第2條路

舊 07-08-10, 01:07 AM   #107
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
你問人地有無男朋友啦, 好過自己日日多心裹足不前

一句: 哩排成日開ot, 男朋友無咋型咩?
something like that 就得啦
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-10, 12:22 PM   #108
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
記得有套戲叫竊聽風雲, 入面有一段講劉青雲的女友, 係佢老友已分居的老婆. 老友想青雲幫手晌佢老婆家裡裝偷拍鏡頭偷拍佢老婆既"姦夫". 青雲想同佢講個"姦夫"其實係自己, 但唔夠膽.
青雲曰: "錯既事我夠膽做, 但偏偏啱既事我反而唔夠膽".

我對這句對白感受很深.
所謂"窈窕淑女, 君子好逑", 自古以來都係最正常不過的事.
遇上自己喜歡的女子, 去追求她, 係啱既事來, 為何唔夠膽??
就樓主的case來睇, 看來你都相信你target唔多唔少都feel到d野, 亦做了不少暗示~

如果樓主唔係喜歡玩"猜心遊戲"既人來, 咁剩返既問題, 只不過都係你夠唔夠膽"自爆"~
如果樓主現在需要既係"勇氣", 我來幫你:
樓主不妨問下自己, "你喜歡佢"哩件事, 啱唔啱?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-10, 11:59 PM   #109
mrk

今日...佢係架車到(收工時)暗示得比琴日重明白,明白到叫我過左放工時間,做曬o的嘢,
就好走啦,唔好係到麻時間麻到等佢收工呀,
重話我已經嚴重影響到工作表現,(因為琴晚工人換左個新帎頭套,搞到我訓得唔好,所以做嘢咪差左囉)
佢話自己過緊重係非人嘅生活o離o架,
最後重同我講左多句「你明我嘅意思啦!!!」

個一刻我真係唔知點答佢好,但係個腦反覆回響住佢嘅說話,只係知道個心好痛,好心痛,
請問大家又點睇呀,我真係覺得我越來越冇機會啦!!!(加上今日收工時,重不停係我面前化妝、照鏡,好似話緊比我聽,佢依家去拍拖啦!!!係真係假,我唔知,不過我真係好怕佢叫佢個男友出離係市區等佢放工,我諗我會精神崩潰!!!)

此篇文章於 07-09-10 12:28 AM 被 mrk 編輯。
舊 07-09-10, 12:12 AM   #110
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
樓主都係快d搵架b52啦.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-10, 12:20 AM   #111
mrk

今年都唔知點解咁黑仔,年頭錯愛左1次(係個有夫之婦,不過佢唔知,我亦都好識做,避得就避),跟住年中由離來次(最慘係日日返親工都見住面),個心依家好傷呀!!!

p.s:依家重邊有咁多心血,療傷先啦!!!

此篇文章於 07-09-10 06:33 AM 被 mrk 編輯。
舊 07-09-10, 12:30 AM   #112
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
唔緊要啦我年中都比人拒絕唔少次啦~

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-10, 12:32 AM   #113
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
其實佢到講到咁,樓主都係自爆埋算la
起碼講左出黎,得唔得都叫有個答案,
尢其樓主本身都唔打算係lee間公司長做,
得既就唔駛再煩,唔得既就疊埋心水返去幫屋企人手好過la

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-10, 07:42 PM   #114
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
早d死心...到頭來係一件好事...
呃自己咁去掩住傷口...長遠重痛!

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-10, 09:44 AM   #115
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
一早講過唔好係公司搵食啦
唔傷過唔會成長ka

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 01:26 AM   #116
二伍

註冊日期: Sep 2002
人地有男朋友就唔溝得?
結左婚就話o者...

樓主一於上啦,雖然我覺得個女仔只係當你朋友
就算失敗都唔係咩大事o者
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 08:33 PM   #117
mrk

各位大家好呀,
冇上離POST嘢成個月,
情緒就down左成個月,(試過搵o的笑片睇,但好快又down番)
試過想同佢做番同事,
但我真係做唔到,
因為我實在係「對佢嘅感情」死唔到心,
所以我就決心離開個間公司,(7月尾比左老細離職信,要等1個月先走得)
永永遠遠離開佢嘅身邊,(因為我相信時間係可以衝淡一切「我對佢嘅感情」)

係哩段日子裡,
我成日係到諗「唔好嘅日子好快會過o架」,
「重有三十幾日就可以過我的新生活」,
「我將來一定要搵過比佢好好多倍嘅女仔/女士」,
但佢除左上次件事打後個2日,
好刻意咁,唔比我等佢收工之外,(例如:話自己有排都未走得,你做完嘢就自己走先…等等)

佢係人前人後,都對我咁好,(例如:我番工番到好心情好down,佢又問我點解心情down咁呀!!!我冇答佢,到我地收工時,佢又離問我,我只有求其作個答案比佢)
我心成日係到諗,
你又對我冇意思,
你就唔好成日得閑,
就離關心我啦,
你咁樣做,
止會令我個心覺得越離越痛苦、失敗。

p.s.:好嘢一次過係到講灑出離,個心當堂舒服灑,並多謝大家抽時間,睇我係到發牢騷

此篇文章於 08-11-10 08:45 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-11-10, 08:42 PM   #118
mrk

引用:
作者: 二伍 查看文章
人地有男朋友就唔溝得?
結左婚就話o者...
補充:今日係其他同事到收到風(冇意中),
佢開始係到搵緊o的結婚雜誌,
佢人年紀又唔細啦,係時候啦,
只不過係「心上人結婚,新娘不是我」

p.s.:我係到只能做嘅,就係祝福佢搵到自己真正嘅幸福啦,
我有我自己新嘅事業,咁樣都算係一個not bad嘅結局來啦,
並再次多謝各位抽時間,聽我係到發多次牢騷

此篇文章於 08-11-10 09:51 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-12-10, 09:29 AM   #119
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
如果你下次又唔小心鍾意左辦公室內的同事,你又再轉工

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-10, 09:33 AM   #120
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
其實好少事je, 做咩要轉工咁嚴重
我完全唔理解到

成熟d啦, 你又唔係真係同佢拍過拖, 有咩令你咁embarrassed呢

舊 08-12-10, 01:39 PM   #121
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
樓主係咪諗多左+諗得太悲觀呢
你由頭到尾都冇同人開始過,你已經講到咩'永永遠遠離開佢', 又down左成個月,
如果你第時真係拍拖, 有一日分手咁點算?

睇樓主講話未拍過拖,今次其實係一個好好ge經驗
仲有其實你究竟有冇問過佢有冇男朋友者?

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-10, 01:40 PM   #122
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: mrk 查看文章
只不過係「心上人結婚,新娘不是我」
新娘梗係唔係你啦

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」

此篇文章於 08-12-10 01:42 PM 被 frankylui 編輯。
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-10, 11:34 PM   #123
mrk

引用:
作者: frankylui 查看文章
樓主係咪諗多左+諗得太悲觀呢
你由頭到尾都冇同人開始過,你已經講到咩'永永遠遠離開佢', 又down左成個月,
如果你第時真係拍拖, 有一日分手咁點算?
經一事長一智!!!

引用:
睇樓主講話未拍過拖,今次其實係一個好好ge經驗
仲有其實你究竟有冇問過佢有冇男朋友者?
冇問過,亦都唔想去問佢。

此篇文章於 08-12-10 11:46 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-12-10, 11:45 PM   #124
mrk

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
如果你下次又唔小心鍾意左辦公室內的同事,你又再轉工
今次轉工唔一定關曬呢件事,(其實係發生呢件事前,我都計劃緊唔做o架啦)
但令我自己明白到呢份對我冇前途,
我只不過唔想再過呢種唔進取的日子,
我好好好想親我重後生個,
去其他地方搵多工作經驗同埋$$,
去完成我心中其他重可以完成得到嘅嘢(例:夢想、願望...等等),

p.s.:係哩個世界唔只係得佢、唔係得愛情,
我相信重有好多嘢係到等緊我,只欠我有無心去珍取。

此篇文章於 08-12-10 11:52 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-12-10, 11:47 PM   #125
mrk

引用:
新娘梗係唔係你啦
咁又唔通係你呀

論壇跳轉

現在的時間是 04:40 AM

手機版 | APP版