Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-04-10, 01:34 AM   #1
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
煩人

假設有一個人常常會朝見口晚見面(例如:同學、同事),
但自己打從心底不喜歡他/她。
有甚麼方法可以令自己開心些?(LUNCH TIME因為有其他友好在場,被迫會一起的CASE)
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 02:15 AM   #2
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
喜歡他/她

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 09:33 AM   #3
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
試試專注發掘此人的優點並欣賞之

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 09:48 AM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
練巧d eq

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 10:17 AM   #5
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
虚偽模式啓動(扮無野
演技力が頼りです

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 10:35 AM   #6
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
無視佢
當佢空氣w

舊 11-04-10, 10:46 AM   #7
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: クラウド 查看文章
無視佢
當佢空氣w
太露骨喇咁

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 11:22 AM   #8
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
令佢喜歡你

舊 11-04-10, 12:12 PM   #9
麥C
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
只要唔好咁在意佢就可以

舊 11-04-10, 01:59 PM   #10
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
太露骨喇咁
咁可以點

舊 11-04-10, 02:48 PM   #11
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
咪就係要扮無野囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 03:21 PM   #12
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
樓主介唔介意透露一下歲數?

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 03:40 PM   #13
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 才子 查看文章
樓主介唔介意透露一下歲數?
反而我想樓主透露多d詳情:因乜事結怨、點解唔鍾意呢個人,見面次數(即午膳)頻率等。

資料不足,很難定奪。

舊 11-04-10, 04:23 PM   #14
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: irismong 查看文章
咪就係要扮無野囉
扮到不論邊個都覺得無野

舊 11-04-10, 04:50 PM   #15
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
扮到不論邊個都覺得無野
連自己都覺得冇野

舊 11-04-10, 10:14 PM   #16
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
是甚麼理由討厭人先 ?
Halo-effect ?
如果係的話, 其實人地都可能討厭你
你打從一開始就討厭人, 一定唔會開心啦
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 11:40 PM   #17
emiko
Crazy Gamer

我都想我EQ好D或者演技好D,扮無野扮到出神入化。

交代多一點資料:
我是女的
我討厭的是一名比我細大約6年的女同學
我是在職的,讀的是有關工作的part time course

討厭的原因:
價值觀不同,我認為她貪錢。
她有公主病,會駛人幫她做事。
因年齡差距,亦令我們有點代溝,話題不太夾。
累積了一定數量的小事情,她不懂人情世故的處事方式令我很不爽。
舊 11-04-10, 11:48 PM   #18
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
小朋友的行為唔洗咁上心wor...
正所謂童言無忌...

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-10, 11:52 PM   #19
emiko
Crazy Gamer

引用:
作者: 才子 查看文章
小朋友的行為唔洗咁上心wor...
正所謂童言無忌...
雖然2人都是成年人,我有時都覺得自己為了她的小朋友行為太上心,好無聊。
仲有半年會見到面,唯有無視到就無視,扮到無野就扮無野啦。
舊 11-04-10, 11:53 PM   #20
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
讀PART TIME COURSE
仲要都出左黎做野 = =
都仲可以咁上心 =0=""
我就算一齊同一個大DEPT做野既, 唔鐘意既我會當無野算
都費事煩
係就係討厭架喇
咁講一兩句咪算囉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 02:29 AM   #21
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: emiko 查看文章
我都想我EQ好D或者演技好D,扮無野扮到出神入化。

交代多一點資料:
我是女的
我討厭的是一名比我細大約6年的女同學
我是在職的,讀的是有關工作的part time course

討厭的原因:
價值觀不同,我認為她貪錢。
她有公主病,會駛人幫她做事。
因年齡差距,亦令我們有點代溝,話題不太夾。
累積了一定數量的小事情,她不懂人情世故的處事方式令我很不爽。
其實.....呢類形的女仔到處都係, 你好好彩未係工作前已撞到,早D習慣filter 晒,學識點樣保持普通關係,第時番工撞到呢類人都易D識應.

PS: 呢類形LV:中級 女仔破懷力好大,強度可以影響其他同事去幫手做好多野,殺傷力最驚人之處.....利用事非排除異己

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 09:43 AM   #22
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
其實.....呢類形的女仔到處都係, 你好好彩未係工作前已撞到,早D習慣filter 晒,學識點樣保持普通關係,第時番工撞到呢類人都易D識應.

PS: 呢類形LV:中級 女仔破懷力好大,強度可以影響其他同事去幫手做好多野,殺傷力最驚人之處.....利用事非排除異己
人地話在職讀part time course喎.........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-10, 09:57 AM   #23
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
人地話在職讀part time course喎.........
有group project就差唔多架喇...~

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-10, 11:27 PM   #24
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: beagleflash 查看文章
令佢喜歡你
正解~~
通常對住o的自己唔鐘意o既人會自然對佢態度差,但往往咁做反而會令對方喜歡上你

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[醫生與我] 好煩人的沉澱物.... riceking 照相館 4 02-11-08 11:58 AM

現在的時間是 01:41 PM

手機版 | APP版