Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-17, 12:18 PM   #1201
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
如果Factor 5真係可以將神作Star Wars RL 搬上Switch就太好啦⋯⋯ :drool:

http://nintendoeverything.com/factor...ron-on-switch/
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 04:06 PM   #1202
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
今日去換機, 點知換機的過程唔見左張SD卡,......囧

我第一次感謝老任張D SAVE鎖落機而唔係放SD卡上面....
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 05:51 PM   #1203
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: lineage19 查看文章

我第一次感謝老任張D SAVE鎖落機而唔係放SD卡上面....
拔左張卡出黎換機之後唔見左?

紅磡定天后間信興?
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 06:08 PM   #1204
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

有咩可能會不見....係佢幫你換定你自己拎左出黎跌左???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 08:13 PM   #1205
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: X&Y 查看文章
拔左張卡出黎換機之後唔見左?

紅磡定天后間信興?
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
有咩可能會不見....係佢幫你換定你自己拎左出黎跌左???
信興

係我唔好既, 佢一開波拎左出黎比我, 我拎起左之後佢比部機我入搬家的INFO, 之後就唔知放左去邊
佢地已經好好人咁幫我四圍搵都搵唔到

好在D GAME SAVE跟機, 搬家後仲O係度, GAME DATA同DL版又可以再下載過
所以損失只係D GAME SCREEN CAPTURE冇晒同冇左張TOSHIBA 128GB卡姐
舊 11-13-17, 09:34 PM   #1206
charcsc2000
J神哥

引用:
信興

係我唔好既, 佢一開波拎左出黎比我, 我拎起左之後佢比部機我入搬家的INFO, 之後就唔知放左去邊
佢地已經好好人咁幫我四圍搵都搵唔到

好在D GAME SAVE跟機, 搬家後仲O係度, GAME DATA同DL版又可以再下載過
所以損失只係D GAME SCREEN CAPTURE冇晒同冇左張TOSHIBA 128GB卡姐
買個張200gb啦
舊 11-13-17, 09:59 PM   #1207
lineage19
Crazy Gamer

引用:
買個張200gb啦
無錯
最後去左買左張SANDISK ULTRA的200GB

我發現原來市面上200GB的選擇好少,
首先200GB以上都天價, U3又用唔著只考慮U1的
另外個人排***, 唔會考慮, 其次成個SSP竟然冇LEXAR 633X 的200GB版
舊 11-13-17, 11:43 PM   #1208
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
如果Factor 5真係可以將神作Star Wars RL 搬上Switch就太好啦⋯⋯

http://nintendoeverything.com/factor...ron-on-switch/
絕對支持!

PS:不如過開左個GC VC Game比switch eShop先啦!(我想帶出街打SW RL3先!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-14-17 10:27 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-17, 08:14 AM   #1209
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: mrk 查看文章
不過開左個GC VC Game比switch先啦!(我想帶出街打SW RL3先!)
有排等⋯
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-17, 11:50 AM   #1210
charcsc2000
J神哥

引用:
無錯
最後去左買左張SANDISK ULTRA的200GB

我發現原來市面上200GB的選擇好少,
首先200GB以上都天價, U3又用唔著只考慮U1的
另外個人排***, 唔會考慮, 其次成個SSP竟然冇LEXAR 633X 的200GB版
其實***既卡不錯的...個人覺得比san版更好....
不過自己都係用緊san牌200gb黑卡~
舊 11-14-17, 01:55 PM   #1211
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
仲以為ROCKET LEAUGE
齊哂所有車同DLC
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-17, 02:28 PM   #1212
lineage19
Crazy Gamer

引用:
其實***既卡不錯的...個人覺得比san版更好....
不過自己都係用緊san牌200gb黑卡~
幾年前仲用緊***手機的時候買過張32GB...然後唔夠1年就壞左...

最後就連同***手機一齊比我BALCK LIST左了
舊 11-14-17, 09:38 PM   #1213
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: sonic 查看文章
有啲興趣,好唔好玩既呢?
新手要一段時間習慣掂唔到波
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 12:13 AM   #1214
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
手痕痕買左張400GB A1 SD CARD,有冇師兄要200GB SD CARD可以PM我 回返少少血先

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 11-15-17 12:24 AM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 12:38 AM   #1215
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 赤武神 查看文章
手痕痕買左張400GB A1 SD CARD,有冇師兄要200GB SD CARD可以PM我 回返少少血先
下,成部switch價錢喎,其實係咪分兩張卡低d?
舊 11-15-17, 03:09 AM   #1216
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
下,成部switch價錢喎,其實係咪分兩張卡低d?
我trade in張200GB番個價就合理d(張咭唔使2千),不過對比張256 GB佢又真心唔係貴好多話哂係市面暫時最大容量既細咭頓時好似裝左個400GB HDD在switch咁!
分開咭實抵d,一張就方便唔洗換!等跌價啦係我心急姐

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 11-15-17 03:11 AM 被 赤武神 編輯。
舊 11-15-17, 09:17 AM   #1217
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
前日出左部MARIO紅色SWITCH, 咁大個人第一部自己出錢買既老任主機 (以前玩屋企人或朋友既機)

想問其實SD card有冇必要? 我見個eshop香港都仲未開啟, 依家我都係當手提機咁玩, 搭車時打下mario

請問新機主有咩要注意? 因為我打慣PS, 對老任主機真係唔好熟悉

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 09:23 AM   #1218
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: whassupbun 查看文章
前日出左部MARIO紅色SWITCH, 咁大個人第一部自己出錢買既老任主機 (以前玩屋企人或朋友既機)

想問其實SD card有冇必要? 我見個eshop香港都仲未開啟, 依家我都係當手提機咁玩, 搭車時打下mario

請問新機主有咩要注意? 因為我打慣PS, 對老任主機真係唔好熟悉
香港eshop唔知幾時開,我地暫時都係用日本地區/美國地區eshop
SD card絕對有需要因爲已經有幾隻實體game request sd card (例如NBA 2K)
你唔大要求其實買張128GB都ok

-------
舊 11-15-17, 09:34 AM   #1219
charcsc2000
J神哥

引用:
我trade in張200GB番個價就合理d(張咭唔使2千),不過對比張256 GB佢又真心唔係貴好多話哂係市面暫時最大容量既細咭頓時好似裝左個400GB HDD在switch咁!
分開咭實抵d,一張就方便唔洗換!等跌價啦係我心急姐
其實switch張sd卡好似只係save game,可以用幾張咁換嗎?定佢會好似psv咁,要強制format?
舊 11-15-17, 09:36 AM   #1220
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: whassupbun 查看文章

恭喜!

有同感,因為香港區eShop未正式開,暫時都係買返實體game card為主。
只係把手機舊有的Micro SD card放落NS嚟存放Cap到的圖及影像。

要注意的事⋯⋯
我諗到:
1.現階段的免費線上對戰服務應該今年年底就完,把握可免費用的機會。
2.香港區賬戶目前無提供任何線上服務。
3.但賬戶可以隨時經官方網頁轉去日本等地區使用線上服務。
4.要係完全關機的狀態下,先好拔取Micro SD Card。
5.個別遊戲可以通過官方手機app做一定的互動,如購買道具及Voice chat。
(但官方手機目前仍然未正式在香港地區上架)
6.joy con手掣其實都可以更新FW。

舊 11-15-17, 09:37 AM   #1221
charcsc2000
J神哥

引用:
香港eshop唔知幾時開,我地暫時都係用日本地區/美國地區eshop
SD card絕對有需要因爲已經有幾隻實體game request sd card (例如NBA 2K)
你唔大要求其實買張128GB都ok
港服算啦,雖然我save係港服acct~
除非隻game有online需求,咁樣最好跟返地區~

而加好多game都係玩網上下載pack,可能咁樣慳成本,長遠好多廠都會跟~
最平點都係買san牌200gb喎
舊 11-15-17, 09:38 AM   #1222
赤武神
The One
多多指教!

引用:
其實switch張sd卡好似只係save game,可以用幾張咁換嗎?定佢會好似psv咁,要強制format?
Save係save在主機,不是save在SD CARD
SD CARD主要 for CAP圖CAP片 下載game/patch data
SD card也證實可以同時用幾張

Ps.我有張200GB Switch出時買你睇下有冇興趣要

-------

此篇文章於 11-15-17 09:46 AM 被 赤武神 編輯。
舊 11-15-17, 09:56 AM   #1223
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
港服算啦,雖然我save係港服acct~
除非隻game有online需求,咁樣最好跟返地區~

而加好多game都係玩網上下載pack,可能咁樣慳成本,長遠好多廠都會跟~
最平點都係買san牌200gb喎
好彩暫時要用上game card加SD card或主機內置空間安裝的遊戲,
多數係第三廠跨平台移植作品,果類遊戲如果無需要拎出街玩,
我玩返佢原本PS4或XBOX ONE/360版好過啦。

個人覺得目前花錢買遊戲內容(實體game及DLC)
好過買Micro SD card呢類儲存空間,同埋張卡係肯定越遲買遲平越多容量的。
(一直都係把手機,GoPro唔用的卡留返比Wii同宜家的NS遊戲機用,覺得轉售都唔值錢)

反正出街都會帶埋機套,一定有位袋定幾隻實體遊戲,
暫時我主力玩佢第一廠遊戲我覺部主機的空間夠位應付呢一年的遊戲需要先。

此篇文章於 11-15-17 09:59 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 10:09 AM   #1224
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: leungky1 查看文章
新手要一段時間習慣掂唔到波
買左rocket legue 練左一粒鐘先頂到個波,又幾好玩喎
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 10:10 AM   #1225
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
本身諗住買SD card都係用黎買下載game, 好似PSN果D只有下載版既indie game咁, 例如果隻Golf Story, 見NS獨家, 評價又唔差, 點知開個香港eshop係吉既

等我試下上官網轉番美服先, 但收唔收香港信用卡? 會唔會好似PSN咁麻煩只收當地信用卡, 或要買點數

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:00 AM

手機版 | APP版