Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-07-17, 04:02 PM   #226
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
普通市民支持邊個有咩所謂喎

你又無份投的

舊 02-07-17, 04:17 PM   #227
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
所以話300+掉晒票俾薯片,就係中共要做高民意既局,係未老土左d呢?
1200人你都話無認受性,而家三百幾票去左邊個度,就會變好有認受性,唔可以反佢,13億人褔祉你都反啦

人地鍾意捐錢既未捐錢囉,又唔係指責無捐既人

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 05:47 PM   #228
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Rance 查看文章
普通市民支持邊個有咩所謂喎

你又無份投的
你係冇份投,但300+點都要睇下民意黎投...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 08:57 PM   #229
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
梁國雄明日宣布出選特首 (20:30)

立法會議員梁國雄將於明日(8日)早上10時半召開記者會,宣布出選下屆特首,並全力爭取公民提名。

社民連、人民力量、朱凱廸團隊及香港眾志聯合公布,梁國雄明日將宣布出選特首,指「『人大831』之下重啟政改、《23條》勢捲土重來、『人大釋法』取消議員資格、『官商鄉黑』勾結無日休止、全民退保等民生政策遙遙無期」,令民主派沒有逃避嚴峻現實的理由,只有負起重申民主原則、民生綱領的責任。而特首選舉即將進行,獨欠民主派代表,故四個政黨及團隊明日將聯合公布梁國雄參與「2017特首民投」民間提名,同時參選行政長官選舉之決定。

社民連核心成員透露,梁國雄已擬定一系列活動,包括落區,爭取市民的「公民提名」,目標是取得3.7萬個「公民提名」,藉此游說民主派選委提名梁國雄入閘,參加特首選舉。

梁國雄今早接受《明報》查詢盛傳他今日正式宣布參選特首的消息,他回應說「唔知,我好忙,要食飯」。他強調是先參與「公民提名」,無否認積極考慮選特首。
其他唔多講, 講黎講去都係食屎揀件無咁臭

真心唔明佢想做乜, 除左攬炒
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 09:16 PM   #230
T.K.
很黃很暴力

邊個仲需要人參選去突顯小圈子荒謬既請舉手

長毛而家完美示範緊:投完票都可以反對你
而大家不會質疑、客氣

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 02-07-17 10:24 PM 被 T.K. 編輯。
舊 02-07-17, 09:40 PM   #231
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
家陣都擺明車馬欽點,仲有咩好凸顯?
轉個頭,你拎住公民提名結果連閘都入唔成,咁就真係名副其實「示弱」行為…

舊 02-07-17, 11:41 PM   #232

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
其他唔多講, 講黎講去都係食屎揀件無咁臭

真心唔明佢想做乜, 除左攬炒
又黎內鬥...點解班人仲係唔明...你禁樣只會咩都爭取唔到。
而家個選舉係球證旁證都係對手的人...
難得對手唔爭氣內鬥,仲除時俾埋十二碼你,家下攬炒有咩意義呢?
舊 02-08-17, 10:01 AM   #233
T.K.
很黃很暴力

真心唔想他日出現
『沒有梁國雄,那有淋特首』
既評價

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-08-17, 10:38 AM   #234
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

東講西讀
41 mins

【純粹記得】
記得早輪陶傑曾在光明頂中強調再強調,泛民中人誰出來參選特首,誰就收了錢。
由手機版發出
舊 02-08-17, 10:59 AM   #235
T.K.
很黃很暴力

聽d100,相識小朋友既聽眾致電,呢個小朋友已被學校處罰
淋病陣營真係賤人集中營
上傳的圖像
檔案類型: jpg 1485583165_11c4.jpg (181.6 KB, 189 次查看)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-08-17, 11:50 AM   #236
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
睇佢點自圓其說

之前AV仁同袋巾參選佢講過D乜,今次佢又乜事走出黎,要證明既都證明晒唔差今次

如果佢有3萬7人支持但係薯片/胡官有30萬人支持又拎唔夠票佢係唔係比D票人
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 12:35 PM   #237
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

支持公民提名周潤發
由手機版發出
舊 02-08-17, 12:54 PM   #238
T.K.
很黃很暴力

如果上兩次梁家傑、何俊仁唔去選,係未長毛都會參選??

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-08-17, 01:59 PM   #239
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
打麻雀既比喻

泛民:三向聽,手上一堆危險牌
林鄭:清一色對對糊dora4牌面
薯片:混一式役牌
胡:無役既牌面

棄和?放銃比下家混一式輸三番無咁痛(lesser evil)?
我地要爭取勝利唔可以示弱架

舊 02-08-17, 02:46 PM   #240
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 若天 查看文章
打麻雀既比喻

泛民:三向聽,手上一堆危險牌
林鄭:清一色對對糊dora4牌面
薯片:混一式役牌
胡:無役既牌面

棄和?放銃比下家混一式輸三番無咁痛(lesser evil)?
我地要爭取勝利唔可以示弱架
…打麻雀可以選擇反檯
不過近期好似講緊淋病已經自摸咗

舊 02-08-17, 05:03 PM   #241
T.K.
很黃很暴力

只要薯片第一輪無可能性贏,建制一定歸晒邊,唔明仲有樂觀會出現流選既論據
建制票只會投注贏果邊,唔會投流選(和)果一門既結果
不要以無根據的事實欺騙大眾

俾我做建制選委,見你班飯民都係度白白痴痴自亂陣腳,將票射落海的話,我一定高價賣走張票,再撒資走人,反正有外國戶籍
幾時出現左相信建制選委會用良心投既錯覺??

我只見突顯左只講理想的荒謬

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-08-17, 05:17 PM   #242
神人ではない!新人だ

引用:
作者: T.K. 查看文章
只要薯片第一輪無可能性贏,建制一定歸晒邊,唔明仲有樂觀會出現流選既論據
建制票只會投注贏果邊,唔會投流選(和)果一門既結果
不要以無根據的事實欺騙大眾

俾我做建制選委,見你班飯民都係度白白痴痴自亂陣腳,將票射落海的話,我一定高價賣走張票,再撒資走人,反正有外國戶籍
幾時出現左相信建制選委會用良心投既錯覺??

我只見突顯左只講理想的荒謬
…咁其實泛民採取咩態度,建制選委取態都係一樣吧。

舊 02-08-17, 09:06 PM   #243
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
http://www.longhair.hk/articles/24_1...81%B2%E6%98%8E

公告

] 2011-12-24

豬狼皆不是 九尾狐亮相

今日,民主黨主席何俊仁宣佈所謂競選政綱,儼然一副權貴咀臉,為港人所

齒的小圈選舉特首塗脂抹粉,扮演一個跑龍套的丑角!為著假戲真做,他與

檢基更將於下月參與所謂泛民候選人「初選」,呼籲市民到時參加「模擬」

舉,為自己黃袍加身之餘,更替小圈選舉鳴鑼開道。

現時兩名特首候選人中,梁振英以陰險狠辣見稱,市民叫之日狼,以唐英年

以執紈子弟模樣,遭稱之曰豬,欲以動物喻何俊仁,則不得不稱之為九尾之

狐,2010年民主黨不惜撕破臉皮,先杯葛五區變相公投,再而與中共私相

受,秘密協議,提出所謂政制改革方案,出賣政治原則,唾棄「公正普選、

民公決」之原則,今日卻為著參與小圈選舉,不惜唾面自乾,與豬、狼共處

以小圈選舉候選人資格欺世盜名,實在令人齒冷,社民連在此予以嚴厲讉責

小圈選舉!

豬狗不如!

民主黨可恥!

社民連

2011年12月23日

haha

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 09:19 PM   #244
T.K.
很黃很暴力

你有300票補底,人地都考慮買個希望架啦
個個人都想好,但要睇代價
薯片有勝算,建制選委真係唔想除去中聯辦?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-08-17, 09:33 PM   #245
神人ではない!新人だ

引用:
作者: T.K. 查看文章
你有300票補底,人地都考慮買個希望架啦
個個人都想好,但要睇代價
薯片有勝算,建制選委真係唔想除去中聯辦?
真係冇咩動機喎
中聯辦帶佢地搵食,冇中聯辦分分鐘老人院票都會俾人揸正黎做。
香港真係團結到,萬一民主公民等被統戰,佢地仲邊有咁好搵…

薯片贏既流程得兩個吧
1. 某非選委投佢
2. 淋病同孽瘤突然間出現人體自然發火現象…

此篇文章於 02-08-17 09:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 10:47 PM   #246

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
真係冇咩動機喎
中聯辦帶佢地搵食,冇中聯辦分分鐘老人院票都會俾人揸正黎做。
香港真係團結到,萬一民主公民等被統戰,佢地仲邊有咁好搵…

薯片贏既流程得兩個吧
1. 某非選委投佢
2. 淋病同孽瘤突然間出現人體自然發火現象…
都係個樣啦,中聯辦自己都安插緊中資黎香港搶港資市場,格硬做爛市。
當中唔少中小企一早睇呢班人唔順眼,之前投地都可以天價去投就知。
所以你話係咪建制都聽哂佢地支笛呢?又中共的權鬥又將建制分割左。
問題係呢班反西環的人究竟有幾多又有幾多肯倒轉槍頭je。
舊 02-08-17, 11:00 PM   #247
神人ではない!新人だ

SO FAR,某大人要整頓西環都只不過係傳聞而已。
萬一就算反撲西環薯片勝出,不過某人其實冇打算滅西環既,佢地真係分分鐘上晒去自由行都似…

舊 02-09-17, 02:22 PM   #248
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Deleted

此篇文章於 02-09-17 03:23 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-09-17, 02:26 PM   #249
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

真係忍唔住笑

引用:
持17張選委票的中出商會舉行座談會,分別會見4名特首參選人葉劉淑儀、林鄭月娥、胡國興及曾俊華。葉劉淑儀首場出席時,有約40人出席,惟當林鄭月娥出席時,在席人數增至約80人,中華廠商會會長李秀恒、民建聯周浩鼎、經民聯張華峰、港區人大代表吳亮星等均有出席。

進出口界立法會議員黃定光主持首場會議時,在開場發言稱難忘葉劉擔任入境處處長時,穿起制服英姿勃發的樣子,又指商會未決定支持哪位參選人,亦不會綑綁提名,稱選委會自行考慮,理性選擇。

葉劉在會面後表示,雙方席間討論多個範疇,她有信心取得商會的票,指自己與商會有長期交往,理念上「對嘴形」,又指自己出任入境處處長和保安局局長時,商會成員亦支持其政策。

到林鄭月娥出席次輪會議時,黃定光又讚揚林鄭月娥「好打得」,但亦剛中帶柔,跟議員合作得好,能以理服人。黃又難忘對方「官到無求膽自大」之說,讚揚她展現傲骨,感到佩服及敬重。

林鄭在會後指,同意商會的意見,指政府要更主動促進經濟發展,若她當選,會擔任更進取有為的角色。她又形容與商會成員有長期合作關係,今次會面是分享其心路歷程和政綱理念。
由手機版發出
舊 02-09-17, 06:38 PM   #250
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
孽瘤表示:和中出啱咀型
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
特首選舉