Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-19-15, 04:36 PM   #951
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
有番D限制可以接受
如果有霸體 四條友用強襲加二名武再飲埋支狩技劑
打檸檬怪會變左無雙

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 04:57 PM   #952
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
有番D限制可以接受
如果有霸體 四條友用強襲加二名武再飲埋支狩技劑
打檸檬怪會變左無雙
大怪 火車fing尾放技down我就覺得可接受(震怒龍怨斬咩都食晒 可能未斬出去就死左 )
但係求其比怪腳趾/太刀後step斬打停無晒成條氣就...

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 06:13 PM   #953
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
嵐龍砲唔錯看
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 06:31 PM   #954
野良猫
肥倫

陰公,到依家都係冇人識打嵐龍識避招大龍捲

打三場兩場貓哂,又冇人會爆角得我一個頹射
舊 12-19-15, 06:48 PM   #955
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
陰公,到依家都係冇人識打嵐龍識避招大龍捲

打三場兩場貓哂,又冇人會爆角得我一個頹射
當年一個人打唔識避,都係回家玉算數

其實正確方法係點?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 07:03 PM   #956
野良猫
肥倫

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

其實正確方法係點?
由手機版發出
唔知係咪正確方法,但當年已經係咁避法
好似坐响砲台都可以避免被佢吸

近武嘅斬幾刀都停唔到佢嘅就好收刀,遠武都係射三飛左右就好收武
留定氣預好佢差唔多嚟料就開始跑,佢一郁即飛身
雖然飛出去後可能會俾條龍自轉時打中,但傷害好低連藥都駛食

頭先嗰場精彩,唔知條友太貪刀定唔識打,四條友吸到身佢仲斬,結果斬跌哂我哋條龍一郁即三貓,飽哂
舊 12-19-15, 07:07 PM   #957
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
三隻貓一齊種唔止兩粒吧
而且一格數量唔一定係一
我三集都種草 再㨂三隻唔同既草種 出過兩次每次一格兩粒only
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 07:14 PM   #958
野良猫
肥倫

QUOTE=鷹柳;11270443]我三集都種草 再㨂三隻唔同既草種 出過兩次每次一格兩粒only[/QUOTE]

試下種力種守種,應該會多啲
我以前都係種佢哋出
舊 12-19-15, 07:16 PM   #959
Crazy Gamer
薛西佛斯

我會睇隊友 見到有兩個人或以上打隻嵐龍 就一齊出手 無人打就收武器遠離嵐龍

招吸星大法會慢慢增強
一開始用行>跑>跑都吸埋去 到最尾最大吸力個下飛撲
死多幾獲就捉到個timing

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 07:27 PM   #960
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
嵐龍招自轉龍卷有咁大力秒咩﹖我500幾防中過都唔過半,食左水耐大

佢自轉緊通常夠人夠力既話都會斬得停佢跌番落黎,頭先打2場都係10分鐘左右就殺左,基本上成場佢都唔係點郁到,騎同down夾埋10次以上都有

我覺得d人中得最多係水柱,同埋飛上天射3支水落黎果招,呢招中完起身如果繼續射你既話好大機會俾佢捕起上中埋秒左
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 07:40 PM   #961
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
嵐龍以前一個人都KO到 而家有咁多技能 理應易打左架

佢同煌黑都係吸彈一族
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 07:46 PM   #962
ShinDou

嵐龍MHP3果陣玩火彈速射出晒D攻擊技15分鐘左右SOLO就殺左啦

我覺得以前果隻好似仲難D,而家果隻係多血
舊 12-19-15, 08:01 PM   #963
野良猫
肥倫

嵐龍我係唔記得咗幾時射拘束彈先有效
舊 12-19-15, 08:13 PM   #964
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ShinDou 查看文章
嵐龍MHP3果陣玩火彈速射出晒D攻擊技15分鐘左右SOLO就殺左啦

我覺得以前果隻好似仲難D,而家果隻係多血
陰公豬,咁我玩芒亨應該好屎喇⋯
你地易打嘅怪小弟都打得好甘⋯⋯

記得果陣嵐龍死果下興奮都震架⋯⋯(苦戰淨五分鐘)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 08:37 PM   #965
野良猫
肥倫

引用:

由手機版發出
死多幾次自然識避架喇
舊 12-19-15, 09:03 PM   #966
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
嵐龍我係唔記得咗幾時射拘束彈先有效
無 風 圍住佢既時候。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 09:59 PM   #967
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:

其實正確方法係點?
由手機版發出
收武
睇準時機大飛撲

BTW,其實唔好由頭跑到尾用哂D氣
到佢就黎出招時先開始向畫面既後面(即係向住自己方向)跑其實好多時都會跑得切
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 10:41 PM   #968
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
58-0980-4073-4990
1人1任
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-15, 01:34 AM   #969
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
QUOTE=鷹柳;11270443]我三集都種草 再㨂三隻唔同既草種 出過兩次每次一格兩粒only
試下種力種守種,應該會多啲
我以前都係種佢哋出[/QUOTE]

咁我又去試下 先 謝謝大大指點
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-15, 08:31 AM   #970
ShinDou

種野睇隻貓既TENSION,有5格種野出最多,所以通常請2SET貓輪換,射大砲果個都係,TENSION愈高個圈愈大,拎D野愈多
舊 12-20-15, 11:03 AM   #971
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
猛獰化狩獵證之II 係咪HR7 quest先開始有?
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-15, 11:33 AM   #972
integrator
潛艇基地八十七™

配左套神島裝
反動+2,砲術師,裝填數UP,彈藥節約

但好多料都要釣魚

此篇文章於 12-20-15 12:38 PM 被 integrator 編輯。
舊 12-20-15, 12:19 PM   #973
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:

由手機版發出
我都係成日手殘
由其今集四種風格 玩到精分

引用:
作者: blackpighk 查看文章
猛獰化狩獵證之II 係咪HR7 quest先開始有?

引用:
作者: integrator 查看文章
配左套神套裝
反動+2,砲術師,裝填數UP,彈藥節約

但好多料都要釣魚
單打用?

舊 12-20-15, 12:39 PM   #974
integrator
潛艇基地八十七™

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章

單打用?
團戰單打都用呢套算
當然團戰我會禁止擴散彈
舊 12-20-15, 12:43 PM   #975
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
想問有配裝器未
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版