Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-09-11, 02:27 PM   #951
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
你覺得香港 PS Store 堆 DLC 會準時上架嗎?
最慢都是1年後先上架

舊 06-09-11, 02:29 PM   #952
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
而家擺明迫人跳船
雖然呢度好多人都有兩三架船
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:32 PM   #953
LeUnG0o0
Senior Gamer
麥仔

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDLeUnG0o0
引用:
作者: Irwin 查看文章
HK PSN係6月12前開唔返就無用了…

LA NOIRE個PASS特價優惠只到6月13定14,唔想用貴價買PASS…
LA d DLC有限時咩 個3個DLC唔見佢寫expire date@@
LeUnG0o0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:37 PM   #954
Amuro0093
Insane Gamer

PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: T9P2L 查看文章
更正一下, 新加波係一個脫離馬來西亞獨立的國家

佢地on到可能因為account少d易處理d, 抑或有關部門辦事能力俾香港高
更正?你唔知咩係city state?
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:37 PM   #955
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 怪人 查看文章
最慢都是1年後先上架
有咩例子?

舊 06-09-11, 02:50 PM   #956
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: ammms 查看文章
而家擺明迫人跳船
可惜無船跳得過

引用:
佢唔會咁賤等 welcome back 完左
先開番個 PSN 啊?
welcome back每地區時間唔同,獨立計算30天
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:51 PM   #957
f3488
中手

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDf3488
引用:
而家擺明迫人跳船
有咩方法可以將 hk a/c d save 過落 jp a/c 到呀?

舊 06-09-11, 02:51 PM   #958
IDGAF
The One

引用:
作者: LKC 查看文章
可惜無船跳得過
自己建造一架方舟(PC)咪得~!

舊 06-09-11, 02:52 PM   #959
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: f3488 查看文章
有咩方法可以將 hk a/c d save 過落 jp a/c 到呀?
冇可能,save係認帳號的!

除非你用邪道方法
由手機版發出
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:53 PM   #960
LKC

引用:
作者: Irwin 查看文章
HK PSN係6月12前開唔返就無用了…
LA NOIRE個PASS特價優惠只到6月13定14,唔想用貴價買PASS…
見台灣PSN賣台幣49X (約HK$130?)
行game有版友話用到~
可dl個免費DLC試~
舊 06-09-11, 02:54 PM   #961
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: LeUnG0o0 查看文章
LA d DLC有限時咩 個3個DLC唔見佢寫expire date@@
Psn限時特價
由手機版發出
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 02:54 PM   #962
LKC

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
自己建造一架方舟(PC)咪得~!
唔鐘意打電腦Game
舊 06-09-11, 02:55 PM   #963
IDGAF
The One

引用:
作者: f3488 查看文章
如果本身個SAVE DATA無限制你COPY,
咁你係個SAVE上按一下三角就複製去其他A/C,
我試咗COPY D SAVE去US A/C,
之後利用US A/C宜家送的PS+服務把SAVE UPLOAD上去舊「雲」度。

舊 06-09-11, 02:59 PM   #964
LeUnG0o0
麥仔

引用:
作者: swan2009 查看文章
Psn限時特價
由手機版發出
咁即係唔關我事??O??因我買隻碟返黎就跟哂3個DLC code俾我
舊 06-09-11, 03:02 PM   #965
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
如果本身個SAVE DATA無限制你COPY,
咁你係個SAVE上按一下三角就複製去其他A/C,
我試咗COPY D SAVE去US A/C,
之後利用US A/C宜家送的PS+服務把SAVE UPLOAD上去舊「雲」度。
你只是單純傳到/複製 到.... .......(雖然佢問題係咁問.......

但這種方法是 用不到 的 .....

讀SAVE 時 是會 認你PSN 帳戶
所以呢.....

轉主帳 真係 斬掉重練

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 03:11 PM   #966
IDGAF
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
你只是單純傳到/複製 到.... .......(雖然佢問題係咁問.......

但這種方法是 用不到 的 .....

讀SAVE 時 是會 認你PSN 帳戶
所以呢.....

轉主帳 真係 斬掉重練
真係要問下SONY點解要攪咁多限制了…

舊 06-09-11, 03:12 PM   #967
twinesdr
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
請問一下 US PSN Store 係唔係唔受 HK Visa ??尋日第一次用 US PSN,見到佢有 offer 但幾次都 reject 我張卡 ...
twinesdr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 03:19 PM   #968
LeUnG0o0
麥仔

玩住offline game先la ..唔等都等左咁耐 同埋 佢點都一定會開返 玩第個acc冇哂d record 個排名又變左外國人唔係香港人@@而家我offline打game個level都唔知升得幾爽 都時佢一開返即syn返
舊 06-09-11, 03:20 PM   #969
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: pet3 查看文章
0.0< 你睇唔明我的話
PSN + 呢
係唔係全部 PSN 商店的東西都會有 XX % OFF ?
no

另外網上BACKUP SAVE又係廢既
冇得自動同步/1-CLICK同步
要你遂個save自己copy上佢server <--係, 係冇得"Select all/全選"
你部機玩左幾年有百幾個save你就要按幾百次, 仲未計你壞機換機backup copy番落黎
如果你有恆心keep住backup咁你每次就要記住邊d save最近有玩有update, 如果唔係就...
仲慘過winning copy波衫

舊 06-09-11, 03:20 PM   #970
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: twinesdr 查看文章
請問一下 US PSN Store 係唔係唔受 HK Visa ??尋日第一次用 US PSN,見到佢有 offer 但幾次都 reject 我張卡 ...
你打去card center, 話要internet電子購物...咁會開番比你用

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 03:21 PM   #971
Number Two
Crazy Gamer

XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
HK Visa唔得的

舊 06-09-11, 03:21 PM   #972
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
獎杯

唔比過SAVE都係因為防止用爆機SAVE拎獎杯出CHEAT用多

舊 06-09-11, 03:22 PM   #973
Number Two
Crazy Gamer

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你打去card center, 話要internet電子購物...咁會開番比你用
咩卡都得?

舊 06-09-11, 03:28 PM   #974
LKC

引用:
獎盃累事

引用:
買美國PSN點數卡最實際,又唔係難揾
舊 06-09-11, 03:45 PM   #975
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: LeUnG0o0 查看文章
咁即係唔關我事??O??因我買隻碟返黎就跟哂3個DLC code俾我
我講緊係個ROCKSTAR PASS

買左佢之後、佢遲D出果幾個DLC係唔駛再俾錢買的

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
L.A. Noire [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 1141 09-07-17 09:48 PM

現在的時間是 08:39 PM

手機版 | APP版