Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-23, 05:12 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
吹水區 -- 無乜人留意,又唔想套套開新樓咁啫

都係開過棟樓罷喇。

アンデッドガール・マーダーファルス

第三話表面上係帶人遊花園,但係暗中留低好多嘢跟手嗰話解謎兼合理化,第四話開估扭得好靚,而講打短而明快,無《咒術廻戰》咁高汁,但係一啲都唔失禮,男主角幾乎獨白個場口,一個唔留神以為係舞台劇。

有評論話呢套十足怪物世界,但本人覺得似 LoEG 呢挺同時代架空人物聚薈一堂嘅作品。

好睇。

此篇文章於 10-31-23 06:28 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-23, 11:40 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

Helck 呢個字唔係好知點讀。

外表睇起嚟,作畫好其求,好多搞笑角式,男主角個造型極度「真人化」,好多時玩扭轉觀眾期待製造笑料,以為係幼年向喇,但係故仔明示暗示有唔少謎,點知去到今話(第三話)居然玩斷肢?!

呢套有啲想追~~~

舊 08-03-23, 03:53 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

アンデッドガール・マーダーファルス 第五話

照 OP 嚟睇,呢話開始先係主菜,啲有名嘅架空人物一次過全部登場,但係啲白衣人唔係好知佢哋出處。劇情有啲慢,但係背景同人設都好悅目。

舊 08-06-23, 12:15 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

城市怪貓傳奇

《デキる猫は今日も憂鬱》 《能幹貓今天也憂鬱》係一套好日常嘅作品,唔似今季追開啲片咁,血花四濺,死人冧樓(好似暫時未會),講個生活能力好鬼廢嘅 27 歲 OL,屋企收埋隻高過個人嘅雄性大黑貓,呢隻黑貓係家事達人,除咗有極少數貓嘅特徵之外(怕水、食貓魚鑵頭、唔識講人話、貓式伸懶腰等),根本同常人無異,仲極度細心。主要配角暫時有女主角公司班同事同心儀嘅部長,同大貓成日幫襯開嗰間超市(!!!)嘅店長職員。

係好超現實,但講故唔駁古,佢話通就通喇,都有幾多笑位 -- 女主角個生蛋飯係一絕;除咗大量兼用咭同啲 CG 好鬼死礙眼之外,暫時得 4 話,輕輕鬆鬆,應該會追落去。

舊 08-06-23, 09:32 AM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

外表睇起嚟,作畫好其求,好多搞笑角式,男主角個造型極度「真人化」,好多時玩扭轉觀眾期待製造笑料,以為係幼年向喇,但係故仔明示暗示有唔少謎,點知去到今話(第三話)居然玩斷肢?!

呢套有啲想追~~~
根本係he-man
喱套劇情好硬核的
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-23, 11:45 AM   #6
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:

呢套有啲想追~~~
比之前(慘被動畫化)的惑星公主蜥蜴騎士,感覺好很多。
有笑有淚,值得看。

( ◔ ♢ ◔)<你好啊!!!!!

引用:
《デキる猫は今日も憂鬱》 《能幹貓今天也憂鬱》係一套好日常嘅作品,唔似今季追開啲片咁,血花四濺,死人冧樓(好似暫時未會),講個生活能力好鬼廢嘅 27 歲 OL,屋企收埋隻高過個人嘅雄性大黑貓,呢隻黑貓係家事達人,除咗有極少數貓嘅特徵之外(怕水、食貓魚鑵頭、唔識講人話、貓式伸懶腰等),根本同常人無異,仲極度細心。主要配角暫時有女主角公司班同事同心儀嘅部長,同大貓成日幫襯開嗰間超市(!!!)嘅店長職員。

係好超現實,但講故唔駁古,佢話通就通喇,都有幾多笑位 -- 女主角個生蛋飯係一絕;除咗大量兼用咭同啲 CG 好鬼死礙眼之外,暫時得 4 話,輕輕鬆鬆,應該會追落去。
對裸體圍裙後知後覺。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-23, 11:56 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
根本係he-man
喱套劇情好硬核的
由手機版發出
最新嗰話,得罪啲講句,最修尾好似寫到唔知點寫落去,直接去超展開~~~ 佢留咗好多謎等解,信佢係舖排,疑中留情,會繼續追落去。

引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
比之前(慘被動畫化)的惑星公主蜥蜴騎士,感覺好很多。
有笑有淚,值得看。
失覺失覺,好似聽過個名,未睇過套劇,怕且唔會深究~~~

引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
對裸體圍裙後知後覺。
有毛算唔算裸呢?! 呢樣嘢就⋯⋯留返畀啲貓奴去處理。

舊 08-06-23, 07:46 PM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

>最修尾好似寫到唔知點寫落去,直接去超展開~~
其實係序章完結 故事正式開始~
由手機版發出
舊 08-06-23, 07:49 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

大貓有用但憂鬱 5

就先頭仲話冇血花四濺,今回一劈頭就幾乎出刀……

今回個「大橋」,唔知邊個先,早排網上見日本有條友,重金整咗套牧羊狗 cos,除咗「表情」極度生硬之外,動作幾像真吓。突然又掟個溫情彈,唔錯。
https://nypost.com/2023/07/31/man-wh...online-trolls/

—————
回上:希望喇,套 He-Man 簡單之中又引人追,千祈唔好爛。

此篇文章於 08-06-23 07:54 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-07-23, 06:30 AM   #10
十一月
Game Master

deleted

此篇文章於 08-07-23 01:25 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-23, 10:31 PM   #11
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
點解今季咁多男人唱難聽OP/ed
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-23, 03:18 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

今季啲 OP 同 ED 水準明顯低落咗好多,只係套《不死少女》同新版《劍心》個 OP 叫做比較入耳啫~

講到《不死少女謀殺鬧劇》,第六話快咗好多,唔似第三話咁歎慢板,真係高潮迭起,最後嗰下真係有啲估唔到,但係某人都係畀人擺咗一道囉,陰功~ 另一方面,嗰場打鬥,條橋好正,但係作畫好求其囉。

此篇文章於 08-10-23 03:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-14-23, 11:28 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

大貓有用但憂鬱 6

咁,本應諗係咪講隻貓其實係咪佢老豆之際,終於玩嗰個老梗~~~ 學 LOTR 個拍法其實又幾 OK 噃。

舊 08-16-23, 03:57 AM   #14
肉羊哩咖
griffin611

唔洗骷髗頭堡都有力量嘅 He Man

第五六回都係接返主角會點,以為會講到嗰位神秘人出場,點知 -- 之前好搞笑啲角式原來非常之有料,而敵人大 boss 似乎呼之欲出。

舊 08-17-23, 04:10 AM   #15
肉羊哩咖
griffin611

《正宗無胸少女偵探事件簿》

不如以後都係叫呢個名算喇。

第七話更高潮迭起,變咗打鬥劇多過推理戲,搞到個名唔多啱咁。不過比之前嘅戰鬥仲精彩,夾雜少少爾虞我詐嘅小節,而啲之前扮到好 cool 好型啲角式都要搞一下笑,而亂入嘅新角逐啲介紹,令人期待,好緊張呀!

舊 08-19-23, 04:49 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

噏多少少,上面嘅睇多次,覺得啲嘢去得太快,有一個細節位同上一話根本唔夾,而且,啲鬥智場面咁少有啲唔夠喉。

巨貓 7 -- 今次用啲「四格」凑合埋一話爭啲,好似講「做便當做到過咗適婚年齡」呢啲梗可以玩落去,點知突然變咗有隻貓吃醋~~~

舊 08-25-23, 03:21 AM   #17
肉羊哩咖
griffin611

《不死少女》8 季度結局,所有主要人物都齊集,而下一季個情節都定咗,動作場面繼續亮麗,雖然都預咗有人做賊阿爸,但係啲實力,令人期待。

舊 08-25-23, 09:36 AM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

YouTube補番曬套青春豬頭少年
有點涼宮感覺
又係講發生喺男主身邊既奇幻事件
套作品真係改錯名
當初睇個名諗住又係d無病呻吟青春溝女故事
由手機版發出
舊 08-28-23, 08:41 PM   #19
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集喪b100其中兩隻喪b竟然係種田莉沙同本渡楓
無駄使
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-23, 12:46 AM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 野良猫 查看文章
今集喪b100其中兩隻喪b竟然係種田莉沙同本渡楓
無駄使
成隊法蘭秀秀
唔睇CAST LIST聽唔出
https://twitter.com/zombielandsaga/s...844205404?s=20

此篇文章於 08-29-23 12:50 AM 被 真!DC 編輯。
舊 08-30-23, 04:34 AM   #21
肉羊哩咖
griffin611

套《喪B一百》真係唔知追唔追好,好多評論話正,Netflix 又會有真人版,但係喪 B 呢味嘢唔多係杯茶,而近日又傳製作問題多多,好似個 studio 要玩放棄咁~~~

He-Man 08 -- 海上大冒險,好明顯個魔女大人係同女主角好有關,唔通係未來人?!

此篇文章於 08-30-23 05:43 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-30-23, 09:57 AM   #22
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-23, 10:54 AM   #23
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
套《喪B一百》真係唔知追唔追好,好多評論話正,Netflix 又會有真人版,但係喪 B 呢味嘢唔多係杯茶,而近日又傳製作問題多多,好似個 studio 要玩放棄咁~~~!
今集(第 6 集)出現了佐賀殭屍:

https://twitter.com/zombielandsaga/s...28818844205404
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-23, 04:11 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

估唔到正宗無胸少女居然未完,好在。今話又變返查案呢個模,上幾話啲精彩角式無咗,亦無交待點解得返佢三條友繼續追查;呢次單新崎事都幾吸引,係好明顯,犯入就係身邊~~~

能幹貓第八回居然畀個廢柴飼主扳回一城,仲要好型咁添!而超市個店員,居然~~~百合予定?!

舊 09-02-23, 10:31 PM   #25
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:26 PM

手機版 | APP版