Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-13, 03:52 PM   #2101
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: 八仙果 查看文章
PS4 不對應 PS3、PS2 及 PS 的遊戲。

PS4: The Ultimate FAQ – North America
http://blog.us.playstation.com/2013/...north-america/

唉,又講回這個話題,
入來只想討論大家有沒有訂、訂了什麼遊戲,
開開心心,奈何 ……
但唔係一直有傳話可能可以dl ps3 game 咩?

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 03:52 PM   #2102
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我只訂浄機,其它等plus送
我都係,
初時沒有想過訂,
不是因為訂價貴過美國,
而是未有真正想玩的遊戲。

不過一入到來就萬劫不復,誘惑太多。

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
但唔係一直有話可能可以dl ps3 game 咩?
你聽誰說?

在商言商,
早期的 PS3 可以玩 PS2 遊戲,所以當時 PSN 是沒有 PS2 的下載版賣,
到後來 PS3 不對應 PS2 遊戲,
他們才在 PSN 推 PS2 的下載版。

我個人覺得,
技術上就算可行,SONY 都會想賺多一樣,
就是 PS4 不對應 PS3 遊戲,
而推出 PS3 遊戲的下載版服務。(或是 ps+ 的用家免費玩到部份 PS3 遊戲,以增加 ps+ 的用戶及吸引力)

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 11-10-13 03:59 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 03:55 PM   #2103
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
但唔係一直有傳話可能可以dl ps3 game 咩?
一直都係講要用雲玩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:02 PM   #2104
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
多謝您優先訂購最新Sony產品。您的訂單已成功處理;詳情請參閱此電郵之最後部分。待您優先訂購的貨品運抵香港後,我們會安排您所選購的貨品於同一時間送貨。有關取貨或送貨事宜,我們會在到貨後再一次以電郵通知。

另一方面,作為我們的尊貴客戶,你只需以My Sony會員身份登記指定產品保用,更可享額外3個月保用期延長優惠,以及尊享Sony產品的最新資訊及多項獨家優惠。
-----------------
計埋買左AC4嗰12個月,即係TOTAL 27個月

舊 11-10-13, 04:06 PM   #2105
王小虎

但係佢冇話香港一定有雲,就算有,佢都確保唔到你入屋個isp連線夠快。

所以你預左PS4係只玩PS4 games先出機,有啱玩的games先買,而唔係其他唔肯定的元素,咁第時就唔會有咩失望。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:08 PM   #2106
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 王小虎 查看文章
但係佢冇話香港一定有雲,就算有,佢都確保唔到你入屋個isp連線夠快。

所以你預左PS4係只玩PS4 games先出機,有啱玩的games先買,而唔係其他唔肯定的元素,咁第時就唔會有咩失望。
我諗住用P4玩BASARA4喎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:13 PM   #2107
王小虎

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我諗住用P4玩BASARA4喎
可能真係到而家,好多人都冇留意PS4新聞。PS4只可以玩PS4 games,唔可以玩PS3, PS2, PS, PSP, PS Vita games。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:30 PM   #2108
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
咁我又覺得戰無4, BASARA 4, BIO系列等等, 遲早又會推出PS4版既
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:32 PM   #2109
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 王小虎 查看文章
可能真係到而家,好多人都冇留意PS4新聞。PS4只可以玩PS4 games,唔可以玩PS3, PS2, PS, PSP, PS Vita games。
用雲玩都唔得?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:32 PM   #2110
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
我要玩龍如同 mgs5

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:35 PM   #2111
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Strider 查看文章
多謝您優先訂購最新Sony產品。您的訂單已成功處理;詳情請參閱此電郵之最後部分。待您優先訂購的貨品運抵香港後,我們會安排您所選購的貨品於同一時間送貨。有關取貨或送貨事宜,我們會在到貨後再一次以電郵通知。

另一方面,作為我們的尊貴客戶,你只需以My Sony會員身份登記指定產品保用,更可享額外3個月保用期延長優惠,以及尊享Sony產品的最新資訊及多項獨家優惠。
-----------------
計埋買左AC4嗰12個月,即係TOTAL 27個月
咁快有確認email?
仲係處理中

舊 11-10-13, 04:36 PM   #2112
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: StOnE 查看文章
咁快有確認email?
仲係處理中
今朝一落完就有喇

+賞咭仲有摺傘送

舊 11-10-13, 04:36 PM   #2113
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
我要玩龍如同 mgs5
幾時出

冇留意

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:38 PM   #2114
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
屯門吉吉島都仲有連game set訂www

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:38 PM   #2115
Game Master
YOONA!!!!

引用:
今朝一落完就有喇

+賞咭仲有摺傘送
咁早有得訂

可PM
舊 11-10-13, 04:38 PM   #2116
Strider
初段

引用:
作者: 2009 查看文章
咁早有得訂
10AM喎
我已經遲左起身差唔多11點先落Order

舊 11-10-13, 04:40 PM   #2117
Game Master
YOONA!!!!

引用:
10AM喎
我已經遲左起身差唔多11點先落Order
你係十號可以訂

可PM
舊 11-10-13, 04:42 PM   #2118
Strider
初段

引用:
你係十號可以訂
yes
10/11
1000-2359
我相信好多版友都係啦

舊 11-10-13, 04:45 PM   #2119
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
溫馨提示
黃金藍店仲有淨機訂....
越黎越覺得自己8/11不停F5是很傻很天真...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 04:46 PM   #2120
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
今朝一落完就有喇

+賞咭仲有摺傘送
我今朝落完都即刻有EMAIL, 仲要打孖兩封一樣既TIM
不過仲係Your payment is still being processed

舊 11-10-13, 04:48 PM   #2121
Game Master
YOONA!!!!

引用:
yes
10/11
1000-2359
我相信好多版友都係啦
我聽日先可以落訂

不過我掙扎緊

事關刺客同無七都有中文版

可PM
舊 11-10-13, 04:51 PM   #2122
Strider
初段

引用:
我聽日先可以落訂

不過我掙扎緊

我訂機+CAM+AC4
無雙諗住到時先收隻算

舊 11-10-13, 05:00 PM   #2123
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
我聽日先可以落訂

不過我掙扎緊

AC4 有中文版訂 ??
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 05:02 PM   #2124
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我只訂浄機,其它等plus送
咁你又過份左

舊 11-10-13, 05:07 PM   #2125
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
好心就由得佢玩單機GAF啦
好意思講台灣/日本/美國/巴西物價??

淨係台灣,台北/台中/高雄/墾丁食個飯都唔同價錢啦
但係D GAME唔會賣得平過香港,好多時仲貴過香港
點解?成個高雄得一條街有賣GAME,唔係就請到百貨公司
下下獨市生意,唔推高佢就傻仔,玩具個價仲誇張
點似得你一個信和都已經幾十間,涼粉都開到落地底打HL
都仲未講開到去何李活拍烏蠅O既藍店,仲有好景?先達?仲未講黃金喎
個個爭生意得益就係END USER

巴西食飯係段斤秤你又知唔知???係有同事去巴西做野話我知
而且仲係一D都唔平,食飯仲貴過台灣,佢去左巴西一個月已經嘈住要返黎
鍵盤戰士唔好笑死我啦,買返張機票先啦

定價係咁多就咁多
SONY部RX1去日本買埋單都係18XXX,香港買就22XXX
差成5千
咁你點?你吹佢唔漲架啦
咁唔鍾意咪行動抗議,唔好買囉,一係咪為左O個一個LUNCH O既差價買張機票去台灣囉
點解香港iPhone永遠有價有市?都係因為匯率+定價+運輸成本之嘛

香港食飯咁平,D樓又咁貴,你去左抗議樓價太高先啦

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:21 PM

手機版 | APP版