Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-17-06, 09:45 AM   #101
BeBop
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2003
OH!! Congrat!!
BeBop 目前離線  
舊 09-17-06, 03:05 PM   #102
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
衣期都想換mp3 $1000上下
新shuffle $650同2G nano $1150 掂唔掂? 音質方面邊部好D? 各位仲有冇更好既介紹???
LIGHTTHELIGHT 目前離線  
舊 09-17-06, 03:36 PM   #103
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT
衣期都想換mp3 $1000上下
新shuffle $650同2G nano $1150 掂唔掂? 音質方面邊部好D? 各位仲有冇更好既介紹???
你要有比較先可以講到你聽音質如何...你之前聽開邊部?
雖然shuffle未出
不過以上一代比
nano應該都會好過shuffle
Metal Gear NT 目前離線  
舊 09-17-06, 09:02 PM   #104
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
nano 個mon 易唔易爆 ????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線  
舊 09-17-06, 09:30 PM   #105
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Misaki Taro
nano 個mon 易唔易爆 ????
要爆的話full size iPod都會爆
但係正常用途下都冇事o既~
今次用返aluminium殼,整體上堅固返不少

另外唔知係我隻耳問題
個新earphone用用下都幾易跌出o黎
都係包返舊耳筒個海綿好o的(如果要用的話...)
舊 09-17-06, 10:28 PM   #106
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
http://chinese.engadget.com/2006/09/...-gets-splayed/

2G iPod nano 肢解實錄

Posted Sep 17, 2006, 4:10 AM ET by Atticus Wu
Filed under: 特色玩意, 隨身音樂

如果您是人肉叉燒包、人魔之類的電影的粉絲,相信這些圖片,應該會相當和您的胃口。不過,iLounge 那頭的人還真是很閒,好好的一台 2G nano,這樣搞實在是太可惜了。希望裝回去還能用呀!

[原文連結]

[翻譯:Casper]

Chris皇 目前離線  
舊 09-17-06, 10:36 PM   #107

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
剛更新左iTunes 7.0,個新介面好鬼靚~~~~
本身ipod入灑相片
家陣...選相轉歌~平面相片立体化左----

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 09-17-06, 11:19 PM   #108
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
http://www.youtube.com/watch?v=JqDdnBikNqM

What was that?
Chris皇 目前離線  
舊 09-17-06, 11:30 PM   #109
Kaga

引用:
作者: Chris皇
我個 friend 話佢見過 ipod photo 播片
佢話基本上要 hack 左部機, 裝個 os (例如 linux ), 播片其實係幾十個 fps o既 "slideshow"
Kaga 目前離線  
舊 09-17-06, 11:39 PM   #110
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Kaga
我個 friend 話佢見過 ipod photo 播片
佢話基本上要 hack 左部機, 裝個 os (例如 linux ), 播片其實係幾十個 fps o既 "slideshow"
原來識自動o架啦
我見o個個仲係要自己轉個clickwheel去片

類似呢段
http://www.youtube.com/watch?v=VIfhoPkUoos
舊 09-17-06, 11:43 PM   #111
Kaga

引用:
作者: Metal Gear NT
原來識自動o架啦

類似呢段
http://www.youtube.com/watch?v=VIfhoPkUoos
唔知呢,我都係聽番黎, 未親身見過

idance....d 人真係得閒
Kaga 目前離線  
舊 09-17-06, 11:49 PM   #112

Game Master
なんですて

引用:
原來識自動o架啦

類似呢段
E段我都睇過,個人覺得...幾過癮

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 09-18-06, 01:33 PM   #113
BeBop

註冊日期: Jun 2003
I just realized that the power for the new Shuffle would have to go through the headphone jack, that's really innovative.
BeBop 目前離線  
舊 09-18-06, 02:04 PM   #114
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
我想問下呢度有冇版友用ipod自己轉日劇黎睇?
效果如何呢
會比psp差嗎 如果唔介意個mon大小既話

thanks~

舊 09-19-06, 10:30 AM   #115
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
唉..... 尋晚遇到 d 不明所以既經歷

尋晚將個 iTunes 6.0 裝落部新 pc 度, 安裝過程冇問題.... 順利開到 iTunes
但..... play 唔到歌!!!
每次 double click 任何一首歌, 首歌唔識行!!! 指去時間任何一個位都一樣唔識行!!!

跟住發現唔知點解佢冇幫我 install 埋 quicktime!!!

我再 re-install 一次 iTunes, install 時佢又話我順利完成, 但我又發覺都係冇幫我裝 quicktime!!
iTunes 又係 play 唔到歌!!

因為聽你地話 7.0 大食, 所以諗住用番 6.0 先, 但因為上面播唔歌既原固.... 最後都係試下 install 7.0.... 今次先幫我 install 埋 quicktime, iTunes 播得番歌....

有冇人知點解初頭 6.0 佢冇幫我 install quicktime??
同埋初初 play 唔到會唔會因為就係冇裝 qt??
Zaku 目前離線  
舊 09-19-06, 10:42 AM   #116
pcyeung2
Game Master

註冊日期: Dec 2003
唔該各位大大.....

我想問下 ipod差電係唔係一定要開住電腦 用usb差??

有無d配件可以好似平時差電話咁差電架

thx
pcyeung2 目前離線  
舊 09-19-06, 10:51 AM   #117
alexc

引用:
作者: Zaku

尋晚將個 iTunes 6.0 裝落部新 pc 度, 安裝過程冇問題.... 順利開到 iTunes
每次 double click 任何一首歌, 首歌唔識行!!! 指去時間任何一個位都一樣唔識行!!!

跟住發現唔知點解佢冇幫我 install 埋 quicktime!!!

我再 re-install 一次 iTunes, install 時佢又話我順利完成, 但我又發覺都係冇幫我裝 quicktime!!

因為聽你地話 7.0 大食, 所以諗住用番 6.0 先, 但因為上面播唔歌既原固.... 最後都係試下 install 7.0.... 今次先幫我 install 埋 quicktime, iTunes 播得番歌....

有冇人知點解初頭 6.0 佢冇幫我 install quicktime??
無裝QT iTunes 係play唔到歌
你個6.0係咪無跟 QT

引用:
作者: pcyeung2
唔該各位大大.....

我想問下 ipod差電係唔係一定要開住電腦 用usb差??

有無d配件可以好似平時差電話咁差電架

thx
你要買依樣野:Apple iPod USB Power Adapter

http://store.apple.com/800-908-988/W...lm=MA592ZA%2FA

除左apple之外,出面都有其它牌子的

此篇文章於 09-19-06 10:55 AM 被 alexc 編輯。
alexc 目前離線  
舊 09-19-06, 11:03 AM   #118
Zaku
The One

引用:
作者: alexc
無裝QT iTunes 係play唔到歌
你個6.0係咪無跟 QT
原來 play 唔到真係因為 QT 關係!!!

無緊 QT 呢點唔清楚...
會有唔跟 QT 既 iTunes Installer??

記得我呢個 6.0 installer 係上次 install 6.0 時去 official site d/l 時 backup 的
但我尋晚發現問題, 第二次 re-install 留心睇時, 見佢 install 個陣係話會隨 iTunes 裝埋 QT 的
點知 install finish 時發現部腦根本冇裝 QT!!
Zaku 目前離線  
舊 09-19-06, 11:36 AM   #119
pcyeung2
Game Master

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: alexc

你要買依樣野:Apple iPod USB Power Adapter

http://store.apple.com/800-908-988/W...lm=MA592ZA%2FA

除左apple之外,出面都有其它牌子的
哦 唔該晒
但我想問下大約幾錢????
pcyeung2 目前離線  
舊 09-19-06, 11:42 AM   #120
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
哦 唔該晒
HK$220
舊 09-19-06, 12:29 PM   #121

Game Master
なんですて

引用:
作者: Zaku

我前幾日都中過差唔多既野.....入歌變洗機,play唔到歌....
一轉7.0...乜事都冇

 目前離線  
舊 09-19-06, 12:43 PM   #122

Game Master
なんですて

引用:
哦 唔該晒
原裝好貴,百幾蚊
代理版根線都要150

最好緊係鴨記幾十蚊....
叉電之嘛,洗乜咁靚

 目前離線  
舊 09-19-06, 02:42 PM   #123
Zaku
The One

引用:
作者: 
原裝好貴,百幾蚊
代理版根線都要150

最好緊係鴨記幾十蚊....
叉電之嘛,洗乜咁靚
我都係買左個 $48 雜嘜濕電叉機用~
Zaku 目前離線  
舊 09-19-06, 02:55 PM   #124
Moderator
核搭載二足步行戰車

但係成set白色咁都真係幾靚o架~
雖然我都冇買...因為用緊之前o個兩部iPod跟機既牛
舊 09-19-06, 11:24 PM   #125

Game Master
なんですて

引用:
但係成set白色咁都真係幾靚o架~
雖然我都冇買...因為用緊之前o個兩部iPod跟機既牛
果個位難插d.....舊代火牛位好窄

 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NEW:新一代遊戲iPod正在醞釀中?蘋果可能正在暗中招募遊戲設計人員 神祕人1號 影音館 27 09-25-06 05:14 PM
[NEWS] ブライトン、iPod充電対応の音声ケーブルに黒モデル KTN 影音館 0 07-15-06 10:54 AM
[NEWS] TARGUS、iPod盗難防止ケーブル2モデルなど KTN 影音館 0 07-12-06 08:06 AM
[NEWS] ONKYO、iPod用ドック付属のオーディオシステム KTN 影音館 1 06-24-06 08:28 AM
[NEWS] DENON、iPodと連携可能なオーディオシステム KTN 影音館 0 06-22-06 10:41 AM

現在的時間是 11:08 AM

手機版 | APP版