Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 10:49 PM   #626
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
因為看了第10期最後幾頁所以知道一點
老虎係下集會做重大決定
不單足以可以令到私奔取消
連龍兒都冇辦法可以阻止到她
而這個決定的原因在今集有提到

按情況應該唔會改結局吧
希望
唔係做左泰子個女a ma~
(我估下ga ja~ )
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:51 PM   #627
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo

冇舖頭有咩???
就咁訂一本半本好似好貴...運費

舊 03-19-09, 10:59 PM   #628
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: 忍者 查看文章

冇舖頭有咩???
就咁訂一本半本好似好貴...運費
你可以上去sogo睇下有冇既,不過輕小說好難講佢有冇啦
始終成間擺漫畫同小說既量都少左
基本上訂就一定最穩陣,只係運費睇下有冇人可以一齊買分擔下啦

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 11:02 PM   #629
忍者

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
O個陣有諗過買晒成套管家漫(日)
結果係自己去日本時一次過掃返黎
其實宜家都想成套書掃返黎...
不過唔知點先可以平D...

SOGO的話..會唔會因為係新書O既關係大機會有??

舊 03-19-09, 11:18 PM   #630
ms_小畫家
Game Master

引用:
O個陣有諗過買晒成套管家漫(日)
結果係自己去日本時一次過掃返黎
其實宜家都想成套書掃返黎...
不過唔知點先可以平D...

SOGO的話..會唔會因為係新書O既關係大機會有??
最起碼可以抱住咁既希望先既

最後一集,我都係希望龍兒同minoni/ami,總之唔係老虎就可以啦
一直係想睇龍虎之間既互相扶持關係,並唔想睇佢地有愛情

其中一位歷史見證人
舊 03-19-09, 11:53 PM   #631
忍者

引用:
最起碼可以抱住咁既希望先既

最後一集,我都係希望龍兒同minoni/ami,總之唔係老虎就可以啦
一直係想睇龍虎之間既互相扶持關係,並唔想睇佢地有愛情
睇書名就冇可能唔係龍虎配O架喇
如果唔係我買齊書都燒書呀~笑~

亞美美,小實呢D都係等GAME補完啦~~

舊 03-20-09, 12:01 AM   #632
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
我反而覺得龍兒點解可以恨心扔底泰子
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:02 AM   #633
ms_小畫家
Game Master

引用:
睇書名就冇可能唔係龍虎配O架喇
如果唔係我買齊書都燒書呀~笑~

亞美美,小實呢D都係等GAME補完啦~~
就係因為男女主角一定係情侶既慣例
先希望黎套既內容可以打破一貫既傳統咋
而且我覺得龍虎係真係做兄弟好過情侶喎

其中一位歷史見證人
舊 03-20-09, 12:05 AM   #634
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
我都係覺得5個人以朋友的身份畢業好d
就當係一個回憶

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:21 AM   #635
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
SOGO 11樓
量就無咩點少到 只係更新頻率慢0左

如果而家先訂(應該有得訂) 我諗做埋大結局先送到
(輕小說放0左0係漫畫區最入0個度0黎)
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:22 AM   #636
ms_小畫家
Game Master

引用:
作者: 御社神 查看文章
我反而覺得龍兒點解可以恨心扔底泰子
可能係因為龍兒覺得泰子係因為自己做唔到既野,就想迫龍兒去替自己完成
令龍兒覺得泰子一直做既都係為左泰子自己,而唔係為龍兒著想
一直都係俾泰子控制既龍兒唔甘心,所以想一走了之
但泰子又可能真係俾龍兒講中左,所以自覺面對唔到龍兒
反而自己走先

其實黎段我真係好想睇小說係點樣描述,始終動畫為左趕住完左佢
好多細節位要睇小說先知

其中一位歷史見證人
舊 03-20-09, 12:37 AM   #637
Seifer
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
E???呃....我反而冇睇個門牌, 直覺上覺得用隻錶去做記認應該係去搵老豆果邊既屋企人
隻錶係泰子離家出走果時係屋企攞走

都係唔明櫛枝點解要讓愛比大河,佢自己都話佢係喜歡龍兒架
佢又唔係好似會長咁因為夢想要放棄愛情

PAD ID : 185.700.529
Seifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:49 AM   #638
ms_小畫家
Game Master

引用:
作者: Seifer 查看文章
隻錶係泰子離家出走果時係屋企攞走

都係唔明櫛枝點解要讓愛比大河,佢自己都話佢係喜歡龍兒架
佢又唔係好似會長咁因為夢想要放棄愛情
因為minoni認為自己既幸福就係要令大河幸福
但自己退出後即時無左兩個好友
只可以話怇係應自私既時候唔自私,搞到自己渣都無得剩

而且ami為左令自己確定會死心
要龍兒係佢臉前親自講鐘意大河,睇落都好傷

其中一位歷史見證人
舊 03-20-09, 01:09 AM   #639
忍者

龍同虎喂本就分唔開...所以好難唔係龍虎配

個人黎講我就覺得亞美美最好~
只係把口衰(次次口衰都有原因),但係個心冇咩野,又成熟~

此篇文章於 03-20-09 01:12 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 11:31 AM   #640
[CpSs]crabcrab
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
希望Game同漫畫可以補完啦
始終動畫最尾o個幾集飛得好急
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 01:28 PM   #641
ms_小畫家
Game Master

引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
希望Game同漫畫可以補完啦
始終動畫最尾o個幾集飛得好急
所以點都好,都係要睇埋個小說end

其中一位歷史見證人
舊 03-20-09, 02:29 PM   #642

引用:
所以點都好,都係要睇埋個小說end
日版第10期明得o個3,4成
真係食之無味
鬼叫自己日文唔掂
都係乖乖地等角川吧
但係4月先出第8期
咁咪要等到暑假先睇到個結局
真係等死人
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 02:42 PM   #643
ms_小畫家
Game Master

引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
日版第10期明得o個3,4成
真係食之無味
鬼叫自己日文唔掂
都係乖乖地等角川吧
但係4月先出第8期
咁咪要等到暑假先睇到個結局
真係等死人
我最怕佢係8月都唔知出到10未咋

其中一位歷史見證人
舊 03-20-09, 02:45 PM   #644
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
由第一期開始都等左3年啦
等多一年半年有咩所謂

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 03:55 PM   #645
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
我最怕佢係8月都唔知出到10未咋
預有第9期已經唔錯架喇

舊 03-20-09, 04:51 PM   #646

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
預有第9期已經唔錯架喇
咁又未必o既
由我開始睇龍x虎都係4個月左右
11月時小說先第6期
但係4月就出第8期
5個月出到兩期已經好快喇
希望暑假可以等到啦
舊 03-21-09, 02:11 AM   #647
忍者

放工O係九龍灣殺過海...買到第10卷...順手買埋零使16...不過我上網只係睇到8...
睇左一陣...
第10一開波講電話O個個都唔知係乜水...但係對話好似係MINORIN~

舊 03-21-09, 10:09 PM   #648
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
槍王

今集又係快到出汗,泰泰被人ban個度真係睇左廿集都解唔通,明明平時到依個媽媽咁好,突然發爛真係唔知佢想點..

此篇文章於 03-21-09 10:16 PM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:38 PM   #649
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: Van仔 查看文章
槍王

今集又係快到出汗,泰泰被人ban個度真係睇左廿集都解唔通,明明平時到依個媽媽咁好,突然發爛真係唔知佢想點..
鬼唔係咩
自己個仔平時好聽自己話
點知自己捱出事0個陣佢唔聽話走0左去打工
俾著你係泰子都會發爛啦

但係由佢交低隻錶俾龍兒0個幕去睇
其實佢係知道龍兒0既想法
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 01:04 AM   #650
忍者

引用:
作者: ty1106 查看文章
鬼唔係咩
自己個仔平時好聽自己話
點知自己捱出事0個陣佢唔聽話走0左去打工
俾著你係泰子都會發爛啦

但係由佢交低隻錶俾龍兒0個幕去睇
其實佢係知道龍兒0既想法
原著=老家地址唔係泰子俾,係龍兒自己搵O既
至於泰子喇喎...只可以講一句,佢好愛龍兒&大河~~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 06:35 AM

手機版 | APP版