Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-02-18, 10:06 AM   #2351
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
朱進漢鳴又幾易上手, 只係完全唔識打反計同大弓
打左幾場已經可以係2品搵食, 繼續做緊1下2上looper
當升下兵法

btw 橙神事跡太多, 不能盡錄, 總之唔好應佢就得, 一應佢佢就高潮
最好有得block就block左佢啦

打大德個d要習慣適當時候推d弓上去, 好多時係要甚至係要用弓白兵槍後面槍擊+防突,
唔係好易輸征同死支槍比人任突

不過你+4短時間號令打+5係難架啦
無得硬車要用甘寧赤火咁散打, 但我覺得幾難

你知唔知幾難keep?
上到去場場打怪物仲要高勝率先keep到
有"極xx者"稱個d就係升過霸者
我記得LIN爺KEEP左好耐下

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 10:20 AM   #2352
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
你知唔知幾難keep?
上到去場場打怪物仲要高勝率先keep到
有"極xx者"稱個d就係升過霸者
其實我真係唔知
即係上到霸者就會連到班RANKER?
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:14 AM   #2353
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
一品已經連到

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:11 PM   #2354
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: maxwaver 查看文章

係咪應該將隻孫權換太史慈
唔知點解打綠色特別易輸,推埋黎武神/大德泊車好難守
點解唔開守城術?

舊 01-02-18, 01:41 PM   #2355
MR.CD-ROM
Game Master

隻GAME係咪日本都少左人打
我記得3代入最後一個VER時全國都KEEP住有3萬人以上
舊 01-02-18, 02:26 PM   #2356
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
我次次望RANKING最高都係1品
今日咪有囉

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 02:36 PM   #2357
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
其實我真係唔知
即係上到霸者就會連到班RANKER?
霸者無記錯好似8場入面輸2場就降格
依家唔知有冇改
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
一品已經連到
一上一品就做d ranker既食糧
之前先對完江虎
引用:
隻GAME係咪日本都少左人打
我記得3代入最後一個VER時全國都KEEP住有3萬人以上
應該少左啦
之前唔知邊度(twitter?)睇d統計數字
話4代Active player好似得5千幾人
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 03:52 PM   #2358
GUSTAV
The One
poor

引用:
霸者無記錯好似8場入面輸2場就降格
依家唔知有冇改

之前先對完江虎

應該少左啦
之前唔知邊度(twitter?)睇d統計數字
話4代Active player好似得5千幾人
所以西山咪比人炒:0)

舊 01-02-18, 04:07 PM   #2359
柚原このみ

引用:
之前先對完江虎
你何嘗唔係扮二品係度恰新手搵食

舊 01-02-18, 04:44 PM   #2360
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
台灣沒有引入4代實在可惜!!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 04:45 PM   #2361
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: maxwaver 查看文章

係咪應該將隻孫權換太史慈
唔知點解打綠色特別易輸,推埋黎武神/大德泊車好難守
你一把火燒埋去應該冇咩好怕?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 05:06 PM   #2362
柚原このみ

見到周瑜我想棄機,用武神的/
有張赤火仲兩枝弓,武神註定無運行至係
打武神唔駛硬撼,對面見到周瑜仲sad過你
對面攻城燒左佢枝2cost槍再橫攻守/對面武神泊車健威打走,行返上黎都計已散
對面見到你其實真係打JJ

大德佢行得散係比較麻煩
不過知力偏低,燒一燒應該大有斬鑊
1.5馬周姬試下轉蜥蜴仔?

舊 01-02-18, 05:12 PM   #2363
GUSTAV
The One
poor

燒完再健威成12氣WOW

舊 01-02-18, 05:15 PM   #2364
柚原このみ

燒完對面都殘廢,唔駛健威啦
無周瑜至健威 \

舊 01-02-18, 05:16 PM   #2365
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
燒完再健威成12氣WOW
or 嚟嘅not and, 應該

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 05:18 PM   #2366
MR.CD-ROM
Game Master

請教下馬單對武神+馬姬
如果無伏開幕可以點守法唔輸超過1/4城
舊 01-02-18, 05:18 PM   #2367
柚原このみ

引用:
作者: LR猫 查看文章
or 嚟嘅not and, 應該
gir扮傻
/ & 佢點會唔識分

舊 01-02-18, 05:19 PM   #2368
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
大德打赤火係2:8波....

除左大耳差唔多個個都燒得死
通常射兩射大耳再隨便燒多一兩隻
甘寧上去偷城同時橫弓守佢一邊
個大德完左就任你玩
開周姬號令對號令先係傻.....
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 06:16 PM   #2369
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
其實 大槍 vs 大弓,
正路大家唔開計. 大弓多數上風
槍兵未到敵陣已經被射得 high high, 周瑜燒死2隻應該唔難, 已經好好守!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 08:41 PM   #2370
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
打守勢咪輸內亂lor
副野殘殘廢廢真心可靠的只有赤火
呃到三品就應該唔得了

大德識打單邊一輸左開幕就好難追
無穿無爛咁當然可以堅燒到完場,周姫用來油顏色姐

健威頂武神下次試下,反正焼唔入二哥

此篇文章於 01-02-18 08:48 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 09:52 PM   #2371
柚原このみ

如果嫌手頭副野殘廢
呢期用手機pocket point
可以禁返副陸抗駿弓出黎

舊 01-02-18, 10:22 PM   #2372
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
所以西山咪比人炒:0)
雖然4代多左副將呢啲趕客系統但我覺得非戰之罪啦
睇三國長大個班阿叔已經唔打機

引用:
請教下馬單對武神+馬姬
城底縮得靚唔好比馬姬突到

馬單冇咩特別守城策略
都係ROTATE出入城

舊 01-02-18, 10:49 PM   #2373
柚原このみ

副將器幾時有得換,一係就強化黃色,無其它路可以走啦

舊 01-02-18, 10:57 PM   #2374
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
請教下馬單對武神+馬姬
開幕可以參考下
https://www.youtube.com/watch?v=Y-GdDBht33g

BTW咩馬單? 無伏好似比較少見
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:42 AM   #2375
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
開幕可以參考下
https://www.youtube.com/watch?v=Y-GdDBht33g

BTW咩馬單? 無伏好似比較少見
真紅都係輸,有無下風得咁交關…

而家打曹操關羽曹洪曹華
開幕成日就好似咁:
https://www.youtube.com/watch?v=r3ZjUIrQBYY
兩支大槍直行落黎,後面有騎突,無乜野做到
今日試1.5換左智升于禁,開幕ok守到,但最後都係輸城

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 12:04 AM

手機版 | APP版