Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-24-08, 11:42 AM   #76
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: daihamlop 查看文章
原來女主角同女將軍都係.....
另阿妹佢....唉...傷心
我都為你唱番首歌
二個都係.................., 已經知道
二個都女武神, 已經知道
個女將軍自爆死, 威爾金個妹死咗
主角同女主角結婚,生埋仔女

轉自UWants

女武神

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-24-08 11:53 PM 被 martinyau1979 編輯。
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 11:53 AM   #77
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
唔該唔好neta得咁明顯la....spoil please

舊 04-24-08, 12:23 PM   #78
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
個故事真係唔錯

畫面唔係叫做靚
但係就非常之討好
希望Sega可以將呢種漫畫/水彩形式發揚光大
講真真實3D唔係唔好,但係我對呢種表達手法更加受落

舊 04-24-08, 02:24 PM   #79
LKC

註冊日期: Nov 2006
日本PS Store今日有[ 戦場のヴァルキュリア]圖示下載

LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 04:07 PM   #80
firednoodle
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
尋日係好景$468忍痛入手~~不過玩落真係正~而家準備打第四章~~
但係第一,三章都只係a無s....想問下個rank係咪只係count你幾多turn內完成??
即係好似序章咁1turn就s,2turn就a,唔理你打唔打晒d人,有冇自己友死過?
firednoodle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 04:54 PM   #81
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
5皮野既斷章b
坦克當旅遊巴a

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 05:21 PM   #82

引用:
作者: firednoodle 查看文章
尋日係好景$468忍痛入手~~不過玩落真係正~而家準備打第四章~~
但係第一,三章都只係a無s....想問下個rank係咪只係count你幾多turn內完成??
即係好似序章咁1turn就s,2turn就a,唔理你打唔打晒d人,有冇自己友死過?
好似唔係, 唔多關turn 事, 序章要拎S,只要用同一個人攻撃哂的敵人就有. 我係大戰車個關, 用咗19turns,都拎到B

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 05:22 PM   #83

引用:
作者: 呆王 查看文章
5皮野既斷章b
坦克當旅遊巴a
斷章我未開過嚟睇, 請問係要打, 淨係for 觀賞劇情???

地球不曾為誰停一停

舊 04-24-08, 05:23 PM   #84

引用:
作者: LKC 查看文章
日本PS Store今日有[ 戦場のヴァルキュリア]圖示下載

我電腦wallpaper 都係用呢張

地球不曾為誰停一停

舊 04-24-08, 05:34 PM   #85
firednoodle
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
好似唔係, 唔多關turn 事, 序章要拎S,只要用同一個人攻撃哂的敵人就有. 我係大戰車個關, 用咗19turns,都拎到B
咁就怪啦~~我序章都係s~~但係我用兩個人1turn內ko所有人wor(有一個人行左兩次)
firednoodle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 05:49 PM   #86

引用:
作者: daihamlop 查看文章
唔齊嘅
無左d主角專用技能
um...連普通技能都唔齊

轉載自巴哈:

好的能力
草原育ち>>>>在草原成長 >>>>在草原上時防禦力上升
男好き>>>>喜歡男性>>>>附近有男性在時射擊能力上升
女好き>>>> 喜歡女性>>>>附近有女性在時射擊能力上升
ダルクスの絆>>>>ダルクス的牽絆>>>>附近有ダルクス人在時防御力上升
拠点死守>>>>據點死守>>>>在據點時迴避力上升
フィーリング>>>>情緒(Feeling)>>>>相性好的同伴在時攻擊力上升
穴好き>>>>喜歡洞穴>>>>在像壕溝這樣狹窄場所時攻擊力上升
砂漠育ち>>>> 在砂漠成長 >>>>在砂漠上時回避力上升
リーダーシップ>>>>領導能力(Leadership)>>>>附近有同伴在時防御力上升
田舎育ち>>>>在鄉村成長>>>>在土壤地上射擊能力上升
対戦車兵キラー>>>>剋對戰車兵>>>>和對戰車兵對戰時攻撃力上升
金属好き>>>>喜歡金屬>>>>附近有金屬時攻擊力上升
帝国人嫌い>>>>討厭帝國人>>>>射擊能力上升
仲間想い>>>>照顧同伴>>>>多數我方在附近時能力上升
豪放磊落>>>>豪放磊落>>>>即使HP0也能復活
世話好き>>>>親切>>>>相性好的同伴在時能力上升
勝ち気>>>>好勝>>>>對迎擊傷害減少
姉御肌>>>>大姐頭>>>>有突擊兵同伴在附近時能力上升
都会っ子>>>>都市小孩 >>>>在石頭水泥地上時防禦力上升
仲間意識>>>>同伴意識>>>>附近有同兵科同伴在時迴避力上升
狙撃兵キラー>>>>剋狙撃兵>>>>和狙撃兵對戰時攻撃力上升
夜目>>>>夜視>>>>在暗處射擊能力上升

壞的能力
閉所恐怖症>>>>閉所恐怖症>>>>在像壕溝這樣狹窄場所時攻擊力下降
金属嫌い>>>>討厭金屬>>>>附近有金屬HP下降
きれい好き>>>>愛漂亮>>>>在土壤地上射擊能力下降
尖端恐怖症>>>>尖端恐怖症>>>>在槍口前HP下降
おしゃべり>>>>多嘴多舌>>>> 相性好的同伴在時射擊能力下降
自然児>>>>自然兒>>>>在石頭水泥地上時防禦力下降
腰痛持ち>>>>腰痛>>>>蹲下時防禦力下降
砂塵アレルギー>>>>砂塵過敏>>>>在砂塵地上HP下降
悲観主義>>>>悲觀主義>>>>HP一半以下時防禦力下降
引きこもり>>>>綁手綁腳>>>>在據點時防禦力下降
パニック>>>>恐慌(Panic)>>>>對敵人迎擊攻擊力下降
貧弱な体>>>>貧弱體質>>>>AP一半以下時防禦立下降
対戦車兵にがて>>>>對對戰車兵苦手>>>>和對戰車兵對戰時攻撃力下降
花粉症>>>>花粉症>>>>在花草附近HP下降
一匹狼>>>>一匹狼>>>>附近有同伴時迴避力下降
鳥目>>>>鳥目>>>>在暗處射擊能力下降
ダルクス人嫌い>>>>討厭ダルクス人>>>>ダルクス人在附近時防禦立下降
偵察兵にがて>>>>對偵察兵苦手>>>>和偵察兵對戰時攻擊力下降
あきらめ>>>>死心>>>>HP不滿時射擊力下降
寂しがり屋>>>>容易感到寂寞的人>>>>週遭無我方在時迴避立下降

地球不曾為誰停一停

舊 04-24-08, 11:34 PM   #87
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
好心樓上幅圖spoil左佢啦....我自己打到果度自然有得睇架啦,要你post出黎?
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 11:57 PM   #88

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
好心樓上幅圖spoil左佢啦....我自己打到果度自然有得睇架啦,要你post出黎?
我之前spoil 咗, 整錯咗唔駛咁臭串呀嗎,駛唔駛係你面前負荊請罪,
我上面幅圖已經打咗來源自uwants.

地球不曾為誰停一停

舊 04-25-08, 12:01 AM   #89
~ViVi~

引用:
我之前spoil 咗, 整錯咗唔駛咁臭串呀嗎,駛唔駛係你面前負荊請罪,
我上面幅圖已經打咗來源自uwants.

我點知你係整錯定冇整,我淨係知一click入黎就大大幅圖o係度
打左來源又點?可以唔駛spoil?定係你叫我走去鬧uwants d人搞到你轉貼左過黎?
舊 04-25-08, 01:44 AM   #90
westpat
Jayjey

引用:

請問
呢個theme擺左係邊..?
我係jp psn搵左好耐都搵唔到

舊 04-25-08, 07:42 AM   #91
tommy1987
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDxeno1987
係第7關戰車散熱器可以上去放炸彈炸.....1野就爆
tommy1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-08, 12:12 PM   #92
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: westpat 查看文章
請問
搵唔到既話, 用PS3個browser上official web site http://valkyria.jp/一樣dl到架...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-08, 06:16 PM   #93
westpat
Jayjey

引用:
作者: YIUYIU 查看文章
搵唔到既話, 用PS3個browser上official web site http://valkyria.jp/一樣dl到架...
Oh!
3q3q
(成日諗住只係係psn先有theme d/l)

舊 04-25-08, 07:00 PM   #94
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: westpat 查看文章
請問
因為今日才出
遲左1日
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-08, 07:25 PM   #95

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我點知你係整錯定冇整,我淨係知一click入黎就大大幅圖o係度
打左來源又點?可以唔駛spoil?定係你叫我走去鬧uwants d人搞到你轉貼左過黎?
你鍾意啦
不如我留埋個手提號碼比你鬧到夠, 點口者

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-25-08 07:29 PM 被 martinyau1979 編輯。
舊 04-25-08, 11:08 PM   #96
~ViVi~

引用:
你鍾意啦
不如我留埋個手提號碼比你鬧到夠, 點口者
我講完啦,圖你亦都del左
不過你係要覺得我想繼續鬧你ge即管留電話
舊 04-26-08, 02:26 AM   #97
westpat
Jayjey

引用:
因為今日才出
遲左1日
3q3q
兩個theme即用

舊 04-26-08, 10:31 AM   #98
REDCHASER
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
Lucky bought 1 yesterday $^* and Shun Woo is %!(.

Play awhile and found it is similar to first PS2 game Ring of Red.
REDCHASER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-08, 11:44 AM   #99
westpat
Jayjey

引用:
作者: REDCHASER 查看文章
Lucky bought 1 yesterday $^* and Shun Woo is %!(.

Play awhile and found it is similar to first PS2 game Ring of Red.
公喜公喜 XDDD

舊 04-26-08, 02:22 PM   #100
noel8890
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDdjkaeru
引用:
作者: REDCHASER 查看文章

[OT]road of red…一講又想玩返下…好正~XD[/OT]

我想問下大家會唔會打遊撃升lv升到一定數先打?
我打到4,5(剛剛去沙漠係第幾?囧) 同人鬥狙擊輸好多…囧
前一關都無咁miss咁多的(lv問題?我打個時lv4左右…)
noel8890 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:24 AM

手機版 | APP版