Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-12, 08:17 PM   #2151
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
初音往積好賣極都係得30-40萬, 點可能做到銷售困局既藥匙, SONY仲要幾個月先排得一隻賣過10萬既GAME, 算吧啦...
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 12:22 AM   #2152
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
請問
LOGIN日本PSN ACC係咪都玩到美版GAME呢
又HK又日本PSN 其實有咩意思?
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 12:28 AM   #2153
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: JMi 查看文章
請問
LOGIN日本PSN ACC係咪都玩到美版GAME呢
又HK又日本PSN 其實有咩意思?
隻GAME係日版定美版唔係重點,係個PSN同DLC

舊 09-09-12, 12:48 AM   #2154
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 我係我 查看文章
想問下,e家冇得用format再轉卡果招黎轉psn嗎?
之前都仲ok,但我e家format完部機之後,諗住換返張psn日既卡,點知佢直頭迫我format埋張卡...
你試下關機後,先好插/拔卡,再開機試下,
我上個月28號先轉過acc.,
同埋美acc save card轉日acc save card ok.

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 01:22 AM   #2155
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 忍者 查看文章
隻GAME係日版定美版唔係重點,係個PSN同DLC
即是日PSN DOWN唔到美DLC?
如果隻GAME DLC完全唔係重點 就無乜所謂啦 係咪
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 03:13 AM   #2156
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
Sony 做咁多野就係想 一部掌機跟一個 Account.
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 04:10 AM   #2157
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
主要是綁定機+記憶卡一個PSN...除非格式化...

就算有BACKUP也不能用回舊SAVE...

而某些GAME有機會限定只能用某地區PSN的DLC...

而香港的PSN更新速度....踢十腳大約郁一下...
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 12:02 PM   #2158
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

PSN  IDhkboy2007
實在太小GAME啦 !!!
PSV機能一直吸引我~好想買可惜真係無GAME玩

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:00 PM   #2159
亞比斯
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
新手想入機

請問而家memory stick幾GB性價比最好?

or

幾GB夠用抵用?

同埋幾錢到?

我樓下間鋪賣4GB好似140蚊
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:39 PM   #2160
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
psv 唔係用ms 的

仲有如果夠銀彈就直接32gb 冇煩惱
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 07:48 PM   #2161
亞比斯
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
作者: J+1 查看文章
psv 唔係用ms 的

仲有如果夠銀彈就直接32gb 冇煩惱
由手機版發出
SONY自家的memory card吧?

就是不熟行情問下性價比嘛
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:01 PM   #2162
yorkyork

註冊日期: May 2010
32 gb啦,我16gb都覺得唔夠大,
又psp game又淨
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 08:25 PM   #2163
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
SONY自家的memory card吧?

就是不熟行情問下性價比嘛
總之psv就有自己專用卡

要平就買美版32gb...平過行版唔少........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:33 AM   #2164
TCS_disable
我有車車~

返工玩 Treasure Park 玩到 PSV 無電
舊 09-11-12, 01:33 AM   #2165
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: square-enix 查看文章
初音往積好賣極都係得30-40萬, 點可能做到銷售困局既藥匙, SONY仲要幾個月先排得一隻賣過10萬既GAME, 算吧啦...
PSV嘛...
CAPCOM 一日唔出斬龍來救佢一日都好大鑊
如果考慮香港地區 GUNDAM VS 係另一救機大作

初音咁fans向都要力谷就可想而知...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:34 AM   #2166
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: izumo 查看文章
PSV嘛...
CAPCOM 一日唔出斬龍來救佢一日都好大鑊
如果考慮香港地區 GUNDAM VS 係另一救機大作

初音咁fans向都要力谷就可想而知...
跟住就輪到隻Little Big Planet
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:47 AM   #2167
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
初音咪就係太fans向, 咪就只係得fans會買黎玩囉 ._.
初音唔係真係fans想像中咁紅架
mhp系列大賣
其實都係因為可以同埋d fd玩, 所以先咁hit姐~
(當然好玩都係第二個原因~~)

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:59 AM   #2168
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: irismong 查看文章
mhp系列大賣
其實都係因為可以同埋d fd玩, 所以先咁hit姐~
(當然好玩都係第二個原因~~)
MHP大賣唔係朋輩壓力咩
舊 09-11-12, 11:13 AM   #2169
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
MHP大賣唔係朋輩壓力咩
完全認同

當年就係一班fd 叫我買先買 結果玩左半個鐘都冇就封印
到而家我都唔明點mh 邊度好玩

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 11:14 AM   #2170
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 騎蘿蘿 查看文章
完全認同

我有少少M, 我最後研究到點玩
但叫我買果班已經玩其他Game
舊 09-11-12, 11:19 AM   #2171
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 騎蘿蘿 查看文章
完全認同

因為你只係玩左半個鐘,玩耐D會慢慢體驗到更多好玩地方
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 12:11 PM   #2172
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
因為你只係玩左半個鐘,玩耐D會慢慢體驗到更多好玩地方
你呢句由mhp 1 到而家 我聽過不下數十次

事實上就係 唔好玩就係唔好玩
玩耐d 只會令我評價由差去到更差.....

其實由p1 到而家3DS 版
每代我都有朋友買 每代班fd 都會主動叫我入手一齊玩 仲直頭拎埋部機話呢代改左幾多野又點點點
結果玩完咪又係放低唔買

最正係問返班fd mh 有咩好玩 佢地又答唔到我wo.....

其實而家mh 咪變到好似winning 咁
話佢進步又唔覺 但每代總會有班人話好玩之後買又叫人一齊玩....

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:09 PM   #2173
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: ricky828 查看文章
跟住就輪到隻Little Big Planet
因為呢隻同DJMAX 一齊出令到我要盡快買番部機

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 01:28 PM   #2174
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
芒亨緊係好玩啦, 但各人都各有喜好, 你信佛就無謂同你講耶穌....
同friend 玩好唔好玩都要夾人.
我最憎玩戰略game
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 02:06 PM   #2175
treeyiu
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
尋晚PSN 維護唔知有無新野加左落去??
treeyiu 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 04:56 AM

手機版 | APP版