Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-28-13, 01:16 PM   #226
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
同大陸講施因望報,唔係掛
大陸由政治到民生都係見你唔死踩多2腳嫁啦
只不過香港重有人唔明,重覺得佢地可以改變大陸

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 01:44 PM   #227
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章
你自己都知道重點在哪了
那麼你不就是應該教小孩這是迫不得以才會做出來的行為?
你既然知道事情的本質,卻又不以此教小孩,還是希望別人不要這樣做怕小孩見到
這是什麼理由?
但係你睇下上面d post,有邊個有覺得自己係迫不得已?我係正義我好威就大把,我呢,被打入聖人區就有
今日話題馬丁路德金,佢發起d運動,去演講果陣,有無鬧過一句白皮豬?
都係果句,父母老師係一度屏障,但教細路唔係萬能,一件事0岩定錯係要由整個社會去判斷
外國都有衰人丫,但見到衰野會有人制止,見到有人跌低會有人上去扶,未使家人出聲已經教識左個細路咩係0岩同錯啦,強國就係差左呢樣野
我怕0既唔係俾細路見到d壞事,而係見到主流將d壞事講到變左好事,到時真係神仙難救

拿如果一個小朋友打另一個,同你講"佢搶我d玩具所以我打返佢"
第一句要點回應?呢度呢,就個個都話"佢搶你野唔0岩,打得好!"
使唔使我講以後個細路會變成點...?
老早已經講緊有乜原因搞成咁,就一個二個當無到

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
係防盜技術既提升同P2P技術令老翻搵唔到食而已。
當然,仲有「免費」手機GAME啦。
你問下今時今日喺地鐵睇漢化漫畫既人知唔知果D係侵權?
所以我話,一開波就同人講背後d知識產權幾多人會聽,反而多人去做果樣野先係point丫...

引用:
作者: クラウド 查看文章
我都唔係好留意呢啲news
都記得有人叫啲大陸人咪喺地鉄開大,大陸人無聽仲打人
最近果次咪喺船上有大陸女打尖,話佢唔聽就比兩條友打

即係, 你都識講佢文化水平低, 佢覺得做呢啲野無問題, 佢都覺得啱,你話佢有乜用?
咪開拖
話佢唔聽,佢隔離果個會,隔離再隔離果個都會聽到
況且,你唔會睇完youtube梅原打街霸條片,就會話你都係咁打嘛?
自己做左先啦

此篇文章於 08-28-13 01:55 PM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:01 PM   #228
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
依家香港人既細路唔係俾人搶玩具,係俾支那種搶走左個未來

有人寧願嬴了道德,輸了香港

我可以如何

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:10 PM   #229
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
聽到咁又點?
都話根本班友覺得自己無錯
你阻止佢,佢覺得你唔啱
呢啲野你出得聲最後一定係開拖

一係就唔好理,出聲阻止你咪預打架

舊 08-28-13, 02:14 PM   #230
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
父:「阿仔, 佢地打交, 係唔岩架!」
仔:「爸爸, 咁你又起度做緊咩呀?」
父:「我咪起度教仔囉!」
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:17 PM   #231
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
聽到咁又點?
都話根本班友覺得自己無錯
你阻止佢,佢覺得你唔啱
呢啲野你出得聲最後一定係開拖

一係就唔好理,出聲阻止你咪預打架
佢講既狀況其實好恐怖,會咁做既唔係古武術高手/李小龍/宇宙最強,就一定係勇者。
引用:
作者: sugihara 查看文章
況且,你唔會睇完youtube梅原打街霸條片,就會話你都係咁打嘛?
自己做左先啦
即係咁

蝗蝗蝗蝗蝗蝗蝗蝗

<喂~咪就地痾茄~

此篇文章於 08-28-13 02:20 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:24 PM   #232
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢講既狀況其實好恐怖,會咁做既唔係古武術高手/李小龍/宇宙最強,就一定係勇者。

即係咁

蝗蝗蝗蝗蝗蝗蝗蝗

<喂~咪就地痾茄~
頭先入境大樓又有人痾茄, 不幸地有人踩中, 拖行幾百碼
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:24 PM   #233
怪盜小G
しゃろとも

引用:
自己做左先啦

已經實證,成車人一齊上佢地都有本事一騎當千

此篇文章於 08-28-13 02:39 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 08-28-13, 02:27 PM   #234
HM

註冊日期: May 2007
上GAF講教仔經做乜?
我又唔生仔既
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:36 PM   #235
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
...
抝"上面d post"嚟有咩幫助? 打完字手指公肌肉發達D?

你係咪大把親信在強國
話幾句,覺得好冇面,所以死撑

理得你理幾唔中意強國惡行又調轉槍頭 大篇幅抝(不是討論了),

強國惡行就係令人討厭

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 03:14 PM   #236
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: keijoey 查看文章
頭先入境大樓又有人痾茄, 不幸地有人踩中, 拖行幾百碼
由手機版發出
其實括約肌係咪真係鬆弛到唔忍得
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 03:20 PM   #237
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
終於入正題
A+醫學百科

http://cht.a-hospital.com/w/%E8%82%9...C#.Uh2lGD9NEVU
如果切斷肛門外括約肌深層,以及肛提肌的恥骨直腸肌及內括約肌,就會使肛門鬆弛,失去對肛門的控制,造成大便失禁、直腸脫出等不良後果。

毛民身體構造的野我地唔明架喇

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 08-28-13 03:23 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 08-28-13, 03:20 PM   #238
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
>>一係就唔好理,出聲阻止你咪預打架

有次起 MTR 女友唔小心踩到強共女人, 四個人講多兩句, 佢老公扯我衫領, 我有 D 企唔穩.
我有幾年柔道底, 不過近年停左.
企定之後用手肘甩開佢隻手, 之後 D 香港人分開我地.

你要做鵪鶉你既事啦.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 03:33 PM   #239
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

有次起 MTR 女友唔小心踩到強共女人, 四個人講多兩句, 佢老公扯我衫領, 我有 D 企唔穩.

你要做鵪鶉你既事啦.
佢講既擺明就係唔多關佢事D CASE啦,你講果單好明顯已經唔到你唔理…

舊 08-28-13, 03:35 PM   #240
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
食咁多化武食品,進化左唔出奇

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 03:47 PM   #241
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

你要做鵪鶉你既事啦.
隻蝗肯算數?

舊 08-28-13, 03:51 PM   #242
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
隻蝗肯算數?
到站時停多陣, 職員同其他乘客叫佢地落車, 佢地都無得揀.

我地就照撘.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 04:05 PM   #243
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章

如果你搵到一個更侮辱支那既名,麻煩講我知,我好樂意改
Good for nothing 如何
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 04:21 PM   #244
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
Good for nothing 如何
佢地明先得架

https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

此篇文章於 08-28-13 04:29 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 08-28-13, 04:41 PM   #245
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
一件事0岩定錯係要由整個社會去判斷
個人覺得其他人想表達出的意思是..

在這個FORUM的人大多數都是心智年齡己是正常...

能夠分辨出各種事物...

亦得悉每年事情都不只有正反兩面....

所以是不需要教那些"道理"的了...

這裡很多人是"理解"樓主G為何是激進派...

並不是"認同"...

大家都不是耶穌...不可能被人踩到這樣也無動於衷的.....

只要不犯法...激進一點也沒問題對吧?

<==長年居住上水區,非常認同+理解樓主G的說話

在這個走私的把上水當作自己地盤佔據的年代...

當小孩問您:為何那些人拖著車子一直撞到我也不道歉?

您可以怎答當場問還要怕被人打
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 05:07 PM   #246
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
但係你睇下上面d post,有邊個有覺得自己係迫不得已?我係正義我好威就大把,我呢,被打入聖人區就有
今日話題馬丁路德金,佢發起d運動,去演講果陣,有無鬧過一句白皮豬?
都係果句,父母老師係一度屏障,但教細路唔係萬能,一件事0岩定錯係要由整個社會去判斷
外國都有衰人丫,但見到衰野會有人制止,見到有人跌低會有人上去扶,未使家人出聲已經教識左個細路咩係0岩同錯啦,強國就係差左呢樣野
我怕0既唔係俾細路見到d壞事,而係見到主流將d壞事講到變左好事,到時真係神仙難救

拿如果一個小朋友打另一個,同你講"佢搶我d玩具所以我打返佢"
第一句要點回應?呢度呢,就個個都話"佢搶你野唔0岩,打得好!"
使唔使我講以後個細路會變成點...?
老早已經講緊有乜原因搞成咁,就一個二個當無到

你真係當 毛民 可以同你仔女一樣教法, OR 你點可以當教仔女同教毛民一樣教法 ,天真!!!
到你仔女反叛, 睇你點教!

毛民已去到"扶= 關你乜事"心態, 教唔到,不會反省,重複錯誤! 叫句抵死已好好
(PS,你要知道仍有香港人會扶佢地提佢地!)

針唔拮到肉唔知痛
醒下啦你

此篇文章於 08-28-13 05:13 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 08-28-13, 05:24 PM   #247
HM

註冊日期: May 2007
DEL~~

此篇文章於 08-28-13 05:26 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 05:28 PM   #248
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
-del-

此篇文章於 08-28-13 06:44 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 06:07 PM   #249
Bchai
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: ZlWS 查看文章
你真係當 毛民 可以同你仔女一樣教法, OR 你點可以當教仔女同教毛民一樣教法 ,天真!!!
到你仔女反叛, 睇你點教!

毛民已去到"扶= 關你乜事"心態, 教唔到,不會反省,重複錯誤! 叫句抵死已好好
(PS,你要知道仍有香港人會扶佢地提佢地!)

針唔拮到肉唔知痛
醒下啦你
No no no,一早去到"扶= 實係你整跌人先至扶人"0既地步.

禮崩樂壞,講乜道理都冇用!
Bchai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 06:37 PM   #250
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
以我所知唔係好似 「扶 = 實係你整跌人先至扶人」
而係「扶 = 有機會比人屈你整跌人要倍錢」
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式