Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-18, 08:59 PM   #2026
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
第9話「十分間の鏖殺」の予告映像を公開しました!
https://twitter.com/ggo_anime/status...72422660882433

此篇文章於 06-23-18 12:27 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 06:55 PM   #2027
The One
あかん

引用:
引用:

引用:

此篇文章於 06-09-18 06:58 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 06-10-18, 10:14 PM   #2028
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
明明係睇人玩食雞,唔會真係有人食便當。
點解可以睇到咁緊張,氣氛一流

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 11:26 AM   #2029
The One
あかん

引用:
第10話「魔王復活」の予告映像を公開!
https://twitter.com/ggo_anime/status...84218103275521

此篇文章於 06-23-18 12:27 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 06-17-18, 10:44 AM   #2030
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
黑武士登場(誤
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 12:47 PM   #2031
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
黑武士X黑之劍士O

舊 06-17-18, 09:01 PM   #2032
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
日笠學桐子用激光劍嗰下,我以為睇緊Star Wars Rogue One黑武士登場嗰幕。

新體操隊充分利用「屍體不能破壞」呢個漏洞去擊破M嘅反物資步槍真係一流

不過下屆嘅SJ大會應該會堵塞埋呢個漏洞,下次無得用屍體嚟檔子彈

綠髮妹妹成功令日笠差啲死去,但咁快就被小蓮射到成身都係子彈窿。完全冇時間交代佢嘅角色究竟係咩來頭。應該係之後故仔活躍嘅角色嚟,但今季就肯定無乜機會俾佢發揮,實屬可惜。

話日笠會咁大反應係因為仲用緊SAO時代嘅頭盔,但一向用開SAO頭盔嘅桐子好似都有試過喺ALO「死去」架,又唔見佢有事?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 02:18 AM   #2033
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
日笠學桐子用激光劍嗰下,我以為睇緊Star Wars Rogue One黑武士登場嗰幕。

新體操隊充分利用「屍體不能破壞」呢個漏洞去擊破M嘅反物資步槍真係一流

不過下屆嘅SJ大會應該會堵塞埋呢個漏洞,下次無得用屍體嚟檔子彈

綠髮妹妹成功令日笠差啲死去,但咁快就被小蓮射到成身都係子彈窿。完全冇時間交代佢嘅角色究竟係咩來頭。應該係之後故仔活躍嘅角色嚟,但今季就肯定無乜機會俾佢發揮,實屬可惜。

話日笠會咁大反應係因為仲用緊SAO時代嘅頭盔,但一向用開SAO頭盔嘅桐子好似都有試過喺ALO「死去」架,又唔見佢有事?
屍體不能破壞唔係漏洞係設定 SJ1時都有用過
綠毛有講係現實有槍牌打獵既人
唔係話日笠因為用nervgear而大反應 而係話點解興奮到咁都冇斷線所以知佢用nervgear
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 10:45 PM   #2034
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: ra2hk 查看文章
屍體不能破壞唔係漏洞係設定 SJ1時都有用過
SJ1有用過唔代表唔係漏洞囉,只係當時得小蓮利用先冇為意。

只係冇諗過依家會更加多人利用去取勝。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 01:31 AM   #2035
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
SJ1有用過唔代表唔係漏洞囉,只係當時得小蓮利用先冇為意。

只係冇諗過依家會更加多人利用去取勝。
SJ1時有講過屍體有十分鐘無敵狀態之後消失係大會設定
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 02:54 AM   #2036
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:

如果有下一季......
SJ3入面,綠髮妹妹同上集個雙性戀變態會有對手戲......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 09:48 PM   #2037
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
不過又無錯,現實的確可以拎屍體做肉盾喎,只係M生果下狙應該會穿
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 12:26 PM   #2038
The One
あかん

引用:
引用:

第11話「イカれたレン」の予告映像を公開しました!
引用:

TVアニメ「ガンゲイル・オンライン」Bluray&DVD Vol1 発売実写CM(エスパー伊東版)30秒
引用:

舊 06-23-18, 11:46 PM   #2039
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
エスパー伊東版有病

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 12:45 AM   #2040
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
同fripSide有得比
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 07:47 AM   #2041
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Lamsze 查看文章
不過又無錯,現實的確可以拎屍體做肉盾喎,只係M生果下狙應該會穿
正常個堆步槍用既5.56汎用彈都射得穿人體,更唔好話狙擊槍

依個世界觀好多野都唔應該用腦去思考,剩係當初SAO個頭套可以發出一秒內燒壞你個腦既微波居然靠家居電力可以行得郁已經係個謎
老老實實就算你將個頭擺落微波爐叮一分鐘都應該唔會有即時性既影響

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-24-18 08:00 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 12:55 PM   #2042
尼路
The One

我第一次覺得個把雙頭光劍個設計係有用的
小P係防禦裝備來的吧

舊 06-24-18, 04:41 PM   #2043
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
我第一次覺得個把雙頭光劍個設計係有用的
小P係防禦裝備來的吧
其實一路睇來,呢套野真係好血腥暴力
唔講暴力粉紅兔嘅無慈悲..對戰下下都真係爆頭分屍冇cut畫面..正常呢d已經要出警報吧...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-18, 07:52 PM   #2044
怪盜小G
しゃろとも

爆頭分屍既唔係人無茄汁無內臟
舊 06-25-18, 07:47 PM   #2045
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
唔講套野淨講隻GAME都好多問題

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 11:11 PM   #2046
怪盜小G
しゃろとも

原作話GGO可以搵錢哩樣野係咪已經唔存在
舊 06-26-18, 12:25 AM   #2047
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
原作話GGO可以搵錢哩樣野係咪已經唔存在
應該仲存在,只係主角群都唔係為搵錢而玩,所以比較少提及,
我記得之前不可次郎剛剛入GGO時,有條友問過佢賣唔賣acc。
而且呢隻game咁多全server只有一把既稀有鎗,應該可以用來賣錢。

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-18, 12:33 PM   #2048
The One
あかん

引用:
第12話「拍手」の予告映像を公開いたしました!
引用:

舊 07-01-18, 10:44 AM   #2049
尼路
The One

個攻擊判定……其實掟石都可以掟石人?

舊 07-01-18, 10:45 AM   #2050
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
個攻擊判定……其實掟石都可以掟石人?
遊戲入面啲設定唔好太認真
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 06:09 PM

手機版 | APP版