Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-02-12, 11:11 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作

http://www.swordart-online.net/

過去の揭示板
Vol.1

9月15日 第11話「朝霧の少女」
9月22日 第12話「ユイの心」
9月29日 第13話「奈落の淵」

舊 09-02-12, 11:27 AM   #2
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
小說無提到二刀流嘅補正
動畫加落去嘅補正根本就係為桐人而設

此篇文章於 09-02-12 11:30 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 09-02-12, 12:13 PM   #3
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
唔錯...係個面大問題以外基本做得好足....加上幸死那段係唔錯...但幸那段CUT到禁...如果我冇睇過小說應該會覺得怪怪的.....因為我唔會明幸同公會對桐人來講係幾大件事

最後張圖透得勁左D呀=.=團長出來屈機....

估計
10...團長屈機+桐人之死(誤)
11...某特別系統+由依
12...由依(完)
13...75
14...爆機
15...ALO序
16...屈對面LV機
17...強運的外掛王
18...同某大劍士決鬥
19...世界樹
ouki 目前離線  
舊 09-02-12, 12:15 PM   #4
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
巴風特:爛營運,黑劍士開掛開那麼兇GM都不抓人(升天

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-02-12, 12:20 PM   #5
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: ouki 查看文章
唔錯...係個面大問題以外基本做得好足....加上幸死那段係唔錯...但幸那段CUT到禁...如果我冇睇過小說應該會覺得怪怪的.....因為我唔會明幸同公會對桐人來講係幾大件事

最後張圖透得勁左D呀=.=團長出來屈機....

估計
10...團長屈機+桐人之死(誤)
11...某特別系統+由依
12...由依(完)
13...75
14...爆機
15...ALO序
16...屈對面LV機
17...強運的外掛王
18...同某大劍士決鬥
19...世界樹
第10集
我諗應該係決鬥團長->輸左入團->被暗算差D死 亞絲娜趕到救得切->戰後: 桐人必須死->講某特別系統->桐人必須死, 死, 死!->求婚
不過真係做晒咁多項 感覺好似好趕

當然唔排除11集上半段先講某特別系統再求婚

此篇文章於 09-02-12 12:29 PM 被 ~Sau~ 編輯。
~Sau~ 目前離線  
舊 09-02-12, 12:22 PM   #6
ouki
戸松控

引用:
作者: 細路翔 查看文章
巴風特:爛營運,黑劍士開掛開那麼兇GM都不抓人(升天
=.=GM都開外掛點解玩家唔開得外掛.......第2....此GAME有GM咩.....同埋2刀流係GAME本身有GA WO
ouki 目前離線  
舊 09-02-12, 12:43 PM   #7
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
呢兩集又唔錯喎,比短篇好好多

此篇文章於 09-02-12 12:46 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線  
舊 09-02-12, 12:44 PM   #8
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
=.=GM都開外掛點解玩家唔開得外掛.......第2....此GAME有GM咩.....同埋2刀流係GAME本身有GA WO
算啦,有人為插而插,回嚟都哂氣……有睇小說都知二刀流係芽叔整出嚟

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 09-02-12, 01:07 PM   #9
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: casio 查看文章
算啦,有人為插而插,回嚟都哂氣……有睇小說都知二刀流係芽叔整出嚟
但係去到alo..
佢真係開掛用bug喎..
自己唔可以裝2件武器就去借(搶!?)人地裝備好概用二刀流.

講開又講.我真係好想睇聖劍失敗編個後續.會唔會彈多把魔劍出來用聖魔劍2刀?
金屬史萊姆 目前離線  
舊 09-02-12, 01:21 PM   #10
casio

引用:
作者: 金屬史萊姆 查看文章
但係去到alo..

講開又講.我真係好想睇聖劍失敗編個後續.會唔會彈多把魔劍出來用聖魔劍2刀?
嘛……
ALO本身係接受用雙刀嘅可能,只係一般人係唔習慣用雙刀,用唔到做連擊反而變累贅(莉法都講過桐人入ALO前都有人試過裝備雙刀)
借莉法把劍只係因為佢當時得一把劍

casio 目前離線  
舊 09-02-12, 01:22 PM   #11
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
桐人獨佔亞絲娜都仲未夠,仲要獨佔埋佢D美食。難怪風林火山半獨男見到都無名火起。XD

自第2集後已經好耐未試過睇得咁熱血了。

身為只睇過動畫既過來人,我覺得A-1先安排小說番外篇響前面,尤其第3集既黑貓全滅呢個經歷,更加可以突顯到桐人既角色成長。

此篇文章於 09-02-12 01:27 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 09-02-12, 01:23 PM   #12
ouki
戸松控

引用:
但係去到alo..

留意...ALO可以用2把武器...只係冇劍技同實用性唔高所以冇人用....
ouki 目前離線  
舊 09-02-12, 01:52 PM   #13
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
一開始 亞絲娜 個 坐姿 好正.....
shooter 目前離線  
舊 09-02-12, 01:56 PM   #14
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
留意...ALO可以用2把武器...只係冇劍技同實用性唔高所以冇人用....
有人用二斧流的呢
HEERO 目前離線  
舊 09-02-12, 02:24 PM   #15
shooter
Game Master

終於睇完,今集好很正..... 分鏡好“色”

講熱血的話,外篇 胧幻剑的圆舞曲 打三隻Boss,都好鬼熱血...

覺得動畫應該講多 d SAO 既 遊戲法則,或者解釋點解桐人,亞絲娜 咁勁

此篇文章於 09-02-12 02:37 PM 被 shooter 編輯。
舊 09-02-12, 02:42 PM   #16
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: casio 查看文章
你地自己都叫佢外掛王啦,話佢內置外掛有咩問題(?

咁就叫插
你地心靈有無脆弱成咁

我開始懷疑依個版依家係咪唔埋D小圈子係咁開SPOIL捏他,唔將神作掛係口或者唔搵塊車牌掛係心口寫住"水樹奈奈最高"就唔講得野(拖走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 09-02-12, 02:55 PM   #17
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
同一個道理
GGO都係一樣 仲專登整光劍俾佢一人用
minekaoru 目前離線  
舊 09-02-12, 03:06 PM   #18
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:

咁就叫插
你地心靈有無脆弱成咁

我開始懷疑依個版依家係咪唔埋D小圈子係咁開SPOIL捏他,唔將神作掛係口或者唔搵塊車牌掛係心口寫住"水樹奈奈最高"就唔講得野(拖走
繼續樓上alo2刀話題
又真係原本就有人試過喎,
但以結果論來講,
以為要用聖劍就唔可以開2刀.
因為聖劍太重單手用唔到.

今集..利茲點會拎住道具係房度出現?已經同居??
另外我都想知團長幾多級..想知道概原因在於會劇透.都係算吧喇.
唔係又俾人話用spoil玩排擠.

我只可以講你真係冇改錯id名.真係細路.
唔開spoil又話透得嚴重影響你,開又話唔理你地.
唔可以唔俾個gd你

另外我真係好脆弱架.我呢d細路仔.
俾人寵慣曬.話2句就要跳樓.唔串得架.
唔好串我.唔係你就係殺人犯.
金屬史萊姆 目前離線  
舊 09-02-12, 03:14 PM   #19
shooter
Game Master

[QUOTE=金屬史萊姆;9977070]
繼續樓上alo2刀話題
但以結果論來講,

.
絕劍篇... 聖劍2刀流 啟動..
舊 09-02-12, 03:20 PM   #20
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

PSN  IDSauWong2015
引用:
繼續樓上alo2刀話題
但以結果論來講,

今集..利茲點會拎住道具係房度出現?已經同居??
另外我都想知團長幾多級..想知道概原因在於會劇透.都係算吧喇.
唔係又俾人話用spoil玩排擠.

我只可以講你真係冇改錯id名.真係細路.
唔開spoil又話透得嚴重影響你,開又話唔理你地.
唔可以唔俾個gd你

另外我真係好脆弱架.我呢d細路仔.
俾人寵慣曬.話2句就要跳樓.唔串得架.
唔好串我.唔係你就係殺人犯.
小說都有講過桐人KO 完74層BOSS
拎左D稀有/珍貴道具搵艾基爾幫手Check
可能製作組又想俾莉茲客串下 咪俾佢客串下出現幫手Check d道具囉
(因為以桐人 亞絲娜識嘅人當中 又有鑑定技能 好似得艾基爾 同 莉茲)
(當然動畫冇咁講, 只係我個人推測only)

何況莉茲唔客串下, 可能就要再等到SAO正式攻略完畢, ALO事件完結之後先再出返嚟
~Sau~ 目前離線  
舊 09-02-12, 03:28 PM   #21
shooter
Game Master

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
小說都有講過桐人KO 完74層BOSS
拎左D稀有/珍貴道具搵艾基爾幫手Check
可能製作組又想俾莉茲客串下 咪俾佢客串下出現幫手Check d道具囉
(因為以桐人 亞絲娜識嘅人當中 又有鑑定技能 好似得艾基爾 同 莉茲)
(當然動畫冇咁講, 只係我個人推測only)

何況莉茲唔客串下, 可能就要再等到SAO正式攻略完畢, ALO事件完結之後先再出返嚟
.
SAO完全攻略當天,莉茲就會出場一秒鐘.....。
舊 09-02-12, 03:33 PM   #22
casio

引用:
繼續樓上alo2刀話題
但以結果論來講,
……
聖劍唔關重量事,只係桐人發過誓,不會只為自己用聖劍

引用:

咁就叫插
你地心靈有無脆弱成咁

只回一次
我除咗見你一直雞蛋裡挑骨頭外,我見唔到你講D嘢有意義囉,
另唔使回我,我之後會開黑名單,費事鬧交阻往其他人

此篇文章於 09-02-12 03:40 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-02-12, 03:39 PM   #23
casio

-DEL-

casio 目前離線  
舊 09-02-12, 05:55 PM   #24
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
有d睇頭
戶松已成個人妻咁款
石原夏織 目前離線  
舊 09-02-12, 06:25 PM   #25
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 画伯 查看文章
有d睇頭
戶松已成個人妻咁款
先前一齊訓果陣時已經完成攻略架喇

係喎,係桐人倒下來果一刻有個黑頭鬆的,佢係……咁快?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM
[廣告 - CW] [CW34-day1][V8][墮落願望]IB、SAO、まどマギ新品 淨湖+ Cosplay同人MIX討論區 0 08-24-12 06:00 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版