Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-05-17, 04:02 PM   #1
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
正Game推介 - Project Tokyo Dolls

又係少女戀愛育成RPG, 而且戰鬥畫面及人設都十分美, 唔知有無人玩緊可以交流吓.

http://www.projecttokyodolls.jp/
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 09:26 PM   #2
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
開服幾日玩到而家, 畫面同囡囡係幾高質既, 玩法以手遊嚟講算新鮮。 暫時而家啲活動都係儲分換卡, 換裝飾品咁。

最坑係抽ur機率得1%, 重要有9條囡囡平分... 我覺得隻game係偏向要你課金玩, 因為之前啲step抽全部係有賞抽嚟, 每日特價抽又係有賞。 另外卷抽機率同石抽唔同, ur得0.1%.... 所以入坑前要諗清楚。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 03:08 AM   #3
Vanux

引用:
作者: Hawk 查看文章
開服幾日玩到而家, 畫面同囡囡係幾高質既, 玩法以手遊嚟講算新鮮。 暫時而家啲活動都係儲分換卡, 換裝飾品咁。

最坑係抽ur機率得1%, 重要有9條囡囡平分... 我覺得隻game係偏向要你課金玩, 因為之前啲step抽全部係有賞抽嚟, 每日特價抽又係有賞。 另外卷抽機率同石抽唔同, ur得0.1%.... 所以入坑前要諗清楚。
所以死都reroll到一將UR先開局, 不過見佢畫面做得咁有誠意, 間唔中課吓都OK. 我超新手, 中級已覺難打, 有什麼地方應注意? 請CHing多多指教.
舊 08-06-17, 09:50 AM   #4
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
睇下哩度
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...1&top=0&ltype=
舊 08-06-17, 02:43 PM   #5
Vanux

引用:
謝謝
舊 08-06-17, 04:51 PM   #6
nestlch
Senior Gamer

註冊日期: May 2014
我玩咗一個月,玩法係幾有新鮮感,畫面動作都係上等作品,
故事都幾有睇頭,記憶奪還好DARK SIDE,個人幾期待之後故事發展。
而隻GAME難度設定得唔錯,用SR+SSR主力都可以過難度高嘅關,
UR係勁不過唔係必要,當然之後就唔知啦(笑)。
今次水著有保底我覺得做得唔錯,抽50次己經一定有UR,我都課咗少少支持下~
nestlch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 05:18 PM   #7
Hawk
Game Master

咁佢event啲ssr都幾有用既, 突滿又可換齒輪換ssr卷, 不過隻game真係load得幾慢...
舊 08-07-17, 05:22 AM   #8
Vanux

引用:
作者: nestlch 查看文章
我玩咗一個月,玩法係幾有新鮮感,畫面動作都係上等作品,
故事都幾有睇頭,記憶奪還好DARK SIDE,個人幾期待之後故事發展。
而隻GAME難度設定得唔錯,用SR+SSR主力都可以過難度高嘅關,
UR係勁不過唔係必要,當然之後就唔知啦(笑)。
今次水著有保底我覺得做得唔錯,抽50次己經一定有UR,我都課咗少少支持下~
我覺得隻game靚之餘, 戰鬥都算幾好玩, 簡單得黎又要少少技術, 比起果堆日掛夜掛的遊戲好玩好多.
舊 08-11-17, 02:18 AM   #9
Vanux

又有新event, 但我D人仲未好夠力打...
舊 08-11-17, 09:44 AM   #10
Hawk
Game Master

今次易過上次, 超級都只係得2 wave, 最麻煩亦只有降命中
舊 08-12-17, 02:29 AM   #11
Vanux

引用:
今次易過上次, 超級都只係得2 wave, 最麻煩亦只有降命中
上級1已經止步,唯有不斷打中級3個兩倍pts...
舊 08-12-17, 11:15 AM   #12
Hawk
Game Master

你有冇刷rare武器? 如果有加埋剋屬應該唔難打。
另外如果有課金既, 新開既屬性step抽, 只抽step 1 我覺得都ok既, 可惜我抽哂3屬step 1都搏唔到ur....
舊 08-12-17, 11:39 AM   #13
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
Hiyo易過上次reina好多
我二UR無突搭禁斷yuki fd可以6T一場超3全S

引用:
作者: Vanux 查看文章
上級1已經止步,唯有不斷打中級3個兩倍pts...
Char有Class skill差好遠,餵到有未?
TeamA個三張SSR無打?
二星武器差左成六百幾攻,有打到就武器行先去揀人餵啦

舊 08-12-17, 12:27 PM   #14
Vanux

引用:
你有冇刷rare武器? 如果有加埋剋屬應該唔難打。
另外如果有課金既, 新開既屬性step抽, 只抽step 1 我覺得都ok既, 可惜我抽哂3屬step 1都搏唔到ur....
怎樣刷rare武器?

聽你講課左4800yen 抽左三個step1, 可惜只有3張SSR... UR真的很稀有...

此篇文章於 08-12-17 02:31 PM 被 Vanux 編輯。
舊 08-12-17, 12:29 PM   #15
Vanux

引用:
作者: maxwaver 查看文章
Hiyo易過上次reina好多
我二UR無突搭禁斷yuki fd可以6T一場超3全S

Char有Class skill差好遠,餵到有未?
TeamA個三張SSR無打?
二星武器差左成六百幾攻,有打到就武器行先去揀人餵啦
Class skill點先有? 我真係好新手, 日文又唔識...
舊 08-12-17, 03:57 PM   #16
Hawk
Game Master

你冇睇我之前貼嗰條巴哈link? 基本嘢都講哂...

我簡單講一講:

1) 刷rare武, 去曜日打中或上級, 第2關會隨機出紅色寶箱怪, 必隨機跌一款武器, 可以既就刷上級, 跌既武器有7xx攻。
故事mode其實都有武器送但冇附加技能的, 打曜日rare怪跌既武就有內置技能。 其實之前出過1次武器活動, 攻擊力同上級rare武一樣但技能及外觀就唔同。

2) 升角色感情lv, 進入dolls房, 可以用注入或送禮物形式提升唔同顏色既感情lv, 各個角色有自己既主顏色, 入side story嗰欄就會見到咩顏色升到咩lv就會開side story。
感情升到某 lv 就會出現角色被動技能, 對戰鬥非常有用, 我現在既升法係如下:

角色主色: lv10, 20
另外兩顏色: lv10
紫色: lv10, 20

出現技能後, 去角色profile裏面設定就得

3) 最後係卡片突破, 有多唔好賣或食, 突爆佢有齒輪換, 換1張SSR卷要200齒輪,

R突爆>>>2齒輪
SR突爆>>>20齒輪
SSR突爆>>>100齒輪
UR突爆>>>???齒輪

所以最容易突爆就係打event卡。

此篇文章於 08-12-17 06:24 PM 被 Hawk 編輯。
舊 08-13-17, 03:41 AM   #17
Vanux

引用:
你冇睇我之前貼嗰條巴哈link? 基本嘢都講哂...

我簡單講一講:

1) 刷rare武, 去曜日打中或上級, 第2關會隨機出紅色寶箱怪, 必隨機跌一款武器, 可以既就刷上級, 跌既武器有7xx攻。
故事mode其實都有武器送但冇附加技能的, 打曜日rare怪跌既武就有內置技能。 其實之前出過1次武器活動, 攻擊力同上級rare武一樣但技能及外觀就唔同。

2) 升角色感情lv, 進入dolls房, 可以用注入或送禮物形式提升唔同顏色既感情lv, 各個角色有自己既主顏色, 入side story嗰欄就會見到咩顏色升到咩lv就會開side story。
感情升到某 lv 就會出現角色被動技能, 對戰鬥非常有用, 我現在既升法係如下:

角色主色: lv10, 20
另外兩顏色: lv10
紫色: lv10, 20

出現技能後, 去角色profile裏面設定就得

3) 最後係卡片突破, 有多唔好賣或食, 突爆佢有齒輪換, 換1張SSR卷要200齒輪,

R突爆>>>2齒輪
SR突爆>>>20齒輪
SSR突爆>>>100齒輪
UR突爆>>>???齒輪

所以最容易突爆就係打event卡。
很多謝你的悉心指導, 其實我有睇條link, 不過當時初玩好多野唔明無入腦 .... 依家聽你講解後大既知道方向, 謝謝
舊 08-13-17, 03:43 AM   #18
Vanux

依隻game越玩越有味道, 尤其開掌握用各種武器連到combo好有成功感..
舊 08-16-17, 02:41 PM   #19
Vanux

有新衫, 如果有一萬石應該抽新衫, 還是儲多五千抽5-step泳裝? 本人不太好泳裝, 但始終係UR...
舊 08-16-17, 04:46 PM   #20
Hawk
Game Master

個pool冇咩優惠又冇新ur我係唔會想抽囉, 但佢出得新卡就多數下次ev用得着, 到時唔夠打再算....
舊 08-17-17, 01:58 AM   #21
Vanux

引用:
個pool冇咩優惠又冇新ur我係唔會想抽囉, 但佢出得新卡就多數下次ev用得着, 到時唔夠打再算....
咁泳裝值得抽嗎?
舊 08-17-17, 09:06 AM   #22
Hawk
Game Master

雖然我有1張泳裝sakura, 但我覺得冇都冇問題, 但你手頭要有其他卡代替到。
個泳衣池有10%UR卷送, 又有確定卷算係好過冇, 對泳衣有愛而卡又唔夠既可以搏下既, 長遠嚟講儲到咁上下卡, 都係打ev卡突爆就噤玩啲, 突爆2次ssr就有1張ssr卷換, 算係咁。
舊 08-17-17, 01:48 PM   #23
Vanux

引用:
雖然我有1張泳裝sakura, 但我覺得冇都冇問題, 但你手頭要有其他卡代替到。
個泳衣池有10%UR卷送, 又有確定卷算係好過冇, 對泳衣有愛而卡又唔夠既可以搏下既, 長遠嚟講儲到咁上下卡, 都係打ev卡突爆就噤玩啲, 突爆2次ssr就有1張ssr卷換, 算係咁。
明白, 請問泳裝咩skill最主要? 想睇吓自己有無替代品..
舊 08-17-17, 02:26 PM   #24
Hawk
Game Master

泳裝被動技係防禦有GREAT時,有機會令敵方麻痺(20%)
主動技1對敵人造成屬性傷害+攻及防禦BUFF解除

咁你睇下敵人如果攻防buff冇解除到你夠唔夠打? 或者有冇其他有減攻防既卡代替吧。 通常你先打1次個ev, 夠打咪唔駛抽都得
舊 08-17-17, 02:43 PM   #25
Vanux

引用:
泳裝被動技係防禦有GREAT時,有機會令敵方麻痺(20%)
主動技1對敵人造成屬性傷害+攻及防禦BUFF解除

咁你睇下敵人如果攻防buff冇解除到你夠唔夠打? 或者有冇其他有減攻防既卡代替吧。 通常你先打1次個ev, 夠打咪唔駛抽都得
謝謝你 . 我依家只去到上級3(2倍), 已經打唔上... 睇吓月尾前夠唔夠石抽先..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[畫廊] I, Tokyo KKH 照相館 0 11-04-08 11:39 PM
POWER DoLLS 6 麥C PC電腦遊戲討論版 23 08-24-04 02:41 PM
Jam Project AM Project 3rd.LIVE「震撼~Return to the Chaos~」預覽! macross7ra Neo Entertainment TREND 2 11-21-03 07:12 PM
有無人鍾意LIVING DEAD DOLLS﹖ GEESE 收藏品討論版 3 04-04-03 11:29 AM
Power DoLLS 5X : 12月20日發售 彩子 手機資訊/電腦軟硬討論 1 11-24-02 10:34 PM

現在的時間是 05:59 PM

手機版 | APP版