Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-15, 02:18 PM   #301
fiohk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
大家新年快樂呀!

係唔係無人玩xbox㗎喇?我想玩 last round 但唔知玩咩版本,我玩開xbox又唔想轉,如果就咁用360upgrade上去last round玩,係唔係好少人online呢?但買新機又好似晒咗㗎360。

講到一舊舊添

即係
1)360 last round有無人玩呢?
2)如果買新機玩last round,買PS4定One呢?

唔該大家

舊 02-18-15, 02:23 PM   #302
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
尋日行一轉188都見唔少人買
心諗你識唔識打架
上到黎就見到殺都開巷...

舊 02-18-15, 02:34 PM   #303
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
黃金會唔會有 金匙2014比張圖果d軟膠賣
我昨日行過旺角和黃金,
好似唔覺有(只睇冇問),
你可以再搵一次...

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 02:45 PM   #304
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
有冇睇我同鬼佬開twitch打左2個鐘
不過我食飯依家走左
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 02:45 PM   #305
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: fiohk 查看文章
大家新年快樂呀!

係唔係無人玩xbox㗎喇?我想玩 last round 但唔知玩咩版本,我玩開xbox又唔想轉,如果就咁用360upgrade上去last round玩,係唔係好少人online呢?但買新機又好似晒咗㗎360。

講到一舊舊添

即係
1)360 last round有無人玩呢?
2)如果買新機玩last round,買PS4定One呢?

唔該大家
妳又中招...

e兩晚我有上360睇過,唔見有亞洲區人玩,
我金會員到3月尾到期....

我就買了PS4版,
不過PS4版手制果十字制好唔掂...

就過年收爐,要買就快手,
我指PS4連接TV果轉換器,
要電腦場搵...(我之前就是欠e舊野)

此篇文章於 02-18-15 03:17 PM 被 kog 編輯。
舊 02-18-15, 02:47 PM   #306
DOA xA2raeL
DOA玩家

我都唔係咁鐘意玩rank
同fd打仲有樂趣
舊 02-18-15, 02:47 PM   #307
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
有冇睇我同鬼佬開twitch打左2個鐘
不過我食飯依家走左
冇...

舊 02-18-15, 02:55 PM   #308
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: Alpha 查看文章
韓國玩家已經過咗你頭
估唔到韓國仔仲多過日本仔
頭4名果班KOR 我打過 not good (-_-) zzz
舊 02-18-15, 03:37 PM   #309
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
想問下想買XB1 digital版的話,係咪呢個?
https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...b-2ea45200e2db
因為個價好似唔係好對得上?

舊 02-18-15, 04:34 PM   #310
fiohk

引用:
作者: kog 查看文章
妳又中招...

e兩晚我有上360睇過,唔見有亞洲區人玩,
我金會員到3月尾到期....

我就買了PS4版,
不過PS4版手制果十字制好唔掂...

就過年收爐,要買就快手,
我指PS4連接TV果轉換器,
要電腦場搵...(我之前就是欠e舊野)
咩係TV轉換器?我架電視無HDMI係唔係唔玩得新機?
如果我買PS4係唔係360買啲衫用唔番?

舊 02-18-15, 04:36 PM   #311
fiohk

引用:
頭4名果班KOR 我打過 not good (-_-) zzz
你其實輸過未㗎?我指認真打果時。

我同你打從未贏過!

PS好多新手?啱我喎!

舊 02-18-15, 04:48 PM   #312
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
咩係TV轉換器?我架電視無HDMI係唔係唔玩得新機?
如果我買PS4係唔係360買啲衫用唔番?
我電視都無HDMI,要另買舊野轉返接TV,
我之前就是搵唔到所以未打DOA5LR,
昨日搵了好多間才買到,都要$3xx。

D衫用唔返...

此篇文章於 02-18-15 06:06 PM 被 kog 編輯。
舊 02-18-15, 04:57 PM   #313
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
HK PSN有PS3 UPDATE未呀!

JK

舊 02-18-15, 05:04 PM   #314
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:

我同你打從未贏過!

PS好多新手?啱我喎!
輸比台灣多
舊 02-18-15, 05:33 PM   #315
Terry

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
作者: jk5 查看文章
HK PSN有PS3 UPDATE未呀!

JK
應該跟日本19號
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 05:56 PM   #316
field11

註冊日期: Oct 2009
PS4美版出左CORE 之後第一時間DL左來試支 DOA的,
只需5frame 就反映到出來. 仲快過支 RAP EX+ cronumax 1frame.
睇來支的optimized for PS4.

PS. 喺XBOX 360 上用DOA5 初版試既結果: RAP EX 5-6 frame. DOA的+cronusmax 7-8 frame.
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 06:20 PM   #317
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

我同你打從未贏過!

PS好多新手?啱我喎!
當以為PS多新手時,
點知有不少XBOX老手加盟....

呀美國尊者,新加坡大頭,日本忍犬....

舊 02-18-15, 06:22 PM   #318
1pi

註冊日期: Aug 2013
Thumbs up

引用:
作者: ikari28 查看文章
信和 7xx
最強pack 1600-1700
買到啦!
買左最強版,趕時去食團年飯,無格到價,落左信和地庫度買。 雖然買貴左d,但係終於今次買到行限版啦。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 08:48 PM   #319
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 1pi 查看文章
買到啦!
買左最強版,趕時去食團年飯,無格到價,落左信和地庫度買。 雖然買貴左d,但係終於今次買到行限版啦。
恭喜恭喜,今次係第一次可以行過都見到有限定版有貨賣。
真係好!
重多唔多最強?(我想買多盒…)

日限都見到有。

引用:
作者: field11 查看文章
PS4美版出左CORE 之後第一時間DL左來試支 DOA的,
只需5frame 就反映到出來. 仲快過支 RAP EX+ cronumax 1frame.
睇來支的optimized for PS4.

PS. 喺XBOX 360 上用DOA5 初版試既結果: RAP EX 5-6 frame. DOA的+cronusmax 7-8 frame.
即係轉換器的確會有delay。
HORI支DOA手掣PS4上表現良好無問題就好了。
我訂左,新年後先攞。之後就爭PS4一部…

今次可能發售日剛好是新年假期,香港、台灣PSN都早過日本出。
但Code似乎都要等19號…

此篇文章於 02-18-15 09:24 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 12:16 AM   #320
LSK

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagLskplus
好多係xbox360既老手都過曬p4打了

我p4 id: siuping1018

各位加返我一齊玩啦
LSK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 12:36 AM   #321
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
嘗試緊update 360 再upload 個save 去xbox one
勁大工程

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 12:40 AM   #322
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: LSK 查看文章
好多係xbox360既老手都過曬p4打了

我p4 id: siuping1018

各位加返我一齊玩啦
改頭換名 匿跡
舊 02-19-15, 12:50 AM   #323
ComeLOLoh

睇到360個邊似乎有d人update完,太快skip左問你繼唔承繼承DOA5U既save而以為無晒d dlc。
咁解決方法應該一樣係delete左Last Round個新save,再等佢問你多次。之後自動save個有繼承既save就得。
Or restart一次先。

====================
Dead or Alive Game
Dear valuable customers
After the launch of DOA5 Last Round yesterday in Americas, we have received many reports from many of you. We have organized such reports and started working on them already with Microsoft and PlayStation. Thank you for your support and patience. We will keep you posted. If you have any concerns, please send an e-mail to Team_Ninja@Koeitecmo.co.jp We try to get back to you as soon as possible. Thank you. Team Ninja

此篇文章於 02-19-15 12:56 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 12:59 AM   #324
fiohk

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
睇到360個邊似乎有d人update完,太快skip左問你繼唔承繼承DOA5U既save而以為無晒d dlc。
咁解決方法應該一樣係delete左Last Round個新save,再等佢問你多次。之後自動save個有繼承既save就得。
Or restart一次先。

====================
Dead or Alive Game
Dear valuable customers
After the launch of DOA5 Last Round yesterday in Americas, we have received many reports from many of you. We have organized such reports and started working on them already with Microsoft and PlayStation. Thank you for your support and patience. We will keep you posted. If you have any concerns, please send an e-mail to Team_Ninja@Koeitecmo.co.jp We try to get back to you as soon as possible. Thank you. Team Ninja

360去唔去到P4呀?

舊 02-19-15, 01:15 AM   #325
ComeLOLoh

引用:
360去唔去到P4呀?
當然唔得。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 06:29 PM

手機版 | APP版