Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115  ... 最後
收藏品討論版>Bandai 模型討論區 Vol.26
野良猫 12:34 PM 07-09-21
作者: J+1:

由手機版發出
等埋佢先砌hi nu
Terry仔 01:56 PM 07-09-21
作者: wingzero_W0:
Epyon Bai 係起FT出現,五飛版eypon, 三頭龍概念加三叉戟,真正個樣要等Ka公佈。

Epyon EW仲追加了兩片小翅膀起前臂,笨大說不定會出。

W入面出場率最高又未MG化,當然係希羅嘅愛機啦...

Leo
出完就好了
唔想再買落去
Gundam MK-2 02:00 PM 07-09-21
作者: wingzero_W0:
Epyon Bai 係起FT出現,五飛版eypon, 三頭龍概念加三叉戟,真正個樣要等Ka公佈。

Epyon EW仲追加了兩片小翅膀起前臂,笨大說不定會出。

W入面出場率最高又未MG化,當然係希羅嘅愛機啦...

Leo
Katoki以前話過FT動畫化先公佈機設
雖然GFFMC白雪姬已破戒

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送
J+1 06:27 PM 07-09-21
飛甩雞毛基斯好似無貼過相

由手機版發出
HAKAIDER 09:56 PM 07-21-21
http://schizophonic9.com/re7/hguc_nightingale.html

山崩的review 也出了.....................

HG 條腰為左新追加的粒子炮加長左好多....................

腰甲尾部線條也比不上RE 1/100....................

另外隠藏手臂也改了設定.................

應真的説, 除了較接近設定的 "短脚" 外觀, 浮游炮膊頭有關節和細節部份外

RE 1/100 外型係靚d..................

Gundam MK-2 10:47 PM 07-21-21
作者: HAKAIDER:
http://schizophonic9.com/re7/hguc_nightingale.html

山崩的review 也出了.....................

HG 條腰為左新追加的粒子炮加長左好多....................

腰甲尾部線條也比不上RE 1/100....................

另外隠藏手臂也改了設定.................

應真的説, 除了較接近設定的 "短脚" 外觀, 浮游炮膊頭有關節和細節部份外

RE 1/100 外型係靚d..................

認真!?
下面先係RE喎?

跟設定的話RE嘅重心太高先真
HG先叫似返設定嘅比例
雖然條腰的確係長咗(但粒子砲都係原設定有嘅嘢)
但RE做嘅時候明顯能力不足,對翼噴嘴縮細晒,後裙甲同膊頭唔同晒樣,點都無法話RE靚過HG……

當然做得最靚嘅都係蘿蔔暈(拖走

HAKAIDER 10:58 PM 07-21-21
作者: Gundam MK-2:
認真!?
下面先係RE喎?

跟設定的話RE嘅重心太高先真
HG先叫似返設定嘅比例
雖然條腰的確係長咗(但粒子砲都係原設定有嘅嘢)
但RE做嘅時候明顯能力不足,對翼噴嘴縮細晒,後裙甲同膊頭唔同晒樣,點都無法話RE靚過HG……

當然做得最靚嘅都係蘿蔔暈(拖走

我有買RE 1/100 你覺得我會分唔到?!

粒子砲係食書新加的設定

RE 1/100 其實係直接用2002 年B-club 首辨改模成塑料模型的説.................

另.................

RE 1/00 係一樣可以set 成接近小説插畫的低體勢企法

Gundam MK-2 11:00 PM 07-21-21
作者: HAKAIDER:
粒子砲係食書新加的設定

RE 1/100 其實係直接用2002 年B-club 首辨改模成塑料模型的説.................

另.................

RE 1/00 係一樣可以set 成接近小説插畫的低體勢企法

要自己改就另一件事啦
原生計,外型HG明顯勝一籌

HAKAIDER 11:15 PM 07-21-21
作者: Gundam MK-2:
要自己改就另一件事啦
原生計,外型HG明顯勝一籌

完全唔洗改................

將大腿 / 膝蓋横裝成M 字開脚企, 再將上身前傾就可以

應該説......................

HG 1/144 係以柳瀨版外觀為主

RE 1/100 係以出渕裕版外觀為主, 所以尾部噴咀外形也比較小

真!DC 09:37 AM 07-22-21
RE腳太長屁股甲太細太短是致命傷
太人型了沒有MA感
由手機版發出
武藤遊戲 02:39 PM 07-23-21
昨晚看微博貼 SRX 超獸機神會展模型展出是好靚
J+1 08:09 AM 07-26-21
穿越宇宙的。。?

由手機版發出
HAKAIDER 08:24 AM 07-26-21
作者: J+1:
穿越宇宙的。。?
全身帶刺的箭豬..............

還以為是SD world 我流舞創戰或中蟈盜版的低俗設計

阿久津潤一似乎也技窮了............
X&Y 08:25 AM 07-26-21
第一下係諗到R-TYPE 同cyber formula
MA型態配返6-8個車呔俾佢零違和感
Reishin 09:27 AM 07-26-21
呢件會唔會又出埋METAL BUILD
不過應該迷惘系列都襯唔起咁尖嘅設計
Terry仔 03:26 PM 07-26-21
港魂賣$210?!
係唔係背包only?
Gundam MK-2 03:38 PM 07-26-21
作者: Terry仔:
港魂賣$210?!

係唔係背包only?
無錯呢個價係背包only

真!DC 03:56 PM 07-26-21
唔係動畫漫畫又未公開
做乜笨大會咁有信心一出就MG仲本體未出先pb背包
由手機版發出
wingzero_W0 06:28 PM 07-26-21
咁背包插得落MG Strike verRM , 提早賣都冇乜問題嘅。
HAKAIDER 06:44 PM 08-05-21
HJ 編輯護航轉賣事件炎上

笨大高調公報十月再販

轉賣厨出力掉貨

転売ヤー~~~貴様らの頑張りすぎた!

Rance 11:31 PM 08-05-21
一次半次做下樣啫,
RG Hi-v 嗰陣又炒過架啦
對BANDAI黎講賣比咩人有咩分別
HAKAIDER 09:19 AM 08-06-21
作者: Rance:
一次半次做下樣啫,
RG Hi-v 嗰陣又炒過架啦
對BANDAI黎講賣比咩人有咩分別
期實大熱新品一般三個月後再販

不過今次HG 夜鶯炒到過一倍, 加上HJ 編輯護航

BANDAI 先會高調出聲
J+1 12:32 PM 08-10-21

由手機版發出
HAKAIDER 10:44 AM 08-12-21
1/48 mega size 系列復活?!

https://bandai-hobby.net/item/4669/

Terry仔 10:05 PM 08-16-21
*或者可以當係賣廣告*
SSP 福姑 MG wing ka $320
今日好想買兩盒,奈何要留quota買一盒戰鬥暴龍獸(只係$209)
之後又要去買單車,所以先留力

鋼鐵加魯魯都係$199. 下一round先帶佢走
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115  ... 最後

返回主題版面